Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Arkadaslar Spot Mağazası Açacağım, Fakat . .

Başlatantulay1196Tarih15/10/2009 02:56:30Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Arkadaslar,
İnternet üzerinden sats yapabilmek için sanal post alma cabasındayım işin muhasebe kısmını atlatmak için adi ortaklık yada limited acmam gerekliymiş sizden yardım istiyorum bu spotçular yani spot magzası açmam için (görüntüde sadece internet üzerinden satıs yapıcam muhasebe kısmı için cunku spotcular beyaz eşyadan tutun herseyi satabiliyor bildiğim kadarıyla)

Bana maliyeti hakkında yapmam gereknler hakkında yardım ederseniz sevinirim bilgim yok .........

Satıs normal düz satıs değil yöntemi türkiyede ilk site tasarım kodlama kendime ait ilk değişik bir fikir anladığınız üzere tam bilgim yok bi maddi birikimimde ama kimse benim fikrimi yakalamadan ilk olmak istiyorum ki para kazanabileyim ama satacagım malların muhasebe de faturalandırabilmem bi hata olmaması açısından uygun olan sektörde iş açmak istiyorum ve fikrimin ilk olabilmesi için acele etmeliyim şimdiden yardımcı olan arkadaslara teşekkür ederim
HAYAT KELEBEĞİN KANATLARINDA SAKLIDIR

Yerleşim Türkiye / BelekMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye28 yazı
Merhaba;

Sanal pos konusunda bankalarla çok kavga etmiş biri olarak söyleyebilirim ki, yeni açılan bir firmaya (isterse a.ş. olsun) sanal pos almanız imkansız gibi. Şirketin belli bir geçmişi ve para kazandığının kanıtı gerekli (pazarlamacı ağzı yapayım biraz, bu piyasada sadece bricks & clicks türü işletmelere iş var -yani hem elle tutulur dükkanı hem de online satışı olan-).

Alternatif olarak Google ckeckout, Paypal vb. kullanılabilir (Paypal hesabından artık Türkiyedeki banka hesabına para çekilebilmekte, fakat 2-3 gün gecikme ve %4'e yakın komisyonu gözardı etmeyin sakın).

Bir seçenek daha olabilir, o da geçmişi olan bir firmayı satın alıp (sadece adı kalmış, faliyeti olmuş ama şu anda bulunmayan firmaları tanıdıklara ya da muhasebecinize sorabilirsiniz) bu firma üzerinden başvuruda bulunmak. Fakat çok dikkat ederek ve araştırarak uygulanması gereken bir metod, durup dururken binlerce (milyon?) TL / $ vb. borç altına girmeyin!!

Saygılarımla.
HRONA - Değişmeyen Tek Şey

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye12 yazı
sanal post işim tamam benim sorunum sanal post değil arkadaslar sadeece firmayı açma maliyetim ne bide spot magzası açtığımda herseyi muhasebeleştirebiliyorum diye biliyorum ama doğrumu sadece işyeri açma maliyetim ve herseyi muhasebeleştirip muhasebeleştiremeyeceğimi bilsem ban yeter :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Yerleşim Türkiye / BelekMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye422 yazı

Türkiye'de sanal pos çok dandik bir sistemde. bankanın kesintileri ve bir kaç cargeback den sonra posun geri alınması gibi can sıkıcı konular var.
yurt dışından bir banka ile anlaşmak daha yararlı bence.
webmaster...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye12 yazı
firmayı açma maliyetimi merak etmiştim yeni açıcamda maddiatım sınırlı :(
sanal postta zaten direk bankayla calısmayacagım sabit ıp alma meselesi var heck lenmeye karsı açık :))))))))))
,neyse ben bir spot magzası açmaya kalksam acaba bana açma mailiyeti ne :(

Yeni Üye12 yazı
arkadaslar tam anlatamadım ama uzerime kayıtlı işyeri yok yeni bir işyeri açıcam intrnet uzerinden o malların satısını yapmam için faturalarda gösterebilmem için aklıma spot magzası olarak işyerini açma fikri geldi beyaz esyadan tutun herseyi satabiliyorlar yani fatura kestikleri zaman herseyi faturalandırabiliyorlar :)))))))))))))
denetimde fatura sorunu cıksın istemiyorum sanal post sıkıntım yok sadece işyerini açma maliyetimi bilmiyorum :(

Yeni Üye23 yazı
Yahu açarsın 1001 çeşit diye bir işyeri herşeyi alır satarsın. Ticarethanende şunu alır satar bunu alıp satamaz diye bir kısıtlama olmaz. Al işte migros mesela, çocuk bezi de satıyor, araba lastiği de, kuru fasulye nohut da. Bu böyle n dereceden n-1 bilinmiyenli bir denklem değilki. Sonra o dediğin lafla "yani fatura kestikleri zaman herseyi faturalandırabiliyorlar" diyerek ne demek istediğin belli değil. Bence sen tam olarak ne soracağını bilmiyorsun. Sattığın herşeyin faturasını kesmek ve muhasebeleştirmek istiyorsan, ALDIĞIN HER ŞEYİN FATURASI OLACAK. Bu kadar basit bir konu.
Hür ve Bağımsız Türkiye!

Yerleşim Meslek Di?er
Yeni Üye36 yazı
Merhaba Tülay hanım,
Mali müşavirim. Kuruluş aşaması ve sonrası için size yardımcı olabilirim. İstanbul'dayım bilginize.
"Anılmaya değer bir hayat sürmek ve erdemli bir insan olmak, bize çeşitli vesilelerle dayatılan 'herkes' ya da 'hiç kimse' olmayı bilinçli bir şekilde reddetmekle başlar"

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı
Merhaba Tülay hanım,
Mali müşavirim. Kuruluş aşaması ve sonrası için size yardımcı olabilirim. İstanbul'dayım bilginize.
"Anılmaya değer bir hayat sürmek ve erdemli bir insan olmak, bize çeşitli vesilelerle dayatılan 'herkes' ya da 'hiç kimse' olmayı bilinçli bir şekilde reddetmekle başlar"

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye12 yazı
çok teşekkür ederim bana mailiniz verirseniz size ulaşmak ,sterim mali müsavir işime yarıyacaktır

Yeni Üye12 yazı
arkadaslar bakın beni anlmıyanlarınız var herseyi her firma alıp nasıl satsın açtım tuhafiye kamera mı satıcam yahu nasıl satıs faturası kesicem neyi ispatlıyacagım yahu herkez anlamayıp azarlıyor nasıl iş bu yahu ben dusundumki spotcular herseyi satıyor mesela yada sanırım ltd şti de ama nasıl acıcam ne asamaları varspotcunun yada ltd nin masrafı ne ?