Öncelikle geri dönüşünüz için teşekkür ederim.
Esas mesleğim dış ticaret(ithalat-ihracat) ve 10 yıldan fazla bu meslekte uzmanlığım bulunmakta.Kendi işimi yapmak adına anlık bir kararla (kriz öncesi tabi) telekominikasyon hizmetlerinin pazarlaması yapan bir firmada İstanbul bölge satış uzmanı olarak aktif görevde bulundum.Burada kandırıldığımı anladığımda 4 ayım geçmişti.Daha sonra matbaa ürünlerinin pazarlamasını yapan bir arkadaşımla beraber tüm güney sahillerinde illerde,köylerde,kasabalarda kısaca her yerdeki dükkanlara tek tek kapı kapı dolaşarak kartvizit,broşür,damla etiket vs ürünlerin satışını yaptım.Sonuçta mesleğimin bir parçasıda satış-pazarlama ve yöneticilik yapmış olmama karşın kapı kapı dolaşmaktan da hiç bir zaman utanmadım.
Neler yapabilirim sorusuna gelince,
-iş başvurularım kabul edilseydi kendi işimi
-pazarlada satış yapabilirim (bir iki belediyede bana yardımcı olacak tanıdıklarım var)
-korsan taksicilik yapabilirim(şöförlüğüm iyidir ama bu iş nasıl yapılıyor müşteri nereden buluyorlar,arabanın taksidini çıkarırmı bilmiyorum)
-oturduğum yere yakın 4 metreke kare bir dükkan buldum.700TL kira istiyorlar çok işlek olmayan burası için belki kira fazla ama kirayı çıkarabilecek ve banada taksidimi ödeyecek kadar kar getirebilecek birşeyler bulabilirsem satabilirim.
-eğer ekip işi gerektiren bir iş fikri gelirse 1 binek,1 kapalı kasa doblo,1 kamyonet ve toplam 5 kişiden oluşan hazır bir grubum var.
-kısacası bana kazanç sağlayacak her türlü işi yapabileceğime inanıyorum.
Sermayem 2000-TL yada dizel binek araba(taksitleri halen ödenmekte satarsam çok zararda oluyorum)
oturduğum yer aynı zaman da Ataşehire de çok yakın.