Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Girişimcilik Etkinlikleri=

BaşlatanmehmetustamYayınlandı

İlk mesaj
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı643 katkı
Profil alanıEsnaf
Profil konumuKantinci, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

TÜRK İNSANI MECBURİYETTEN GİRİŞİMCİ

Gençleri girişimciliğe teşvik etmek amacıyla tüm dünyada kutlanan hafta kapsamında Türkiye'de de 16-22 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Gençleri girişimciliğe teşvik etmek amacıyla tüm dünyada kutlanan Global Girişimcilik Haftası kapsamında Türkiye'de de 16-22 Kasım tarihleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu ve Endeavor ev sahipliğinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB Plaza binasında düzenlediği basın toplantısında, girişimciliği, ekonomiye katkısı olacağını düşündükleri için desteklediklerini belirtti. Sabancı, Goldman Sachs'ın 2050 yılında Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline geleceğini ve böyle bir potansiyeli olduğunu söylediğini hatırlatarak, şunları kaydetti: ''Bu kulağa çok hoş gelen bir şey. Buraya gelebilmek için bugün nerede olduğumuzu iyi anlamamız lazım. Bugün katedeceğimiz çok yol olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin, temmuz ayı itibariyle işsizlik oranı yüzde 12,8. Gençler arasında işsizlik oranı ise yüzde 23,2. Türkiye'de girişimcilik oranı yüzde 6. Bunun yüzde 80'i mecburen, yüzde 20'si kendiliğinden girişimci oluyor.”

GİRİŞİMCİLİK ÜLKE GELİRİNİ ARTIRIYOR

Türkiye'de nüfusun yüzde 50 -50 olmasına rağmen 1,3 milyon erkek girişimcinin yanında sadece 80 bin kadın girişimci olduğunu söyleyen Sabancı, “Girişimcilik ne kadar yüksekse o ülkelerin kişi başına düşen gelirini artırmaya katkıda bulunuyor. Ülkeler geliştikçe girişimciliğin ekonomiye katkısından dolayı ekonomi hızla büyüyor. Bizim hedefimiz öncelikle Türkiye'deki girişimcilik oranını artırmak. Bu, bugünden yarına olacak bir hedef değil” şeklinde konuştu.

Girişimcilik konusunda insanların farkındalığını artırmak ve girişimciliğin önündeki engellerin nasıl aşılacağını anlatmayı amaçladıklarını belirterek, ''Girişimciliğin bir hayalperestlik olmadığını insanlara aşılamak istiyoruz. Girişimcilik oranı ne kadar yüksekse ülkelerin refah düzeyi o kadar yüksek oluyor'' diye konuştu.

EN BÜYÜK ENGEL FİNANSMAN

Sabancı, girişimcilerin önünde duran en büyük engellerden birinin finansman olduğunu dile getirerek, bu sıkıntının sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde olduğunu kaydetti. Girişimci olduğunu düşünen insanların sayısının çok yüksek olduğunu, ancak gerçek manada girişimcilerin çok az bulunduğunu dile getiren Sabancı, bürokratik boyutta da birtakım sıkıntılar olduğunu ama bürokrasinin veya finansmansızlığın arkasına saklanmaktansa, girişimciliğin bir zavallılık olmadığını hissettirmek gerektiğini söyledi.

Ali Sabancı, ''Türkiye'de de kriz ortamında genç girişimcilere daha fazla ihtiyacımız var. Çünkü girişimci sayısı ne kadar artarsa, istihdam oranı da o ölçüde artar. Girişimci sayısının artması ile toplumsal refah düzeyi ve insanların hayat standartları da yükselecektir'' ifadelerini kullandı. Sabancı, Genç Girişimci Kurulundaki bazı üyelerinin bu ekonomik durgunluktan dolayı işlerini büyütme olanakları bulduklarını da sözlerine ekledi.

''DÜŞÜNEN DEĞİL-YAPAN KAZANIYOR”

Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu da, amaçlarının girişimciliğin, özellikle gençlerin üzerinde ve tüm Türkiye'de bir kariyer seçimi olarak algılanmasını sağlamak olduğunu bildirdi. Tahincioğlu, sivil havacılığın özel sektöre açıldığında çok ilgilendiklerini, etüt ettiklerini ve çok düşündüklerini ifade ederek, ''Ama düşünen değil, yapan kazanıyor. İşte gördüğünüz gibi Ali Bey etkin bir girişimci olarak Pegasus'u kurarak hakikaten birçok istihdam yarattı, ekonomiye katkıda bulundu. Gerçekten bizim yapmaya çalıştığımız şey, insanları girişimciliğe özendirebilmek, amacımız da bu'' diye konuştu.

Bazı ülkelerde, özellikle gelişmekte olan, Türkiye ekonomisiyle benzerliği olan ülkelerde, bundan 10 sene öncesine kadar girişimcilik teriminin olmadığını anlatan Tahincioğlu, girişimciliğin önemli bir konu olduğunu ve Türkiye'de yeterince desteklenmediğini kaydetti.

Tahincioğlu, 48 ülke üzerinde yapılan bir araştırmada, Türkiye'nin girişimcilik konusunda özgüveni en yüksek ülkelerden biri olarak ortaya çıktığını bildirdi. Bu araştırmanın sonuçlarına göre:

• Türkiye fırsat tespit etmede ise en alt sıralarda.
• Potansiyel girişimcilerimiz neyi nasıl yapacağını, hangi konuda nasıl yol alabileceğini bilemiyor veya desteklenemiyor.
• Türkiye'de 100 kişiden sadece 6'sı girişimci
• Bu 6'nın yüzde 80'i, yani 4,8'i mecburen girişimci oluyor. Bir seçim olarak yapmıyor. İş bulamıyor, kendi işini kurmak zorunda kalıyor.
• Sadece 6 kişinin yüzde 20'si olan 1,2'si fırsatları değerlendirmek üzere girişimci oluyor. Bu gelişmiş ülke seviyelerinden çok çok düşük bir rakam.

GİRİŞİMCİLİK HAFTASI 100 ÜLKEDE KUTLANIYOR

Ekonomik kalkınmanın önemli araçlarından olan girişimciliğin artan önemi çerçevesinde dünyada 100 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası'nın (GGH) 16-22 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlendiği belirtildi.

Bu yıl Türkiye'de ikinci kez düzenlenen Global Girişimcilik Haftası kapsamında çok sayıda etkinlik yapılacağı, kriz ortamında girişimcilere yeni ufuklar açılacağı ve gençlerin girişimciliğe teşvik edileceği ifade edildi.

Global Girişimcilik Haftası'nın, toplumda girişimcilik hakkında farkındalık yaratmak, gençlere etkin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak sunmak ve girişimcilik ortamının paydaşları arasında dayanışma yaratmak amacıyla düzenlendiği kaydedildi.

Haftanın, Türkiye'de de genç girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi amacıyla kurulan TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile gelişmekte olan ülkelerde girişimciliği destekleyerek ekonomik kalkınmaya katkıda bulunan uluslararası sivil toplum kuruluşu Endeavor öncülüğünde düzenlendiği hatırlatıldı.

20'DEN FAZLA ETKİNLİK YAPILACAK

Türkiye'de de Global Girişimcilik Haftasını bir girişimcilik kutlamasına dönüştürmek üzere, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler arasından 90'a yakın kurum ile iletişim haline geçildiği ve yaklaşık 30 kurumun bu hafta içinde bir etkinlik yapmayı veya desteklemeyi kabul ettiği bildirildi.

Hafta kapsamında Türkiye'de aralarında TÜGİAD, GYIAD, JCI (Junior Chamber International), Özyeğin Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Akbank ve Turkcell'in de bulunduğu 30'un üzerinde kurum ve kuruluşun katıldığı 20'den fazla etkinliğin yapılacağı kaydedildi.

Yüzlerce konuşmacının ve 5 binin üzerinde katılımcının beklendiği haftanın ilk günü gerçekleştirilecek ''Krizde ve Her Mevsimde Yaratıcı Liderlik'' konulu etkinliğe ise dünyaca ünlü yaşam koçu Azim Jamal'ın konuşmacı olarak katılacağı ifade edildi.
Kaynak:İşteİnsan


Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 6Profil alanı ÖğrenciProfil konumu Denizli, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
tamam da kardeşim nerede yapılıcak bu organizasyon?
konsensus

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?renci
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 643Profil alanı EsnafProfil konumu Kantinci, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
T.O.B.B. haberlerinden alıntı:

''Girişimciliğin Bir Hayalperestlik Olmadığını İnsanlara Aşılamak İstiyoruz''

11.11.2009 - İSTANBUL, A.A. / Gençleri girişimciliğe teşvik etmek amacıyla tüm dünyada kutlanan Global Girişimcilik Haftası kapsamında, Türkiye'de de 16-22 Kasım tarihleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu ve Endeavor ev sahipliğinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek...




Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 1Profil alanı DiğerProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →


http://ogrenciisi.blogspot.com/2009/11/girisimci-misin-cevabn-evetse-dogru.html

şurda ayrıntılı bilgi var. ben de bu linkten denk gelmiştim. etkinliklerin gerçekten çok doyurucu olduğunu ve katılımcıların vizyonunu genişlettiğini düşünüyorum. katılımcıların düşüncelerin ve dolayısıyla da hayatlarında ciddi gelişimler, yenilikler olacak gibi. türkiye'nin bu tür organizasyonlara ihtiyacı var...
Referans bağlamı1 dış bağlantı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Dış web 1 bağlantı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 643Profil alanı EsnafProfil konumu Kantinci, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
Tüsiad İş Fikri Yarışması kazanan genç girişimcilerin fikirleri=

ÇORBA BAR-RESTORAN İş Fikri Sahibi=Zeynep Hürmüz– İstanbul Üniversitesi

“ÇORBACI” istediğiniz zaman gidip onlarca çeşit çorbadan dilediğinizi içebileceğiniz yanında sunulan aparetiflerle birlikte isterseniz açlığınızı bastırabileceğiniz isterseniz de karnınızı doyurabileceğiniz bir çorba bar

BURADA=
http://www.morfikirler.com/yazi/tusiad-is-fikri-yarismasi-kazanan-genc-girisimcilerin-fikirleri
Referans bağlamı1 dış bağlantı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Dış web 1 bağlantı

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet