Sanırım ben bu gibi durumlarda çok fazla plan yapmayı sevmiyorum,panik atak gelişsin istiyorum....Geçen yılbaşıda son anda bir yerlere gitmeye karar vermiştik..
Bu yıl fiyatlarda çok astronomik,en ucuz eğlence 100 milyondan başlıyor,bilmiyorum işin açığı bakıcaz.....
Birilerine gitmek,birilerinin bize gelmesinide istemiyorum,kısıtlanmış hissediyorum ozaman kendimi yani misafir gelecek,ortam hoşuna giderse sorun yokta gitmezse adamların gitmesini bekliyorsun,e yılbaşı sabaha kadar oturmakta adetten olmuş...Sıkıntılı bir gece oluyor...........
yılbaşı gecesi uzun süredir görmediğim dostlarla bir araya gelip konuşmak isterim aslında ama bununda mümkünatı yok,hani eskilerden konuşursun,topluluk içinde bazı konuları konuşamazsında kaşla gözle anlatırsın,
Konuşma arasında bazı isimler geçer sen bu isimleri çoktan unutmuşsundurda,söylenince aa o ne yaptı sahi dersin......Sonra isimler konuşulurken,muhabbet ettiğin kişi ile aklınıza aynı komik olay gelir ve aynı anda gülmeye başlarsın...........falan.....
Yada tanımadığım biri ile de yılbaşı gecesini paylaşmak zevkli olabilir,düşünsene bir gece için tanımaya çalışacaksın,o anlatıcak sen anlatıcaksın,tanışmadığınız içinde anlatılanlar doğal ve gösterişsiz olacak,ufaktan demleneceksin kararında yani.....
Bunun içinde bir mekana gerek yok........,bir yılbaşına buradaki balıkçılarla girmiştim ben,peynir tenekelerinin içeresine ateş yakmıştık elimizde şarap şişleri,bekarım ozaman......Her evden müzik ve insan sesleri,tam yılbaşına girerken nerden atıldığı belli olmayan,havai fişekler...İçip içip herkeze küfr etmiştik..........Sabahta barakada,ağların arasında bulmuştum kendimi....
Bir yılbaşı iki tane hatun ayarladık,kızların evi var onlarda kalacağız,bizim niyetimiz belli tabi kızları içirip,işimize bakıcaz.......Kızlar elektirk süpürgesi gibi içiyordu,ikimizde sarhoş olduk sızıp kaldık kızlar sabaha kadar oturmuş saat 12 yi bile göremedik yani,biz yeni yıla erken girmişiz.....................
Bir yılbaşı öğrenciyiz,arkadaşlar bize gelicek,son meteliğe kadar harcıyoruz,hazırlanıyoruz hindiden tut aklına ne gelirse.........Kalabalık bir grup yeniyo r,içiliyor,içtikçe herkez kendi kendine kalıyor kalabalığın önemi kalmıyor.......Sabah oluyor realite başlıyor,bir ay boyunca evden para gelene kadar sana yağlı ekmek yiyoruz.....
Bir yılbaşı...........ne diyim.....her yeni yıla farklı girmek lazım
Ali GÜLCÜ