Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Kurmak Mı? Bir İşte Çalışmak Mı?

BaşlatanmehmetustamTarih17/11/2009 22:53:35Yorum9

İlk mesaj
Üye643 yazı
"Bir İşte Çalışmak, Meslek Sahibi Olmak ve Kariyer Yapmak",
insanlar arasında oldukça tercih edilen bir para kazanma yöntemi. İş kurmak ise pekçoğumuz için korkutucu bir para kazanma yöntemi.

İş kurmaktan korkuyoruz. Niye korkuyoruz? Çünkü iş kurmanın beraberinde getireceği riskleri göze alamıyoruz. Korkuyoruz çünkü sonunda ya başarısız olursam düşüncesini zihnimizden atamıyoruz. Ve sonuç olarak rutin bir şekilde, aylık olarak hazır maaş alacağımız işlerde çalışmayı tercih ediyoruz.

Kendi işinizi kurmalısınız. Niye mi?

Bir işte çalışırken, çalışmanızın karşılığı olarak maaş alırsınız; ama kendi işinizi kurduğunuzda kâr etme imkanına sahip olursunuz. Şunu aklınızdan çıkarmayın; kâr etmek, her zaman maaştan daha iyidir.

Kendi işinizde her şeyin kontrolü sizin elinizdedir. Kimse size neyi yapmanız gerektiğini ya da neyi yapmamanız gerektiğini söylemez. Patron sizsiniz.

Kendi işinizi yaparken her zaman işinizi bir üst kademeye nasıl taşıyacağınızı düşünür ve bunun yollarını öğrenmek isterseniz. Öğrendikçe daha fazla kazanırsınız. Kazandıkça daha fazla öğrenirsiniz.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye47 yazı
Bu konuyu sadece para kazanmak olarak dusunmemek gerekiyor.Zaten salt bu dusunce ıle yapılan işler en buyuk başarısızlık ve mutsuzluk sebebi oluyor. Kariyer yapmak ayrı bir kabiliyet, ticarette başarılı olmak ayrı bir kabiliyet gerektirir. Burada onemli olan insanın kendisini tanıması. Kişilik ve yetenekleri dogrultusunda profosyonelleşip kariyer yaparak başarıyı sağlayacak insanlar olduğu gibi, baştan aşağı ticaret karekterine sahip insanlarda var.
İnsanların yetenekleri neyse ona gore hareket etmeli.

Bır konferansta dinlediğim bu ulkenin cok saygın bir işadamının bir sozunu hiç unutmam.
''Hiçbir zaman paranın peşinden koşmadım, ben her zaman başarının peşinde oldum ve ne zaman ki başarıyı yakaladım, bir baktım para benim peşimden koşuyor''

Zaten cok para kazanmanın sırrıda işte bu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye436 yazı
O Söz Sakıp SabanCınınmıydı?

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye643 yazı

''insanlarin guvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim''
sözünü ilk duyduğum zamanlar çok hoşuma gidiyordu, zamanla bunu söyleyenlerin reklam amaçlı söyledikleri ve artık buna uymadıkları görüldü.
Birçok işyeri de ilk açıldığında işlerine özen gösteriyor, temiz, titiz ve ucuz hizmet yaparak piyasaya girmeye çalışıyor, meşhur olunca işler değişiyor.Tam tersine yapanlar oluyor.
Müşterilerinin eninde sonunda onlara ceza vereceğini iflas ettiklerinde anlıyorlar.
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Üye643 yazı
Epey zaman önce bir arkadaşın köydeki babasının yanına gitmiştik.
çay kahve sohbetinden sonra
-bu oğlumu köyde tutamadım şehire gitti ...
diye beni köye ***üren oğluna sitem etmeye başladı babası
niye amca ne oldu diye sordum:
-şehire gitti oraya yerleşcem diye...
-sor bakam oğlum kaç para kazanıyor
-asgari ücret alıyom baba
-ah oğlum bak kardeşinlen şu danaları büyütüyoruz ya, üç tanesini satsam
senin bir yıllık maaşından fazla ediyor,
-ayrıca süt, yoğurt, peynir, sebze, tavuk, yumurtamızda eksik olmuyor köy yerinde
ama çok çalışıyoruz sabah erken kalkıp uğraşıyoruz, kendi yağımızla kavruluyoruz, ele güne muhtaç olmuyoruz,
herkese kendi işini tavsiye ediyorum...

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetustam
"Bir İşte Çalışmak, Meslek Sahibi Olmak ve Kariyer Yapmak",
insanlar arasında oldukça tercih edilen bir para kazanma yöntemi. İş kurmak ise pekçoğumuz için korkutucu bir para kazanma yöntemi.

İş kurmaktan korkuyoruz. Niye korkuyoruz? Çünkü iş kurmanın beraberinde getireceği riskleri göze alamıyoruz. Korkuyoruz çünkü sonunda ya başarısız olursam düşüncesini zihnimizden atamıyoruz. Ve sonuç olarak rutin bir şekilde, aylık olarak hazır maaş alacağımız işlerde çalışmayı tercih ediyoruz.

Bir işte çalışırken, çalışmanızın karşılığı olarak maaş alırsınız; ama kendi işinizi kurduğunuzda kâr etme imkanına sahip olursunuz. Şunu aklınızdan çıkarmayın; kâr etmek, her zaman maaştan daha iyidir.

Kendi işinizde her şeyin kontrolü sizin elinizdedir. Kimse size neyi yapmanız gerektiğini ya da neyi yapmamanız gerektiğini söylemez. Patron sizsiniz.

Kendi işinizi yaparken her zaman işinizi bir üst kademeye nasıl taşıyacağınızı düşünür ve bunun yollarını öğrenmek isterseniz. Öğrendikçe daha fazla kazanırsınız. Kazandıkça daha fazla öğrenirsiniz.

Sevgili Mehmetustam İş kurmanın hiç olumsuz yanı yokmu:))

Bana kalırsa bu yazı biraz aşırı iyimser olmuş:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
Kendi İşinin Sahibi Olmanın Dezavantajları

Gelirin düzensizliği: İnişli çıkışlı zor ekonomik ortamlarda kriz anlarında ne yazık ki kazanç çok sabit olamamakta ve belirsizdir.

Daima finansmanla uğraşma zorunluluğu: Ödemeler, alacaklar, nakit akışı planlaması banka ilişkileri, devlet ödemeleri, satış, maliyetler gibi sürekli para ile uğraşmak zorunluluğu vardır.

Zaman kısıtı: Her zaman o kadar yoğun ve tempo vardır ki hiçbir şeye zaman yetmez

Sürekli öğrenme gereği: Sürekli kendini geliştirme, öğrenme ve tecrübe kazanma ihtiyacı vardır.

İşleri delege edememe: Delegasyon problemi her işletme sahibinde vardır. Devretme, yetki aktarma zordur. Bunun altında yatan kendisinin en iyisini yaptığına inanması ve güven sorunudur.

İdari ve bürokratik işler: Her gün maliyetleri de kontrol açısından idari işler ve bürokratik meselelerle ilgilenmek zorunda kalması ve bu yüzden zaman problemi oluşur.

Başarının çalışanlara da bağlı olması: Başarının kendisinden başka çalışanlara da bağlıdır. Daha doğrusu çalışan personeli iyi seçmek, uzun süreli çalışmak ve doğru insanlarla çalışmak, yönlendirmek ve iyi motivasyon kazandırmak önemlidir.

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Üye643 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Kendi İşinin Sahibi Olmanın Dezavantajları

Gelirin düzensizliği: İnişli çıkışlı zor ekonomik ortamlarda kriz anlarında ne yazık ki kazanç çok sabit olamamakta ve belirsizdir.

Daima finansmanla uğraşma zorunluluğu: Ödemeler, alacaklar, nakit akışı planlaması banka ilişkileri, devlet ödemeleri, satış, maliyetler gibi sürekli para ile uğraşmak zorunluluğu vardır.

Zaman kısıtı: Her zaman o kadar yoğun ve tempo vardır ki hiçbir şeye zaman yetmez

Sürekli öğrenme gereği: Sürekli kendini geliştirme, öğrenme ve tecrübe kazanma ihtiyacı vardır.

İşleri delege edememe: Delegasyon problemi her işletme sahibinde vardır. Devretme, yetki aktarma zordur. Bunun altında yatan kendisinin en iyisini yaptığına inanması ve güven sorunudur.

İdari ve bürokratik işler: Her gün maliyetleri de kontrol açısından idari işler ve bürokratik meselelerle ilgilenmek zorunda kalması ve bu yüzden zaman problemi oluşur.

Başarının çalışanlara da bağlı olması: Başarının kendisinden başka çalışanlara da bağlıdır. Daha doğrusu çalışan personeli iyi seçmek, uzun süreli çalışmak ve doğru insanlarla çalışmak, yönlendirmek ve iyi motivasyon kazandırmak önemlidir.

Sayın masal06 yukarda yazdığınız maddeleri hakkıyla uygulayanlar çok güzel yerlere gelebiliyorlar, Bazılarının son model jipleri, yazlığı, kışlığı, villası belkide yatları, katları hep bunların olmuyormu?

Bir işçi 25 sene çalışınca neyi oluyor?

Bir işadamı ile bir işçi arasında insan olarak ne fark var?

Kendinde işadamı olma potansiyeli görenlerin asgari ücrete talim etmemelerini tavsiye ediyorum.

Üye2659 yazı
Sevgili mehmetustam sakın size katılmadığımı sanmayın fakat yazınız biraz objektif olmamış. Yazılarınızdan araştırma yapmayı bildiğinizi çıkararaktan şu konuyu bir araştırın derim ben.

Acaba Yeni açılan işletmelerin içinde 1 yıl içinde kapananların oranı nedir?

Açıkcası herkes iş kurma(ma)lı

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye390 yazı
İş kurduğunuzda da yanınızda size para kazandıran insanlar olsun istersiniz değilmi.Mesala iyi bir satışcı yada benzeri bir eleman.Ya sizin elemanda iş kurmak ister ve tüm database i alır giderse.Birde bu yazı hangi yaş gurubuna uygun.20 yaşında hayatın başında bir arkadaş hangi tecrübe ve vizyonla iş kuracak.En fazla ya bir telefoncu açacak yada t-shirt-kot satan bir mağaza.Çünkü ikisindede ustalık-beceri gerekmiyor.ABD de en iyi yaş gurubu 40-50 dir mesala çünkü tecrübenin ve gelirin en tepe noktasındadırlar.Kredibilitesi-Birikimi ve çevresi oluştuğunda,Kendi şirketini açma ihtiyacı olacaktır.Her insanın iş açması bence saçma.Bazı insanlar başkalarının gücü ve parasıyla harikalar yaratabilirken iş kendi işi-gücü olunca çuvallayan bir sürü insan tanıdım.O yüzden sadece şunu söyleyebilirim.Doğru zaman geldiğinde kişi zaten işini açacaktır.Onun bunun ağız kokusu yerine 3 kuruş olsun benim olsun mantığı yüzünden vasıfsız kalan bir sürü insan var.Girişimci olan kişileri takdir ederim.Doğru yere doğru dükkanı açan kişileride ama sırf bir yerde çalışmak yerine 3-5 kuruşu bir araya getirip borçlanıp hayal peşinde yer açmanın bir anlamı yok bence.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy