Evdenden de annemle beraber dişçiye,hangi dişim ağrıyordu,dişçi dişimi çektimi, neyaptı hatırlamıyorum ama,O gün bu gündür korkuyorum dişçilerden,
Bu günde korktum dişime dolgu yapılması gerekiyordu,gitmemek için bindereden su getirdim,kendi kendime bahaneler uydurdum ama dolgunun düştüğü yer hava alıyor,çıkar yolum yok...Hiç gitmediğim yeni bir dişçiye gittim.Adamın dışarıda işi var henüz gelmemiş,bekleme salonunda benimle beraber oturanlara acı**** bakıyorum,hepsinin ızdırabı yüzünden okunuyor,bir eller hep yanaklarda...Salonda çıt yok kimse kimseyle konuşmuyor,
Bekledikçe içimdeki korkuda büyüyor ah bi gelse şu adamda,bir an önce kurtulsam burdan,yardımcı bayan solondakilere bir şey içermisiniz diye soruyor,bu soruya konuşarak cevap veren yok,hepimiz kafamızı geriye doğru sallıyoruz... ıııı.......Cep telefonuyla oynamaya başlıyorum sıkıntıdan,yılan oynuyorum,eğer yüksek puan yaparsam isim yerine dişçi yazıcamki daha sonra bu günü hatırlayıp halime şükür edeyim...
Dişçi geliyor içimizdeki en neşeli adam o, 45- 50 yaşlarında babacan bi görünüşü var,kendi kendimi şartlamıştım zaten gençten biri olsa hemen kaçıcam,zaten kapıya en yakın oturanda benim,
Hepimize hal hatır soruyor,kısa cevaplarla geçiştiriyoruz,
Bekleme salonuna en son gelen benim,dolayısı ile en son odaya girecek olanda,orta yaşlı bir kadın giriyor doktorun yanına,ALLAHIM KAPI AÇIK OLUP BİTEN DUYULACAK,çıkış kapısına bakıyorum yine dediğim gibi kapıya en yakın olan benim...
Doktorun sesi duyuluyor,
AĞZINI BU KADAR AÇARSAN İĞNE YAPAMAM Kİ
kadında ses yok,garibim kesin açtı ağzını sonuna kadar......
Hafif bir inleme tamam iğneyi vurdu,kadın içeriden çıkıyor,zangır zangır titiriyor,oturacak zannediyorum tuvalete gidiyor,korkudan altına işemekte var..Dişinin uyuşmasını bekliycek,gaz odasına giden yahudi gibi hissediyorum kendimi iki kişi sonra sıra bende....Kadın tuvaletten çıkıyor,yanıma oturuyor....Anlıyorum o da her an kaçabilir....
Benden önceki iki kişide doktorun yanında ne kadar ağızlarını açmak istemeseler de açıyorlar,
Doktor kadın dahil üçününde dişini çekiyor....Kapıdan çıkarken ağızlarında kanlı pamuk ayaklarını sürüye sürüye gidiyorlar,ama onların yerinde olmak istiyorum sırayı savdılar....
Yardımcı bayan beni işaret ediyor....
Deplasmanda galip, oyuncu değişiklinde oyundan alınan futbolcu gibi davranıyorum ağır ve profosyenel..Kapıya son defa bakıyorum anladım,artık kaçamıycam.
İşte yine o keskin koku...
Yılların alışkanlığıyla oturuyorum o koltuğa ayaklarımı uzatıyorum,bir taraftanda fatihayı okuyorum,üçtane kulhuvallayı okudum bile zaten,bacaklarım titiriyor ama serde erkeklikte var,gıkımı bile çıkartmıycam bu sefer....
Acımayacak,acımaz koskoca adamım dişçiden mi korkucam,sanki ilk defa geliyorum..
YOK YOK BÖYLE KENDİMİ MOTİVE EDEMİYCEM..KORKUYORUM.
Doktor mavi bir sıvıyı ağzıma sıkıyor,sonrada enjektörü alıyor,Birazdaha açarmısın ağzını
Açarmıyım açmam elbette..
DOKTORUN SESİ BİRAZ SERTLEŞİYOR,AÇARMISINIZ AĞZINIZI
Doktor dediğim ufak tefek adam,ben çam yarması gibiyim bi çakıcam haberi yok...
Mecbur biraz daha açıyorum.
YETERLİ DEĞİL diyor,hay bu işin ağzına sı....m diyorum ne varsa açıyorum,
Katil iğneyi damağıma sokuyor,iki elim yumruk ayaklar gergin,yavaş yavaş terliyorum,sonra iğnenin bir daha damağa, bu sefer farklı bir yere girdiğini hissediyorum...
TAMAM DİYOR BEKLE BİRAZ,Cani korktuğumu anladı tabi bana ezik yapıcak,
Koltukta bekliyorum,benden başka kimse yok,beklemiycemde ne yapıcam,hayatım film gibi geçiyor gözümün önünden sünnet düğünüm askerlik,kızlar....
Geliyor bir cihaz alıyor eline adını bilmiyorun matkabın küçüğü...
Bazen ucunu değiştiriyor.
Beynim vınlıyor...................
Arada sırada ağzımı suyla çalkalayıp tükürüyorum.
Hiç canım acımıyor ama ağzım burnum yamulmuş gibi.Morfinden
Vınlama bitiyor...Dolgu malzemesi ile oyduğu yeri dolduruyor,gömleiğim su içinde.....
Geçmiş olsun diyor........
Ücreti veriyorum,arkamdan sesleniyor cumartesi yine gel konrol edelim...
Kendi kendime konuşuyorum Gelen adam değildir.
Ali GÜLCÜ