Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

850 Gr Altınım Var İş Mi Kursam Altına Devam Mı?

BaşlatanrelakssTarih08/12/2009 14:47:17Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye40 yazı
Elimde 850 gr altınım var altın gr 42 sevıyelerındeyken almıstım. Şu an kardayım biliyorum ama iş açmak istiyorum çünkü boş durmaktan sıkıldım. Ama bi yandanda korkuyorum ticaretle alakalı bilgili değilim. Birkaç denemenin tamamı hüsranla bitti.

Şimdi bu konularda bilgili kişilere sesleniyorum, fikirleriniz benim için önemli.

Her daldan hersey olabılır yeterki kafama yatsın. Bu şekilde beklemeye devam mı yoksa birşeyler yapmalı mıyım?

Altın düşüşte belkide düşecek bundanda endişem var.

şimdiden herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Sporcu
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Yeni Üye70 yazı
merhaba

Hemsireclub.com adlı sağlık sektörüne yönelik kurumsal bir projeye yatırım ortağı aramaktayız ilgilenirmisiniz
HemsireClub.com

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ymalat
Üye152 yazı
bence hiçbi işe girme..Maaşlı bir işe gir kendine sağlama al..sonra o işte başarılı olduğuna anladığın zaman..Ekonomik kriz de sona erdiği zaman atılımını yap derim..Hiçbir zaman altından zarara uğramazsın indiği gibi çıktığı zamanı gelir...İstersen nakite çevir bankaların katılım hesabına koy...yada gayrimenkul al kira gelirin olsun.
http://www.tasarrufuzmani.com Z.Berrin
Üç şey fesat ve yıkım sebebidir:
1-Helalden kazanmama.
2-İstenilen ve doğru yere harcamama.
3-Yasaklanan yerlere harcamadır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye40 yazı

biraz detaylı bilgi verirseniz olabilir...

Yeni Üye40 yazı
mystone yorumun için teşekkür ederim.ama maaşlı iş bulmakta kolay değil.beden eğitimi mezunuyum ama boştayım maleseff.

Yeni Üye70 yazı
düşme ihtimaline karşı yarısını sat,40 olunca yine al

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?retmen
Yeni Üye70 yazı
Sayın Relakss

Size özelden detaylı bir mesaj yolladım rica etsem konu ile ilgili olumlu yada olumsuz bilgi aktarırmısınız
HemsireClub.com

Üye185 yazı
altın 1 veya 2 aya kadar 45 e kadar düşecek diye bir rivayet var aklında bulunsun.kuyumculuk yaptığımız için söylüyorum, çok ufak bir dükkan açıp, elindeki altınla yine altın ürün çeşitleri alıp perakende bir dükkan açarsan çok rahat elindeki gramı kilolara çevirebilirsin.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1359 yazı
altının 5 bin dolarlar seviyesine geleceğini söyleyen de var..
ben altında kalınması taraftarıyım. bunu söyleyenler de dış kaynaklı..
altında dışa bagımlı oldugumuzu da hatırlatırım.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye152 yazı
Beden öğretmenliği ataması mı bekliyorsunuz? Şimdi Üniversite mezunu olup değişik sertifikalarla iş yapabilirsiniz mesela sigorta ekspertizliği gibi bunların belli dönemlerde kursları ve sınavları oluyor evinizdende çalışarak firmalarıın ekspertizlerini hazırlayıp iyi paralar kazanabilirsiniz..Trafik ders öğretmenliği,direksiyon öğretmenliği kursları ve sertifikaları var bu sertifikaları alan sürücü kurslarında sgk lı çalışıyor çünkü sürücü kursları sertifikalı kişiler bulundurmak zorunda...Nebileyim spor merkezlerinde çalışabilirsiniz.Bu dönemde insanlar bildiği işi yaptıkları halde tökezliyor onun için bilmediğin işte yatırım yapma bence ..Çok param var bir kısmını gözden çıkardım diyosan ticarete çok hevesliysen yaparsın pek tabiki...katılım bankaları bank asya,albarakaturk,kuveyt,turkiye finans....buralarda katılım hesabı açtığın takdirde banka kar payından sanada veriyor..mesela 5000tl paran yıl sonunda 5500tl falan oluyor riski enaz olan yöntem budur.
http://www.tasarrufuzmani.com Z.Berrin
Üç şey fesat ve yıkım sebebidir:
1-Helalden kazanmama.
2-İstenilen ve doğru yere harcamama.
3-Yasaklanan yerlere harcamadır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye1359 yazı
kar payı faize yatıracagına zaten altından kazanıyor ki.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye39 yazı
o düşüş suni bir düşüş en az 3 ay daha altında kalmalısınız.çünkü uluslararası piyasada altın hala revaçta, kriz gecene kadar bence altına ilgi azalmaz.

Yerleşim Türkiye / Kayseri
Yeni Üye40 yazı
değeri mystone dedikleriniz çok akılcı işler bunarı araştırıcam iş imkanlarıda iyiyse boşta kalmayacaksam bunlardan birinden sertifika almak fena olmayabilir.yorum yazan herkese teşekkürler ama yinede farklı fikirlerede hala açığım...

Yeni Üye70 yazı
özelden cevap yazdım düşüncenizi öğrenebilirmiyim
HemsireClub.com

Editör5590 yazı
Altını şimdi bozdurup işe yatırmak sünnet düğününde cebindeki paraları bahşiş diye dağıtmakla aynı şey saygıdeğer Konik üyesi kardeşim.

Yapmayın etmeyin. Zaten çok uzun süre olmamış. Bırakın dursunlar. Hatta ileride mesela 8 - 9 ay sonra falan iş kurmaya kalkışırsanız bile bozdurmayın. Başka para bulup onunla kurun.

Altın ağırbaşlı karizmatik bir yatırımdır. Döviz veya borsa muamelesini sevmez. İniyor bozdurayım. Çıkıyor alayım denmez. Bir anda katı halden gaz haline geçiverir.

Aldığınızdan bu yana 10bin civarında net kara geçmişsiniz. Bu sürede bu parayı kazanabileceğiniz bir iş biliyormusunuz ? Bunun 3 katını kazanacağınız bir iş biliyorsanız ancak o zaman bozdurulup piyasanın riski sırtlanır.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye1714 yazı
* Altın fiyatları düşecek (bence). Bu konuda blogumda tahminde de bulundum.
http://www.patronturk.com/2010-altin-fiyat-tahmini
Ocak 2010 1.082
Şubat 2010 1.080
Mart 2010 1.062

* Bugün bloomberg de dinlediğim bir haberde petrol ve altından çıkan yatırımcılar kahve piyasasına gireceklermiş. Yani altının yükselişi çok sürmez ki borsalarda bir canlanma eğilimi var. Ayrıca perakende satışlarda da artış gözleniyor.
http://www.patronturk.com/kahve-fiyatlari-yukselecek

Piyasaların nasıl bir rota çizeceği pek net değil. Bir süre daha beklemende yarar var.

* Bunlar benim izlenimlerim tamamen. Al - sat tavsiyesi değildir.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye1359 yazı
Altın dolar ve euroya benzemez dünyadaki en geçerli takas birimidir.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye2311 yazı
BELİRSİZLİĞİN OLDUĞU YERDE ALTIN EN İYİ YATIRIMDIR,NE O YOKSA SİSLER DAĞILDI DA BİZ Mİ GÖREMİYORUZ...ARTI BAKIN TÜRK KÖYLÜSÜ NE YAPIYORSA ONU YAPIN ZİRA ALTINI EN İYİ ONLAR TAKİP EDER,İŞ KONUSUNA GELİNCE ARACILIK VE YİYECEK İÇECEK İŞLERİ DIŞINDA BU DEVİRDE BAŞKA İŞ YAPILMAZ ŞU AN İÇİN...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1359 yazı
Altında kalmaya devam
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye436 yazı
Ticari bilginiz olmadan KesinlikLe iş yeri açmayın..
Kendi Fikrim; yapmak istediğiniz bir işi öğrenmek için düşük bir maaşla yada ücretsiz çalışıp o işi öğrenmek.. Daha sonrasında, Kendinizden emin olduğunuzda iş yeri açmanızı tavsiye ederim

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye40 yazı
yorum yollayan herkese teşekkürler.suana kadar anladığım kadarıyla ibre altında kalacak.ama halada fikri olanlardan yazı bekliyorum.

Yeni Üye3 yazı
bence altınına hıc dokumöa relakss ıkı seneye kadar daha cok tavan yapacak...

Yerleşim Türkiye / NigdeMeslek Di?er