Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Seyyar Pilavcılık Ve Tecrübeleriniz.

BaşlatanhtkoTarih25/04/2013 20:03:50Yorum4

İlk mesaj
Selamlar;

Konuyu açmadan önce diğer büyün ilgili konuları inceledim zaten koniks.com adresine 'de Google üzerinden ilgili arama ile geldim. Ben ve bir arkadaşım genel olarak 9 ile 6 arası çalıştığımız için gece 7 ile 12 arası ekstra iş yapmak istiyorum zamanımızı boş geçirmemek için.

Konuyu araştırmadan iyice bir araştırma yaptım ama genel olarak yazılanlar yerine tecrübe benim için daha önemli olduğu için soru cevap şeklinde yanıtlarınızı bekliyorum.

Öncelik ile Bir pilav arabası satın almak ile işe başlamak istiyorum ama genel olarak bir kaç çeşit pilav arabası olup tahta olanları 750 'den başlıyor ve paslanmaz çelik olanları ise 1000lira 'dan başlıyor burada dışarıdan biri bakınca tahta olanlar biraz daha göze hitap ediyor.
ilk düşüncem tahta olup demir olanı ise acaba sıcağı içeride daha çok tutarak yada ileri yönelik bir artısı olma durumu olabilir mi?

Ben pilavı evde yapmak yerine genel olarak bir lokanta ile anlaşarak ilk baştan piyasa yoklaması için 5 ile 10 kilo arası yaptırıp daha sonra 20 ile 30 kilo arası işe göre arttırmayı düşünüyorum evde yapmak daha karlı olsa bile genel olarak lokantalar hem kıvam olarak hemde hijyen olarak bence biraz daha göz önünde duruyor ve mantık olarak alıp direk satmak biraz daha iyi gibi geliyor.

Tecrübe sahibi kişiler bu konuda fikirlerini sunarlarsa daha iyi olurlar ve ilgili işin işleyişi ile ilgili bilgi verirlerse daha mantıklı örnek olarak.

- Biber , kara biber ve ketçap toplu alınarak kâr edilebilir .
- Toptancıdan tabak ve plastik kaşık ve peçete toplan alınarak kâr edilebilir.
- Tabure ve katlanabilir masa şarttır.
- Şunlar olmazsa olmazdır.

Örnek olarak sıfırdan başlayacak birinin işine yarayacak şeyleri paylaşırsanız sevinirim ayranı toptan alıp satmayı tercih ediyorum yine hijyen için ama her türlü fikirlerinize açık olup önemli olan az kazanç sağlasam bile düzgün hizmet vermek daha önemli kişilerin sağlığı ile oynamadan

Yerleşim Türkiye / GaziosmanpaşaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
İşin derinliğini pek bilmiyorum yiğenim bu işi yapıyor ve çok ciddi paralar kazanıyor oda öğlen 1,5-2 saat gibi kısa bir sürede.ama iş çok temiz olmalı bildiğim kadarıyla her pirinci ve tereyağını kullanmıyorlar hepsi özel alınıyor tereyağ farklı bir ilden geliyor ve evde annesi yapıyor.bilgine.bildikleriğ bunlar.Kazanç süper

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Selam,

Adler yorum için teşekkür ederim eğer ki, yeğeniniz ile konuşma imkanınız olur ise hiç yoktan ben ve diğer yeni başlayacak arkadaşlara daha fazla yol göstermiş olursunuz. Bir kaç bu işi yapan kişi ile konuştum ilgili konuyu açtıktan sonra genel olarak hepsi tavsiye ettikleri halde bir tek pilav yaparken kullandıkları pirinçten ve malzemeler hariç diğer konularda sağ olsunlar yardımcı oldular.

Başta demiş olduğum gibi sizin ve diğer kişilerin bu konuda gerçekten olumlu olumsuz yorumları bana yardımcı olacaklardır. Birde kazanç sağlamak adına pilavı evde yapılması gerektiğini söylüyorlar genel olarak.

Yerleşim Türkiye / Gaziosmanpa?aMeslek Di?er

Bence de pilav evde yapilsin, daha kazancli olur...Pilavin iyisini ve kalitelisini bulursan bir de iyi hazirlanirsa denemeye deger...iyi gunler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
pilav + nohut + tavuk mu oluyor nasıl oluyodu?

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam