Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Fiyat Teklifi Aşaması Ne Yapmalıyım?

Başlatandeniz82Tarih08/01/2010 15:23:22Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
Merhaba şimdi daha şirketimiz kurulmadı fakat geçen 2 müşteri için yurt dışından fiyat teklifi istedik makina için.

Yurt dışı firmaları bize soruyorlar Türkiye den fiyat teklifi isteyen başka firmalar da var o nedenle hangi firmanın fiyat teklifi istediğini öğrenmek istiyorlar.Aynı müsteri olup olmadığını öğrenmek için.

Benim daha önce bir iki kere ağızım yandı paramı alamadığım durumlar oldu. Şimdi soruyorum size ;

Yurtdışındaki firmaya makina alımı yapacak müşteriyi söyleyelim mi? Söylersek aradan çıkarılma ihtimalimiz de var çünkü tanımadığımız firmalar.

Sözleşme falan yapamayız çünkü şirketimiz daha yok ortada. Sözleşme yaparsak anca kendimiz adına yaparız ama orada da vergi söz konusu. Vergi vermediğimiz için sözleşmenin bir geçerliliği olmaz kanımca.

Şunu da belirteyim vergi kaçırmak falan gibi bir düşüncemiz yok . Kazandığımız paranın vergisini vereceğiz ama acil bir durum var şimdi.

Ne yapmamız gerektiği hakkında yardımcı olursanız memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye906 yazı
hayırlı olsun arkadasım öncelikle kendi cevabını kendın vermısın zaten

Yurtdışındaki firmaya makina alımı yapacak müşteriyi söyleyelim mi? Söylersek aradan çıkarılma ihtimalimiz de var çünkü tanımadığımız firmalar.

yahudının bir sozu var işediğin yeri gösterme sıçarlar diye?

sen ne guzel teklıf ıstegını belırtmısın karsı fırmaya sakın soyleme musterını teklıf gelırse gelır altenatif firmalar arastır derim sana şimdiden başarılar arkadasım.
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Üye1714 yazı
Firma onları neden ilgilendirir ki? Çok düşündürücü doğrusu. Ülkenin önemi varda şirketin ne önemi var anlamadım.

Tabii ödeme şartlarına göre şirketin önemi doğabilir ama eminim çok büyük miktarlar değildir bunlar.

Yukarıdakiler fiyat aşamasında. Alım aşamasında tabii ki firmayı öğrenmen zorundalar dimi?
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye3 yazı

Kesinlikle bilgi vermeyin ya bir şirket kurup sözleşmenizi yapın ya da yüzde yüz olmasada
güvenebileceğinize emin olabildiklerinizle hareket edin.Teklif ve görüşmeler esasında
firmayı bilmelerine gerek yok ancak olası anlaşma durumunda mutlaka bilmek isteyeceklerdir.
Bu da sizin devreden çıkarabilecek bir olasılığı ortaya koyar.Bu sebepten ötürü firma olup sözleşme
yapmak en akıllısı,bu işin net çözümüdür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye17 yazı
Sağolun.

Şimdi bu makinaın fiyatı 1.5 ila 2.5 milyon dolar arasında değişiyor. Zaten dediğiniz gibi başka firmalardan da teklif istedik. Bir iki tanesi tanıdık firmalar ama yinede babamızın oğlu değil. Hepsi uyanık bize müşteriyi soruyorlar. Firmamız olmuş olsaydı biz hiç makina ureticisini karıştırmadan gelen fiyat tekliflerinin altına kendi firmamızın ismini koyar müşteriye yollardık.Veya başta sözleşmemizi yapar buna satarsan eğer malı bana bu kadar da komisyon vereceksin gibi maddeyi eklerdik içine. Ama yapamıyoruz.

Biliyorum şahıs olarak "BROKER" lık yapanlar için internette bin bir türlü sözleşme örneği var fakat bunlar yasal olarak geçersiz mantıken. Çünkü adam paranı vermiyorum derse şahıs olarak ne kadar yaptırımın olabilirki devlet mahkemesinde. Hikaye yani biraz.

Yurt dışı firmaların bize dedikleri "Başka firmalarda fiyat teklifi istedi" lafı doğru. Çünkü sahiden istediklerini biliyorum ama bizim bulduğumuz firma olma ihtimali çok çok düşük.

Firmamızı kurucaz zaten kurmasına da 1-1.5 ay gibi bir zaman var. Bu sürede de kaçırmak istemiyoruz açıkçası bu fırsatı.

Bu gibi durumda ne yapabiliriz? Nasıl kendimizi sağlama alıp Alıcı ve Satıcıyı tanıştırırız?

Benim aklıma gelmiyor belki siz bir yolunu biliyorsunuzdur?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye17 yazı
Makinanın maliyeti yüksek oldugundan bizim kesinlikle tanıştırmamız lazım bu üretici firmaları müşteriyle sözleşme yapılmadan. Alıp adamları ***ürmemiz gerek ziyarete.

Üye131 yazı
müşteri bizi ararken ismini vermeden fiyat teklifi istedi deyin.
sonuçlandıktan sonra bizim yurtdışı becerikliliğimizi ürünü getirdekten sonra
verilecek hizmet ile kapasite oranımızı ölçmek istiyorlar deyin.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye17 yazı
Lasillas müşteri bizi ararken ismini vermeden fiyat teklifi istedi dersek mantıksız olur.

İllaki tanıtır firma kendini. Bu firmalarında rakipleri var sonuçta gizli pazar araştırması yapan. Fiyatları öğrenmeye çalışan. Ondan kendileri de dikkat ediyorlar fiyat teklifi verirlerken.

Bu firmalar birbirlerini dediğim gibi görmek zorundalar sözleşme yapılmadan önce. Pazarlık yapacaklar teknik konuları konuşacaklar vs.

Yeni Üye18 yazı
bence kesinlikle ismnizi vermeyin ticarat bi sırdır müşterinizide aldınız yeri sölemeyin gerçi nerenin malı olduğu az çok belidir ama siz ayrıntıları açıklamayın durumunuz firmaya oldğu gibi anlatın daha önce yaptınız işi referans olarak gösterin o şirketin ismini verin ve yeni bir şirketin açma aşamasında oldunuzu ve malı alımı aldıktan sonra zaten şirketin hazır olacanı o zamanda tüm işlmelerin kendi şrketiniz üzerinde olacanı sölerseniz yani daha önceki işinizi referans gösterin ve yeni şirketin hazır olmadını yada çok güvendiniz bi şahsın şirketini adres olarak verin ama hata yapmayın yada ama müşeti ve mal sahibi yanışsa siz seyirci kalırsınız bunu unutmayın en iyi ihtimal kuçuk bi komisyon kalır size para her şeyi değişitiriri umarım yardımcı olmuşumdur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye34 yazı
Iyi aksamlar,
Bende Su an bir sirkete T-shirt teklifi verdim, bunun icin Türkiye de, firmanin logosu ile bir numune yaptirip fiyat alip sundum. Türkiyedeki firma logo sayesinde simdi sirketi biliyor, kendisi de irtibata gecip daha ucuza pazarlayabilir. Bunu engellemek icin, iki balon numune daha yaptirdim. Benim gibi bir müsteriyi elinden kacirmak istemiyecegi icin bir girisimde bulunma cesaretini gösteremez.

Sizin durumunuzda da ayni benzerlik olmasina ragmen, bence firma adinin sorulmasinin sebebi, ayni müsteri icin iki ayri teklif vermemek. Yurt disi firma sayet ciddi bir sirket ise böyle bir girisimde bulunmaz. Elinizde 3 müsteri oldugunu söyleyin, ilk önce birisinin adini verin, bu balon bir müsteride olabilir. Sonra cevabi bekleyin..
Lafin özü: Abartmadan, büyük bir müsteri potensiyali oldugu izlenimini uyandirmaya calisin.

Basarilar.

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye51 yazı
Deniz82, sadece Fiyat almak istiyorsan senden alici firma ismi istemezler, yada yazisman hatali senin
ne Makinesi bu alinacak olan istiyorsan sana iki üc gün icerisinde Fiyat tekliflerini Almanyadan alayim karsilik beklemem,
sirket olmasi gerekmez bunun icin, satis sözlesmesinde hepiniz beraber oturursunuz masaya yada satici sirkete kendi yüzdeligini bildirirsin
korkma onlar is olursa sana yüzdeligini verirler o fiyattaki bir Makine zaten en az 3-6 ayda teslim edilir.

Yerleşim Türkiye / TekirdagMeslek Serbest meslek
Üye101 yazı
BELIRLEDIGIN KOMISYONU SATICI FIRMAYA SOYLE VE YENI BIR PROFORMA HAZIRLAT PROFORMADA ALICI KISMI BALON OLSUN,ALSICI BU FIYATI KABUL EDER ISE ,ARADAKI FARKI SENIN HESABINA AKTARACAK LARINA DAIR KOMISYON SOZLESMASI HAZIRLAT,YADA ELLERINDEN YAZILI BELGE ISTE.KOMISYONUNU SATICI FIRMA ILE ANLASTIGIN SURECE HIC BIR SEY OLMAZ KORKMA BEN BU SEKKILDE CIN LILER BILE CALISIYORUM ALICIYA SAKIN GUVENME SENIN KOMISYONUNUN NE KADAR OLDUGUNU ASLA BILMESINLER SATICIDAN ZARAR GELMEZ .KIMSE ALTIN YUMURTLAYAN TAVUGU KESMEZ...
ozan cima
ada-line trd.
tel;0081 903 698 1001
tokyo/JAPAN

Yerleşim Japonya / TokyoMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye17 yazı
Merhaba biz bu fiyatları Kore ve Çinden istedik.O ülkelerin mahalli dillerini biliyoruz. Fiyat teklifleri Çince ve Korece istendi zaten. Fiyat teklifi istediğimiz adamlar önceden çalışmadığımız ama tanıdığımız adamlar.Bir de Avrupa ile Çini,Kore'yi karıştırmamak lazım. Bunlar 5-10 doların bile hesabını yaparlar.

ozancima hocam dediğiniz olur tabi ama bizim durumumuzda olmaz.Düşük atıyorum 40000-50000 dolar olsa makinanın fiyatı ok olur. Siz 2 milyon dolarlık sözleşmeyi,üreticiyi görmeden,tesisi görmeden,adamlarla tanışmadan imzalar mısınız?

Birde adamlar haklılar bizim müşteriler kendileri de fiyat teklifi istemiş olabilirler diye düşünüyorlar.Aynı firmadan iki farklı fiyat hoş durmaz.

Sonuç çözümü bulduk zaten şirket kurulana kadar sözleşmelerimizi başka bir tanıdık şirket üzerinden yapıcaz.

Hepinize Teşekkürler Yorumlarınız İçin.

Üye1714 yazı
İsim vermeden nasıl ticaret yapıyorsunuz siz ben çözemedim doğrusu. Teklif mektubunuzda ne belirtiyorsunuz çok merak ettim?
İsimsiz mi yazıyorsunuz? Böyle şey olur mu. Saçmalık.

Eğer şirketiniz yoksa, dış ticaret ile ilgilenen bir şirketle anlaşarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Bu tarz şirketler çok. Onlara ufak bir pay verirsiniz, makineyi satarsınız. Ben olsam müşteriyi kaçırmam hemen o makineyi ona satardım.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik