Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Yılbaşında programınız ne

BaşlatantristapenaTarih23/12/2005 13:26:55Yorum5

İlk mesaj
Editör498 yazı
Yılbaşı gecesi ile ilgiliiiiiii........bilmem.
Sanırım ben bu gibi durumlarda çok fazla plan yapmayı sevmiyorum,panik atak gelişsin istiyorum....Geçen yılbaşıda son anda bir yerlere gitmeye karar vermiştik..
Bu yıl fiyatlarda çok astronomik,en ucuz eğlence 100 milyondan başlıyor,bilmiyorum işin açığı bakıcaz.....
Birilerine gitmek,birilerinin bize gelmesinide istemiyorum,kısıtlanmış hissediyorum ozaman kendimi yani misafir gelecek,ortam hoşuna giderse sorun yokta gitmezse adamların gitmesini bekliyorsun,e yılbaşı sabaha kadar oturmakta adetten olmuş...Sıkıntılı bir gece oluyor...........
yılbaşı gecesi uzun süredir görmediğim dostlarla bir araya gelip konuşmak isterim aslında ama bununda mümkünatı yok,hani eskilerden konuşursun,topluluk içinde bazı konuları konuşamazsında kaşla gözle anlatırsın,
Konuşma arasında bazı isimler geçer sen bu isimleri çoktan unutmuşsundurda,söylenince aa o ne yaptı sahi dersin......Sonra isimler konuşulurken,muhabbet ettiğin kişi ile aklınıza aynı komik olay gelir ve aynı anda gülmeye başlarsın...........falan.....
Yada tanımadığım biri ile de yılbaşı gecesini paylaşmak zevkli olabilir,düşünsene bir gece için tanımaya çalışacaksın,o anlatıcak sen anlatıcaksın,tanışmadığınız içinde anlatılanlar doğal ve gösterişsiz olacak,ufaktan demleneceksin kararında yani.....
Bunun içinde bir mekana gerek yok........,bir yılbaşına buradaki balıkçılarla girmiştim ben,peynir tenekelerinin içeresine ateş yakmıştık elimizde şarap şişleri,bekarım ozaman......Her evden müzik ve insan sesleri,tam yılbaşına girerken nerden atıldığı belli olmayan,havai fişekler...İçip içip herkeze küfr etmiştik..........Sabahta barakada,ağların arasında bulmuştum kendimi....

Bir yılbaşı iki tane hatun ayarladık,kızların evi var onlarda kalacağız,bizim niyetimiz belli tabi kızları içirip,işimize bakıcaz.......Kızlar elektirk süpürgesi gibi içiyordu,ikimizde sarhoş olduk sızıp kaldık kızlar sabaha kadar oturmuş saat 12 yi bile göremedik yani,biz yeni yıla erken girmişiz.....................

Bir yılbaşı öğrenciyiz,arkadaşlar bize gelicek,son meteliğe kadar harcıyoruz,hazırlanıyoruz hindiden tut aklına ne gelirse.........Kalabalık bir grup yeniyo r,içiliyor,içtikçe herkez kendi kendine kalıyor kalabalığın önemi kalmıyor.......Sabah oluyor realite başlıyor,bir ay boyunca evden para gelene kadar sana yağlı ekmek yiyoruz.....

Bir yılbaşı...........ne diyim.....her yeni yıla farklı girmek lazım
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye1122 yazı
Çocukken her yılbaşı gecesi ağlardım, daha güzel olabilirdi derdim. Şimdi o ağladığım günleri özlüyorum. Hiç o kadar keyifli olduğumu büyüdükten sonra hatırlamıyorum. Hele yaşlanmanın verdiği sıkıntı artıyor insanda. Bir yıl daha boşu boşuna mı geçti farkedemedim diyorum. Yıllar akıp geçiyor ve tutamıycağız maalesef. Her 1 Ocak'ta geçen yıl yaşadıklarımı düşünürdüm, teraziye koyup uğurlumu, uğursuzmu geçti diye tartardım. 2005 benim için vasat bir yıldı, ancak Türkiye için ne yazıkki terörün canlandığı bir dönem oldu. Umarım 2006 da bu olaylar biter ancak çok iyimser bir yaklaşım olur bunu umut etmek gibi geliyor bana. 2006 ya kısmet olursa ailemle girebileceğim. Ancak hiç bir zaman bütün sevdiklerimi bir araya toplayamıyorum. Bu yeni yıl umarım ailemi daha fazla gördüğüm bir yıl olur. Neyse çok uzatmadan, herkese iyi yıllar dilerim.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Editör498 yazı
Ancak hiç bir zaman bütün sevdiklerimi bir araya toplayamıyorum..........
Ne güzel yazmışsın,sanırım hiç birimiz bunu başaramıyoruz,bir türlü gücümüz yetmiyor işte,düğünlerde ve ölümlerde bir araya gelen insanlar olduk....
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Yeni Üye52 yazı
tistapena Yilbasinda ne yapman gerektigini niye bukadar dert ediniyosun hic anlamiyorum.Toplumca baska milletlere ait olan bir kulturu yasamaya ne kadarda hefesliyiz.(sunuda belirteyim eger inancin farkliysa buna saygi duyarim cunku yilbasi hristiyan aleminin bayrami)Benim aklima yilbasi deyince omrumden iyisiyle kotusuyle birsene daha gectigini anliyorum baska hicbirsey degil.Aklima birseydaha gelmisken yazayim bu ayni dogum gunu kutlamalrina benziyor buda baska milletlere ait bir kultur hem insanlar niye yaslaniyorlar omurlerinden bir sene daha geciyor diye bukadar cok sevinip kutluyolar bunuda hic anlamiyorum Yaseminece dusuncelerine katiliyorum guzel ve dusundurucu

Yerleşim Türkiye / AydinMeslek Di?er
Editör498 yazı
haklısın deniz.....çok haklısın
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er