Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Coproline Ve İmmib

BaşlatanmsemertasTarih25/11/2009 14:44:14Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Bursa'da İMMİB'in organize ettiği ve Coproline danışmanlık firmasının eğitimini üstlendiği e-ticaret, online dış ticaret ve uluslararası dış ticaret konusundaki 2 günlük eğitimine katıldım.

Sunumu yapan Sayın Berke SARPAŞ'ın konunun uygulayıcısı olması eğitimin değerini kat kat artırmıştır. Kaldı ki, İMMİB'in ülkemizde henüz emekleme döneminde olan ve dünyada hızla gelişmekte olan e-ticaret konusunda üyelerine eğitim vermesi başlı başına takdire şayan bir girişimdi.

Bu eğitimde emeği geçen ve eğitime katkıda bulunan ve katılan herkese teşekkürü bir borç bilirim. Eğitimin Türk ticaretine katkılar sağlaması dileğiyle, hayırlı, uğurlu olsun.
Mevlüt SEMERTAŞ
S.M.Mali Müşavir-Bursa
533-276 29 36

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye2659 yazı
Pratik anlamda da ödediğiniz ücrete değdimi?
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye546 yazı
Siz belirli saatli bir egitimlerine katilmissiniz ama ben bu firmanin simulasyonuna katildim istanbul da. Tamamen herkesin bir kac saatte arama motorlarindan bulabilecegi bir kac sayfalik bir sunum yaptilar bize, gerisi de verdikleri sertifikanin ne kadar iyi oldugu ile ilgiliydi. Bana da pek inandirici gelmedi acikcasi.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı

Merhabalar,

Coproline e-ticaret kursunu yeni bitirdim ve gercekten cok sey ogrendim. Su anda isimde yogun calistigimdan e-ticaretle ugrasamasam da eger bir gun istersem kolaylıkla e-brokerlik yapabilecek durumdayim ve dış ticaret mevzuatına hakim, geleceğin en önemli işlerinden biri olacak olan e-ticarette kendimi uzman olarak görebilir durumdayım. Bunun için de Coproline bünyesindeki bütün eğitmenlerime teşekkür ediyorum. Sadece kursta öğrendiklerimizle kalmıyoruz, ayrıca özellikle kurs direktörü sayın Berke Sarpaş'ın yoğun çalışmalarıyla ve her ay yapılan coproday adı altında bütün eski ve yeni katılımcıların bir araya geldiği, insanların birbirleriyle kaynaşıp fikir alış verişinde bulunduğu çok faydalı olduğunu düşündüğüm toplantılarla da iş çevremizi geliştirme imkanımız da oluyor. Ayrıca coproclub adı altında oluşturulan mail grubuna üyelik gerçekten insanlar için bir ayrıcalıktır. 1000'e yakın kişinin üye olduğu bu grupta herkesin birbirine desteği cok üst seviyede. Coproline kursunu herkese tavsiye ediyorum.

Barış Geniş
Coproline mezunu
Baris Genis
ETIKETCHI
info@etiketchi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye546 yazı
Sn turkkartal

uslubunuz nedense bana cok tanidik geldi, bu kurumun butun forumlari takip eden elemanlari olduguna iyice ikna olmaya basladim ben. Yazinizin tamami hep diger forumlarda ya da bloglarda yazilanlar gibi, herhangi bir fark yok. Madem uye olmussunuz iyisi mi siz site icinde bir arama yapin bu kurumunuzla alakali ve yazarlarimizin ne dediklerini iyice bir etut edin bakalim.
Nakipoğlu

Yeni Üye11 yazı
khanofthesky'nin yazdıklarına katılmamak mümkün değil.

her forumda aynı kişiler, aynı yazılar.
Hele ki en sona yazdıkları '' coproline mezunu '' ne demek, insana nasıl bir statü katıyor keşke bir anlatsalar.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye113 yazı
Eski konuyu hortlatim bunlara pirim vermemek gerekiyor ama boyleleri her zaman olacaktir. BAsit bir egitim icin ,ustelik google da bile daha cok arastirip bulunabilecekken boyle bos seylerle ugrasmamak gerekiyor.
Ticaret, saygı duyulması gereken bir savaş gibidir Ana strateji doğruysa yapılacak sayısız taktik hata bile başarıyı engelleyemez
Robert E Wood

Bir malı, kusurunu söylemeden satmak, hiç kimseye helal olmaz Malın bu kusurunu bilene de, onu söylememek helal olmaz

Hadis-i Şerif

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye34 yazı
BU BİR TİCARİ REKLAMDIR. VERİLDİĞİ İLERİ SÜRÜLEN EĞİTİM TEORİK OLARAK 'HERYERDEN' EDİNİLEBİLİR.
ORTALAMA BİR İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MEZUNU VEYA ÖĞRENCİSİ DAHİ TEORİK KISMI SİZE ANLATABİLİR.
BU TİP KURSLARIN DEĞERİNİ UYGULAMA KISMI OLUŞTURUR Kİ ADI GEÇEN FİRMA BU KONUDA 'EPEY ZAYIFTIR'.
BU AÇIĞINI DA 'FORUMLARDA MAKYAJLI GİZLİ REKLAM' YAPARAK KAPATMAYA ÇALIŞMAKTADIR.
DIŞ TİCARET VE E-DIŞ TİCARET EĞİTİMİ VEREN İYİ KURULUŞLAR VARDIR.
AMA MAALESEF KOTÜ ÖRNEKLER İYİLERİN EKMEĞİNİ ÇALIP İNSANLARI PİŞMAN ETMEKTEDİRLER.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR KONU DA KURS EĞİTMENLERİNİN BU EĞİTİMİ ALDIKLARI YER MUHTEMELEN ARAMIZDAN ARKADAŞLARIN OKUDUKLARI ÜNİVERSİTELERİN ''UYGULAMALI DIŞ TİCARET SERTİFİKA PROGRAMLARI'' DIR.
İŞİN İÇİNDEN GELMEK DİYE Bİ SAÇMALIĞA SAKIN OLAKİ İTİBAR ETMEYİN..

ÖN HAZIRLIK YAPIN.BU İŞİN PİYASASINI Bİ ÖĞRENİN.YAPILABİLİRLİK ARAŞTIRMASI (FİZİBİLİTE) YAPIN.YAPILABİLİR OLDUĞU SONUCUNA VARIRSANIZ ;
BU İŞİ SİZİN YAPIP YAPAMAYACAĞINIZA BAKIN.HER İKİ SORU DA EVET BU İŞ YAPILABİLİR VE BEN DE BUNU YAPABİLİRİ DİYORSANIZ, AŞAĞIDAKİ İŞLEM SIRASINA BENZEYEN VE İŞ DÜNYASINDA UYGULANAN YÜZLERCE METODOLOJİYİ TAKİP EDİN VE SONUCA ULAŞIN.

ÖNCE TİCARETİ ÖĞRENİN, SONRA DIŞ TİCARETİ ÖĞRENİN, DAHA SONRA İNTERNETİ DIŞ TİCARET İÇİN NASIL KULLANABİLECEĞİNİZİ ÖĞRENİN.
SONUÇTA BİR 'İŞ PLANI' HAZIRLAYIN.
BU PLANI İŞ MODELİNİZLE DOLDURUN.
KAYNAK KULLANIM ÇERÇEVE PLANI OLUŞTURUN.
İHTİYAÇLARINIZI VE UYGUN TÜZEL KİŞİLİĞİ BELİRLEYİN.
İHTİYAÇALARINIZIN Bİ KISMINI İŞ ORTAKLARINIZ İLE YAPACAĞINIZ PROTOKOLLER SAYESİNDE DIŞ KAYNAK KULLANIMI İLE KARŞILAYACAKSINIZ.
MUHTEMEL İŞ ORTAKLARINIZLA ;
ÖZEL DANIŞMANLIK, ÇÖZÜM ORTAKLIĞI, TEKNİK DESTEK, LOJİSTİK, FİNANS GİBİ İHTİYAÇLARINIZI TASARLAYIN.

MALİYETİ VE KARLILIĞI SİZİN BEKLENTİLERİNİZE UYGUNSA YAPIN BU İŞİ.
Güncel olarak mesajları kontrol ediyorum. 2016

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye546 yazı
Ben bunlara cevap vermistim ama demek ki hala gundem belirlemeye calisanlar var,

serhat35 gerekli seyleri soylemis zaten
Nakipoğlu

Yeni Üye9 yazı
Merhabalar. İstanbul'da Ofis, Cafe, Okul mobilyası üretim ve pazarlamasını yapmaktayız. Ayrıca isteğe göre adetli olması kaydıyla ev mobilyası ( mutfak dolabı, yatak odası takımı, yemek odası takımı ) vs. imal etmekteyiz. Ürünlerimizin ihracatını yapmak istiyoruz. Bu konuda nasıl yardımınız olur?
Şimdiden teşekkürler .. Prestij Ofis Mobilyaları ..

Firmamızın online satış sitesi: w w w ofismobilyacim c o m

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya