Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Nasıl Başardım?

BaşlatanimporthelperTarih04/12/2009 01:56:47Yorum52

İlk mesaj
Yeni Üye61 yazı
Bu hikayemi yazarken tüm Türkiye'yle paylaştığımı düşünerek yazıyorum. Belki bunu okurken bir dağ köyündesiniz, veya denizi seyretmektesiniz, veya ağılı otarmaktan geliyorsunuz, inşaatta çalışıyorsunuz, öğrencisiniz, mesleğinde aradığınızı bulamayan birisiniz ... çok zenginsiniz veya iflas etmişsiniz veya bir girişimde bulunmak istiyorsunuz..
Okulu bitirdikten sonra birkaç yerde çalıştım...
Size diğer yazımda "iş hayatının modası geçmeyen trendleri" diye bazı şeyler yazmıştım. Burda o bir cümleyi detaylandırayım..
Ailenizin içinde, akrabalarınızın içinde ne kadar hor görülseniz, aşağılansanız ve küçümsenseniz.. siz aynaya bakın, taa gözbebeklerinizin içine bakın ve kendi kendinize tekrar edin.. " sana inanıyorum, başaracaksın!" ben öyle yaptım. Hatta gözlerimdeki vahşi pırıltıyı aslan veya kaplana benzetirdim. Hırslanırsınız, bilenirsiniz.. bu sizi çelik yapar.
İngilizce'yi meraktan kendim söktüm. İnsanın önce içinde olacak !
İnternetten yurtdışında müşteri aramaya başladım..Sağa sola e-mailler atıyordum. Belki 10 000 belki daha fazla... Geceleri hırsımdan kalkıp ağlıyordum.. Çok az bir paramız vardı. İnternetin telefonla olduğu zamanlar.. Mesajları offline yazıyorum çok para gitmesin diye sonra online olup yolluyorum. Aradan birkaç ay geçti.. Birisi e-mail attı. Geliyoruz mal bakacağız yardımcı olur musun diye... Evet dedim. Geldiler. İstanbul'a gittim karşılayıp fuara ***üreceğim. Bir yandan da ürküyorum giderken ne adamlardır acep diye..
Aceleden firma araştırıp buldum , tabeladan numara alıp firmayı arıyordum .. görüşmeleri yaptık ülkelerine döndüler..Aradan zaman geçti..
İlk siparişi yolladılar... İnanamıyorum tekrar tekrar kağıda bakıyorum.. İş de kumaş işi benim sağımdan solumdan geçmiyor :) hiç bilmiyorum !
Neyse malı yolladık.. İlk başlangıçta birtakım sıkıntılar yaşadık sonra rayına soktuk şimdi 5 sene bitiyor kumaşta da uzman oldum ayrıca desen tasarımı konusunda ilerledim.. Akıl veriyorum firmalara :) Maddi getirisine gelince ömrüm boyunca bir yerde çalışsam kazanamayacağım parayı kazandım ama..
Ben diyorum ki.. İnsan kazandım, çevre kazandım, dostlar kazandım, tatlı sohbetler yaptık , yurtdışına gittik geldik.. İnsanı çok geliştiriyor..
Şunu da bilin arkadaşlar ben uçuk bir örnek değilim aranızdan birisiyim sizden üstün değilim sadace bazı tabuları yıkıp bazı şeyleri farklı yaptım. Korkmadım , yılmadım , hala da öyleyim..
Çok detaylandırmadım ana hatlarıyla yazdım.. Çok çalıştım çok ..
Üniversite diploması kağıt parçasıdır zerre önem vermeyin. Şahsen üniversite eğitimine inanmam. 2 yılda kurtulduğuma şükrediyorum 4 yıl okuyan zarardadır.
Sanmayın ki iş sahibi olan insanlar yan gelip yatıyor. Bizler işçilerden ve memurlardan daha fazla çalışıyoruz. Bu doğrudur.
Şimdi gözüm inşaat sektöründe.
Onun da hikayesini başarınca yazarım.
Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
52 yorum
Yeni Üye7 yazı
Aslında evet iş yerlerinde kadınlar birbirine destek olması gerekirken tam tersi oluyor.Oysa ki erkekler arasında sanki kutsal bir ittifak var .
Evet temizlik en önemlisi gerçekten gıda işinde
İmporthelper desteğin için teşekkürler.Yöntem hususunda tavsiyelerini bekliyorum.
A.Ö

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye61 yazı
Evet erkekler birbirini tutuyor ve destek oluyor işyerlerinde.. Kadınlar rekabete giriyor.. Bu sebepten kadınlardan daha çok erkeklerle rahat çalışabiliyorum. Kadınlar gibi tırnaklarını çıkarmıyorlar. Kadınlar meseleyi çok kişiselleştiriyor.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2659 yazı

Ticarette Ve Satış işinde bayanlar bence günümüzde daha avantajlı:)) :)) Hele birazda bakımlı ve çekici iseniz:)) :)) Satış aşamasında Bir bayan satıcının ısrarı ile Bir Erkek satıcının ısrarı Müşteri ve tüketici algısında farklı yer tutuyor.

Not: Sakın yanlış anlaşılmasın benimki sahada gördüğüm objektif bir tespittir. :)) :))

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - importhelper
Meta Ticaret sitenizde gazı vermişsiniz ama sitenin gerisi yok.

Sitede birtek meta ticaret yazısından başka birşey göremedim

Bu arada sevgili importhelper sizin bir web siteniz neden yok:))

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yeni Üye61 yazı
:) Yok mu ? Var...
www.exporthelper.com
www.importhelper.com

Yeni Üye61 yazı
Web sitemizi yenilemeyi düşünüyoruz da..

Yeni Üye7 yazı
Sn. importhelper, örneğin siz işletme okusaydınız kötü mü olurdu? Yazınızı bütün Türkiye`nin okuduğunu düşünerek tekrar gözden geçirmelisiniz. Milletçe eğitime ne kadar ihtiyacımız olduğunu bir kez daha düşününmelisiniz. Evet üniversite eğitimi iş bulmayı garantilemez ancak orada ki kazanımlar çok farklıdır.
Bol kazançlı günler dilerim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye61 yazı
Rainface ben ısrar ediyorum... Bu satırlarımı da tüm Türkiye okuyorsa onlara şunları tavsiye ederim : 1. İnsanların arasında bulunun en küçüğünden en büyüğüne. Bu kültürü alın. 2. Kendinizi geliştirmek için öğrenin, diploma alıp kimsenin sizi müdür yapıp milyar vereceğini sanmayın.

İçinizde varsa bir yere gelirsiniz merak etmeyin yeter ki o duruşa sahip olun.
Para için değil başarılı olmak için çalışın.

" İşinde usta birini görüyor musun?
Öylesi sıradan kişilere değil,
Krallara bile hizmet eder."

Yeni Üye61 yazı
Tembel der ki, "Dışarda aslan var, Sokağa çıksam beni parçalar."

Yeni Üye61 yazı
gülayşe yurtdışından müşterim var yoğunum sizi unutmadım..

Üye979 yazı
ingilterede bır yahudi ailesinin belgeselını ızledım bu aıle elmas sektorunde dunyanın bır numarası hatta fıyatı bıle belırleyen bır konumları var bu aılenın en buyuk reısı kendısıyle soyleşi yapan muhabıre aynen şunu demışti ''bizler ailede zekası az olanları okutur,aklı calısanı ıse ılkokuldan sonra sırkette yanımıza alırız basarımızın sırrı bu'' demıstı.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye643 yazı
Arkadaşlar bizlerin millet olarak yapamadığımız veya başarılı olamadığımız diyelim bazı şeyler var.
-Birincisi birkaç kişi birlikte bir iş kurup büyütemediğimiz gerçeği konusunda neler düşünüyorsunuz?
Niye bizde çok ortaklı işler yürümüyor?
Yurt dışındaki uygulamalar nasıldır,
İnsanlar bir iş yeri kurarken birbirlerine güvenebiliyorlarmı.
Yoksa bizdeki birçok örnekte olduğu gibi işler iyiye gidiyorsa ortağın biri öbür ortağa kapıyı gösteriyormu?
-ikincisi politik ve siyasi konuşma ve yazışmalarda bizdeki gibi herkes biribirini suçluyormu.
Yoksa herkesin bir oyum var deyip, medenice oyunumu kullanıyorlar?
Herkese saygılar...
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye979 yazı
yurt dısındakı ortaklıklar genelde guven uzerıne degıl kurallar uzerıne kurulur bu yuzdende guvenın bızdekı kadar onemı asla yoktur hersey kanunen bellıdır.
ayrıca sıyası hayatta; avrupa ıcın soyluyorum pekte vatandasın umurunda degıldır hatta oyle kısıler tanıdımkı cogu ınanın ulkesının cumhurbaskanının adını bıle bılmıyor zaten adamların umurunda da degıl.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye61 yazı
meshmetustam bununla ilgili tespitlerim var ayrı bir başlık açıp yazacağım zaman olunca..

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetustam
Arkadaşlar bizlerin genel olarak yapamadığımız , yürütemediğimiz veya şöyle diyelim birkaç kişi birlikte bir iş kurup büyütemediğimiz gerçeği konusunda neler düşünüyorsunuz?
Niye bizde çok ortaklı işler yürümüyor?
Yurt dışındaki uygulamalar nasıldır, insanlar bir iş yeri kurarken birbirlerine güvenebiliyorlarmı.Yoksa bizdeki birçok örnekte olduğu gibi işler iyiye gidiyorsa ortağın biri öbür ortağa kapıyı gösteriyormu?
Siyasi konularda yabancılar napıyorlar? siyasi yazışma ve tartışmalarda bizdeki gibi böyle herkes biribirini çok ağır suçluyorlarmı, yoksa herkesin bir oyu var sessiz sedasız gidip medenice oyunumu kullanıyor?
Herkese saygılar

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tırpan
Arkadaşlar aslında belkide bana göre ilerleyemeyişimizin en büyük sebeplerinden biri olan ortaklıkları yürütememe konusundaki fikirleri burda paylaşalım.
Neden ortaklıklar yürümüyor bizde?
Neden kollektif çalışamıyoruz?
İyi bir ortaklık nasıl olmalı?

Tarihe dönüp bakarsan neden olduğunu anlarsın:)) Bizi toplumumuzda şöyle bir inanış vardır :)) "KARGALAR SÜRÜYLE GEZER AMA KARTALLAR YALNIZ UCAR"
Tarihte bile kurup yıktığımız 16 büyük devletin yıkılma nedeni de budur. daha çok kardeş kavgaları yüzünden yani Kardeşlerin Yönetimde ortak söz sahibi olma yerine Tek söz sahibi olma isteğidir.

Bizler genel kültürel yapı olarak ortak çalışmayı seven bir millet değiliz.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye61 yazı
secoita tersini konuşalım...tıp fakültesi mezunu olup anlamayansa parasız olsan yüzüne bakmazsa, mühendis olup betonu eksik koysa, mimar olup iyi çizmese..
sözümün arkasındayım, hala ikna olmadım..

Yeni Üye39 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - importhelper
secoita tersini konuşalım...tıp fakültesi mezunu olup anlamayansa parasız olsan yüzüne bakmazsa, mühendis olup betonu eksik koysa, mimar olup iyi çizmese..
sözümün arkasındayım, hala ikna olmadım..

Sayin importhelper,

Verdiginiz ornekler ahlakla ilgili, universitelerle ilgili bir konu degil.

Universite egitimi onemli degil sadece kagit parcasi derken belki kendi bulundugunuz cevre icin hakli olabilirsiniz ama sizin bulundugunuz ortam ve duzey disindada bir dunya oldugunu bilmem farkindamisiniz ?

Bence bu tur iddali aciklamalari sirketinizi ilk 500 buyuk sirketler siralamasina soktuktan sonra yapiniz ki referans alalim.

Yerleşim Türkiye / Ordu
Üye129 yazı
sayın GÜLAYŞE. elinizdeki parayla sizinle birlikte bir anaokulu açabilirdik. ortak olabilirdik. belki ankaradan yazan birisi olarak bu dediğim gerçekleşemeyecek bir fikir bununla birlikte okul öncesi öğretmeni olarak benim aklıma bu geldi. umarım beklentilerinize ulaşırsınız.
mmm...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Yeni Üye10 yazı
sayın import helper başarınızdan dolayı sizi tebrik ederim, özellikle yurt dışına açılma konusunda verdiğiniz cesaret hepimiz için gerekliydi. ancak okumak konusunda katılmıyorum, o kumaşların pamuktan veya diğer hammaddeden ürün haline gelene kadar olan süreçte pek çok teknisyen, tekniker ve mühendisin emeği var (elektrik,elektronik,kimya,endüstri,makina vs.) bunlar olmasa kaymağı yiyemezdiniz. satış konusunda okumadan birşeyler yapılabilir belki ama diğer konularda mümkün değil. böyle olsa sattığınız kumaşların üretim kalitesinde oluşacak bozuklukları (defo, çekme, sarkma vs.) düşünün. fabrikanın işletilmesindeki her türlü sistemin analizi ve yapılacak tasarruf önlemleri ile maliyeti düşürmek ve daha ucuz ürün satabilmek içinde satışçıya değil yetişmiş ekibe ihtiyaç var. herkes satışçı olursa üretimi kim yapacak. denge bozulduğunda ekşi kaymağada razı olacakmısınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye61 yazı
Sizlere Cemalettin Sarar dan başla**** örnek vermek isterim. İnternette araştırın.
İlk 500 şirket mi... bu benim hedefim değil.
Ben işlerimi Türkiye çapında düşünmem.

Yeni Üye39 yazı
madem universite egitimini kucumsuyorsunuz kendi internet sayfanizda neden bilgisayar teknolojisi egitimi aldiginizi yaziyorsunuzki ?Her ne kadar siz o bolumu kendinize faydali bulmadiginizi soyleseniz bile yazma geregi duymussunuz.Koniks de Uni gereksiz diyorsunuz ama kendi sitenizde her ne kadar uygulamasamda backgroundum var diyorsunuz.Siz kendinizi tekzip etmissiniz.

Girisimciliginizi takdir ediyorum ve bu savinizi dikkat cekmek amaci ile yazdiginizi dusunuyorum.

Not: ilk 500 sirket islerini turkiye capinda mi dusunuyor ?
Birde siz madem buyuk dusunuyorsunuz ,islerinizi buyuttugunuzde isinize Universite mezunu alacakmisiniz ?

Yerleşim Türkiye / Ordu
Yeni Üye61 yazı
Yazımı yazmamın sebebi güçsüz olanları güçlendirmek, cesaretsiz olanları cesaretlendirmek, bende olanı kıskançlıkla saklamayıp paylaşmaktır. İnsanları yüreklendirmek bir nevi güçlü insanların boynundaki vebaldir, mecburiyettir , sorumluluktur.