Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Herkese Soruyorum Günümüzde Ticaret Yapılır Mı?

BaşlatanahbuluTarih14/01/2010 15:42:48Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
Ben yani üyeyim siteyi inceledim site üyeleri genel olarak bir arayış içerisindeler bende bir arayış içerisindeyim ama bu piyasa da nekadar tutunabiliriz onu bilmiyorum

vergi
muhasebe
bağkur
araç giderleri
ev giderleri
dükkan kira ise kirası
vs.vs. saymakla bitmez

bende ticaretle uraşıyorum ve sizlerinde bilgisini almak istiyorum işlerimiz açılırmı yoksa batarmıyız.
herkesin yorumunu bekliyorum

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye91 yazı
::)) Kelin ilacı olsa gibi olacak ama kusura bakmazsanız. Yazdıklarınız hepimiz için var. Benim şahsi fikrim Düzelecek inşallah bir gün. Piyasalar eger düzgün oturma yönünde bir ivme kazanırsa iki seneye kadar oturur kanatindeyim. Burda bir çok kriter sizin geleceğinizi belirleyecektir. Vergi muhasebe vs den ziyade.

Yaptığınız işin mahiyeti,
Sattığınız malın miktarı , tahsilattaki hızınız vs. Bence oturup muhasebe yapın ne kazanıyor ne harcıyorsunuz. Harcama kalemlerinden sıkabilecekleriniz neler. (Ama lütfen elaman çıkarmayı ilk madde yapmayın) Cebinizdekine bakın ne kadar dayanabilirsiniz. Şu an bir çok sektör sıkıntıda. Bu sebeple sık sektör değiştirmeninde bir anlamı yok. Siz kendi durumunuz daha iyi tahlil edebilirsiniz. Umarım hep beraber çabuk atlatırız sıkıntıları.
mmmm

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye60 yazı
arkadaslar,su an guclu bir firtina esiyor,tabiki firtina birgun durucak,ama koku saglam olmayan tum agaclar yikilacak. kokun saglam degilse,bir kuytuya saklan bekle,yada koku saglam birisine tutun.

ben kuytu bir yere saklandim,masraflari azalttim,satis fiyatlarini dusurdum,kredili satisa basladim depoda kalmasindan iyidir cunku,yani kazanmaktan vazgecip elimdekileri kaybetmemeye calisiyorum,bunada kendimce kuytu bir yere saklanmak diyorum.
YA,tutarsa

Yerleşim Rusya Federasyonu / RusyaMeslek Tekstil
Üye145 yazı

bence dayanabilecek sermayene bağlı en iyisi bu zamanda aylıkcılık iyidir en azından damlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Editör5590 yazı
Ticaret yapacak paranız var ama tedirginsiniz. Bu durumda yapılmaz.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye643 yazı
Ticarette birkaç şart var:1-) yapılacak yer 2-)yapacağın iş 3-) yapacak kişiye bağlıdır diyebiliriz
Misal: Büyük bir köyde hiç bakkal yok, ucuz büyük bir kiralık dükkan var, biraz da sermaye varsa hemen dükkan aç (Hele baban da muhtarsa hiç durma :))
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Yeni Üye46 yazı
sorunun 2 cevabı var
1. eger yününden yararlanılan bir koyun gibi bankaların kırptıgı bir ticarethane isen korkma öldürmezler batmassın.
2.eger bankalara yeterli kaynak saglayacak kadar çalısıp üretip onlara veremiyorsan batarsın zira yeni g,irişimciler icin alan açmak lazım diye dusunuyorlar.
fakat küçük hamlelerle kendine zaman kazandırabilirsin.benim kobi olmamam ve sermaye sahibi olmamam elimi kolumu bağlıyor kimseye borcumda yok alacagımda 1 lira kredi borcumda yok kredi kartıda hiç kullanmadım ama patent masrafı yapacak paranın altına giripte 18 ay bekleyecek gucumde yok .ben sponsor beklıyorum cokta acelem yok.
ne işle iştigalsin bilmiyorum ticaretini yaptıgın urunu soylersen sana farklı yollar gösterebilirim
***LARLA TARTIŞMAM....ARAMIZDAKİ FARKI ANLAYAMAYABİLİRLER dinominotr@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Turizm
Yeni Üye46 yazı
ah be üstad hem kayserilisin hem ticaretten korkuyorsun :) kayseriliye sormuşlar 2+2 kaç eder diye oda sormuş ALIRKEN Mİ? SATARKEN Mİ :)
madem bu saatlerde internette gezebiliyorsun medical urunlerle alakalı piyasada ki internet ortamındaki ihaleleri takip etmeni tafsiye ederim birde ya subeleşip buyuk denize atlicaksın yada küçülüp imkanları daraltıcaksın.
***LARLA TARTIŞMAM....ARAMIZDAKİ FARKI ANLAYAMAYABİLİRLER dinominotr@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Turizm
Yeni Üye88 yazı
Merhaba
Değerli arkadaşım;
günümüzde, gelecekte yani insan yaşamının devam ettiği her süreçte ticaret olacaktır.
o nedenle ticari hayatın varlığı bizleri sürekli yeni arayışlara ve çalışmaya itecektir.

ancak günümüz şartlarında ticareti zorlaştıranların yine bizler olduğunu unutmamalıyız bence.
kısa yoldan para kazanma zihniyeti ticari hayatı felç eden bir durum.
bir grup üçkağıtçı, dolandırıcı insan yüzünden işini layıkıyla yapmak isteyen bir çok insan zarar görüyor.
asıl mesele bu bana göre.
öncelikle toplumun içindeki a***lardan arınmak gerek.
bu da kolay bir iş değil.
öyle ya da böyle birilerine güvenmek zorundayız ticaret yapabilmek için.
ve yeterli şartlar oluştuğu vakit ticarete atılmak için zaman kaybetmemek gerek.

peki nedir yeterli şartlar;
doğru yerde, doğru işi yapabilme imkanı.

denk gelirseniz iyi analiz edip uygulayın.

başarılar.
inner beauty

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye27 yazı
Ticaretin yapılmadığı bir devir, ticaretin yapılmadığı bir zaman varmı ki?

Ticaretsiz olmaz ve ticaret her zaman için yapılabilir bir iştir, ticaret benim için bir meslektir.

Her dönemde, her devirde, her şatta ticaret yapılabilir.

İşi şekillendirebilmektir ticaret.

Doğru yerde doğru zamanda doğur iş...

İyide nedir doğru yer, doğru zaman ve doğru iş.

Bence, kalıplaşmış olan bu cümleyi gelişi güzel, kulaktan dolma bir şekilde kulanıyoruz.

Vergi,
Kra,
Bağkur,
vs. bir çok gider. Bu şartlarda, bu zamanda ticaret yapılırmı? Tabiki yapılır.

Zaman ticaret için her zaman doğru olandır. Ticaretin yanlış bir zamanı yok ki.

İş her zaman doğrudur. Dürüst olarak kazanmaya çalışıyorsak yaptığımız iş her zaman doğrudur.

En önemlisi yani kilit nokta aslında ticaretin yapılma şeklidir.

Zaman doğru, iş doğru ise demek ki uygulama yanlış. uygulamayı değişmek gerekiyor.

Mahalle arasında bakkalsın, marketler açıldı, kim gelir senin bakkalına. Bunu fark edecek anlayacak ve market olmak için çalışacaktın.

Bu gün hiç bir ürünün satışı dünkinden az değil!

Bütün bunlar aslında ticaretin yeni bir şekle girmesinden kaynaklanıyor.

Çok şey değişti ve daha çok şey değişecek.

İnsanlar kazanacak ama nasıl kazandıklarını bile anlayamayacaklar, ticaret bu noktalara bile gelecek. (bu cümleyi sihirli küreme bakarak yamıyorum)

Hoş kazanan bir çok iş adamı işin başında kendisi bile hesaplamamıştır ya okadar para kazanabileceğini. Rast gele kazanmıştır.

Rast gele kazanmayan hiç bir ticaretçi bu gün kriz döngüsü içerisinde değildir.

Üretim 100 bin adetse, bu gün yine aynıdır. Farklı bir gezegendemi yaşıyor bu insanlar, neden etkilenmiyor.

E-ticarete yönelin, önemli bir tavsiyedir. (en azından geçit dönemi olarak kulanın bu alanı ve bir yer edinmeye çalışın)

Tahminimce bilişim sektörü tavana vuracak, bunu tetikleyende e-ticaret sistemleri olacak.

Saygılarımla.

e-ticaret sistemeri geniş bilgi ofisondim@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Üye1714 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahbulu
Ben yani üyeyim siteyi inceledim site üyeleri genel olarak bir arayış içerisindeler bende bir arayış içerisindeyim ama bu piyasa da nekadar tutunabiliriz onu bilmiyorum

vergi
muhasebe
bağkur
araç giderleri
ev giderleri
dükkan kira ise kirası
vs.vs. saymakla bitmez

bende ticaretle uraşıyorum ve sizlerinde bilgisini almak istiyorum işlerimiz açılırmı yoksa batarmıyız.
herkesin yorumunu bekliyorum

Neden diğer ticaret yapan insanlar bu yukarıda saydıklarınızı ödemiyor mu. Ödüyor.

Seçim yapma hakkınız var. Ya ticaret yapacaksınız sorumluluklarına katlanacaksınız, yada bir işe girecek maaşlı çalışacak patronunuz o yukarıda saydıklarınız ödeyecek. Ama biri mutlaka ödeyecek. Ticaret şart!

Korkarak hiç bir işe girilmez. Risk yoksa kazanç da yoktur.

Ticaret hayatı iki şeyi vaad eder;
1. Tecrübe 2. Para
İlkini kazanırsanız, ikincisi zaten gelecektir.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye60 yazı
ticarette başarılı olmak hem çok kolay hem çok zor.pazarı dogru analiz etmeli riskleri görmeli risk almadan olmaz ama dogru riskleri almalı.
bir çok işletme iş kurma nedeni iş bulamamak oldugundan kısa zamanda batıyor.

birde imkanların kısıtlı olması yani yapılacak işe karar verdiniz hedef kitle belli ama merkezi yerde dükyan kirası pahalı ne yapıyoruz imkanlar dahilinde hareket edip ara sokakta dükyan buluyoruz.

dogru ürün dagru yatırım dogru zaman ama yer yalnış yalnışlar dogruyu ***ürüyor sonu hüsran .....
SIRADAN OLMAK EN TEHLİKELİSİDİR...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Üye300 yazı
Şu zamanda çok zor arkadaşlar..Ama böyle gidemez..Derhal ortam düzelmeli...Gidemez böyle çok zor..Ticaretin bereketi geri gelmeli...:S
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye2981 yazı
eğer bu problemleri çözemiyorsak , bu problemleri ortadan kaldıracak formüller aramalısınız. Sistem in diğer kurallarını kırabiliğiniz kadar kıracaksınız. markaları sabote etmeyi , vergi vermeden kazanmayı , iş yeri kirası vermeden çalışmayı öğreneceksiniz.

Yani sistemin ağalarının, yasalar koruyuculuğunda yaptıklarını , siz yasalara rağmen yapacaksınız. Başka yolu kalmadı bence.

Ya bu deve güdülecek , yada bu deve kesilip yenecek .

ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye546 yazı
Ticaret her donemde yapilir da o donemin adami olmak gerekiyor sanirim, yani isin katakulisini bilecek, o minvalde hayat standardi blirleyecek, minimum maliyetlerle optimum mukemmel kari yakalayacak , bunu yaparken de VUK u mukemmel sekilde bilecek ve daha dogrusu devletle basiniz belaya girmeyecek sekilde calisabilecek sekle sahip olmaniz gerekiyor.

Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye91 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - khanofthesky
Ticaret her donemde yapilir da o donemin adami olmak gerekiyor sanirim, yani isin katakulisini bilecek, o minvalde hayat standardi blirleyecek, minimum maliyetlerle optimum mukemmel kari yakalayacak , bunu yaparken de VUK u mukemmel sekilde bilecek ve daha dogrusu devletle basiniz belaya girmeyecek sekilde calisabilecek sekle sahip olmaniz gerekiyor.

Evet çok haklısın. VUK u bilmiyoruz, muhasebeyi bilmiyoruz duygusal milletiz. Az olsun benim olsun diye girişiyoruz işe. Sonrasında hepsi dert oluyor. Bence bir kaç kişilik firmaların zamanı geçti artık. Ekip olmayı becerenler iş yapabilecek bundan sonra.
mmmm

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mustafa111
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - khanofthesky

Evet çok haklısın. VUK u bilmiyoruz, muhasebeyi bilmiyoruz duygusal milletiz. Az olsun benim olsun diye girişiyoruz işe. Sonrasında hepsi dert oluyor. Bence bir kaç kişilik firmaların zamanı geçti artık. Ekip olmayı becerenler iş yapabilecek bundan sonra.

Tespitlerimde herhangi bir yanlislik oldugunu sanmiyorum, mesela muhasebe derslerinde bize her zaman uluslararsi muhasebe standartlari ve vuk arasindaki bariz farklardan ve bu farklardan dogan inanilmaz zarar-ziyanlardan bahsedilirdi surekli olarak, muhtemelen bu sistemin isleyisinin aksakligini basimizdakiler de biliyorlar ama sanirim bir takim hesaplasmalar sebebiyle vazgecilemiyor. Ben de diyorum ki bu vuk un eksik ve gediklerinden istifade etmek suretiyle su kotu durumdan belki bir miktar avantaj yakalayabilirsiniz.

Dedigime en guzel ornegi ozellikle onumuzdeki donem bankalarin bilancolarinda gorebilirsiniz, ki bankalar hem vuk a hemde uluslararsina gore iki farkli bilanco aciklarlar ve tablo sonlarindaki degerleri birbirleriyle kiyaslama acisindan elimize guzel degerler verirler cunku yurtdisindaki kurum ve kuruluslar vuk u degil uluslararasi degerleri referans alirlar onlar icin vuk sacma sapandir.

Bunun icin de iyi bir musavirle calismak gerekiyor sanirim.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye1359 yazı
ticaret her zaman yapılır
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye216 yazı
Ticaret ne ? Hangi sektör hangi dal insanlar tarafından ilgi görmeyen ne iş olursa olsun kapanmak zorundadır. onun için gelecek vaadi eden işlere girmeniz mantıklı olur. işletme bilginiz, sektörün dürümü, pazar alanı, rakipler ürünler, fiya,t maliyet, plan, yer konum, müşteriler. sermaye miktarı pazar alanı. ödeme döngüşü varda var en iyişi bir iş planı yapın ondan sonra karar vermeniz daha dogru olur. Sadece sizin saydıgınız giderler olsa sorun yok giderler hiçbir zaman iş bitmeden net hesaplanamaz çünkü degisen ve sabit maliyet diye bir olay var.
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Üye180 yazı
romanyada ticarete girin derim yil sonu tam üye ucuz yollu bir sirket kurun avrupa vatandasi olun kisa yoldan .
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis