Ana içeriğe geç

Yeme-içme, Turizm, İşletmecilik - Özel

Çin'de Pizzaci Acmak. .

BaşlatanHakan.SakaTarih23/12/2009 21:51:23Yorum27

İlk mesaj
Yeni Üye58 yazı
Konu basliginda yazan "Çin'de Pizzaci Acmak. ." Benim icin sadece hayalden ibaret suanda..
3.5 ay once Cin'e dil egitimi almaya geldim..Cin'e dil egitimi almaya gelmekte benim icin hayalden ibaretti..
Pekin'de ogrenciyim ve burada Pizza,Hamburger oldukca populer..McDonalds,KFC,Burger King ve Big Pizza tarzi isletmeler oldukca iyi is yapiyor..
Diyeceksiniz ki dunyanin her yerinde öyleler..Biliyorum ama Pekin'deki gözlemlerime dayanaraktan burada dogru duzgun Bize ait isletmeler yok..3 tane Turk Restoranti var benim bildigim..1 tanesinin sahibi Cinli..1 Tanesinin Misirli..1 tanesi de yeni acildi Adanali bir arkadas..
Bugun PizzaBulls'a mail attim..
BizzaBulls - Hakkımızda diyor ki..2 cilgin Turkun baslattigi cilginlik %100 turk mali vs..
Ben de bir cilginlik daha yapin Cin'e gelin yazdim..Bakalim ne cevap verecekler..
Belki de umursamayacaklar..
Ama birgun firsatim olursa bu tarz bir faaliyet gostermek isterim..Ya da en azindan hayallerde yasatirim.:)
Kolay gelsin..
Fikir yaydan çıktı bir kere..

Yerleşim Türkiye / PekinMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum
Yeni Üye37 yazı
iyi fikir

pideci açsan daha iyi olur bence karadeniz pidesi

asıl çılgınlık bu ..........

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye58 yazı
O da dusunulebilir..
Ama Pizza dunyaca bilinen bir ürün..Bu yuzden insanlar daha aşina..Yani dükkana baktiginda Pizza yazisiyla Pide yazisinin etkisi farkli..Burasi da yabanci bir ulke oldugu icin elbette Pizza daha etliki bir etiket..
Ve buradaki insanlarin cogu disarida yemek yiyorlar..Evde yemek yapma adetleri cok fazla yok..

Yerleşim Türkiye / PekinMeslek Ö?renci
Editör5590 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
BizzaBulls - Hakkımızda diyor ki..2 cilgin Turkun baslattigi cilginlik %100 turk mali vs..

Bu cümleyi anlamak zor. Siz henüz bir etkinlikte bulunmadığınızı yazmışsınız. Pizza Bulls' su bu kadar etkileyen şey ne ki ?

Çine gidebildiyseniz orada bir dükkan da açabileceksiniz demektir. Maddi manevi bir altyapısı bulunmadan sadece çılgınlık dürtüsüne dayalı işlerden pek sonuç alınmaz ama bir çok başarı hikayesi de bu tip bir dürtüyle başlar.

Yazınız bir çok eksiklikle de olsa başlamış bir girişimin habercisi olabilir. Üstü örtülü de olsa bir şeyler yazma ihtiyacı hissetmiş olabilirsiniz.

Tam olarak ne olduğunu anlatmayan bu yazı inşallah sizin bulduğunuz bir boşluğu doldurma girişiminizdir.

Başarılar dileriz . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
Arkadasim 2 yildir cinde yasiyorum ve 20 nin ustunde sehrini ziyaret ettim.Pekinde ogrenci olduguna gore wudakou bolgesi disinda baska biyer bilmiyorsun anlasilan. Guluodajie, wangjing, sanlitun vb.. yerlere gidip gorursen bu bahsettiginin pembe bir hayal oldugunu anliyicaksin.Amacim tamamen fikrine bir karsitlik uretmek degil ama insanlarida yanlis yonlendirmemek lazim.Mantikli her proje ve fikrin arkasindayiz.
Saygilarimla
Deniz OZDEMIR
Bolge Muduru (Guney Avrupa & Turkiye)

ET-GATE CO.LTD.
Room1015,Site A,Jinhaishangfu Center,Chaoyang District Beijing 100022,China
Tel: (+86) 10 59574861
Fax:(+86) 10 59574862
Cell:(+86) 15210098680
Mail: deniz@et-gate.com
Web:www.et-gate.com

Yerleşim Çin / BeijingMeslek Ticaret
Editör5590 yazı
Çin dünyanın beşte biri. Bir yerinde varsa bir yerinde yoktur. Eti de seviyorlar üstelik.

Mesela Shenzhen de huanshi yolu üzerinde bir Türk lokantası var. Tam karşısına veya tam yanına açılacak bir etliekmekci bile iş yapabilir. Hatta biraz salaş bir dükkan tabelasında sanki Merzifon merkezdeymiş gibi bir yazı bile yazsa iş yapabilir. Tabi önce orada bir yer bulmak kaydıyla . . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Alıntı Yapılan Metin:

Bu cümleyi anlamak zor. Siz henüz bir etkinlikte bulunmadığınızı yazmışsınız. Pizza Bulls' su bu kadar etkileyen şey ne ki ?

Çine gidebildiyseniz orada bir dükkan da açabileceksiniz demektir. Maddi manevi bir altyapısı bulunmadan sadece çılgınlık dürtüsüne dayalı işlerden pek sonuç alınmaz ama bir çok başarı hikayesi de bu tip bir dürtüyle başlar.

Yazınız bir çok eksiklikle de olsa başlamış bir girişimin habercisi olabilir. Üstü örtülü de olsa bir şeyler yazma ihtiyacı hissetmiş olabilirsiniz.

Tam olarak ne olduğunu anlatmayan bu yazı inşallah sizin bulduğunuz bir boşluğu doldurma girişiminizdir.

Başarılar dileriz . . .

PizzaBulls'un internet sitesine girdim ve acilis hikayelerini Hakkımızda bölümünden okudum..
"Fast food yillarini vermis iki cilgin adam bu %100 Turk Markasını sektordeki devlerin korkusu ve pizza severlerin mutlulugu haline getirdi."
Bunu anlatmaya calismistim..Kisa yazayim dedim..Karisik olmus sanirim pardon..

Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Denizozdemir
Arkadasim 2 yildir cinde yasiyorum ve 20 nin ustunde sehrini ziyaret ettim.Pekinde ogrenci olduguna gore wudakou bolgesi disinda baska biyer bilmiyorsun anlasilan. Guluodajie, wangjing, sanlitun vb.. yerlere gidip gorursen bu bahsettiginin pembe bir hayal oldugunu anliyicaksin.Amacim tamamen fikrine bir karsitlik uretmek degil ama insanlarida yanlis yonlendirmemek lazim.Mantikli her proje ve fikrin arkasindayiz.
Saygilarimla

Ogrenciyim ve hic wudakou ya gitmedim.. Aksine saydiginiz yerlere gittim..
Saydiginiz yerlerde ne olmus anlamadim..Onu yazmamissiniz..
Edit: Ayrica merak etmeyin boyle bir hizmet vermeye calisacak insan once gelir bir pazar arastirmasi yapar..
Mcdonalds Cin'de ya da Turkiye'de yeterince subemiz var diye acmamazlik mi yapiyor..? Ya da o bolgede Burger King var Mcdonalds is yapmaz diye dusunup acmamazlik mi yapiyor..
Ben pizzaci yok demedim zaten yaziyi okursaniz..
Neyse anlamadim,kusura bakmayin..Daha acik yazar misiniz?

Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Çin dünyanın beşte biri. Bir yerinde varsa bir yerinde yoktur. Eti de seviyorlar üstelik.

Mesela Shenzhen de huanshi yolu üzerinde bir Türk lokantası var. Tam karşısına veya tam yanına açılacak bir etliekmekci bile iş yapabilir. Hatta biraz salaş bir dükkan tabelasında sanki Merzifon merkezdeymiş gibi bir yazı bile yazsa iş yapabilir. Tabi önce orada bir yer bulmak kaydıyla . . . .

Etli ekmek dediniz de burada yok Konya'daki gibi etli ekmek..Canimiz cekti..:)
Satilacak urun cok pahali olmadigi surece alicisi haddinden fazla olacaktir.
Burada bildigim bir pizzacidaki pizza fiyatlari 5 TL den basliyor 12 TL ye kadar.
McDonalds'da hamburger menu fiyati ortalama 5-6 TL..

Yeni Üye18 yazı
Alıntı Yapılan Metin:

Tabiki biyerinde varsa biyerde yoktur.Ben pekinden bahsediyorum zaten.Burasi tamamen metropol.Yapilan arastirmalara gore pekinin bazi bolgelerindeki ev fiyatlari Beverly Hills den bile pahali.Ama yeni gelismekte olan yerlerinde tabiki acilabilir.
Deniz OZDEMIR

ET-GATE CO.LTD.

Yeni Üye18 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Edit: Ayrica merak etmeyin boyle bir hizmet vermeye calisacak insan once gelir bir pazar arastirmasi yapar..
Mcdonalds Cin'de ya da Turkiye'de yeterince subemiz var diye acmamazlik mi yapiyor..? Ya da o bolgede Burger King var Mcdonalds is yapmaz diye dusunup acmamazlik mi yapiyor..

Hic wudakou ya gitmediysen orda metronun yakininda pyro pizza diye bir mekan var.Pekinde yiyebilecegin en harika pizzalardan bitanesi.Tavsiye ederim..

Demek istedigim saydigim yerlerde fast food, pizza vs.. birsuru chainstore olan yabanci dunyaca unlu mekanlari gorebilirsin..Bu yuzden ulkemizde dahi tam anlamiyla marka olmamis pizza sektoru ile ilgili pekinde acilacak bir yerin diger devlerle ne derece rekabet edebilecegi ortadadir.Mc donalds ve burger king i bu alanda kiyaslamak dogru olmaz.Turk pizzasindan bahsediyoruz.Kelime olarak bile bize ait degil.Lahmacun desek haklisin bu bizimdir ve baskasi rekabet edemez
.Ama etli ekmek, pide tarzi biyer acilirsa sadece kirasini benden cikartacagini temin ederim :) Cin yemekleri bana gore degil..
Deniz OZDEMIR

ET-GATE CO.LTD.

Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Denizozdemir
Alıntı Yapılan Metin:

Hic wudakou ya gitmediysen orda metronun yakininda pyro pizza diye bir mekan var.Pekinde yiyebilecegin en harika pizzalardan bitanesi.Tavsiye ederim..

Demek istedigim saydigim yerlerde fast food, pizza vs.. birsuru chainstore olan yabanci dunyaca unlu mekanlari gorebilirsin..Bu yuzden ulkemizde dahi tam anlamiyla marka olmamis pizza sektoru ile ilgili pekinde acilacak bir yerin diger devlerle ne derece rekabet edebilecegi ortadadir.Mc donalds ve burger king i bu alanda kiyaslamak dogru olmaz.Turk pizzasindan bahsediyoruz.Kelime olarak bile bize ait degil.Lahmacun desek haklisin bu bizimdir ve baskasi rekabet edemez
.Ama etli ekmek, pide tarzi biyer acilirsa sadece kirasini benden cikartacagini temin ederim :) Cin yemekleri bana gore degil..

Siz beni anlamadiniz sanirim hala..
Benim amacim pizza yemek degil..Eger amacim pizza yemek olsa okulun yaninda var zaten oraya kadar gitmeye gerek yok..
Benim soylemeye calistigim Turk birinin pizza dukkani acmasi..
Ve ilerde boyle bir girisimi dusunuyor olmam..
Yoksa amacim pizza yemek filan degil..
Kalin saglicakla.

Üye546 yazı
Sn hakan.Saka

Girisiminizin baslangici gozlem olmus bu guzel, pek cok girisimci gozlem yetenegi inanilmaz derecede gelismis insanlardan cikar, gozlemleyip buraya da yazmissiniz. Sizi anliyorum, siz de imkan olsa da bu turden bir girisime onculuk edebilse diyorsunuz , umarim hedeflerinizde yanilmazsiniz ve kararli bir sekilde ugrasirsaniz o zaman gerceklesme ihtimali olabilir.

Turk pizzacilarin size cevap verebilecegini pek sanmam cunku onlar telefon aramalri harix e-maille gelen hicbir soru-soruna pek cevap vermezler. Oncelikle kiralar-yatirim maliyeti-yatirimin geri donus hizi-tuketim aliskanliklari ve diger ekstralar icin arastirmalariniz temel duzeyde de olsa vardir. Benim yapacagim ise bu isin tutabilecegine inancim olduktan sonra hazirladigim projeyle ise girisirdim. Sizin de vardir muhtemelen bu turden dusunceleriniz.

Muvaffakiyetler diliyorum size.
Nakipoğlu

Yeni Üye20 yazı
En iyisi dönerci ve mantı dükkanı...
........

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - khanofthesky
Sn hakan.Saka

Girisiminizin baslangici gozlem olmus bu guzel, pek cok girisimci gozlem yetenegi inanilmaz derecede gelismis insanlardan cikar, gozlemleyip buraya da yazmissiniz. Sizi anliyorum, siz de imkan olsa da bu turden bir girisime onculuk edebilse diyorsunuz , umarim hedeflerinizde yanilmazsiniz ve kararli bir sekilde ugrasirsaniz o zaman gerceklesme ihtimali olabilir.

Turk pizzacilarin size cevap verebilecegini pek sanmam cunku onlar telefon aramalri harix e-maille gelen hicbir soru-soruna pek cevap vermezler. Oncelikle kiralar-yatirim maliyeti-yatirimin geri donus hizi-tuketim aliskanliklari ve diger ekstralar icin arastirmalariniz temel duzeyde de olsa vardir. Benim yapacagim ise bu isin tutabilecegine inancim olduktan sonra hazirladigim projeyle ise girisirdim. Sizin de vardir muhtemelen bu turden dusunceleriniz.

Muvaffakiyetler diliyorum size.

Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim..
Benim icin sadece hayalden ibaret..Ben sadece cok guzel olacagini dusunuyorum..Birkac yil sonra neden olmasin..Nasip kismet diyelim..
Insanin kendi markasi adi altinda kendi uretimiyle hizmet vermesi kadar zevkli birsey olamaz heralde..
Kolay gelsin..

Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dhnsyd
En iyisi dönerci ve mantı dükkanı...

Evet iyi bir dönerci de güzel olur..Buradaki dönerciler, en azindan benim gördüklerim oldukca kötü..
Mantı olarak Cinlilerin Jiaozi dedikleri kendi mantilari var zaten..Bizim mantiya alistirmak zor olur..
Ayrica kofteci dukkani acmayi da dusunuyorum zaman zaman..
Sanirim acikinca canim ne istiyorsa onu acasim geliyor..:)
Saka bir yana Pizza Doner Kofte..Bu tarz seyler olabilir..Imkansiz da degil..

Yeni Üye20 yazı
ya da güzel bir antep sofrası.Şark köşeside yapıldığı zaman :D....Türkü bar bile ilginç gelebilir çekik gözlülere..... Bence Dünyadaki tek ortak şey yemek..nefes almak kadar önemli....hiyen ve sanitasyona özen gösterildi mi aynı zamanda lezzetli yapıldığında her yemek tutar bence...Az birazda gittiğin yern kültürünü hissettin mi iş tamam:D
........

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Üye546 yazı
Su an icin en dusunulebilecek is fast-food sektorunde, tabii fast-food deyince isin icine binlerce cesit urun geliyor ama damak tatlari arasinda fare-akrep-kopek-kedi-cekirge vs vs vs gibi bizim bilcumlemizin midesini birkac milisaniyede kaldirabilecek urunler ve yiyecekler bulunan bir milletin ne yeyip-ne yemiyecegini en iyi orada yasayan arkadaslar bilir. O sizin dediginiz ENTEP SOFRASI-MARAS KOSESI-URFA DIVASI sadece buralarda belki-lutfen karsilik gorur.

Arkadasim sen ciddi arastirmalarina devam et, raporlama yapmayi surdur en azindan kendine simdilik olmak kaydiyla, yatirim projelerinin degerlendirilmesi kismi icin bir miktar daha sure gecmesini bekle.
Nakipoğlu

Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dhnsyd
ya da güzel bir antep sofrası.Şark köşeside yapıldığı zaman :D....Türkü bar bile ilginç gelebilir çekik gözlülere..... Bence Dünyadaki tek ortak şey yemek..nefes almak kadar önemli....hiyen ve sanitasyona özen gösterildi mi aynı zamanda lezzetli yapıldığında her yemek tutar bence...Az birazda gittiğin yern kültürünü hissettin mi iş tamam:D

Naptin gozunu seveyim..:) Ben o sark koselerinde yayilabilirim,yuvarlanabilirim ama cinlilerin benim gibi dusunecegini zannetmiyorum..Yani cogu insan yapacagi isi biran once yapip yoluna devam ediyor..
Yemek yenecekse gidip yiyor,cikip isine gucune bakiyor..
Ya gideyim koseme kurulayim,kebaplar,tatlilar,caylar gelsin diye dusunce yok..:)

Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Su an icin en dusunulebilecek is fast-food sektorunde, tabii fast-food deyince isin icine binlerce cesit urun geliyor ama damak tatlari arasinda fare-akrep-kopek-kedi-cekirge vs vs vs gibi bizim bilcumlemizin midesini birkac milisaniyede kaldirabilecek urunler ve yiyecekler bulunan bir milletin ne yeyip-ne yemiyecegini en iyi orada yasayan arkadaslar bilir. O sizin dediginiz ENTEP SOFRASI-MARAS KOSESI-URFA DIVASI sadece buralarda belki-lutfen karsilik gorur.

Arkadasim sen ciddi arastirmalarina devam et, raporlama yapmayi surdur en azindan kendine simdilik olmak kaydiyla, yatirim projelerinin degerlendirilmesi kismi icin bir miktar daha sure gecmesini bekle.

Saydiklarinizi yiyen insanlar hala var evet..Ama yavas yavas normale donuyorlar..Insanlar artik yiyecek bulma sıkıntısı cekmiyorlar..Eskisi kadar bocek satan yerler kalmamis..Her yerde fareden yemek yapan restoranlar yok.Kopek eti filan zamanla cazip gelmemeye baslamis ve son zamanlarda insanlarda acayip derecede kopek sevgisi var..Sabahin 6-7 sinde gecenin 10-11 inde kopegiyle yuruyus yapan cinliler gormek mumkun..
Ulke gelistikce dusuncelerde degisiyor ve gelisime ayak uyduruyorlar..
Diger bolgeleri bilmiyorum ama pekin insani biraz daha cömert davraniyor para harcama konusunda..Yani yarinini pek dusunmuyorlar,ayagini yorganina gore uzatmiyorlar..Durumu iyi olmayan da luks yerlerde takilmaktan geri kalmiyor..
Benim bulundugum universitenin yaninda bir universite daha var..Ben ilk olarak boyle birsey acmak istesem buraya acardim..Hatta gidip mcdonalds in hemen yanina acardim..Cunku mcdonalds a okadar cok insan girip cikiyor ki, oraya giren illaki benim actigim yeri gorurdu ve bugun olmazsa yarin denemek icin gelirdi..Begendigi takdirde musterim olurdu..
Buradaki Cinlilerin ve yabancilarin pizza konusunda en begendiği şey ise sinirsiz pizza ve icecek olmasi.1 kisi 50 yuan yani 11 TL.Her gelen 11 TL verdim bu parayi cikarayim diye ölene kadar yemiyor zaten..En fazla ictigi 3-5 bardak kola ya da bira, birkac dilim pizza..
Konsept ise mekanda sinirsiz pizza ve icecek, dis servislerde 1 pizza alana 2. si bedava olacak..
Sonrasi nasip,kismet..

Üye546 yazı
Aman normale donmeleri gelecek acisindan endiselerimi biraz olsun azaltti :))

Demek buyuk gruplar orada da amerika daki konseptin aynisini uygulamaya kararli gorunuyorlar. Mc Donald, Burger King, KFC gibi markalar yeme icmede cilginlik boyutuna varan kampanyalarini devamli surduruyorlar, istediginiz menuyu size verip yanina da bir bardak koyarlar, siz iceceginizi sizin tarafinizda bulunan devasa makinadan istediginiz kadar alabilirsiniz, sinirsiz-sorunsuz. Dediginiz gibi her gelen 20 -30 bardak icecek icmediginden sikinti da olmuyor.

Peki kiralayacaginiz yer icin ne turlu sorunlar var su an icin ? kiralar ne duzeyde ? siz muhtemelen devasa bir zincirin bir dukkanini alamayabilirsiniz, bu sebeple de is yeri acma ile alakali ne tur islemler yapiliyor ?

Biraz fazla soru soruyorum galiba ama cin malum dunyanin yeni efendisi, belki ufak tefek bir girisim icin mikron boyutlarinda da olsa sansimizin olup-olmadigini ogrenmek istedim,

Saygilarimla
Nakipoğlu

Üye300 yazı
Güzel bir düşünce gerçekten.. Umarım başarı sizinle olur...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Aman normale donmeleri gelecek acisindan endiselerimi biraz olsun azaltti :))

Demek buyuk gruplar orada da amerika daki konseptin aynisini uygulamaya kararli gorunuyorlar. Mc Donald, Burger King, KFC gibi markalar yeme icmede cilginlik boyutuna varan kampanyalarini devamli surduruyorlar, istediginiz menuyu size verip yanina da bir bardak koyarlar, siz iceceginizi sizin tarafinizda bulunan devasa makinadan istediginiz kadar alabilirsiniz, sinirsiz-sorunsuz. Dediginiz gibi her gelen 20 -30 bardak icecek icmediginden sikinti da olmuyor.

Peki kiralayacaginiz yer icin ne turlu sorunlar var su an icin ? kiralar ne duzeyde ? siz muhtemelen devasa bir zincirin bir dukkanini alamayabilirsiniz, bu sebeple de is yeri acma ile alakali ne tur islemler yapiliyor ?

Biraz fazla soru soruyorum galiba ama cin malum dunyanin yeni efendisi, belki ufak tefek bir girisim icin mikron boyutlarinda da olsa sansimizin olup-olmadigini ogrenmek istedim,

Saygilarimla

Mesela ev kiralamak istedigim icin ev kiralarini ve sartlarini az cok biliyorum ama isyeri kiralari hakkinda pek bilgim yok.Boyle bir girisime hazir olmadigimdan arastirma geregi duymadim.
Resmiyette neler lazimdir,ne olacaktir filan onlari bilmiyorum..
Geleli 3.5 ay oldu zaten..Suan ancak ihtiyaclarimi karsilayacak kadar cince konusabiliyorum..:) Sirasiyla o bilgilere de ulasir, paylasirim insallah..
Kolay gelsin..

Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Desert16
Güzel bir düşünce gerçekten.. Umarım başarı sizinle olur...

Tesekkur guzel dilekleriniz icin..

Yeni Üye38 yazı
MİLLETİ ALMIŞ BİR YABANCI SEVGİSİ GİDİYOR NEDİR BU MCDONALDS -BURGER KİNG YOK BİLMEM NE ÇOK ACIYORUM KENDİ DÜŞTÜGÜMÜZ HALİMZE ..NEDEN AMERİKAN -İTALYAN MARKASI PEŞİNDE KOŞUYORUZ...YAZ TABELANA GAZİANTEP KAHMACUNU-BURSA DÖNERİ-ADANA KEBABI-TRABZON EKMEGİ-....NE BİLEYİM 100LERCE VAR GÜZELİM YURDUMUN REKLAMINI NEDEN YAPIP DA KENDİ MARKAMIZI TANITMIYORUZ DÜNYAYA BAŞKASININ TAKLİTİ PEŞİNDEN GİDİYORUZ...MC DONALDS GÖKDEN ZEMBİLLE İNMEDİ ANASI EVDE KÖFTE EKMEK YAPIP OGLUNA VERİP BARLARDA SATTIRIRMIŞ..BENİM GÜZELİM LAHMACUNUM KEBABIM DURURKEN ..ALLAA AAAALLAAA VALLA KENDİNE GÜVENMEYEN NE ÜLKESİ NEDE KENDİSİ KALKINIR DAHA SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VARA AMA ANLAYAN UMARIM ANLAMIŞDIR NE DEMEK İSTEDİGİMİ....SAYGILARIMLA...BEN GAZİANTEP USULÜ BİR NOHUT DÜRÜMCÜSÜ AÇACAGIM 1,50 KURUŞ 1 DÜRÜM VE YİYEN DOYUYOR HEM KESENİZE HEM VİAGRA NİYETİNE

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye1 yazı
sayın akın selçuk
evet arkadaslar bence bircok muslumana rastladığım ve aynı zamanda memleket hasretiği çektiğim için
shenzhen civarında bir turk lokantasının cok iş yapabileceğini düşünüyorum
shenzhen huanshi deki turk lokantası ile ilgili olarak daha ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz
hazır shenzhene gelmisken bir ziyaret edelim

Yerleşim Türkiye / YsatanbulMeslek Mühendis
Üye181 yazı
YAzi bayagi eski..
Ama cinde yaasayan bir arkadas ariyorum. Varsa iletisime gecsin. iyi isler ciakrabiliriz.
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Yeni Üye58 yazı
Koniks'i cok fazla takip edemesem de, arasira okuyorum yazilanlari. Tesadufen gordum bu actigim konuyu. Cin'e gittikten 3.5 ay sonra acmistim bu konuyu. Simdi ise üzerinden 2 yil gecti. Zaman cok hizli geciyor. Ben farkli alanlarda ilerlerken hedeflerim, hayallerim de benimle beraber ilerliyor. Suan icin para kazanma evresindeyiz. Birgun Pizza isine girebilecek yeterli sermayem olursa gözümü bile kirpmayacagim.)) Adini bile buldum.

Belki birkac yil sonra ayni konunun altina ekleriz pizza dukkaninin resimlerini.:)

Kolay gelsin..