Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Birkaç İş Fikri. . .

BaşlatanGECJEETarih26/01/2010 06:27:37Yorum16

İlk mesaj
Üye109 yazı
Merhaba;
Aklıma gelen bir kaç fikri paylaşıyorum:
1-AVM'lerde stand kiralama(Bardakta mısır, çikolata havuzu, çikolatalı muz, şeker-çikolata, etsiz çiğköfte, meyve suyu v.b)
2-Animasyon ve organizasyon işleri(Açılış, promosyon, doğumgünü ya da özel günler için kiralık kostümlü animatör ve maskot.Örneğin; palyaço, noel baba, yüz boyama, sihirbazlık animasyonları ya da maskotlar...)
3-Otopark
4-Otoyıkama
5-Sigortacılık
6-Bilgisayar veya cep telefonu teknik servisi
7-Temizlik işleri(Ev, işyeri, okul temizliği.Ayrıca lokanta, cafe, hastane, otellerin çamaşır, perde, halı, masa örtülerrini yıkama)
8-Cam balkon, parke, yenileme, bina mantolama gibi inşaat işleri

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye60 yazı
8 numarayı tercih ederdim ben sadece bu şartlar ele alınırsa

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Tekstil
Üye185 yazı
Oto yıkama işi uzun zamandır düşündüğüm ama hayata geçiremediğim bir proje..Şu an kar marjı oldukca yüksek bir sektör ve işini iyi yaptıktan sonra her yerde ekmek yiyebileceğin ve para kazanabileceğin bir iş...
Ormanda tilki en akıllı, koyun ise en saf hayvandır, ancak tilki her zaman aç koyun ise tok gezer...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye222 yazı

arkadaşım bu fikirler aklına gelirken çok zorlanmadın umarım !!!! ,çok faydalı olmuşsun sağol ,güzel paylaşım...
SAMSUNDA BİR İLKTİR BENİM MAĞAZAM

KAPIDA ÖDEME SİSTEMİ İLE TÜM TÜRKİYE'YE HİZMET EDİYORUM..

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Yeni Üye50 yazı
:))))) Mumyac kardeşimizin yorumu çok güldürdü beni :) Teşekkürler mumyac :)

asaf, oto yıkama işini ben 2 yıl kadar yaptım daha 10 gün önce kapattım, bahsettiğin gibi çok güzel karları yok malesef, aksine karı oranı oldukca düşük... Beraberinde aksesuar satışı, boya koruma , kuaför işleri de yapmazsan ve günde minimum 50-60 araç yıkayamazsan zarardasın demektir.

Gecjee , patlaşmış olduğun fikirler elbette yapılabilecek işler fakat çok sıradan işler, içlerinde hiç orjinal bi fikir göremedim.
Böyle daha ilgi çekici , farklılığı olan sektörler , hizmetler geliyor mu aklına ?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mumyac
arkadaşım bu fikirler aklına gelirken çok zorlanmadın umarım !!!! ,çok faydalı olmuşsun sağol ,güzel paylaşım...

Hiç zorlanmadım arkadaşım sadece gerçekçi olmaya çalıştım.İçinde bulunduğumuz ekonomik süreç boyunca yapılabilecek ve çok büyük sermayeler istemeyen işler.Zor olan bu başlıkları bir araya toplamak ya da hayata geçirmek değil biliyorsun.Başarıyla devam ettirebilmek.Daha isabetli tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - black_guitar
:))))) Mumyac kardeşimizin yorumu çok güldürdü beni :) Teşekkürler mumyac :)

asaf, oto yıkama işini ben 2 yıl kadar yaptım daha 10 gün önce kapattım, bahsettiğin gibi çok güzel karları yok malesef, aksine karı oranı oldukca düşük... Beraberinde aksesuar satışı, boya koruma , kuaför işleri de yapmazsan ve günde minimum 50-60 araç yıkayamazsan zarardasın demektir.

Gecjee , patlaşmış olduğun fikirler elbette yapılabilecek işler fakat çok sıradan işler, içlerinde hiç orjinal bi fikir göremedim.
Böyle daha ilgi çekici , farklılığı olan sektörler , hizmetler geliyor mu aklına ?

Gelmez mi hiç!Siz paradan haber verin...Ben keseme göre düşünüp yazdım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye50 yazı
abicim yanlış anlamışın sen beni , başlık bir kaç iş fikri olunca yanlışlığa sebep olmuş... Mesela başlık 10.000 tl sermaye ile kurulcak bir kaç iş fikri olsa hay hay, ama ne biliyim bu başlıkla ilginç geldi bana :)
Yine de istemeden kırıcı oldu isem kusruma bakma ...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye164 yazı
Bu iş modellerinden hangisi, birdaha iş kurmak ya da bir daha iş aramak zorunda kalmayacağınız iş modeli? ( Bu arada bunlar iş fikri değil, İş fikri dediğimiz şey böyle birşey değil)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Üye164 yazı
Bu arada forum yöneticilerini de kutluyorum. Bu konuyu ana sayfaya almışlar. Ayakta alkışlıyorum. Forumun kalitesi artmış birden. Böyle akla gelmeyecek kaliteli fikirleri ana sayfada yayınlamaya devam edin.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Editör5590 yazı
Kalite dediğiniz nedir ki ? Siz reytingden haber verin . . . : )

Başlığı yetmiştir ana sayfaya çıkmaya muhtemelen.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye96 yazı
Bir çoğumuzun zaten içinde olduğu sektölerden örnekler verilmiş.Bu yüzden Mucize arayan arkadaşlara sıradan gelebilir bu fikirler elbette..
Neticede herkesin yaptığı işi yaparak da para kazanmak mümkün..

Malatya'lı hemşerim ben 3 yıldır Malatya'da sigortacılık yapıyorum.Henüz tatmin edici paralar kazanmadım.Ancak yeni bir bölge bayiliği aldım ve sigortacılıktan daha çok kazanacağımı umut ediyorum.Bunun için de çalışma arkadaşlarına ihtiyacım var.Ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama görüşmek istersen msn&mail adresim burhangultekin@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye51 yazı
4 numaralı fikiriniz.
Son yıllarda buharlı oto yıkama sistemlerinden bahsediliyor, yapanlar var mı?
Listede geçince merak ettim.
Diğer işlere gelince,
hayat zor
zanaatin yoksa
daha da zor
paran yoksa
...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye222 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - GECJEE
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mumyac

Hiç zorlanmadım arkadaşım sadece gerçekçi olmaya çalıştım.İçinde bulunduğumuz ekonomik süreç boyunca yapılabilecek ve çok büyük sermayeler istemeyen işler.Zor olan bu başlıkları bir araya toplamak ya da hayata geçirmek değil biliyorsun.Başarıyla devam ettirebilmek.Daha isabetli tavsiyelerinizi bekliyorum.

ya arkadaşım insanlar artık klasik işler yapmaktan dolayı iş yapamıyor.bi cadde üzerinde bakıyorsunuz var 100 tane tekstil ürünleri satan dükkan var neden var demiyorum olsun ama ,hepside gidip istanbuldan aynı toptancıdan mal alıyor,hepsi birbirinin aynı ürünler.eee sonuçta ne oluyor bakıyorsunuz parası olan veya mali desteği iyi olan ayakta kalıyor.
yazdığın işler belki az sermaye ile kurulabilir ama iş yaprmı o öncelikli bakmak lazım.sen şimdi ben dedin temizlik firması açim.ama 3 kadın tutup sen evlere bunları techizatsız ve çağın gerektirdği gibi donanım sağlamazsan eline bir süpürge bir bez verirde yollarsan ozaman adam bir daha çağırmaz,benim evime gelse ben almam bile.
dediğim şu sen işini herkesten farklı yapman lazım,ürünlerin değişik olmalı,herkeste olmayan ve seçici olmalsın,benim bir mağazam var hediyelik eşya üzerine,burayı açarken komik rakamlara açtım,dükkanda hiçbirşey yoktu.o azıda borç bulduk.yani kardeşim diyeceğim o ki senin yazdıklarında esnaf olunur ama para kazanılmaz..(eski değilsen piyasada)

sağlıcakla kalIN...

ya cidden bak arkadaşa katılıyorum sevgili adminler.benim foto halı ilanım kaç gösterim yapmış(reyting)bakın hiç anasayfada olmadı.lütfen bu konuyla ilgilenin :) ;)
teşekkür ediyorum
SAMSUNDA BİR İLKTİR BENİM MAĞAZAM

KAPIDA ÖDEME SİSTEMİ İLE TÜM TÜRKİYE'YE HİZMET EDİYORUM..

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Yeni Üye55 yazı
Arkadaşlar ben 42 yaşındayım. Uzun zamandır ticaretin içindeyim. Ama artık maalesef türkiyede ticaret bitmiştir. Ben şimdi yakın ülkelerle ilgileniyorum. sizede tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye152 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - asım yürekli
Arkadaşlar ben 42 yaşındayım. Uzun zamandır ticaretin içindeyim. Ama artık maalesef türkiyede ticaret bitmiştir. Ben şimdi yakın ülkelerle ilgileniyorum. sizede tavsiye ederim.

Ticaret hiçbir zaman bitmez ..Sadece zor koşullar vardır.Eger mücadele gücünüz varsa başarırsınız aksi takdirde hangi ülkeye giderseniz gidin siz bitersiniz..
http://www.tasarrufuzmani.com Z.Berrin
Üç şey fesat ve yıkım sebebidir:
1-Helalden kazanmama.
2-İstenilen ve doğru yere harcamama.
3-Yasaklanan yerlere harcamadır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye55 yazı
dostum sağlam sermayesi olan arkadaşlar için lafım yok ama sermayesi kısıtlı arkadaşlar mesela benim gibi ler için sorun. Ne zaman kriz başlasa ilk önce ben benim gibi sermayesi kısıtlı insanlar yakalanıyo. kaldıki artık sermayesi olan insanlarda teker teker batmaya başladı. Vergiler,elektrik,yakıt,vb ticaret yapmana mani bu ülkede. Gürcistanda çeroke jiple işini takip edebilirsin.A ma istanbulda işini takip edeyim dersen 75lira yakıt parası harcıyosun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda