Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Dergi Çıkarma Konusunda Detay Bilgi

BaşlatanresifTarih12/10/2009 14:22:22Yorum28

İlk mesaj
Üye137 yazı
Merhaba Arkadaşlar,

İki tane dergi fikrim var gündelik hayatla ilgili politika, mizah, yerel sorunlar konusunda biri örneğin istanbul ve ulaşım ile ilgili.

Bu dergilere reklam alma üzerien kurulu bir proje ve abone sistemiyle çalıaşcak kapıya dağıtacağım istanbul bazlı ama sadece.

Kaliteli abskı olmasıda gerekmiyor şu penguen ve leman formatıda olabilir yada ince dergiler oluyor kuşe kağıt onlardan olabilir.

İşin olup olmaması konusunu geçerek nerden başlayıp neler yapabilirim onu öğrenmek istiyorum çünkü bu projeler site olarak hazırlar orjinal olarak herşeyiyle sadece dergi haline getireceğim

Maliyet ne olur varmı dergi çıkarma konusunda bilgisi olan(ayrıca ortakta arıyorum) bana prof. hziemt verecek şirketler vs. Bunları öğrenmek istiyorum yasal prosedürü vs.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Yeni Üye33 yazı
yasal prosedürden haberim yok.ama 4 sayfalık oluyo en az o da 400 tl den baslıyo malıyetı.(1000 adet)
BIRAK AKLIN YÜRÜSÜN BEDENİN ONU TAKİP EDECEKTİR..

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Muhasebe
Yeni Üye33 yazı
ben muhasebenın yanında aynı zamanda reklamcıyımda san şu kadar söylüyeyım hersey dahıl derginin elınde olmasının malıyetını kendın hesapla sımdı.dergı a4 boyu her sayfası 45 tl ajans fıyatı,satıs fıyatı farklı tabıı.:):):) ajanslar kızcak bana ama kazıklanma fazla

Üye137 yazı

tşk ederim hepinizin dediğini dikkate alarak devam ediyorum

gökhan : seni ekledim msn den ordan devam edelim tşk ederim ilgine

freddy : dediğin dergi bildiğimiz şu kaliteli olandan mı 1000 tane 400 lira tanesi 4 lira yani çokmuş. Demekki tam düşündüğüm gibi sadece reklamdan kazanlıyor... Peki kağıt farkı çok önemli fiyatta ben okunur bir dergİ olsun istiyorum kağıt türü olarak kalın kağıtlı dergiler pek okunası gelmiyor gibi.... bu yüzden saman kağıt ve kuşe kağıtı düşünüyorum(şu elişi dergileri vs oluyorya gazetelerin onun gibi)

reklam alma kısmında birliket çalışalım ayrıca freddy olursa msn varmı özelden yaz ordan devam edelim

reklam geliri değin 45 tl galiba sayfa başına...

bu arada prosedürle ilgili şunu biliyorum siyasi dergiler için savcılıktan izin gerekiyormuş ulaşım dergim biraz politik diğeri tam politik olacak ama sivil inisiyatif geliştirme manasında

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye33 yazı
maliyeti 45 tl bir sayfanın.kaç sayfalık olursa olsun.
derginin bir tanesi 4 lira değil 0,4 tl yani 40 kuruşa gelir.
gazeteyı aylık cıkarırsan emnıyetten savcılıktan ızınlı cıkarıyosun,her ay cıkmazsa ızın almadan cıkarabılıyorsun.
dergi de aynı olabılır

Üye137 yazı
45 tl neyin maliyeti anlamadım :) bir sayfanın reklam geliri mi?
40 kuruşa dergimi? bir gazete bile 70 kuruşa geliyor bildiğim
saman kağıt mı kuşe kağıt mı anlamadım onuda....

peki örneklerini görebileceğim matbaacılar nerde bu işi yapan yerler nerdeler?
leman formatı veya teknosa broşürü formatı gibi bşy düşünüyorum ilk başta...

reklam almak için bir ajansa mı vereyim yoksa kendim mi bulayım ayrıca?

Yeni Üye33 yazı
reklamı kendın bul.
dediğim derginin kağıdı 170 gr.kuşe kağıt
ya 1000 tane dergi 400 tl ise ; 1 tane dergi kaç para yapar? 400/1000
reklamları kednın al aracı koyma bı daha para bölme
45 tl dediğim bir sayfanın malıyetı
32 sayfalık dergi yapcan dıyelım örneğin 1 sayfası 45 tl 32x45=1440 tl verırsın dergiye

Üye137 yazı
abi bi sayfa 45 tl ne demek ya ALLAH aşkına? :)
sayfası mı 40 kuruş bir dergmi 45 tl neden bahsediyorsun..
1000 adet temi 1 sayfa 45 tl ye egliyor...
bak gene ben çözüyorum mevzuyu... :)

Yeni Üye13 yazı
konyada yerel bir dergi çıkardım bir süre.. önce iyi bir reklam departmanının olması gerekir çünkü dergi reklamla ayakta kalabilir ancak..tecrübeli bir gazeteciyle ortak olursan sana hem yol gösterecektir hemde haber kısmında destek verecektir...dergi çıkartmak çok zevkli ama bir o kadar yorucudur.. başarılar...
hedefi olmayan gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye3 yazı
merhaba arkadaşlar... dergi konusunu görünce hemen siteye üye oldum... çünkü bende resif arkadaşım gibi konyada bir dergi çıkarmak istiyorum ama bende maliyet konusunda yeterli bilgiye sahip değilim... yukarıda belirtilen fiyatlar gerçekten çok karışık daha acık bir şekilde ifade edebilirmisiniz örneğin 42 sayfalık renkli bir derginin 100 adet fiyatı nedir? bunu acıkca belirtirseniz sevinirim

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Yleti?imci
Yeni Üye33 yazı
ya arkadasım neden anlamıyosunkı benı sen.45 tl bir sayfası dıyorum.hersey dahıl buna grafık ucretı,kargo masrafı..1000 adet derginin 1 sayfasının malıyetı sana 45 tl.anladınmı?20 sayfalık düşünüyosan 45 le 20 sayfayı carpcan.

Yeni Üye3 yazı
arkadaşım sen hangi dünyada yaşıyorsun.... bir sayfa 45 tl nedemek? yani 42 sayfa için tek bir tane dergiyi 2000 tl ye bastırcam sayı 1000 adet dergi olursa olursa iki milyar tl olucak öylemi... gerçekten sen ya ne dediğini bilmiyorsun yada gerçekten bu işi bilmiyorsun... yada anlatamıyorsun kendini.... merak ediyorum sen bu baskı işleriyle falanmı ilgileniyorsun.... ben şimdi bir matbaada teklif aldım 500 adet 42 sayfa birinci sınıf baskı full renkli dergiye 2000 Tl fiyat verdiler bence sen yanılıyorsun.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Yleti?imci
Üye137 yazı
yok kaan kardeşim kızms ben çözüdüm freddy :)

onun dediği şu 1000 adet dergide 1 sayfanın bedeli 45 tl rtık sen kaç sayfalık dergi sitiyorsan çar onu diyor 45 x 40 sayfa mesela...

bu işin mantığı tek dergi kaça olur değil galiba kaç sayfalık dergi istiyorsun üzerinde fiyat hesabı :)

zor oldu anlamak am ben çözüm

Üye170 yazı
yazdıklarınızı baştan sona okudum sanırım bir yanlış anlama var;
en az 4 sayfalı olmak zorunda ve 4 sayfalı bir derginin maliyeti 0.4 lira yani 40 kuruş
şirketlerden alacağınız reklam başına 45 lira alabiliyorsunuz örnek; derginin son sayfasına 10 adet hotel reklamı koyduğunuz taktirde toplam reklam geliri; 450 lira olacak
1000 adet 4 sayfalı derginin maliyeti; 400 lira ise
1000 adet derginin reklam geliri;450 lira olacak
sayfa sayısı ne kadar artarsa reklam kapasitesi artacak ve reklam bütçeside artacaktır

umarım doğru anlamışımdır ancak bundan çıkardığım kıssadan hisse bu işte para olmadığıdır
herkese güzel projeler
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye38 yazı
Hacivat karagöz olayına dönmüş bu konu, herkes farklı anlamış mevzuyu. freddy09'un konudan muzdarip olduğunu düşünüyorum, gayet güzel anlatmış ama anlayana :D kaan42 arkadaşımıza da seslenmek istiyorum, freddy09 un hesabına göre bi hayli fazla söylemiş 500 adet 2000 tl fiyat veren yer :D

freddy09 a teşekkür etmek istiyorum, matbaa olaylarında direk ücreti söyleyeni bulmak zor oluyor ve bir de ricam olacak reklama girmesin pm den sayfasını 45 e yapan yerin ismini gönderedebilir misin? Yanlış anlaşılmasın ben dergi için değil katalog için soruyorum.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Reklam
Üye187 yazı
e-dergiye ne dersin.
hem maliyet düşük olur hemde kargolama olmaz
türkcell pazarlama gibi yerlerle anlaşırsın
40 kontör karşılığında şifre dağıtırsın
insanlar dergiyi telefonlarına bilgisayarlarına indirirler
istedikleri sayfayı yazıcılarından basarlar
sanırım bir markaya sahip olmak yeterli türkcell gibi firmalarla çalışabilmek için
dergi için ayrı izne gerek yok sanırım.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Üye816 yazı
kardeş..

dergi işi maliyetinin çok üzerindedir tek kar reklamdır.. medyatava.com sitesinde tirajlara bak en kral moda dergisi şamdan vs.. Tr satışı 2000 ile 3000 arasındadır İstanbul satışı ancak 300 dür.. leman penguen ise yılalrdır var olmasına ragmen yazar çizerleri halen karın tokluguna çiziyorlar onlarında tirajı öğrenciler hedef kitle olmasına rağmen 6000-13000 arasındadır..

kalitesiz kagıt basarsan kimse almaz maliyeti olmayan dergiyi kimse çekirdeğe külah yapmaz..

bu arada her halikülarda emniyette basın -yayın masası var orda izin alıp savcılıkta işler bitiyor tabi ki bir avukatında olmalıki başkalarının telif hakalrına saygılı olmak için yoksa başını agrıtırlar..

izinsiz iş yapma sakın yoksa yasadışı bildiri sınıfına girdiğinden hakkında yüzyılları aşan cezalar isterler
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye1 yazı
basit bir soruyu anma karmaşık hale getirmissiniz.45 tl mevzu çok basit arkadaşımız diyorki tek sayfanın içeriğin hazırlanması, meydana getirip okuyucuya ulaşıncaya kadarki maliyeti 45 tl diyor bu 45 tl içinde grafikerden tüm işletme maliyetlerine kadar herşey var şimdi diyelim 40 sayfa dergi çıkarttık 40x45=4500 TL malolur.bu işin dönmesi için 4500 TL üzerinde bir reklam girdisi olması gerekiyor buaraya kadar açık mı şimdi bir dergi için
Ticari bir iş olarak düşünüldüğünde sonuçta reklam alacaksın ve fatura keseceksin yada fatura alacaksın dolayısıyla bir alışveriş ile vergiye konu olacaksın bunun için ya şahış şirketi yada Limited şti kurmak en akıllı yöntem işin resmi ayağın oluşunca derginin türüne göre izinlerde alındığında
1-içerik için bir ekip muhabir,editör,foto muhabiri,haber müdürü,sorumlu yazıişleri müdürü
2- Reklam departmanı (reklam servisinin reklam almasını kolaylaştırmak için en az 1. sayının çıkmış olması tavsiye edilir.o sayı ile müşteriye gidilir reklam istenir)
3-Teknik ekip görsel yönetmen,Grafiker(tasarımcı)
4- Dağıtım ve satış şekli belirlenmeli mesela adrese abone usulu teslim ,Şehrin belli noktalarında ücretsiz dağıtım,Dağıtım Şirketleri (yaysat) ile anlaşarak gazete bayilerinden satış
Umarım yeteri kadar açık olmuştur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye16 yazı
dergi çıkarmak için savcılığa bildirim yapmak yeterli..zaten her basılı üründen 5 adet savcılığa gönderilir...dergi çıkarmak külfetli iştir..bu memlkette kimse matbuata para vermez..en kallavi yayınların ..gazetelerin tirajları ortada..en büyük sorunlardan biri dağıtımdır..elden dağıtımla bu iş olmaz..yaysat vs en az 5 bin baskı ister...çoğuda geri döner(iade) ...yayınclıktan zengin olmuş ..para kazanmış tek bir örnek yoktur..büyük holdingler bu işi tanıtım..reklam..kurumlaşma..kamuoyu desteği vb amaçlar için yapar..sonuç:bu zahmetli yola gireceksen daha iyi düşün...selamlar
pawri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye4 yazı
Abi sen bu işten vazgeç bence... Diğer arkadaşların dediği gibi dergi çok emek ister ayrıca maliyet. Bunun karşılığını belki ilk aylarda alabilirsin ama sonraki aylarda maddi olarak çok zorlanırsın. Ancak, hedeflediğin okuyucu kitlesini yakaladın mı, dergindeki içeriklerle alakalı reklamları alman daha kolay olacak. Ve ayrıca reklam veren şirketler mutlaka ve mutlaka senin gerçek trajını isteyecektir. Buda YAYSAT veya diğer datığım şirketlerinden alacağın raporlara bağlı. Hadi ben geldim bana reklam verin diyemezsin mutlaka bu raporlar olmalı elinde. Sonuç olarak zor bir uğraş ancak, hedefi yakaladın mı reklam getirisi de çok yüksek bir iş. Buarada editör ararsan yardımcı olabilirim. yakupyil@mynet.com msn adresim...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
Birçok arkadaşın dediği gibi dergi çıkartmak epey maaliyeti olan bir iş. Bir derginin istediğin sonucu vermesi için en önemli şart içerik. Kesinlikle içerik çok güzel olmalı. Dağıtımı çok sağlıklı olmalı dağıtımı sağlıklı şekilde yaparsan reklam verenlerin dikkatini çeker. Grafik tasarımı önemli, albenisi olması bence şart. Baskıya gelecek olursak maaliyetten kaçınmak için kuşe kağıt yerine 2. hamur veya kitap kağıdı kullanabilirsin. ayrıca dergiyi basabilecek matbaalarla ilk önce temasa geç ve gerçek baskı fiyatlarını öğren. Usta şunu unutma bence ilk sayı reklam alman zor ilerleyen sayılarda hedef kitlelerine ulaşırsan reklam almaya başlaya bilirsin. Sabır edersen ve cebinde buna biraz dayanırsa kazanırsın. Dikkat edin dergiler çok uzun ömürlü olmazlar 3-5 sayı sonra çıkmamaya başlarlar, buda dergilere olan güveni azaltır. Bence acele etmeden iyi bir fizibilite yaparak bu işe gir. Yaysata falan kesinlikle bulaşayım deme. bayilerden kolay kolay kimse yerel bir dergi almaz. Ayrıca Yaysat gibi firmalar dergini standlara koymak için senden iyi para isterler. İlk etapda çok personel çalıştırmamak mantıklı, reklam almaya giderken müşterilerine şunu çok iyi anlat, faturalandırılmış reklam gideri direk vergiden düşer. bunu iyi anlatabilirsen reklam alman çok daha kolay olur. Grafik tasarımınıda birkaç sayı fason olarak yaptır. Anlamadığın nokta olursa usta özelden yaz elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

Yerleşim Türkiye / KorkuteliMeslek Medya
Yeni Üye5 yazı
arkadaşlar dergi basım konusunda hepinize yardımcı olabilirim... iç sayfalar toplamı 40 ve kapak olmak şartı ile, yani 40+4 formatlı dergilerinizi kapak 200 Gram parlak selefonlu ve iç sayfalar 115 gram parlak kuşe kağıt olmak şartı ile basarım. fiyat almak isteyenler facebooktan arasın beni. Tayfun Seyyar yada AYDINLAR REKLAM AJANSI olarak. görüşelim ayrıca freddy09 isimli arkadaşa da şunu söyleyeyim. tasarım hariç sadece baskı dersen dediğini anlarım ama 45 tl'ye dergi basımı yok. ayrıca dediğinin dergi şeklinin kapağı ve iç sayfaları kağıdı aynı olmak ve kapak da sayfa sayısının içinde olup her sayfaaynı gramaj da olmak şartıyla basılır ki ona dergi denmez insert denir...
Tayfun SEYYAR

Yerleşim Türkiye / MerkezMeslek Medya
Yeni Üye5 yazı
45tl'ye dergi basımı yok dediğim, var ama sen olayı anlatamamışsın. en az sayfa sayısı 8 sayfa yani 4 yapraktır. onunda bende baskısı KDV Hariç 425.TL

Ben Yaptım mesela bir dergi dediğiniz gibi...

facebookta TAYFUN SEYYAR Olarak ekleyin ben kabul ederim fotolarım arasında çıkardığım dergi var. isteyene öyle isteyene yukarıda yazdığım formatlı dergi basımı yaparım... Tasarımı Hariç Tasarımda Olursa İşin içinde ayrıca ücret alırım... ki aydın'lı değilsiniz tasarımları siz yapacaksınız yada yaptıracaksınız. çünkü çok uzun sürer yoksa... allah'a emanet olun hayırlı işler herkese.
Tayfun SEYYAR

Yeni Üye5 yazı
KARGO SİZE AİT BUNU DA BİLİYORSUNUZDUR :D
Tayfun SEYYAR

Yeni Üye10 yazı
dergi çıkarma fikri mükemmeldir. fakat çok zordur. zorluğundan daha çok keyiflidir.ben antalyada 4 aydır alışveriş dergisi çıkarıyorum. henüz tam anlamıyla amatörüm.bir işte çalışıyorum. aldığım maaşı buraya yatırıyorym . ctesi pazar ek iş yapıyor buradan kazandığım parayı da dergiye harcıyorum. fikrim güzel arkasında duruyor çalışıyorum. çevremdeki bütün insanlar bana gülüyor. arkadaşlarımdan yardım alıyorum. dergi tasarımını bir arkadaşıma şimdilik bedavaya yaptırıyorum. reklamları şimdilik bedavaya yayımlıyorum. dağıtımını kendim yapıyorum.arabam yok yalın ayak... dergimi ücretsiz dağıtıyorum.matbaanın bazı işlerine yardım ediyorum. ara sıra iddaa dan para kazanıyor onu bile dergiye yatırıyorum. aylık 500 adet dergiyi( 32+4, 115gr parlak kuşe tel dikiş 1250 tl ye bastırıyorum ki bu fiyat ta yardım için ) aylık dergi harici çalışmalarımdan 1500 tl kazanıyorum ve hepsini dergiye harcıyorum va daha en az 1 yıl daha harcamayı düşünüyorum. bunları yazıyorum çünkü dergi çıkarmak isteyen arkadaşlar varsa şu sözü onlara söylemek istiyorum. elinizde hangi imkanlar varsa kullanın, hayalinizi kimse sizin yerinize gerçekleştirmez.herşeyinizi kaybederseniz, denemiş olacaksınız. bu mutluluk size ömür boyu yetecektir.....

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
aq adamın ne dediğini anlayammayan beyninize sizin. matbaadan geliyorum şimdi adam kuşe kağıt 60 sayfa derginin 1000 adetini 8.500 liraya bastım diyo.
dreamyourselfs

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?renci
Yeni Üye89 yazı
Babacigim sen su 45 ajansin adama dizayn icin istiyecegi mebla oldugunu soylesene adam yurek carpintisi gecirecek :-)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker