Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hangi İş Modeli Uygun Olur?

BaşlataneffendyyTarih15/12/2009 12:17:57Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
Merhaba arkadaşlar,
Ben aylardır koniksi takip ediyordum ve bir konuda ben iletmek istedim sizlere, şimdiden zamanınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ben makine resim myo ve iktisat fak. bitirdim. ortaokul sonlarından beri de hem okuyup hem çalıştım ve 10 yıllık işletme ve üretim tecrübem var. şu an allaha şükür bir işim ve fena sayılmayan bir kariyerim var, özel bir şirkette idarecilik yapıyorum. Yıllardır kendi işyerimi kurma üretim yapma konusunda gece gündüz düşünüyorum, ve hala düşünüyorum bir gelişme kaydedemedim. Otomotiv sektöründe yer almak istiyorum ancak müşterisiz yani sıfırdan üretime gitmek bana çok zor geliyor. Kardeşim ve işten anlayan bir ortakla birlikte geri dönüşüm deposu açtık 2 sene önce.o da belediye ruhsat ve TS engeline takıldı ve kapatma kararı aldık. şimdi hali hazırda

1 ad. dorse damper tır,
1 adet kamyon
1 adet kamyonet
1 adet panelvan minibüs,
2 adet otomobil, ve
75.000 tl nakitim var.

Üretime yönelmek ( makine, otomotiv, kauçuk, plastik v.b.) küçük bir işletmeyle başlayıp gelişmeyi düşünüyorum ama bir ürünle çıkış noktası yakalayamadım. Sizce bu portföye uygun bir iş modeli nedir? Yada hangi ürünle başlamalıyım. teşekkürler.

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Herkese hayırlı işler nasip etsin. saygılar

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye13 yazı
sayın effendyy bey otomotiv sektörünü biraz açarsanız...ne gibi bir üretim tam olarak.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye14 yazı
otomotiv yedek parçadan bahsetmek istedim. mesela ithal edilen ürünlerin basit olanlarını küçük ölçekli olarak üretip pazar oluşturma bir silecek gibi, bir far, stop lamba gibi, veya alternatör.. yada ağır vasıta parçaları.. ancak önce bu malzemeleri ve üretim tekniğini iyi bilmek gerekir.

Yeni Üye13 yazı

bence otomotiv sektöründe yedek parça yerine, elektrikli otomotiv üretimi sektörünü ortaklı olarak düşünsen!geleceğe yatırım yapmış olursun...ve gözde de büyütülecek bir proje değil !..ama yinede sen işin içindesin! bir fikir benimkisi...

Yeni Üye14 yazı
fikrini dile getirdiğin için teşekkür ederim, benim tecrübem mekanik ve talaşlı üretim olarak ancak senin elektrikli otomotiv den kastın mesela şarj dinamosu, veya sinyal kolları gibi mi? yoksa elektronik kartlı beyinlerden mi bahsediyoruz.

Yeni Üye13 yazı
bildiğimiz geleceğin otomobilleri olacak elektrik enerjisiyle çalışan yarı plastik yarı alüminyum gövde basit araç tipleri...tata bile araba üretiyorsa sen neden bir elektrik enerjisiyle çalışan araç üretemeyesin...tabiki başlangıç olarak ağır bir proje olabilir.ama bu projeye sadece aracın şehir içi kullanımına basit araçlar olarak bak.orta asyada adamlar yük taşımak için elektrikli kamyonetler üretiyor.çalışma sistemleri çok karışık değil sanırım...diğer otomotiv yedek parça işine bir şey diyemem..onu uzmanlar cevaplasın.

Yeni Üye14 yazı
iskender, güzel tutarlı fikirlerin var, ama bu benim için ancak bir hayal olabilir. o iş ar-ge ister, baştan sona mühendislik hesaplarının hesaplandığı sürtünme kuvvetlerinin bile düşünüldüğü kadar önemli bir konu ve güçlü bir yatırım gerektirir. ve ben şu an bir parçayı üretmekte zorlanıyorum komple aracı nası üretirim her parça ayrı bir operasyon ister, her parçanın ayrı malzemeleri üretim teknikleri var. ben galiba ticaretle başlayıp sonra yapabileceğimi seçtiğim bir ürünü üretmekle devam edeceğim..
yada elimde 3-5 çeşitli araç var bunlarla bir ticari faaliyet düşünebilirim.

Yeni Üye13 yazı
dostum seni anlıyorum! birazda üretime otomotiv konusunda üretimle ilgilenecek arkadaşların vizyonunu genişletmek açısından faydalı olabilir diye bir fikir beyan ettim.tabiki de komplike işler bunlar ama çalışma ortaklarının doğru seçiminde boş hayaller değil...senin için ancak bildiğim plastik enjeksiyon işi önerebilirim..geri ödemesi hızlı olabilir tabiki pazar araştırmak lazım! yedek parça üretimi de mantıklı ama onlarında genelinde yan sanayi hakim! ama dersen ki pazarda benim bildiğim yedek parça sıkıntıları var o da olabilir ama keşke yedek parça konusunda buradan bir muhatap bulabilsen.bende çok isterim...yinede yorumladığın için teşekkür ederim...

Yeni Üye14 yazı
plastik enjeksiyonu da düşündüm, tabi önemli olan bu makineyle hangi ürünü üreteceğini bilmek, hesapsız girilirse ürettiğini satamayıp makinesini satan plastik enj. üreticilerinden binlercesinden biri olurum, ben şeyi düşünmüştüm araçlarda mekanik bölgeler için burç var kauçuklu çelik burçlar onları yapmayı düşündüm ancak bu da uzmanlık gerektirir dıştan bakınca 2 boru arasına enjekte edilmiş kauçuk gözüksede onunda bir tecrübesi var.

ayrıca asıl ben sana teşekkür ederim. o senin yorumlama güzelliğin.

Yeni Üye14 yazı
BU NASIL İŞ TEKLİFİ ? SEN BAŞLAMADAN KAYBETTİN KUSURA BAKMA. HEM POSTAYA DA GEREK YOK BURADA PAYLAŞABİLİRSİN İSTERSEN.

Yeni Üye14 yazı
her fikir üstünde düşünülmesi gereken bir düşüncedir. fikirlerinizi bekliyorum

Üye355 yazı
hocam bu geri dönüşüm mevzusu sizin için büyük talihsizlik olmuş ancak gelekte çok daha iyi sevilere gelicek oln bu sektöre yatırım yapan firmaya beledeyenin destek olması gerekirdi bu işi size gerekli ruhsat ve izinleri vericek bir belediye bulma imkanınız yokmu acaba neden soruyorum çünkü bizim milletimizde pis bir huy vardır görev ve yetkileri tam olarak tanımlanmamıy yoruma açık kanunla genelde kişilerin insiyatifine kalmıştır bu yüzden başka bir yerde bu işi sürdürmenizi öneririm
benim bir tanıdığım eskiden hurdacılık yapıyordu topladığı hurdaların içinden değerli olan sanırım pirinç di BMC fabrikasına burç imalatı yapıyordu makineside kendi tasarımı olan bir makineydi uzun yıllar o işi yaptı yani geri dönüşüm işi çok güzel bir iş mesela eski otomobil lastiklerinden oyun parklarının zemini imalatı da uygun bir fikir maliyeti nedir bilmem ancak elinizdeki nakitle arac fazlasını sattığınız taktirde gerekli parayı eldeedbilirsiniz diye düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye14 yazı
abi gerçekten güzel fikirlerin var, belediye işine gelince birazda tiksinti meselesi. ihaleye giriyorsun belediye görevlisi sana 2-3 parti veya para etmeyecek mal gösteriyor sen ihalede ona göre para veriyorsun, diğer adam 5-10 lira fazla veriyor ama bizim görmediklerimiz gösterildiği için voleyi vuruyor. öbür taraftan çevre standardı ruhsat diye 150.000 lira ister. yani tiksindim bu işlerden. lastik geri dönüşümü biraz zor ayırma işlemleri sıkıntılı diye biliyorum herhalde yatırımıda zor gibi... az, öz, helalinden kazanıp yaşam sürdürüp bir taraftanda gelişip kurumsallaşacak bir proje arıyorum. mesela en çok avrupadan ithal ettiğimiz ve yerli üretime kazandırabileceğimiz ürünleri takip ediyorum. inşallah bi fırsat çıkar karşımıza.

Üye243 yazı
hocam aslında elindeki Araçlarla cok fazla olagın var Geri dönüşüm işin güzel hatta devlet ve avrupa birligi buna teşfik bile saglıyordu gectigimiz yılarda kaldiki araştılırsa hala sagladıgı ortaya cıkar bence ayrıca polikarbon geri donusum kırma tesisi kuru bilirsin yada palet imalatina gire bilirsin elindeki nakit miktari ve araclar fazlasi ile yeter Saygılarımla
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yleti?im
Yeni Üye14 yazı
polikarbon hurdasını nasıl temin edecez hocam. bu konuda hiç çalışmam olmadı. yanlış bilmiyorsam mika türü camla-plastik arası bi malzeme. hurdasını bulsam tabi iyi bi sektör. teşvik hikaye hocam. elinde 1 milyon varsa onu 2 milyon yapmak için süper teşvik. 100.000 tl özsermayen varsa elinde hapı yuttun. belediye 150.000 ister sende kapatırsın mecbur. çünkü gelir gider ceza köser. dükkan kapatmaya iyi teşvik veriyor devlet. kısaca hocam burası türkiye güçlü daha çok güçleniyor zayıf daha çok zayıflıyor.

Yeni Üye78 yazı
fendyy sana bi iş sölim lord ol, türkiyede yapan 3 kişi var, 60 bin lira kalıp maliyetin ve 10 bin lira da ilk parti üretim masrafın var uzmanlık işi ama pazarı dehşet, süt sağma makinalarında kullanılan bir parça 24 parça kalıptan oluşuyo ben fiyat aldım ama sermayem yok, hiç bişi istemem senden yap sen kazan, türkiyede 62 makina imalatçısı var daha keşfedilmedi bu iş yapan 3 kişi parayı vurdu kimse yapmaya yemiyo çünkü teknik bir iş, ben bunu yapan 3 firmanın birinden ayrıldım işi bizzat ben yaptım harcadılar beni...bu işi yapan pişman olmaz.

detaylar için ara konuşalım...

ta.onbasioglu@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye138 yazı
elektrikli araç üretip bayilik verecek var mı? yada normal klasik arac teknolojisine göre daha masrafsız....................çor ortaklı işleri severim beraber bir araç üretelim diyenler var mı?.....................ben şarj istasyonu için bir Fransa merkezli Türkiye'de yeni yatırıma başlayan bir firmayla görüşüyorum beraber şarj istasyon ağı da kurabiliriz akaryakıt dağıtım firması benzeri bu aslında daha da kolay elektriği depolamaya nakliyeye falan ihtiyac yok elektrik zaten kablolarda mevcut

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Esnaf