Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Başak Şehir'de Pizza Franchise

BaşlatancombatantTarih16/01/2010 17:04:46Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Sevgili koniksli dostlar,
Fikrinizi almak istediğim bir konu var: Başakşehirde bir avmde, dünya çapında iş yapan pizza markalarından birinin franchise'nı almayı düşünüyorum. Hatta irtibata geçtim ve yer için onay aldım. Fakat İş yapar mı avm de kaç kişi pizza yemek ister eve servis yapsak ne kadar bir talep olur, günde kaç pizza satabilirim bilemiyorum.

Görüş ve tavsiyelerinizi istirham ediyorum.
Selamlar..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye61 yazı
AVM den günlük haftalık ve aylık sirkülasyonu öğrenmende fayda var.Ayrıca kira malzeme alım giderleri personel gideri ve vergilerini hesapladıktan sonra günlük kaç pizza satman gerektiğini hesapla.Bunların bir hesabını çıkarttıktan sonra 1 hafta boyunca her gün sabah öğlen ve akşam saatlerinde avm de fast food katında belli saat aralıklarında otur gözlem yap.Evlere servis yapman tabiki ekstra olarak güzel olucaktır.Bunu sadece evm olarak düşünme zaten etrafından okul dershane falan varsa öğretmenler odasına bir kaç broşür bırakman sana ekstra olarak gelir getirecektir.
12345

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye3 yazı
Kardeş, pizza franchise alıp franchise ödeyeceğine, kendi pizza markanı kursan daha uygun olmazmıdır? Lütfen beni yanlış anlama, kendim aynı işi yapacaktım fakat baktım kendi markamı yaratmamak için hiçbir engel (para hariç) yok. Pizza her zaman her yerde satılır ve girişimin doğru. İstersen pizza konusuna daha ayrıntılı girebiliriz ve bazı sorulara cevap verebilirim.

Saygılar
efesair

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye124 yazı

Keşke kendi markası olsa tabi daha iyi olur maliyet açısından ama insanlarımızda marka düşkünlüğü çok fazla.Birde bazı AVM ler marka olamayınca yer vermiyorlar diye biliyorum.Ben şahsen haftada en bir kez yerim ve tadım pizza takıntım var,bir çoğunu denedim ama tad alamadım.Benim gibi takıntısı olan çok insan var.Pizza işi gerçekten güzel iş.Umarım iyi olur.Hayırlı olsun.
Honoré de Balzac

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı
Pizza illaki avm ortamında olmalı değil. tabiki avm iyi pazar fakat bir başlangıç için avm dışı olabilir. marka konusuna gelince, yabancı veya fantazi bir isim bulunur ve insanlar bunun Türk markası olduğunu geç anlar. Yeterki ürün lezzetli ve uygun fiyatta olsun...
efesair

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye48 yazı
Bir arkadaşım bu işi yapmıştı ama bırakmak zorunda kaldı. Bırakmasının ana sebebi, bir fabrikanın bakım müdürlüğünü yapıyordu ve iyi maaş alıyordu. İki iş arasında seçim yapmak zorunda kaldı. Eşi gündüzleri işe bakıyor kendisi 18:30' dan sonra (işi elverdiğince) restorantı idare ediyordu. Eşinin hamileliği devereye girince ve 2008' deki kriz başlangıcında işlerin yarı yarıya düşmesi sebebiyle devir etti. Birde meemur zihniyeti olduğundan tatile alışmış insanlardı. Tatil yapamadıklarından çok şikayet ediyorlardı. Devrettiği kişi, şuan işi devraldığından dolayı memnun ama onlarda çok çaba harcadı. En fazla iş yaptığı günler, reklam dağtığı günler olduğundan bahsediyordu. Hafta sonuna girmeden önce kesin reklam dağıtımının bitmiş olması lazım. Ürünlerin sıcak ulaşmasının ayrı önemi var. Hep başında duraman ve iyi bir ekip kurman gerekli. Boş bıraktığın an bittiğin an olarak düşüneceksin. Bir de kriz zamanları dayanacak durumun olmalı. Bu zamanlarda para kazanmasan bile ekibin temelini kadroda tutmam lazım. Hayırlı işler.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye21 yazı
Kendi markanızı kurmak zorlu bir yol ,franchise ile bir sistem ve çalışma disiplini alıyorsunuz.Bir markayı izliyorum hiç durmuyorlar işler azalmaya mı yüz tuttu motorlu arkadaşlar sırtlarında reklam broşürleri ev ev dağıtıyorlar , belediye ile sorun mu oldu hemen ağzı dehşet laf yapan bir eleman merkezden geli yardımlarına koşuyor.Elemanların bireysel özelliklerine ve takım olarak çalışmasına bakıyorsunuz çok iyi.(Elemanlar çok aman aman değiller ama bir takım ruhu veriyorlar)
Evet bunlar ve benzerleri çok basit işler ama bireysel esnaf genelde bunları atlıyor , yoksa gönül ister ki kendi markanızı kurun ve başarılı olun.(Pizza kar marjı güzel olan bir sektör)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye4 yazı
bir fikrim var ama ne olur ne getirir bilemem bir türlü kendim uygulamaya geçiremedim avm lerde hep aynı ürünler satılıyo yani anlıyacağın rutin işler çok değişik bir ürünle "şimdiye kadar hiç bir avm de görmedim" girmek istersen fikir alış verişi yapabiliriz msn adresim
hunhun-67@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Serbest meslek