Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fikrim Geldi !

BaşlatanmubiTarih15/12/2009 14:27:48Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Merhaba, aklıma gelen bir konuda sizden yardım bekliyorum.
Konu sıvı sabun veya köpük otomatlarını tesisat şeklinde tasarlayıp her lavabonun yanına sabunluk asmak yerine merkezi sistemle bu işi halletmek.

Özeti şöyle: su tesisatı gibi inşaatlarda kullanılan ince şeffaf hortumla lavaboların yanına birer basma düğmesi ko**** hortumun ucunu sıvı sabun dolu büyük bir bidona takarak sık sık sabun doldurma, sık sık kırılan sabunlukları yenileme derdine son vermek istiyorum.

Bunun için plastik kalıp yapan arkadaşlarla ortaklık kurmak istiyorum. Buraya ayrıntı yazdım belki diyeceksinizki bu fikri başkaları çalabilir, onlara da hakkımı helal etmem ama yinede fikrimi izinsiz alan olursa da insanlığa bir faydamız olur.

Yerleşim Türkiye / ArdahanMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye35 yazı
mazemeleri tankı almak sistemi kurmak merkezi sistemi tüm dairede işlenir hale getirmek semeriyle seksene mal olur buda bu sisteme para vermektense lavabonun yanında ki sabunu kullanmak daha pratik olur diye düşünüyorum kendi açımdan...
yvz

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye7 yazı
neden pahalı olsun arkadaşım sonuçta bir kere masraf ederek hem sık sık sabun doldurma derdinden hem plastik sıvı sabunlukların ikide bir kırılmasından hem fazla sabun kullanmından kurtulmak bence çok daha karlı.Özellikle okullar toplu yaşanılan yerlerde sıvı sabun işi bayağı sorun ben öğretmen olduğum için biliyorum okulumuzda 6 ayrı lavaboda 20 kadar plastik sıvı sabunluk var hizmetli elinde bidon iki saatte bir dolaşıp biten sabunları dolduruyor.haftada en az sabunlukların 3-4 tanesi kırılıyor .Daha birsürü ayrıntı neyse.....
düşündüğüm şekil tüm binayı dolanan bir tesisat değil her lavaboya bir tesisat veya yan yana alt-üst şeklinde bitişik lavabolara tek tesisat şeklinde.bilmem anlatabildim mi?

Yerleşim Türkiye / ArdahanMeslek Ö?retmen
Yeni Üye70 yazı

d€diğin ş€y hijd€ hijy€nik d€ğil h€m h€rk€s n€d€n aynı sıvı sabunu kullansın ....bunun y€rin€ €n hijy€niği €lin€ altına koyunmu akan 瀺m€nin yanına yin€ otomatik bi sıvı sabun akıtcak sist€m olması...
askere dokunma hekime elleme eczacıya karışma yargıdan elini çek yök e karışma ona elleme buna dokunma ak parti niye hükümet oldu kardesim .

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Emniyet görevlisi
Yeni Üye7 yazı
resim üzerinde çizmeye çalıştım

Yeni Üye15 yazı
Mantıklı ve denenebilir bir proje olduğunu düşünüyorum. Ancak resimdeki eğim o yoğunluğu aktarabilmek için yetmeyebilir. çok basit ve kullanışlı ancak bunun paraya çevrilebilecek kısmını göremedim. Sadece insanlığın yararına olan bir proje olarak değerlendirilebilir, zira her isteyenin rahatlıkla bu sistemi kurabileceğini düşünüyorum.
İnşaat firmaları yada müteahhitler herbişeyi ucuza mal etmek isterken bununla ne derece ilgilenirler yada daire veya işyerinin satışına ne kadar fayda sağlar oda ayrı bir tartışma konusu. Prezantasyonu sıkıntılı, alıp gidip göstericeksiniz şöyle şöyle olcak vs vs adam tmm diyecek siz dönünce yapmak istiyosa alıp 10 mt boru döşeyip geçicek. Ama kullanışlı bi proje!
dentalshop@windowslive.com

iletişim için kullanılabilir

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Doktor
Yeni Üye7 yazı
sistemin ekonomik olacağına ve ilgi göreceğine eminim .
internetten set halinde gönderilebilir müşteri sistemin ayrıntısını bilmediği için kendisi uğraşmaz.

Yeni Üye47 yazı
Olur olmasına ama,

1- O kadar uzun bir borunun içinde sorunsuz akışkanlık sağlaması soru işareti. sıvı sabun su kadar akışkan bir madde de değil zaten.
2- Her hafta en az 3-4 sıvı sabun makınası kırılıyor parçalanıyor demişsiniz. Çizdiğiniz resimde de borular sabun makınalarına bağlı. Bu makınalar parçalandıgında sıvı sabun boşamı akacak ? Araya vana koysanız ekstra akışkanlık sorunu başlar.
3- Pratikte ekonomik değeri olacak bir sistem olacağından emin değilim. Ustune ustuk bide sürekli sorun cıkarırsa mesainiz ücretsiz servis hizmeti vermekle gecebilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er