Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bolluk İcinde Kıtlık

Başlatanceylano77Tarih13/01/2010 04:27:22Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye60 yazı
Arkadaslar herkese merhaba,benim sizlere bir sorum var,cogunuzun bahcesi var,bahcesinde agaclari var, erik, seftali, incir, nar, ayva, dut, cilek, uzum, var da var, cennet gibi ama zamani gelince yiyosun,kalanida dokulup, curuyup gidiyor, eminim ki cok meyve verdigi icin, heryeri kokuttu diye agaci bile kesmek isteyenler olmustur. Sonra zaman gecer kis gelir, aloo 4 tane lahmacun 2 tane kola, kimsenin aklina gelmez ya su erikten, seftaliden, cileklerde, hosaf, recel, vs yapalim, kilere sutok yapalim, kisin acar acar yeriz cocuklar taze meyve suyu icer, saglikli olur, hanim isde lahmacunla gotururuz soguk soguk, falan kimsenin aklina gelmez, kos markete kizim, kos markete, oglum, sunu kapgel, bunu kapgel, isde benim fikrim bu noktada devreye giriyor. Simdi okuyanlar dicek ki ya bilader yapmasini bilmiyoruz, diyelim ki yapmasini ogrendik yaptik, nereye yapicaz, nasil saklicaz. Arkadaslar benim bu yazdigim gizli bisey degil sadece burnumuzun ucunu goremiyoruz. Hanginizin evinde el yapimi recel var, senin 3 cocugun annen baban 7,8 insan.marketci senin cilegini kurusa aliyor sonra sana kavonaza koyup 6,7 liraya tekrar satiyor,gerisini siz dusunun,bu yuztaneden bir ornekti.

2. soruma gelince lutfen bu konuyu bilenler cevap versin.ben yurtdisindan bir malzeme getirsem.diyelimki bir caydanlik turkiyede olmayan. Getirdim onun seri uretimine gectim. Onun tum Turkiye'de satisini konrolum altinda nasil tutabilirim, herhalde patent alamam cunku dunyada var, ben tum koniks uyelerine basarilar diliyorum.
YA,tutarsa

Yerleşim Rusya Federasyonu / RusyaMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye27 yazı
Tam olarak ne sormak istediğini anlayamadım ama bir anlam vermeye çalıştım.

Organik ürünlerin değerlendirme noktasındaki tespitlerin ve önerilerin yaban atılacak gibi değil.

Başlık güzel ifade etmiş. "Bolluk içinde Kitlik"

Evet bolluk içinde kıtlık çekiyoruz. Bunun da en büyük nedeni fazlaca tembelleştik ve hiç çalışmadan nasıl kazanırız peşine düştük.

Hiç çalışmadan kazanılmıyor, kazanılanın da bir tadı olmuyor galiba.

Organik herhangibir ürünü değerlendirmek aslında oldukça kolaydır.

Şöyle ki; Herhangibir örganik, doğal, dalından koparılmış bir meyve organik ürün mağazalarında hiç de küçümsenmeyecek miktarlarda satışa sunuluyor.

Yere dökülerek çürüyen bir elmanın kilosu 30-TL ye satılabiliyor.

Büyük şehirlerde yaşayanlar organik meyve satan yerlerde bu meyvelerin kilosu kaça satılıyor çok rahatlıkla öğrene bilirler.

İşte o meyveler buralarda çürüyüp gidiyor. Yada kilosu sadece 1-TL.

Patenti, marka tescili olan bir malzemeyi kendi adınıza üretemezsiniz. Patent, marka tescili zaten üretmiş olduğunuz ürünün garantisi ve bir bakıma koruma altına alınmasıdır.

Benzer bir ürünü daha iyi bir kalitede üreterek kendi adınıza marka tescili yapabilirsiniz. Patent farklı birşey, marka farklı...

Dağıtım işinin en zahmetsiz ve kolay yolu bayilik sistemi dir. Tüm markalar bu yolu izler. Bayilik sistemi.

İyi bir bayilik ağı kurmanız gerekiyor.

Tüm bunları bu işin resmi olarak takibini yapan şirketlerin resmi sitelerinden de öğrene bilirsiniz. Bütün işlemleri sizin adınıza yapan şirketler var.

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Yeni Üye27 yazı
Yerleşim yeri Rusya;

Rusya'nın neresi? Türk cümhuriyetlerine yakın bir bölgemi?

Sarp sınır kapısındaki gümrük geçişlerindeki yeni düzenleme yapılmadan önceki ticaretten bilginiz varmı?

Önemli bir ticari getiriye sahip bu bölge şuan için gümrükdeki yeni düzenlemeye takıldı.

Bu alanda çalışmalarımız var. Sınırın diğer tarafındaki ayağımız olmak istersen ofisondim@hotmail.com adresinden itribata geçelim.

Hayırlı kazançlar.

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Yeni Üye35 yazı

sana katılıyorum arkadaşım bendede aynı düşünce var sakarya geyvede yaşıyorum Türkiye elk kurumunda teknisyenim aynı zamanda sebze meyve tic uğraşıyorum burada hemen hemen bütün meyveler var ayva elma erik üzüm şeftali hurma sebze olarak enginar karnıbahar kereviz v.b. nüfusun yüzde 80 ni çiftçilikle uğraşıyor ve buu mallar bahçeden toplanırken veya ağaçta iken dibine tonlarca mal düşüyor bunlarda çöpe veya meyvesuyu fabrikalarına cüzi bir fiyata gidiyor şimdi bu çıkma malları reçel ,meyve suyu veya daha farklı bir şekilde nasıl değerlendirebiliriz fikri olan varsa lütfen paylaşsın saygılar

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye60 yazı
sayin,onlinenetwork,esfroyt54 yorumlariniz cok kayda deger,aslinda bu konunun gecmisi cok derim,biz kendi kendimize cok kotuluk yapiyoruz,nimeti elimizin tersiyle itiyoruz,konuyu okuyan herkesin isine yariyacak bir konu,her okuyan icin birsey cikarabilecegi bir konu,
bir ornek,arkadasimin 4 yasinda bir kiz cocugu var,importna marketlerden aldigi meyvelere karsi alerjisi var,nasil oluyorsa cocuk bahcaden toplayip yedigi meyvelerde,sagligi acisindan, hic birsorun yokken ayni meyveyi avm alip yedigi zaman cocukta alerji basliyor.
YA,tutarsa

Yerleşim Rusya Federasyonu / RusyaMeslek Tekstil