Ana içeriğe geç

İş Tecrübeleri

Pazarlama Hakkında Bir Kaç Not...

BaşlataniturkmenYayınlandı

İlk mesaj
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı406 katkı
Profil alanıSatış / Pazarlama
Profil konumuKayseri, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

SATIŞCI OLUNMAZ SATIŞCI DOĞULUR

Pazarlama ve satışla alakalı o kadar çok kitap varki en iyi satış şöyle olur ,şunları yaparsan satışta başarılı olursun diye ama ben buna kısmen katılmıyorum.

Nasıl ki sonradan ressam veya haykeltraş yeteneğinizin olduğunun farkına varmıyorsanız sonradan da çok iyi bir satışçı olduğunuzun farkına varamazsınız.

Çünkü satış için herşeyden önemlisi kendini satmayı bilmek önemlidir.
bunun için iyi bir fizik-etkileyici ses tonu-kıvrak zeka -yeterli muhasebe ve piyasa bilgisii-insanların yüzüne bakıp mal alırmı almazmı onu bilebilecek kadar iyi pisikolojisi bilgisi-doğru zamanda-doğru yerdemiyim teoremini kavrayacak zeka ve analiz yeteneği lazım.
Bunun haricinde insanlar ne bekler onlar ne arzu eder metodunu kavramak ve analiz etmek ve bir o kadar da önemlisi empati.
Yani satışın kuralları aslında kitaplarda yazıldığı kadar karışık değil.
Ben itü de ödtü de yurt dışında kurslara gitmedim pazarlama mezunuyum ama şu an Türkiyede ki en iyi 1000 satış ve pazarlamada biriyim diyebilecek kadar da kendimden eminim zaten kendinizden emin değilseniz müşterinin karşısında hiçsiniz niye sizden alsın ki.
Uzun lafın kısası eğitimler sadece mevcut yeteneği harekete geçirmeye yardım eder.Ama su olmayan yerden veya suyu çok sığ bir kuyudan bir yıl boyunca su çekmeye çalışmak boştur.
KISACASI EN İYİ SATIŞÇI EN İYİ PSİKOLOGTUR-EN İYİ MUHASEBECİDİR-EN İYİ BİLGİ BANKASIDIR-KENDİNE GÜVENEN VE BU İŞTEN ZEVK ALIP KOLAY OLAN ŞEYLERİ SEVMEYENDİR VE DİĞER İNSANLARDAN FARKLI DÜŞÜNÜP ZEKİCE STRATEJİLER GELİŞTİRENİLENDİR.AYRICA DOĞRU ZAMANDA DOĞRU YERDE OLMAYI BİLİP HERŞEYDE EN İYİ ZAMAN PLANLAMASI YAPANDIR(SEYAHATTE MÜŞTERİ ZİYARETİNDEVS...)

UNUTMAYIN HER MÜŞTERİ AYRI BİR FUTBOL MAÇIDIR KARŞI TAKIMIN GÜCÜNÜ-KOZLARINI-ARTI VE EKSİLERİNİ VE SAHANIN TOP OYNAMAYA MÜSAİT ZEMİNİ OLUP OLMADIĞINI ÇOK İYİ ANALİZ EDİN MAÇ YAPMIŞ OLMAK İÇİN MAÇ YAPMAYIN GEREKİRSE O MAÇI ERTELEYİN GÜÇ TOPLAYIN DAHA SONRA GÖRÜŞÜRÜZ DEMEYİ BİLİN.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARİlk katkıyı sen yap
Henüz yorum yok
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet