Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yurtdisinda Gumus Taki Magazasi İcin Oneriler?

BaşlatansabelTarih26/10/2009 21:45:30Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhaba;

Montreal'de bir ogrenciyim ve gumus taki satabilecegim bir is yeri acmayi dusunuyorum. Tiffany & Co diye buyuk capli bir magaza var ama tasarimlari Turk gumus takilari kadar guclu degil bence ya da tasarim anlayislari farkli olabilir. Kanada'nin pek cok sehrini dolastim ve Turkiye'deki gibi yaygin gumus magazalari goremedim. Daha cok bijuteri seklinde olanlar var. Onlar bile yaygin degil aslinda. Kisacasi tuhaf bir memleket:) Ama gumuse ilgi var, ondan eminim.

Ogrenci oldugum icin ilk etapta okuldaki cevremi kullanarak belli bir musteri kitlesine sahip olabilirim. Ne bileyim, festivallerde, sanat fuarlarinda kiosklar kiralayabilirim. Ya da cok kucuk bir dukkan isimi gorebilir. Demek istedigim is yerinin capi baya kucuk:) Sorularima gelince;

-Bankalardan ya da devletten ek yardim imkanim da var ama ben kendi birikimimi kullanmak istiyorum. Batarsam kendi birikimim batsin en azindan. Borclanmak istemiyorum. O yuzden bu ise olabilecek en minimum kapasitede girmem lazim. Bunu goz onunde bulundurursak yerin kirasi haricinde tam olarak ne kadar sermayeye ihtiyacim olabilir? (Aslinda bu soruda takilmamin nedeni vitrin ve stokta ne kadar gumuse ihtiyacim var onu tam kestiremiyorum.)

-Turkiye'den siparis verecegim icin odenmesi gereken vergi var mi?

-Isin teknik kismi? Zincirlerin boylarini ayarlama, yuzukleri daraltma, kararan gumuslerin parlatilmasi... bunlari nasil halledebilirim/ogrenebilirim? Gereken aletleri ucuza nerden temin edebilirim?

-Mimarlik egitimi aliyorum. O yuzden cizim, bilgisayar destekli cizim konusunda bilgim ve yetenegim var. Daha once taki tasarimi hic yapmadim ama bu konuda zorlanacagimi sanmiyorum. Istedigim seviyeye gelebilirsem kendi tasarimlarimi kullanmak isterim. Tabii bu uzun vadede gelisebilecek bir plan. Sadece bu konuda bilgisi olan var mi diye merak ediyorum.

-Bana verebileceginiz baska onerileriniz var mi?

Simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim.

Yerleşim Kanada / MontrealMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye97 yazı
Değerli Dostum
Sana gümüş ve altın takı konusunda yardımcı olabilirim.Öncelikle ufak bir sermaye ile başlayıp yaparsan daha iyi olur düşüncesindeyim.Stoklu girersen kendini zorlar sıkıntıya sokabilirsin.Bence uygun olmayabilir.Kayserililerin dediği gibi adım adım.
Gerek gümüş takı ve zincir gerekse altın takı ve zincir de elimden geldiği kadar yardımcı olur bir de kendi imalatımız olan otantik altın gümüş karışımı yüzük enteresan ürünlerimiz var.Parmak ayarı yine kendimiz geliştirdiği şekliyle istenildiği gibi ayarlanabilen sistem de yüzüğe zarar ve tamirat yapmadan ayarlayabilirsiniz.
Mimar olmanız bir avantaj gerek estetik gerekse dizayn noktasında beğeneceğinizi umuyorum.Üretimimizin bir kısmı İstanbul da lider bir kuyumculuk firması aracılığıyla Meksika Cancun da satılmaktadır.Sanırım size bu bir fikir verebilir.Üretilen yüzüklerin ortalama fiyatları uygun olup Kanada da el işi olması dol la en az 300 usd 450 usd arasında (modele ve gramajına göre değişiklik olabilir) fiyat bulabilir düşüncesindeyim.Üretimimiz tamamen el işciliğidir.
Mal teslimatı ve diğer konularda arzu etmeniz halinde değişik kombinasyolar düşünülebilinir.
Başlangıc için 5.000- 10.000 USD bence yeterli ödemeniz de hemen değil kısmen peşin bir kısmı mal tesliminde olabilir.Bu detayları daha sonra da geniş ve beraber neticelendirebiliriz.Üretim için alacağınız mala göre bir miktar peşinat gerecektir.
İlgilerinize sunar İstanbuldan kucak dolusu selamlar.
Saygılarımla,
ykbayramoglu-28@hotmail.com
ykbayramoglu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye468 yazı
damraa 66 merhabalar gumusde kar marji nedir acaba kolay gelsin.

Yerleşim ALMANYA / MunihMeslek Serbest meslek
Yeni Üye2 yazı

damra6666;

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Acikcasi bu ise daha olumlu bakmami sagladiniz. Altin degil de daha cok gumus takilara odaklanmak istiyorum. Montreal insani :) otantik, dogu motiflerine meraki buyuk. Benim de ilgilendigim dizaynlar bu sekilde. Bu ise bahar ortasi baslamayi dusunuyorum. Bu mevsimde yeni seyleri denemeye daha meyilli oluyorlar. Kanadali insanlarin tuketim psikolojisi. Sizinle kesinlikle irtibata gecmek isterim. Is yerinize ait bir websiteniz ya da bana emaille gonderebileceginiz bir katalogunuz var mi?

Ayrica tavsiyeniz icin cok tesekkur ederim.

Saygilarimla

Yerleşim Kanada / MontrealMeslek Ö?renci
Yeni Üye97 yazı
Sayın
Sabel,
Nazik cevabınız öncelikle size teşekkür ederim.Modellerimizin hoşunuza gideceğinden eminim ve size bir iki model örneği mail olarak atacağım.Bu sektörde katalogla alım satım pek uygun düşmüyor.İnsanımız görerek hissederek almayı daha çok tercih ediyor.Modeller kolleksiyon anlamında da sayfalar dolusu olmadığı için profosyonel anlamda katalog bulmanız biraz zor.Mevcut sitemiz şuan aktif değil.Ama ben modellerin çok hoşunuza gideceğini düşünüyorum.Yazdıklarınızdan onu anladım.
Yolunuz olur ya Meksika Cancun'a düşer orada bir mağazada bizim modelleri görürseniz şaşırmayacaksınız daha önce bahsetmiştim sanırım.Kolye-yüzük-küpe olarakta SET halinde istenirse yapılabilinir. Allah ne zaman kısmet etmişse tabiki görüşüz.Yapılabilecek elimizden gelebilecek birşey olursa söylerseniz sevinirim.
Yine de bir konuyu belirtmeden geçmeyeceğim.Böyle bir şeyi bence Kanadanın Noel öncesi ayarlıyabilseniz sanırım daha iyi olur ve ilkbahar ayları içinde zemin hazırlamış olur musunuz sayın sabel.
Saygılarımla
ykbayramoglu-28@hotmail.com
ykbayramoglu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye29 yazı
''Zincirlerin boylarini ayarlama, yuzukleri daraltma, kararan gumuslerin parlatilmasi...''
Bu ayrı iş bunun için sadece 5.000 - 10.000 tl arası sermaye gerekir.Türkiye'de altın-gümüş yaygın olduğundan tamirciler var orada nasıl olur bilmiyorum.

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Ö?renci