Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hangi İşi Yapmalıyım?

Başlatanburak bilgiTarih04/10/2009 01:42:43Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhaba Arkadaşlar,

Kendime ait dizel binek aracım var.Malum kriz sebebiyle işsizler grubuna katılmış biri olarak arabanın taksitlerini ödemek adına (600TL) sizce en fazla 2000-TL sermaye ile hangi işi yapmalıyım.Anadolu yakasında Küçükbakkalköye yakın yerde oturmaktayım.

Yorumlarınıza ve verdiğiniz bilgilere şimdiden çok teşekkürler

"Bir gün kendi işimi kuracağım"

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye2981 yazı
iş konusunda şimdiye kadar neler yaptınız ve neler yapabilirsiniz biraz bilgi verirseniz belki yardımcı olacak fikirler gelebilir.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye2 yazı
Öncelikle geri dönüşünüz için teşekkür ederim.
Esas mesleğim dış ticaret(ithalat-ihracat) ve 10 yıldan fazla bu meslekte uzmanlığım bulunmakta.Kendi işimi yapmak adına anlık bir kararla (kriz öncesi tabi) telekominikasyon hizmetlerinin pazarlaması yapan bir firmada İstanbul bölge satış uzmanı olarak aktif görevde bulundum.Burada kandırıldığımı anladığımda 4 ayım geçmişti.Daha sonra matbaa ürünlerinin pazarlamasını yapan bir arkadaşımla beraber tüm güney sahillerinde illerde,köylerde,kasabalarda kısaca her yerdeki dükkanlara tek tek kapı kapı dolaşarak kartvizit,broşür,damla etiket vs ürünlerin satışını yaptım.Sonuçta mesleğimin bir parçasıda satış-pazarlama ve yöneticilik yapmış olmama karşın kapı kapı dolaşmaktan da hiç bir zaman utanmadım.
Neler yapabilirim sorusuna gelince,
-iş başvurularım kabul edilseydi kendi işimi
-pazarlada satış yapabilirim (bir iki belediyede bana yardımcı olacak tanıdıklarım var)
-korsan taksicilik yapabilirim(şöförlüğüm iyidir ama bu iş nasıl yapılıyor müşteri nereden buluyorlar,arabanın taksidini çıkarırmı bilmiyorum)
-oturduğum yere yakın 4 metreke kare bir dükkan buldum.700TL kira istiyorlar çok işlek olmayan burası için belki kira fazla ama kirayı çıkarabilecek ve banada taksidimi ödeyecek kadar kar getirebilecek birşeyler bulabilirsem satabilirim.
-eğer ekip işi gerektiren bir iş fikri gelirse 1 binek,1 kapalı kasa doblo,1 kamyonet ve toplam 5 kişiden oluşan hazır bir grubum var.
-kısacası bana kazanç sağlayacak her türlü işi yapabileceğime inanıyorum.
Sermayem 2000-TL yada dizel binek araba(taksitleri halen ödenmekte satarsam çok zararda oluyorum)
oturduğum yer aynı zaman da Ataşehire de çok yakın.

"Bir gün kendi işimi kuracağım"

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye14 yazı

size en uygun iş poşet işi istanbulda yapabilirsiniz.bir araştırma yapın çevrenizde poşet fiyatları ne durumda.size baskısız hışır poşetin kg 2.4 ten vereyim.siz satın yüzlerce bakkal market var.ayda 5 ton sattsanız 600 krş karla 3000tlyapar bir düşünün

plastic@merkurltd.com

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Saty? / Pazarlama
Üye222 yazı
FOTO HALIDA Bİ DÜŞÜNÜN DÜKKANA VE SERMEYEYE GEREK YOK

siradisihediyeci@hotmail.com
SAMSUNDA BİR İLKTİR BENİM MAĞAZAM

KAPIDA ÖDEME SİSTEMİ İLE TÜM TÜRKİYE'YE HİZMET EDİYORUM..

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Üye422 yazı
ilçe rehberi yapabilirsiniz.
bunun için detayı mehsay92@hotmail.com da görüşebiliriz.
az yatırım + emek = çok iyi kazanç sağlarsınız.
webmaster...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im