Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hurda Kağıt Karton İşi

BaşlatanuyducuxTarih19/11/2009 02:35:19Yorum43

İlk mesaj
Boş arsam boş depom ve bir pick up aracım var.
Tekirdağ'da gazete kağıdı ve karton toplama yeri kurup
bunları satmayı düşünüyorum.

Ancak sorularım var :
Gazete kağıdı presleniyormu yani nasıl balyalıcaz pres makinası almak şartmı.yoksa normal balyalasak yeterli mi?
Karton derken bir sürü çeşit karton oluyor mesela kahverengi kuşe yüzlü gibi bunlar fark ediyormu balyalanırken.
bu tür sorularım var.
bir de güncel fiyatları bilen varmı acaba.
fabrikasına kendimiz ***ürürsek kaça,
toptancı benden alırsa kaça alır .
saygılar.

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Sayın Uyducux,
Bu işi geleceğe yatırım için düşünüyorsan bu iş için lisans alman gerekecek.Cam,Kağıt,Plastik hurdalarının
toplanması ve ayıklanması için çevre bakanlığından TAT lisansı alınıyor.Yakınlarında TAT lisanslı firma varsa kısa vadede lisans almana ve pres almana gerek kalmaz.Fiyatlar ise şuan zirve yapmış durumda. Bugünkü fiyatlara bakarak bir değerlendirme yapma.Çünkü kağıt şuan değerli.Bu tür dalgalanmalar kağıt piyasasında çok olur.
Daha detaylı bilgi almak istersen mail adresimden yazışabiliriz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Özel mesajına buradan cevap vermiş olayım.

Kağıt toplama hakkında sayısızca cevap verdim aslında. Biraz forumun içinde araştırma yapsaydın görebilirdin.
Presleme makinasına ihtiyacın olabilir. Eğer toplarken düzgün şekilde kendin balyalayabilirsen gerekte kalmaz. En azından başlangıç olarak.
Ama sadece kağıt işine girme.

Edirne OLMUKSA (Sabancı Holding'in amerikalılar ile kurduğu fabrika) hurda kağıtta yüklü alımlar yapabilen bir fabrika. Müdürü'de samimi arkadaşımdır. Oraya kağıt verebilirsin. Sadece rutubet oranına bakıp ödeme yaparlar ona dikkat etmek gerekiyor.

TAT Lisansı alarak bu işi yapmayı düşünüyorsan şartlar biraz farklı..

Buradan bakabilirsin.

http://www.cevko.org.tr/cevko/getdoc/5237a125-c150-4824-86ad-e443583f3d04/TAT-Lisansi-Basvuru-Sureci.aspx
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik

Aydınlatıcı cevaplarınız için saolun.bende bir yandan boş durmadım araştırdım ancak dediğiniz gibi ilk etapta
TAT lisanslı değilde işin içine biraz olsun girebilmek anlamında ben toplıcam büyük hacimli toplayıp mesela OLMUKSA ya veren arkadaşa vericem.yani küçük toplayıcı olarak başlayım diyorum.mesela ilk denememde bir ton kağıt toplayıp onu büyük toplayıcıya vermek gibi - hangi terimler kullanılıyor bu sektörde onu dahi bilmediğim için büyük toplayıcı falan diyorum- o derece yabancıyım daha sadece fikirden girmeyi düşündüm bu işe yani içinde olan tanıdığım bile yok.neyse uzatmayım.
acaba OLMUKSA sadece gazete kağıdımı alıyor yoksa karton vs kağıt türevlerinin hepsini alıyormu?
birde büyük toplayıcı dediğim yani benden başlangıç olarak 1 ton kadar alacak kişi varmı yada nasıl bulurum.
Saygılar.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
arkadaşlar konu açılmışken şu soruma cevap verirseniz minnettar kalırım...
hurda veya kullanılmış kağıt-kartonun tonajlı fiyatlandırması sanırım farklı oluyor.
öğrenmek istediğim sadece HURDA GÜNLÜK GAZETE KAĞIDINI kilo veya ton olarak alan firmalar var mı?
varsa acaba kilosunu veya tonunu kaçtan alıyolar? onu öğrenmek istiyorum.teşekkür ederim...

konsensus

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?renci
Arkadaşlar her kağıt aynı değerde değildir. Kağıdın kalınlığı, rutübetlenmemiş olması gibi birçok etken var. Öyle her topladığınız hurda kağıdı ayrıştırmadan satmaya kalkarsanız zararlı çıkarsınız.

OLMUKSA'ya vermenin çok kolay bir yolu var. Edirne'den Tekirdağ'a düzenli servis çeken nakliyeciler bulacaksın. Onlar mazot parası hesabına senden kağıdı alacaklar oraya taşıyacaklar. Hem nakliye sorunun çözmüş olacaksın, hemde kağıdına müşteri bulmuş olacaksın.

Fiyat konusunda ben ne söylesem yanlış olur. Güncel fiyatları takip etmenizde fayda var.
Bulgaristan'dan Türkiye'ye hurda kağıt ***ürüm satıyorlarsa demek ki bu işte para var.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

değerli bilgiler için çok saolun.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
benim bildiğim kadarıyla olmuksa sadece oluklu kartonları alıyor ve en son aradığımda yani 3 ay önce falan fiyat kilo 11 kuruştu şu an ne durumda bilmiyorum ödemeler 1 hafta sonra oluyor rutubet oranına göre düşüş yapıyorlar ödemeler salı günü ve ergün karton alımı yok salı ve perşembeydi sanırsam sabah eğer bu işi gerçekten yapacaksanız haberleşelim ben Edirnede oturuyorum ve olmuksa yarım saat uzağımda
GELECEKTEN BEKLENTİSİ OLMAYAN İÇİN YAŞAMAK IZDIRAPTIR. (Cömert)

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Sa?lyk hizmetleri
ben hiç girme bu işe derim.şu anda avrupanın elinde muazzam miktarda hurda kağıt stokları var ve bizim ülkemize çok ucuza veriyorlar.artık sokaklarda bile kağıt toplayan kalmadı.6 ay öncesine göre hurda kağıt fiyatı çok düştü.bence değmez ama sen bilirsin yinede.
E.h

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Eczacy
şuanki fiyatları 3 4 ay öncesine kadar iyi ama hurda kağıdın satmak istersen çorlu sağlık mahallesinde toptan alan büyük hurdacılar var karton kağıt vs kilosunu 1,10-1,30 konik masura vs 0,80- 1,20 tl arası alabilirler ist piyasasında para ediyor kağıt ortalama trakyaya göre 40 50 krş fazla fiyatlar fakat trakya da kağıtçılar fiyatları öldürüyorlar. Çorludan Kırklareli Yolu üzerinde de eren kağıt fabrikası var bu büyük toplayan hurdacılarda oraya veriyor ama direk her gidenden almıyorlar sanırım min belirli bir miktarları var sanırım bizde bir dönem verdik fakat başkasının adına yıkıyorduk malları. verdiğim fiyatlar değişmiş olabilir trakyada yanlış bilgi vermek istemem oradaki arkadaşlar varsa bilgi verebilirler yine başarılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Elimde yuklu miktarda karton bulunmakda ben bunu nereye nasil ve ne kadara verebilirim

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Ythalat / Yhracat
Herkese selamlar
İstanbul Altınşehirde metal hurdası alım-satım ve ihracatı işiyle uğraşıyoruz. Yurtdışında bu işi 7 yıldır yapmamıza rağmen iç piyasada daha yeniyiz. Hurda kağıt veya metalde kullanılan terimler birbirine benziyor mu ben size metal konusunda az bilgi vereyim istiyorum:
Metal hurdasında toplama zincirinin 5 halkası var: Birincisi sokak toplayıcıları. İkincisi aracılar dedikleri mahallede etrafı saçla çevrilmiş yeri olan veya **lık vs çok oluyorsa sabit yer kurulmamışsa kamyonla gelip sokak toplayıcılarından mal alan aracılar.
3 ncü halka ise depocu denilen aracılardan mal alan büyük hurdacılar. Bunların çok büyük kamyonları olur. Genelde sabit dururlar bazen de aracılara kendileri gidebilir. Ya da anlaşma yaptıkları imalathanelere veya fabrikalara kendileri gider.. aracılar küçük arabalarla gelip bunlara mal verir.
4 ncü halka ise eriticiler (Piyasada bunlara madenci denir) sadece eritme yaparlar. Külçe haline getirilen hammaddeyi 5 nci kademedeki fabrikalara satarlar. 5 nci kademe ise son mamul olan kullandığımız metal kaşık-makine-demir-civata-vs son ürünü imal eden kademedir.
bazen 2-3 nolu kademelerin birleştiği görülür.
bazen 4-5 nolu kademelerin birleştiği görülür. Bu karı artırmak içindir.
Kağıt toplayıcıları kağıdın yanısıra plastik ve içecel kutusu (aliminyum) toplarlar.
Metal hurdasında Nevşehir-Niğde-Aksaray-Tokat memleketlilerden oluşan yapılanma görülürken kağıt sektüründe belirli bir memleket tekeli oluşmamıştır. Ama Roman vatandaşlar bu işte çoklukla yer alırlar. Diğer bir yapılanma Ş.Urfa ekibidir. diğer memleketlerden ise Adanalı...Zonguldaklı...Yozgatlı...Giresunlu...Konyalı...ve diğer memleketlerden de toplayıcılar vardır.
Bu kademelerin arasında belirli anlaşmalar kurulduğu gibi serbest çalışıp istediğine mal veren kademeler de vardır.
Kağıtta gri denen gazete kağıdını tonu 190 TL civarında....karışık denen karton+gazete kağıdı ise 200 tl civarı....mukavva ise 210-220 tl civarında alım yapılmaktadır. Mukavvanın da çeşitleri vardır.
Kağıt için kademeler arasında satışta tonaj önemlidir. aylık toplama kapasitesi fiyatta etken bir kriterdir. Fabrikanın alışında nem ve fire düşülür. Mesela 20 ton kağıt yükleyen depocuya % 12 nem ve % 3 fire düşülmesi sonucu mal ödemesi 17 ton üzerinden yapıldığını biliyorum.
Plastik fiyatı ise şu an tonu 400 tl civarında.

Biz UBC denen ve kağıt toplayıcılarının topladığı aliminyum içecek kutusu (kola-fanta-bira vs kutusu) ile ağırlıklı olarak ilgileniyoruz. Bunda sokak toplayıcısından üste doğru fiyatının nasıl yükseldiğini bir örnekle verirsek:
sokak toplayıcısı mala para vermez. Ara toplayıcıya mal toplar...haftada bir para alır veya ara ara az bi para alır.

Ara toplayıcı depocuya ayda yaklaşık toplama kapasitesine göre 500 kg-1 ton-1.5 ton arası mal satar....
Depocuise ara toplayıcılardan ve madenciye(eritmecilere) satar. ayda yaklaşık 20-30 ton mal satar.
Kağıt toplayıcılarının da çalışması buna benzer olduğunu tahmin ediyorum. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Bizimle çalışmak isteyen ara toplayıcı olmak isteyen arkadaşlar bana yazabilir.

Selamlar saygılar....
Ersin ÖZMEN
Manager
Global Kaynaklar ve Teknoloji Dış Tic.Ltd.Şti.

GLOBAL KAYNAK

SN.ERSİN ÖZMEN

BİZİMDE BULGARİSTANDA İNŞAAT ŞİRKETİMİZ VAR VE AYNI ZAMANDA BULGARİSTANLA İTHALAT VE İHRACAT İŞLERİ İLE İLGİLENİYORUZ.ŞU AN İTİBARİ İLE ELİMİZDE 1000 TON GEMİ HURDASI VAR.(ŞU AN GEMİ PARÇALANIYOR) BU KONU İLE İLGİLİ TÜRKİYEDE BU HURDAYI SATABİLECEĞİMİZ BİR BAĞLANTI KONUSUNDA VEYA SİZİN İŞİNİZE YARARSA SİZİNLE BU KONU ÜZERİNDE GÖRÜŞMEK İSTERİM.
SAYGILARIMLA

NOT:İLGİLENEN BAŞKA ARKADAŞLAR VARSA GÖRÜŞEBİLİRİZ
ÖNDER UCR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
elimde tonlarca eski gazete var bunları nasıl degerlendireceğim bilemiyorum ilgilenen varsa memnun olurum teşekkürler şimdiden

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
kardeş almak isteyen varsa arasın ben izmir:menderes.özdere.de oturuyorum.tel:05308792200
mc

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Marketlerimizden çıkan koli kartonlarını stoklasak kaçtan gider acaba . Yada Bursada nereye satabiliriz. Genelde çöpe atıyoruz toplayıcılar felan alıyordur.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
arkadaşlar bana okunmamış iade edilmiş gazete lazım çok miktarda ve sürekli alım yapıcaz bilgisi olan varsa lütfen cevap veya mail atsın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
ben istanbuldayım elimde okunmamış temiz gzt kağıdı var. ilgilenen varsa mail atabilir. ( cakmakli63@hotmail.com )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Hurda demir ve hurda kağıtlarınız hakkında bilgi almak için bize mail yada telefonla ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız.
Özmen Geri Dönüşüm Hurda ve Kağıt San. Tic Ltd. Şti.
Web: www.ozmengeridonusum.com
Telefon : 0.212.687 86 06 - Faks : 0.212.687 86 07 - E-posta: info@ozmengeridonusum.com
Adres: Tahtakale Mah. İstanbul Cad. Servis Sok. no:73 Altınşehir/Avcılar/İST.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Kimyager
biz ürünlerimizin arkasına belirli ölçülerde karton koyuyoruz .. kullaNdığımız karton son derece önemsiz .. kalite şart değil bize kartonda tek lazım olan özellik kalın ( 400 gram ve üstü ) olması ve mat selefonlu siyah olması..

bu bilgilere istinaden hurdadan çıkma bu kartondan bulabilirmiyiz .. yada bilgili arkadaşlar bu tarz ürün bulabileceğim bir kaç yer önerebilirmi ??

biz bu ürünleri zaten yaptırıyoruz ancak sıfır karton yapıldıgı için pahalıya mal oluyor ... biz bu maliyeti düşürmek istiyoruz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
elimde 23000 tane karton kutu var ihtiyacı olan arkadaşlar ulaşırlarsa yardımcı olmaya çalışırız
Telefon : 0.212.687 86 06 - Faks : 0.212.687 86 07 - E-posta: info@ozmengeridonusum.com

fiyatlar hakkında msj gönderdim, nakliye hakkında ise gerek siz getirebilirsiniz, gerekse istekleriniz doğrultusunda Her türlü "Geri Dönüşüm" maddeleriniz, araç ve ekipmanlarımız vasıtasıyla veya atık kağıt toplama sistemi (yüksek tonajlarda) ile güvenli, firesiz ve temiz bir şekilde temini sağlanır.

Bilgilerinize

İletişim için;
http://www.ozmengeridonusum.com

konyada atık kağıt alan ver varmı bildiğiniz.yaklaşık 200 kg civarında kağıt var bunları satmak istiyorm

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ö?renci
evde atık duruma gelen kağıtlar fazla miktarda birikiyor.bunları çöpe atmak istemiyorum.nasıl değerlendirebilirim?geri dönüşümü olur mu?örn;şurup ve hap kutuları,oyuncak kutuları,test çözülen kağıtlar,kitaplar,tuvalet kağıdının rulosu,gazeteler vs.vs.

Yerleşim Türkiye
selam arkadaşlar biz toplama ayırma tesisi kurduk atık kağıt ve kartonun güncel fiyatlarını nasıl nerden öğrenebilirim? yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Di?er
Merhaba Herkese,

İrlanda merkezli hurda kağıt (OCC Waste Paper) işi yapıyoruz. Türkiyeden ilgilenen arkadaşlar olursa iletişime geçebilirler. E-mail adresimiz: escrapireland@gmail.com

Teşekkürler.

Yerleşim Yrlanda / CorkMeslek Ythalat / Yhracat
bende bu işe yenı gırmeyı dusunuyorum istanbulda oturuyorum sızce baslamalımıyım bana bıraza yardımcı olurmusun yurt dısında bu iş nasıll yürüyor bılgılendırmısnız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uyducux
Boş arsam boş depom ve bir pick up aracım var.
Tekirdağ'da gazete kağıdı ve karton toplama yeri kurup
bunları satmayı düşünüyorum.

Ancak sorularım var :
Gazete kağıdı presleniyormu yani nasıl balyalıcaz pres makinası almak şartmı.yoksa normal balyalasak yeterli mi?
Karton derken bir sürü çeşit karton oluyor mesela kahverengi kuşe yüzlü gibi bunlar fark ediyormu balyalanırken.
bu tür sorularım var.
bir de güncel fiyatları bilen varmı acaba.
fabrikasına kendimiz ***ürürsek kaça,
toptancı benden alırsa kaça alır .
saygılar.

selam,

Hurda kağıt, ve plastik atığı bunlar gerçekten elinde olupta satmaman imkansız olan şeylerdir. Hiç ummadığınız şekilde bu atıkların avrupada daha fazla olduğunu söyleyebilirim size. Tonlarca atık preslenmiş bir şekilde satılmakta. Çin ve Türkiye başlıca alıcıları, gerçekten güzel bir iş aldım elimde kaldı gibi hiç bir derdi olmayan ürün. Pazarın alımı her zaman açık. Avrupanın çöpü ile uğraşan arkadaş var ise yardımcı olabileceğimi sanıyorum.
Şuanda kağıt artığı, plastik atığı ve tekstil atığı altın değerinde. Yeterki iyi değerlendirilecek bir iki işlem. yapıldığında yüksek karlar bulunmakta. Bu sektörün tek derdi havaleli malın olması, 100.000 euroya alacağınız bir mal aşağı yukarı bir gemi yapıyor mesela, mal hacim olarak fazla tek kusuru bu. Yerin büyük olacak küçük paralara büyük hacimli mallar alacaksın. Satışında dada öyle kamyonlar sıra sıra sevk edilecek ama ciro düşük olsada çok karlı zevkli bir iş.
hadi hayırlısı bakalım, allah işinizi rast getirsin
Hikmet duman

buradaki yorumları izlemek, bazı arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunmak benim için çok faydalı olacak.

Yerleşim Türkiye / kocael