Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Mum Yapımı Hakkında Bigi

BaşlatanfiyakaTarih27/12/2009 11:44:28Yorum10

İlk mesaj
Üye193 yazı
Evde mum yapımı hakkında bilgi almak istiyorum.Gerekli malzemeler nelerdir?Hammaddeyi nereden temin edebilirim?Pazarlamayı nasıl yapabilirim?Ne kadar sermayeye ihtiyacım olur?Üretim aşaması dışardan göründüğü kadar kolay mıdır? vs vs vs... gibi sorular hakkında bana yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye105 yazı
internette bi sitede tam olrak nasıl yapıldıgı yazıyo okudugum kadarıyla petrolün en atık haliyle yapılıyomuş tam net detaylı bilgi nette mevct
smcyln

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Üye2981 yazı
parafin eritilerek içine stearik asit ilave ediliyor ve renk ve koku ilavesi ile , daha önce hazırlanmış kalıplara dökülüyor . ve soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıyor.

Eğer bana yakın bir yerlerde iseniz , bu konuda pratik ve ya yüz yüze görüşerek te bilgi verebilirim . İsterseniz mum kalıplarının yapımında da yardımcı olurum
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye193 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
parafin eritilerek içine stearik asit ilave ediliyor ve renk ve koku ilavesi ile , daha önce hazırlanmış kalıplara dökülüyor . ve soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıyor.

Eğer bana yakın bir yerlerde iseniz , bu konuda pratik ve ya yüz yüze görüşerek te bilgi verebilirim . İsterseniz mum kalıplarının yapımında da yardımcı olurum

İlginize teşekkürler sn huyhuyhuy.ben istanbul sultanbeylide ikamet ediyorum.Yüzyüze pratik yapsak elbette çok iyi olur ama olmasa da görseller yardımıyla kalıpları nereden nasıl alacağım hammeddeyi nereden temin edeceğim vs soruların yanıtlarını paylaşırsanız çok sevinirim.
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye2981 yazı
Bütün ham maddeleri önceleri , tahtakaleden almak sizin için kolay olacaktır.
kalıp konusunda benda yardımcı olabilirim . normal kalıplar var . onlarıda tahtakalede yapanlar var . bir takım hayvan figürleri veya başka tür sizin beğeneceginiz objeler varsa ben onların kalıplarını yapıyorum .

ismail karagülle

Üye2981 yazı
normal mum kalıpları da yapabilirsiniz.

ismail karagülle

Üye193 yazı
Sn huyhuyhuy yüzyüze tanışmak ve görüşmek teklifiniz halen geçerli ise bana özelmesajdan nerede olduğunuzu yazın ben de en yakın zamanda szi görmeye geleyim hocam.
İşleyen demir ışıldar

Üye2981 yazı
ben beylikdüzü nde oturuyorum . beylikdüzü migrosa gelirseniz buluşuruz . Ama gelmeden önce telefon edin . bekliyeyim sizi .
ismail karagülle

Yeni Üye5 yazı
bence bu işte para yok..dayım yaptı..elinde kaldı..şu devirde en geçerli iş,yemekle ilgili olabilir..çinden gelenlerle rekabeti de unutmayın,ayrıca kimse de yiyecek dışında harcama gücü kalmadı..Başarılı olurum,diyorsanız,kolay gelsin..
flz

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Sanatçy
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - filmod
bence bu işte para yok..dayım yaptı..elinde kaldı..şu devirde en geçerli iş,yemekle ilgili olabilir..çinden gelenlerle rekabeti de unutmayın,ayrıca kimse de yiyecek dışında harcama gücü kalmadı..Başarılı olurum,diyorsanız,kolay gelsin..

Ne kadar yapıcı bir yorum .
bu size ne kazandırır .?
Dayın yaptı elinde kaldı , ama şu anda meksikaya ihracaat yapan bir eski bankacı parayı koyacak yer bulamıyor. Ben yapıyorum ama çok satamıyorum . Herkes aynı başarıyı gösterecek diye bir şart yok .
Mum bir kültür meselesidir.
Bazıları mumu hala aydınlatma aracı olarak görüyor . Ama mum bir aksesuar ve yemek masalarına romantizm katan bir obje olarakta kullanılabilir .
ismail karagülle

Üye193 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - filmod

Ne kadar yapıcı bir yorum .
bu size ne kazandırır .?
Dayın yaptı elinde kaldı , ama şu anda meksikaya ihracaat yapan bir eski bankacı parayı koyacak yer bulamıyor. Ben yapıyorum ama çok satamıyorum . Herkes aynı başarıyı gösterecek diye bir şart yok .
Mum bir kültür meselesidir.
Bazıları mumu hala aydınlatma aracı olarak görüyor . Ama mum bir aksesuar ve yemek masalarına romantizm katan bir obje olarakta kullanılabilir .

ne üretilirse üretilsin ne kadar ucuz olursa olsun asıl sorun o işi pazarlamak gerçekten de.Bu işi becerebilenler iyi kazanıyor.Eski Türk filmlerinde hep görürüz Boğaz köprüsünü satarlar bir zavallıya.Satma becerisi çok önemli.Kısmet de çok önemli.Sizinle tanışmaya muhakakk gelecem beylikdüzüne.yalnız telefonunuzu özelden yollarsanız iyi olur.Kişi kartınızda göremedim ben.
İşleyen demir ışıldar