Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Market İçin Yardım "bakkal Da Denebilir" :)

BaşlatanbebegiyimTarih23/01/2010 21:09:09Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye26 yazı
Site sakinleri hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum.
Bu kardeşiniz elinden geldiğince iran sınırında hudt kartalı olarak sizler için 15 ay görev yaptı. şimdi görev sırası sizde , nasıl mı diyenler için söylüyorum düşündüğüm iş hakkında bir kaç öneri ve ipucu vererek bunu sağlamanız mümkün. benim bulunduğum mahallede 3000 e yakın hane var bu haneler arasındada 100 er metre ara ile 2 market var bu iki markette öle bir konumdaki biri aşağısını diğeri yukarsını bir nevi zapdetmiş durumda benim düşündüğüm yer bu ikisinin tam ortasında kalıyor . gözlemlerime göre genelde vatandaş bu iki marketin yüksek fiyatlarından şikateçi, şaypada bimde yada biraz daha büyük bir marketteki şeker olsun bskvü olsun bu iki markette hemen hemen 0,50 ila 1 lira arasında fark oluyor . şaypa ve bim uzak kaldığı için oraalra giden pek olmuyor. bu marketi açıp fiyatları aşağı çekebiliri ama bu iki market sağlam bir stok yaptıysa belli bir müddet beni batırmak için sahada aşağı çekebilirler. benim sizden icam nasıl bir stratji geliştirmeliyim nasıl bir konspt yapmalıyım. halka kendimi nasıl göstermeliyim... biliyorum uzun bir yazı oldu 22 yaşındayım ilk ticaret girişimim olacak tokat yemem beklediğim bişi, sizin yardımınızla yememeyi umuyorum. sağlıcakla kalın hepinize hayırlı işler
Bizim muradımız Onun Murad ettiğidr...

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Editör5590 yazı
Bu tatlı samimiyetini hayat karşısında hep sürsün inşallah.

Üç beş tokattan sonra hem kinleniyor hem de kaşarlanıyor insanoğlu . . .

Konsept her bakkaldan daha düzgün görüntü demek. Strateji her iki bakkaldan kaliteli ya da ucuz demek. zateb belirlemişsiniz üç aşağı beş yukarı. Bakkal yerine markete kaçık bir şey tasarlıyorsunuz başlıktan anlaşılan. Konsept demekle de en azından bir konsept bilincine girdiğiniz anlaşılıyor.

Ancak diyeceğim şu ki ; Eğer mümkünse bu bakkal kardeşlerimizin arasına değilde uzağına bir yere gitseniz işe daha rekabetsiz başlasanız. Zira hayat zor, ezici, para kazanmak güç, çileli. Bu üçlü rekabet henüz çok sıcak olan savaşcı ruhunuzu yanlış yerlere ***ürmesin. Bir 50 kuruşluk bisküviden, sukünete alışmış, sizdeki askeri ruhun henüz farkında olmayan eski bakkallarla, sonucu pahalıya patlayan bir münakaşanın sebebi olmasın . . .

Bol kazanın ve keyfinizi daim kılın.

Askerlik bitti. Vatan size minnettar. Fakat çok yerde sükutü hayale uğrayacaksınız. Yaptıklarınızı bir siz bileceksiniz. Size tavsiyem bu konuyu içinizde söndürün. Denize atın. Balık bilmesin. Bilen bilecek. Gazi ve şehitler bile umursanmıyabiliyor bazen. İki günden resmi işler evraklar konu komşu ilişkisi derken sizin tuttuğunuz nöbetleri, tetikte donan parmağınızı unutup gidecek insanlar. Dünya düzeni böyle. Hazırlıklı olun kalbiniz soğumasın diye.

Saygılar . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye1714 yazı
Senin yapacağın stratejiden çok sana mal verecek perakendicilere de bağlı bir durum (sorun) var.

Örneğin en çok satılan ürünlerden biri, Coca-Cola diyelim. Eğer 5 koli olarak satın alırsan 2,5 lt kola da 0,10 krş kazanırsın ki bu fiyat senin dolap masrafını karşılamadığı gibi para da kazandırmaz. Nasıl kazanabilirsin, koli bazında yüksek mal alarak. Ama kolacı sana bunu verecek mi. Zor.

Bu diğer ürünler içinde geçerli. Sormak istediklerini sorabilirsin. Aynı durumda bende markat açtım ve 4 senedir işletiyorum.

Sana bir tavsiye. Sen yeni açtın diye hayırlı olsuna geleceklerdir. Çok normal tabii. Veresiye isteyeceklerdir, rekabet edebilmen için sende katlanacaksındır. Bence katlanma. 10 krş ucuz ver ama peşin sat. Sakın taviz verme.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye12 yazı

öncelikle kiran ne kadar stopajın ne kadar bu hesaplamalardan sonra sermayen ne kadar ...hepsini ince eleyip sık dokuduktan sonra ...firmalarla anlaşmaların olucak vesaire...hadi hepsini sağladın diyelim...yüzün güleçmi...ticarette yüzün gülecekkkk...hizmetin ii olucak...evlere servisin olucak...yok yok olucak...bunları yerine getiririm diebildikten sonrası bekliceksin...gelelim rekabete ...kimse kalkıpta seninle rekabete girmez...sen olaya üçüncü oldun die 1 liralık malı seksen kuruşa satmaz ...o konuda endişelerin olmasın...bende tam senin yaşlarında o işe girdim ve allaha şükürler olsun devam eden bi iş yerim var ama ben durmuyorum abimle kardeşim işletiyor...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye38 yazı
merhaba kardeş ben atakan 15 yıldır küçük büyük marketler yönettim kurdugum magazalar oldu son ikiyıldır market danışmanlıgını yapıyorum

ben ist bagcılar da ikamet ediyorum arayın görüşelim 537 235 42 03 atakan_2134@hotmail.com
5521830

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye105 yazı
diasa bayiligini bi araştır derim ben bu işte her hangi bi bilgim yok ama benim dükkan sahibim spot içecek satıyo ve bayagı büyük oynuyo gördügüm kadarı ile geçenlerde bi muhabbette sormuştum kutu kolanın tanesi 56 kuruşa satıyomuş bakkallarda satılan fyatın yarısı bana ucuz gibi geldi diger spotcuların sattıgı fiyatı bmiyorum tabiki
smcyln

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Üye1359 yazı
kahvehane kaç tane var ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye26 yazı
hepinize en içten dileklerimle teşekkür ederim. xxtxx marketim şirindir benim yüzüm güleçtir benim :) o yönden şüpheniz olmasın güler yüzüm sayesinde "ki belkide yakışıklılığımnda etkisi olmuştur sınırda garnizon komutanın habercisi olmuştum " :) hizmete alıştım yani gel git yaparım :) servis işi kolay bir kutu kolayı bile arayıp isteyebilirler eve teslim yaptırabilirim. odin kahvehane ne işe yarar çözemedim ama 5 tane var yakın çevrede. şimdiii gitmeliyim malum özlemlerim var gidereyim hepsini sağlıcakla kalın görürşüz

Yeni Üye26 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Gazi ve şehitler bile umursanmıyabiliyor bazen. İki günden resmi işler evraklar konu komşu ilişkisi derken sizin tuttuğunuz nöbetleri, tetikte donan parmağınızı unutup gidecek insanlar. Dünya düzeni böyle. Hazırlıklı olun kalbiniz soğumasın diye.

Saygılar . . .

akınselçuk bey çok haklı şuan biz burda bu yorumları yazarken kimimiz kahvemizi çayımızı yudumlarken belki de sevdiklerimzle güzel vakitler geçirirken şuan van özalp ilçesi iran sınırında - 30 u bulan hava şartlarında pusuya çıkan nöbet tutan bizler burda bu saydıklarımızı rahat yapalım diye hudutu kollayan kardeşlerimiz var. hepsine sevgiler ve selamlar olsun.ısparta dağ komando okuldunda acemiliğini yapan sivri tepeyi unutamayan tüm site sakinlerinede saygılar :)

Üye1359 yazı
broşür felan dagıtırsın kahvehanelere.. evlere kapılara da olabilir.
eve servis için bir motorsiklet felan fena olmaz hani.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye26 yazı
haklısın güzel bir öneri teşekkür ederim. 2 sebepten dolayı market işi yapmak istiyorum birincisi gıda hiçbir zaman bitmeyecek bir iş ne kadar büyük market açılırsa açılsın cazibesi çok olsada ALLAH herkesin rızkını verir yeterki "fiili duayı" fazlasıyla yapalım büyük marketlerin cazibesi ürülerdeki indirim gibi gelsede bence frahlık ve görsellik çünkü uzakta olan biri yakacağı benzin parasını ve otobüs parasını kattığı zaman alışverişe normal bi rmarketle aynı hesaba geliyor hemen hemen. olcak olcak bu iş ALLAHın izniyle. yeterki 2 çeşit olan duadan maneviyi az fiili çok yapalım ki ALLAH yardım etsin.

Üye1359 yazı
market değil de fırın felan açsanız o civara tutmaz mı ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye26 yazı
büyük 2 tane fırın var yutarlar beni :)

Üye206 yazı
fırında zaten suan açılamıyor die biliyorum artık yasak mıs şehir içinde tehlike yarattıgı işin filan

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye206 yazı
valla abi benimde suan marketim var 11 sne oluyor suan caprazımda bim var karsımda benden kücük 2 tane bakkal var sag tarafımda 100metre ilerde saypa var ve özdilek avm eh yani diceksin bu adam nasıl iş yapıyor allahıma cok şükür babam otutturmus müşteri bellidir sana gelen 3ün 5in hesabına bakmaz sen her zman güler yüzünü ilgini eksik etmiceksin ben bunu bilir bunu sölerim allahıma cok şükür ekmegimiz cıkıyor zmanla bu işler fiyatlardan cok bakkal yerinde söledgn sözler önemli fazla çeşite girme cocuk coksa ona göre yoksa ona göre incik boncuk fazla çeşit yapma müşteri sende mesela daima ekmek oldugunu bilsin yok satmamaya çalış

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Yeni Üye26 yazı
çok haklısın sanırım müşteriye yok demiceksin. ALLAH daim müşteriniz hiç azaltmasın İnşALLAH. ağırlıklı olarak uygun fiyata kaliteden taviz vermeden temel gıdalar üzerine yoğunlaşmak istiyorum. pek bilgim olmadığı için acemice yazıları olabilir bunun için kusuruma bakmayın

Üye1359 yazı
bence olmayan bir şey yap araştır ihtiyaç olup da olmayan ne var..mesela fırın var kahvehane var.. ama ne ya da neler yok ihtiyaç olup da... okul karşısına/yakınına börek, hamburger, tost vs satışı yoğunluklu birşeyler olabilir marketiniz..
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye111 yazı
ben şöyle bir yorumla olaya dahil olayım ;

sayın rahmi koç'un bir sözü var ; 'Para kazanacaksan, ya kimsenin yapmadığı bir işi yapacaksın, ya da herkesin yaptığı işin daha iyisini'

selamlar.
www.cekicidunyasi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye26 yazı
sayın TRLA ' ya katılıyorum. benimde aradığım o daha iyisi nasıl elde edilir nasıl yapılır. belki civardaki ve uzaklar daki marketler gezilebilir. iç dizaynı dış dzaynı gözlemlenebilir artı eksiler değerlendirilebilir. " market ve gıda üzerine eğitim almış yada bu işler hakkında bilgisi lan arkadaşalrdan bir ricam var genellikle marketlerde hangi ürüne oynamalı hangi ürün daha çabuk biter. görüşürüz hayırlı akşamlar hepinize

Üye111 yazı
tüketici olarak yorum yapayım o zaman ;
markete girdiğimde, manav reyonunda ki sebzelerin taze olmasına ve görüntüsüne bakıyorum, aynı zamanda bulunduğu yere de. örneğin, yol üzeri bir mekan ve manav tezgahı yola yakınsa oradan alışveriş yapmıyorum.

kasap reyonunda, etlerin kırmızılığına ve hijyenine, çeşitliliğine bakıyorum, renkler soluk ve donuksa almıyorum,

kasada beklemekten nefret ediyorum,

istediğim marka ve çeşidine kısa sürede ulaşmak istiyorum,

markette düzen ve görüntü önemli, zemin önemli, görüntüye önem veriyorum,

Türkiye için biraz lüks ama www.nuggetmarket.com incelemeni öneririm, fikir verir

www.cekicidunyasi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye26 yazı
verdiğin sitedeki nugget market videolarını izledikten sonra güzel diye gördüğüm büyük marketler bile o kadar derme çatma gelişi güzel yığıntı ürünlerle dolu gibi geldiki.gerçekten çok hoş dizaynı var.

Üye1714 yazı
Evet mesela bir ürünlerin yerini iyi ayarla müşteri alışır. Hatta deneyebilirsinde cok satan bir sakızın yerini değiştir. Daha az saattığını göreceksin :)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye26 yazı
terzioğlu deneyeceğim dediğinizi :) bir diğer merak ettiğim nokta şu acaba şarktri yapsam mı ve şarkteriye de en kaliteli ürünlermi koysam yoksa her keseye uygun mu yapsam nasıl olur. sucuğun salamın sosisin en kalitelisimi yoksa fiyat olarak değişken kalitelerdemi ayarlasam. " ben bir yer açarken her zaman tüketi gözüyle bakmayı tercih ederim, market açacaksam ben markette ne olması isterdim ve nasıl olmasını ps3 cafe açsam yine nasıl olmasını düşünür ne isterdim sorusuna cevap arardm ki lakinbir ben yokum bir kendi kişiliğime göre davranırsam onlarca değişik kşiliği yok saymış sayılırım. o yüzden sizin söledikleriniz öle önemli ki hepinize teşekkür ederim .

Üye1359 yazı
orada ne yoksa onu yap aga.. ps3 mü olur internet kafe mi olur hamburger/tost vs mi olur artık sen bilirsin tek sen ol derim rakiplere karşı yola çıkacağına tek başına sil süpür piyasayı
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye26 yazı
arkadaşlar belki bu soruyu tavuk üreticisine yada bu işlerle ilgilenen birine sormam gerek ama böle bir tanıdığım olmadığı için bilgisi olan arkadaşların yardım edeceğini bildiğim için buradan sormak istedim. " çok yüklü ve devamlı alındığı taktirde tavuk but ve tavuk kanat kilo olarak kaç liraya gelir. toptancımı bulmak gerek yoksa direk üretici ilemi masaya otursak bilmedim , bilgisi olanalrın cevabını bekliyorum yada yol göstereceklerin iyi akşamlar hepinize