Sn. rtersioglu na katilmamak elde degil. cok guzel bir konuya parmak atmis durumda. Ama benim itirazim biraz da olmamasi gerekenler uzerine.
Simdi biliyorsunuz forumun amaci fikir paylasimi, dusunce aktarimi,deneyim degisimi vs uzerine odaklanmis durumda, buraya kadar mutabikiz umarim ama bu saydigim ana kategorilerden bazilari ozellikle de dis ticarete dayali olanlarin pek cogunda bazilarinin freelance broker olarak tanimladiklari is hakkinda pek de dogru olmayan seyler yazildi.
Evet dis ticarette hala cok cok az da olsa ekmek var, ama o ekmek dediginiz sey sadece ama sadece ureticiler icin var, digerleri sadece bekle-gor-izle-yakalyabilirsen yakala siyasetini benimsemis durumda. Bakin kisa bir incelemenin ardindan edindigim izlenimler;
1) Maymun dunyanin her noktasinda gozunu fena derecede acmis durumda, kimse aracilarin oldugu bir ise girmek istemiyor, bir miktar masarafi goze aliyor, elemanini gonderiyor, yerinde-ureticinin adresinde tespit yapilip anlasma yapiliyor.
2) Ilk maddedeki masrafi goze alamayanlar icin ikinci bir yol acilmis, ilk sozlesme sadece bir seferlik-sinirli bir alim icin yapiliyor ama alicinin ikinci sirketi bu sefer ilk alimin ardindan yapilan butun islemlerde devreye giriyor, zavalli broker ikinci anlasma icin beklerken coktan essegi alan uskudari geciyor.
3) Siz siz olun sakin bu turden bir iliskinin icine girmeyin cunku artik dunya ozellikle de ticaretin onemli boyutta gelistigi ulkelerde aracilik hizmetleri pek guzel karsilanmiyor, eskiler nispeten biraz daha sansli.... Bir de dikkat edin simdi herkes alis-veris yapilmak istenen ulkede yerlesik durumda olan birilerini muhattab almak ister, burada da son zamanlarda ''''' cin deyim, her turlu hizmet gorulur '''''' tarzinda yazilar gormek mumkun.
Eger uretici iseniz dis ticarette sinirlarinizi zorlayin, yapabilirseniz-karliysa da ne ala ama ben serbest brokerlik yapacagim derseniz isiniz inanilmaz zor. Ben test ediyorum, oradan biliyorum.