Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çin'den Bilgisayar İthalat Vergisi

BaşlatanstevenkurtTarih26/01/2010 12:22:47Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Herkese mehaba,

T.C. de bir ithalat ve ihracat sirketi kurup Cin'den bilgisayar, bilgisayar parcalari, ve diger elektronik malzemeler ithal etmek istiyorum. Bilgisayar ve kargo masraflarini ogrendim ama gumruk masraflari ile ayrintili bigi malesef bulamadim.

Cinden ithal edecegim bilgisayar, elektronic, ve ilgili parcalarin gumruk veya ithalat vergisi ve diger masraflari ne kadardir?

Steve N. Kurt

Yerleşim ABD / San FranciscoMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye48 yazı
Bir forumda Sn. ZAFER BULAM beyin yazdığı bir yazıya rastladım. Sanırım işinize yarar.

============================================================================================================
Ram Bellekler
GTİP Kodu : 8473.30.20.00.00
Gümrük Vergisi : Muaf
KDV : % 18

Kart ( üzerinde SDRAM ve merkezi işlem birimi “CPU” ve diğer elemanlar buluna kart)
GTİP kodu: 8471.50.00.90.00
KDV : %8 ( masa üstü için olanlar
Fon : % 0,5
Garanti Belgesi gerekir
CE denetimine tabidir.

Notebook
GTİP Kodu : 8471.30.00.00.00
KDV : % 8
Fon: % 0,5
Garanti Belgesi gerekir.
CE Uygunluk denetimine tabidir.

Ana Bellek Birimleri
GTİP Kodu : 8471.70.20.90.00
KDV : % 8
Fon : %0,5
Garanti belgesi gerekir
CE Denetimine tabidir.

Vergi Levhası olan bir firma adına ithal edebilirsiniz.
Garanti Belgesi için Sanayi Bakanlığının belirlediği kritelerlerde ve adette TSE belgesine haiz Yetkili servislerle sözleşme yapmalısınız.
EMS ile gelmesinde sakınca yok ama yüksek miktarlardaki mal alımlarında EMS yi sağlıklı bulmuyorum. Hızlı kargo taşımayı kullanmanızı öneririm.

CIF ( mal bedeli+ taşıma sigorta ) ( Cost, Insurance and Freight ) olarak fiyat istiyebilirsiniz.

======================================================================================================

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye3 yazı
Verdiginiz bilgi icin tesekkur ederim M. Dicer bey.

KDV'nin 8% oldugundan eminmisiniz? Bilgisayarlarin Gumruk Vergisinden muaf olmasi cok iyi, bilgisayar fiyatlari alicilar icin uygun edici olabilir. Benim amacim her ogrencinin bir laptop sahibi olabilmesi. Bu yuzden fiyatlari dusuk tutmam gerekecek.
Steve N. Kurt

Yerleşim ABD / San FranciscoMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye48 yazı

GEçen sene bir ara KDV düşmüştü. Yukarıdaki forum sanırım o dönemde yazılmış. Son durumu Gtip numaralarına göre gümrükleme firmalarından öğrenmenizde fayda var.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye3 yazı
Bilgileriniz icin tesekkur ederim. Benim acmak istedigim Ihracat ve Ithalat sirketi ile cok miktarda mal getirmeyi hedefliyorum. Her seferinde en azindan $20,000 degerinde laptop ve malzemeler olacak.

Bir sirket adina bu miktarda Cinden bilgisayar ve elektronik malzeme nasil ithal edilir?

Simdiden tesekkurler.

Steve N. Kurt
Steve N. Kurt

Yerleşim ABD / San FranciscoMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye11 yazı
Rota Logistics
Dış Ticaret ve Lojistik Hizmetleri (Çin)

Çin Halk Cumhuriyeti merkezli çalışmalarımızda müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda;

- İthalat, İhracat yüklerinin Karayolu, Demiryolu, Havayolu, Denizyolu Komple (FCL), Parsiyel (LCL) ve Kombine taşımacılığı,
- Gümrükleme, Operasyon ve Sevk yönetimi,
- Denetim, Gözetim ve Test hizmetleri,
- Depolama ve Elleçleme,
- Ambalajlama, Barkod ve Etiketleme,
- Tedarik zinciri yönetimi, Maliyet planlaması ve Banka işlemleri,
- Sigorta aracılık hizmetleri dahil olmak üzere her türlü lojistik hizmeti vermekteyiz.

Ayrıca özel tasarım ve üretim hizmetlerinin yanısıra, bir çok güvenilir tedarik kaynağına sahip olmamız sayesinde sektöründe ileri gelen üreticilerin ürünlerini en kısa sürede üretimden veya anlaşmalı bulunduğumuz stokçularımız ve ticaret ortaklarımızdan tedarik etmekteyiz. Ürünleri bizden tedarik eden müşterilerimize ayrıca bir hizmet bedeli alınmaksızın üretim kontrolü, sevkiyat öncesi denetim, gözetim ve test hizmetlerimizi ücretsiz olarak vermekteyiz.

Amacımız hizmet kalitemizi fiyat avantajıyla birleştirerek müşterilerimizle dostane ve uzun süreli ortaklıklar kurmaktır. Başarı taahhüdümüz dünya standartlarında ürün kalitesi, makul fiyat, zamanında teslimat, dürüst ve etik hizmet uygulamalarımızdır.

Tüm talepleriniz için uzman ekibimiz işbirliğinizi beklemektedir.

Adres: Zhu Jiang New City Shang Dong Hong Yu E 703 Tian He Guangzhou City 510165 Guangdong China.
Telefon: +862038254626 Faks: +862038254627 Email: info@rotalogistics.com Web: www.rotalogistics.com

Yerleşim Çin