Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bebek Giyimi, Oyuncak Ve Hamile Giyim

Başlatanefe kaanTarih23/12/2009 09:06:35Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye29 yazı
S.A arkadaslar,
Kastamonu'dan yazıyorum. Bulunduğum yerde bahsettiğim bebek giysileri, oyuncakları ve diğer ürünleriyle alakalı, artı hamile giyimini içeren bir dükkan yok. Geçen İstanbul'a gittim sanayi mahallesinde çocuk giyimi ile ilgili bir dükkana girdik kendi çocuğuma elbise almak için, çok beğendim dükkanı. Konsept olarak yer olarak ve sistem olarak çok güzel. Herşey var buraya göre biraz pahalı ama marka sonuçta. Wendys diye bir marka.

Şimdi ben burada öyle biryer açmak istiyorum. 100.000 lira sermayem var.
Nasıl olur, bayilik veren var mı bu konuda veya yardım edebilecek arkadaslar var mı?
1837837

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye365 yazı
hamile giyim şu zamanda tekstilde yapılacak en risksiz iş diyebilirim.kar marjı yüksek, tapon sıkıntısı az tavsiye ederim firma ararsan yardımcı olurum.bence 0--3 yaş bebe ve hamile giyim zaman alsa bile tutacak bir işbu arada 100 bin lirada bu işe çok fazla tahminim 30 40 bin tl yeter pahalı markalı ürünlere girmeyin hamile giyim normalde zaten pahalıdır 9 aylık bir dönem için herkes yüksek miktar ödemiyor bu arada hamile giyimin sezonu yok yazın kışlık yazlık kışın da kışlık yazlık ürün satma imkanın var
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR, ARTIK HERKES EDERİ KADAR

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye136 yazı
çocuk giyiminde bücürük diye bir markada var, incelemenizi tavsiye ederim.sizin orda lc waiiki varmı bilmiyorum , bayilik normalde vermiyor lc waikiki ama sizi oaraya özel birşey belki yaparlar, görüşün lc waikiki ilede bence... hayırlısı olsun hakkınızda.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye52 yazı

merhabalar..

çocuk giyimi ve hamile giyimi konularında uzun zamandır araştırma yapıyorum. Özellikle çocuk giyimde birçok marka var, bu markalar da çok geniş ürün yelpazesine sahipler ve kar marjları da gerçekten hatırı sayılır nitelikte. Aynı şeyler hamile giyim için de geçerli, yani kar marjı olarak kazançlı bir sektör ve ürün yelpazesi olarak da geniş. Her iki sektörde gerçekten karlı. Maliyet açısından da yukarda söylenildiği gibi 30-50 bin arası bir maliyetle rahatlıkla bu işe girilebilir. Şöyle de bir gözlem söyleyebilirim, bebek ürünleri satan mağazaların yoğunluğu hamile giyim ürünleri satan mağazalardan çok daha fazla.

Ancak ticarette şunları söylemekte her zaman yarar var; birincisi yerin seçimi, ikincisi malı alış fiyatınız, üçüncüsü de iyi hizmet. Bu üç kriteri eksiksiz bir şekilde gerçekleştirirseniz genellikle her işte başarılı olunabilir. Bu sektör için de bu kriterler son derece önemli. Özellikle yerin seçimi konusunda çok titiz davranılması gerekiyor.

Hamile kıyafetleri konusunda da bu ürünler toptan satan firmalar yeteri kadar var ve marka yolunda ilerleyen birkaçını sayabiliriz. Burada isim vermeyelim, intenette arama yaparsanız zaten karşınıza bu markalar direkt olarak çıkacaktır. Ayrıca toptan satan firmalardan ziyade tekstil atölyeleri de çok miktarda var ve bildiğimiz gibi son yıllarda tekstil sektörü çok sıkıntılı günler geçiriyor. Bu yüzden güvenilir bir atölye bulup kendinizin belirleyeceği modelleri de yaptırma şansınız olabilir. Belki bu maliyetinizi daha da aşağıya çekebilir. Düşünülmesi gereken bir süreç.

Son olarak bu sektörün ne kadar karlı ve yeni gözde olacak bir sektör olacağının örneği de (istemedem de marka ismini belirteceğim) LC Waikiki hamile kıyafeti ürünlerini üretmeye başladı ve fiyatları da gayet makul seviyelerde. Yani bir hamile kıyafeti satan mağazaya gittiğinizde gördüğünüz fiyatların çok çok altında fiyatlardan ürünleri satıyorlar. Bu da sektöre yeni bir yön kazandıracaktır diye düşünüyorum. Muhtemelen fiyatlar artık eskisi gibi yüksek olmayacaktır diye düşünüyorum. Bu işe girecek arkadaşların da ( ben dahil) bu faktörü de göz önünde bulundurması gerektiğini düşünüyorum.

Şimdiden herkese bol şanslar ve kazançlar diliyorum..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye29 yazı
tesekkür ederim arkadaslar yazılarınız bana moral verdi gerçekten baska fikri olan arkadasım varsa eklesin lütfen
1837837

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Esnaf
Yeni Üye44 yazı
Sayın Efe Kaan;
Önce Elindeki sermayeni çok dikkatli kullanman gerekir.
Mağazacılık Zor iş Önce satınalmayla başlar, doğru fiyattan doğru malı alman gerekir.
Mağaza açacağın yer çok önemli, sonra mağaza dekorasyonu ve Mal alımı, satacağın yerin müşteri profili önemli.
Çocuk ürünleri satan mağazalar iş yapıyor. Ama Bayiilik le para kazanamazsın. Kar marjları düşük, Kar marjımız yüksek diyen firmalarda
Satan'ın karı yüksek olsun diye ürün fiyatlarının içine koyuyorlar bu seferde satacağın ürünler pahalı hale geliyor.
Bunun için Senin Bir bilenden profesyonel yardım alman gerekiyor. Bulunduğun Yerin Cadde de mağaza seçimi, yerin kiralanması,seninle birlikte çalışacak personelin seçimi gibi aşamalarda yardım alman gerekir.

Ben yıllardır bu işi yapıyorum. Profesyonel olarak Bir çok Türkiyenin önde gelen markalarında Yöneticilik yaptım.
Şimdi de yatırımcılara Anahtar teslim mağazalar açıyorum. Avm'lerde veya Cadde mağazalarında malın satınalmasından fiyatlamasına ve vitrin mankeninden malın barkodlamasına kadar bu işi profesyonel olarak yaparken sizide mağazacılık konusunda eğitiyoruz.
İlgilenirseniz yazışalım. e-mail zerlan@superonline.com
Saygılar
zerlan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye41 yazı
Sayın Efe Kaan
Özellikle hediyelik yada oyuncak gibi ürünleri sizin adınıza direk ithal edebiliriz. Özellikle yurtdışındaki geniş pörtföyümüz ile size cazip fiyatlar sunacağımıza emin olabilirsiniz.
Saygılarımla,
msn : legend977@hotmail.com
Almadan önce bizi arayın...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye20 yazı
Bence 100.000 lirayı faize koysan arkadaş yaklaşık %14 faizle ayda sana 2.100 lira faiz gelir rahat.İstanbulda hangi işi yapsan tutar çünkü 13-14 milyon nüfusu var. Ama bulunduğun yerde bu markalar iş yapar mı bilmem halka biraz pahalı gelebilir. Marka değilde normal yoldan dediğin ürünleri getirsen senin için daha karlı ve yararlı olacaktır benim görüşüm.
........

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye31 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dhnsyd
Bence 100.000 lirayı faize koysan arkadaş yaklaşık %14 faizle ayda sana 2.100 lira faiz gelir rahat.İstanbulda hangi işi yapsan tutar çünkü 13-14 milyon nüfusu var. Ama bulunduğun yerde bu markalar iş yapar mı bilmem halka biraz pahalı gelebilir. Marka değilde normal yoldan dediğin ürünleri getirsen senin için daha karlı ve yararlı olacaktır benim görüşüm.

Kardeş kusura bakma ama %14 faizi hangi banka veriyorsa hemen bir kaç milyon transfer edelim. Ben kendim bankacıyım %8-9 faizle milyonlar bağlıyoruz. Yüz milyon üzeri paran varsa belki %10 falan alınabilir. Hadi orayı geçtik %14 faizden 100.000 tl yıllık 14.000 tl eder , nasıl bir hesap yaptın da aylık 2.100 tl çıkardın çok merak ettim.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye22 yazı
arkadasım bende gecenlerde bir mağazaya gectim ve konsept olarak cok hosuma gittti.cocuk üzerine bircokseyi satan bir mağazaydı(oyuncak,giysi,cocuk maması,cocuk temizlik ürünleri,yatak)yani bir cocuk doğmadan once oradan bütün ihtiyacı olan seyleri alabilirsinizz.cıkarken özellikle baktım chicko yetkili satıcısıydı fakat baska markalarda vardı satılan,tek bir marka yoktu yani.bence bu şekilde cocukla hertürlü ürünün satıldığı bir yer açmayı düşünsen daha mantıklı bence.ayrıca cocuk sektorü Türkiyede asla olmeyecek bir sektor.insanlar zor durumlarında bile cocuklarına illa bişeyler alıorlar,ayrıca kar marjıda gayet yüksek bir sektor.bu yüzden zaten yabancı firmalar Türkiyede bu sektordeki acığın farkına vardılar ve bircoğu cocuk giyimine yonelmeye basladı.ama marka konusunda arastır derim(bayilik sartı,kar oranları vs).sektor olarak en iyisini düşünmüşsün ve hiç sanmıorum zarar edeceğini.umarım hayırlısı olur senin için.

ŞERİF KANTARCI

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ö?renci
Yeni Üye20 yazı
İnce hesap yaptım arkadaş. Valla senın oralardaki bankaların anlayışını bimem ama buna matematik derler üstadım...
........

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda