....
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - Keremkol Hangi bankanın nekadara kadar kefilsiz kredi verdiğini kredi kıyaslama sitesinden öğrenebilirsiniz. Faiz oranlarında yıllık maliyet oranına (YMO) bakmanız yararınıza olacaktır. |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Hiç bir banka bir kuruşunu bile teminat olmadan kimseye vermez. Bazı insanlara kefilsiz kredi verirler ama onun adı kefilsizdir. Bankanın bir aksilik anında size hacze gelebileceği güvendiği bir durum mutlaka vardır. Eski müşterisinizdir, adresiniz sabittir, banka yetkilisinin sizin hakkınızda oluşmuş bir güveni vardır, bu güven duygusu beş kuruş olmadan sağlanamaz, memursunuzdur gerekirse haczedilecek bir maaşınız vardır ayrıca kefile gerek yoktur hatta bordro bile istemeyebilir duruma göre, tek gerçek bankanın kendini güvende hissettiği bir durum vardır. |
Yazıyı gönderen - SalesMarketinG Karalistedeydim bundan 3 yıl once simdi kredi cekmek istediğimde bankalardan olumsuz onay alıyorum. Konu ile ilgili bilgisi olan arkadasların yardımlarını bekliyorum.. |
Yazıyı gönderen - answer49 Bildiğim kadarıyla yalan ve yanıltıcı reklam yayınlamak yasaklandı Türkiye' de. Eğer reklamlarda kullanıldığınız argümanları daha sonradan destekleyemiyorsanız bu suç teşkil ediyor. Tüketicinin bu anlamda dava açma hakkı var. |
Yazıyı gönderen - Keremkol [quote]Yazıyı gönderen - akinselcuk [quote]Yazıyı gönderen - Keremkol Gördüğünüz üzere bende teminatsız değil, kefilsiz kredi tabirini kullandım. Kefilsiz kredide ise tabiki bahsettiğiniz gibi bankanın devamlı sorunsuz müşterisi olamnız, kredi kayıt bürosunda kötü geçmiş-yasal takibe alınmış krediniz,kredi kartınızın bulunmaması, daha kırsal bölgelerde tanınmış güven veren biri olmanız vs. vs. gibi durumlarda kefil şartı istenmeyebilir. Elbette hiçbir banka teminatsız kredi vermez. Kefilsiz kredi tüketiciler için hazırlanmış bir finansal üründür ve bu ürüne sahip olabilmek için de belirli kriterlere uymanız gerekir. Yani kefilsiz kredi ürününü alabilmeniz için sadece kefilinizin olamaması bu ürünü alabileceğiniz anlamına gelmez. |
Yazıyı gönderen - mustafa111 Bir kayserili abim derdi yagmurlu günde sıgınılacak tek yer bankanın çatısının altı olsa girme bırak ıslan derdi. |
Yazıyı gönderen - falsover Bankalar sağmayacağı ineğe ot vermiyor. Siz olsaydınız verir miydiniz önünüze gelene tomar tomar para ? |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Elmadan armuttan mobilyadan suntadan ürün olur. Borç paranın ürün olma hikayesi birilerini kendime borçlandırsamda ciromu arttırsam bankacılık sisteminin ülkemize gelmesinden sonra çıkmıştır. ''Kredi ürünü'' Güzel laf ! Fantastic inganno, awake venditore, L'invenzione del secolo. O la la . . . . Kefil denen sahış bir teminat değil midir. Değilse nedir ? Garanti altına alma, teminat, güvence, kefalet isteme vesaire vesaire vesaire. Ne farkeder ? Başlıktaki abim, amcam, ablam diyor ki ; Reklamlar da da kefilsiz kredi veririz diyen bir banka var. Sıkıntımdan kurtulurmuyum diye izledikce heyecana kapılıyorum. Alamayacağımı tahmin ediyorum ama acaba bir ihtimal internette biri bir şey yazarda bir yol bulurmuyum. Bizde ona diyoruz ki hayattta alamazsın. Adios signori banchieri. |
Yazıyı gönderen - Keremkol Çok ürün, çeşitlilik, rekabet ... herzaman tüketicinin lehinedir ama anlayana. Bütün finansal ürünlere borç para deyip basitleştirmek ancak bizim insanımız yapacağı bir iştir |
Yazıyı gönderen - akinselcuk Paranız kalmadıysa, kredi ile uğraşmayın. Mahallenizde , bölgenizde bir sosyal proje yapın destek alın. Bal tutan parmağını yalar. Global dünya en alttaki insana en üstten para aktarıyor artık. Robin Hood misali bir düzen var. Araştırın. |
Yazıyı gönderen - akinselcuk Fakat bir dileği böyle güzel ifade edebilen bir yazarın bu işte bir potansiyeli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim Sayın Marinex. : ) |