Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Mükemmel Bir Pazarlamacı Olmak İçin. . .

BaşlataniturkmenTarih24/11/2005 12:56:24Yorum35

İlk mesaj
Üye406 yazı
Sadece pazarlamada değil başka işlerde uğraşan insanlarında işine yarar.
Aşağıdaki yazdıklarımı yapmadığımdan dolayı ben 8 yıl boyunca çok hata yaptım Siz hiç olmazsa sekiz yıl vakit kaybetmeyin.
İşinizi sağlama alın.
Hiç bir şekilde açık kapı bırakmayın.
telefonla sipariş almayın gelen siparişi görülmüştür diye ger fakslayın.
termin tarihini müşteriye bildirin.
yuvarlak kelime kullanmayın hiç bir zaman.
açık ve net olun zararınıza olsada.
Kimseye güvenmeyin hele iş arkadaşlarınıza herkesin sırrını açığını araştırın ama söylemeyin elinizde koz olsun.Çünkü onlarda sizin açıklarınızı not alıyor.
Gerektiğinde yalakada olun (ben becerimiyorum ama)
vade-iskonto-termin tarihi ürün adeti ambalaj şekli ambalaj tipi-renk unsurlarını siparişe yazın ve imzalatın.
vade-iskonto ve bağlantı için anlaşma metni yapın ve detaylı olarak yazın.
Her müşterinize alternatif yedek müşteri bulun.
Müşteri hatasını kabul etmez kendi hatasında bile sizi suçlu görür.tertipli olursanız onun hatasını bulursunuz.
ben size sipariş vermemiştim mesela...ya bunu fazla göndermiştiniz......
Açık hesap çalışmayın müdürünüzle görüşün 5 ay fazla verin ama bağlantı alın insanların elini bağlayın.
Müşteriye daha önceden gol atarak gidin masaya güçlü oturun yani.
Müşterinizi dinleyin derler ya dinleyin ama neyi söyleyeceğini tahmin edin-kaş göz yüz hareketlerine bakın..
Müşteri işi düşünce size tapar işi bitince veya o işten ayrılınca da sizi ne arar ne sorar kimse babanızın oğlu değil kimsenin gözünün yaşına bakmayın.
Kimse kıymet bilmez.
İş yerini sen zengin et , senden ucuza çalışanı bulsun anında gözden düşersin eşeklik etme
kimse kıymet bilmez.
Küçük işyerleri ile uğraşmayın.
Herşeyi not alın.Aklınızda hiç bir şey tutmayın.
Talimatları kimden aldıysanız bilgisini de ajandaya yazın.
Talimatları maille yada faksla isteyin yani herşeyiniz belgelenebilir olsun.
Çok fazla dikkat çekmeyin.
Cumartesileri herkes kot giyerken siz takım giyin.
Telefonunuz sürekli açık olsun.
Tüm müşterileri cep telefonuna kaydedin.
Müşterilerinizin nereli hangi takımlı olduğunu kaç çocuğu olduğunu özellikle son çocuklarının ismini yazın.
Bir takımınız olsun ama en iyisinden olsun.
Kendinizden söz ettirin , güzel araba kullanmak ,çok iyi bir hatip olmak,genel kültürlü olmak,yeni trendleri takip etmek vs.. güzel parfümü olmak milletvekli arkadaşı olmak. derneklere üye olmak. m-kombi bileti olmak vs..
bir kaç şarkıcıyla resim çektirin ..
hiç bir partiyi tutmayın milliyetçi olun .
Güleryüzlü olun.
SELAMLAŞIRKEN MÜMKÜNSE SARILIN AVUÇ İÇİ AŞAĞI BAKACAK ŞEKİLDE YANLAMASINA ELLERİNİ SIKIN SIKI AMA ÇOK SIKI DEĞİL ELLERİNİ TUTARKEN MÜDDETİ AZCIK UZATIN.
Erkekler kısa saçlı olsun.Uzun saçlı olmayın top sakal bırakmayın mümkünse özellikle istanbul harici yerlerde.
çok güzel kravatlarınız olsun.
Patronla samimi olan müşterilere özen gösterin kendinizi sevdirin.
Müşterinin sürekli aklında olun arayın moral verin halini hatırını sorun akşamki maçtan bahsedin her takımın maçına bakın.
her oyuncuyu ve transferi iyi bilin.
Kendinize özel kelimeler geliştirin hep aynı konuşun kıymetlim-sayın abim- ....
tırnaklarınız çok temiz olsun.
diş temizliği çok önemli cebinizde diş fırçası taşıyın .
Arabada herkesin sevdiği birinin kasedi olsun.
Çok ciddi ilişkileri bırakın bir kenara siz neyseniz karşınızdaki de o sadece biraz daha zengin.
Çok büyük esnaflara kendinizi sevdirin ileride iş kurabilirler size....
hiç kimsenin bilmediği dilleri öğrenin çok iyi bilmesenizde olur italyanca-japonca-rusça.ispanyolca.
Menfaatiniz olan yerlere kendi cebinizden özel hediyeler verin.
Sizin hiç bir iş yapmadığınız sizle alakalı bir işte bile kendinize olumlu pay çıkarttırın.
Siz izne gittiğinizde herkes birşeylerden şikayet eder hale gelmesi için seyahate gitmeden önce planlarınızı çoktan yapın.
Patronunuza karşın kullanabileceğiniz kozlarınız olsun.
En kapasiteli en sağlam ve şirketin olmaz sa olmaz dediği bir kaç müşteriye özel önem gösterin.
Yeri geldiğinde onlarla alakalı sorunlar çıksın ama bu sorunları sadece siz çözebilecek durumda olun....

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorum
Üye161 yazı
Süper öğütler, süper!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye84 yazı
tecrübenin tam olarak tarifi budur.... paylaştığınız için teşekkürler
www.izmirrehberi.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye844 yazı

okurken kımın yasdıgına hıc bakmadım ve okuduktan sonra meslegıne baktım mobılya yazısını okuyunca aklıma hemen sız geldınız..mukemmelsınız
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye4 yazı
Pazarlama üzerine güzel bir yazı.Tebrik ederim.
Genç yaşlı pazarlamacı arkadaşlarıma bir kaç cümlede benden...

Pazarlamacının iyisi çok konuşan değil.......................
Çok iyi dinleyendir.
Pazarlamacı 180 derece görür.
Pazarlamacı bulunduğu alanın , müşterinin önce fotoğrafını çeker.
Pazarlamacı gülümser. sırıtmaz.
Pazarlamacı satmayı düşünmez.Ürünün alınmasını ister.
Pazarlamada başarı şans işi değildir.İnce bir matematik hesabının sonucudur.
Pazarlamacı evinde işinden bahsederse eşinden ,işinde evinden bahsederse işinden olur.
Şimdilk bu kadar

Dostça selamlar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Üye347 yazı
Acıklama yapılmadan yazılarımın onaylanmadığı için gecmişe dönük tüm paylaşımlarımı siliyorum

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye2 yazı
bu meslekte tamamdır dedirten bir yazıydı ben bu meslekte pişme aşamasındayım henüz diil ama böyle paylaşımlar sonucunda dediginiz gibi fazla zaman kaybetmeden hedefe gelecegiz süper tiyolardı teşekürler
gülvan karalar

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye8 yazı
Nedense aklıma tek bi şey geliyor: "Asla Yalan Söylemeyin! "
markethman

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı
güzel öğütler ve yaklaşımlar herkese teşekkür ederim...
byrmkb

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
Teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
arkadaşıma teşekkür ederim. güzel tiyolardı . ŞEYTAN AYRINTILARDA GİZLİDİR. GÜZEL BAK HARİKA GÖRÜN.
TAYFUR

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
öğütler için teşekkür ederim ben bu işe yeni başlıcam bu kadar deneyimli birilerinden öğüt almak benim için çok iyi oldu çok sağolun.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Yeni Üye3 yazı
Pazarlamacı pazarlayacağı ürünü iyi bilmelidir...
Pazarlamacı satacağı ürünü '' pazara dökmez'' Müşterisine Teşhir eder
Azra&Efe baby

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye12 yazı
boyle soze ne denır... ki
yasınızı bılmıyorum am ıste hayat tecrubesı....tesekkur.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
bence samımı olun ve ısınızı yapabılmek ıcın o ısı cok ıyı bılın tum ayrıntılarıyla.karsınızdakı ıs prosuduru ıle ılgılı olagan dısı bısey sorabılır yada ısteyebılır musterının yanında kem kum etmeden okonuda dırek ne yapabılecegınızı soyleyın ve yapamayacgınız sozler vermeyın.sıreketın hıcbırzaman onay vermeycegı bır seye yaparım dersenız bıtersınız.ama ben musterıden once sırkete kendınızı sevdırın ama sorun bana hangı konularad yetkı verıyorsunuz gerekırse 15 gun her konu ıcın patronunuzdan kurs ısteyın.ısı ıyı bılmek o ısı en ıyı yapmaktır.yalak olmanıza da gerek yok bence net olun kesın konusun kendınızden emın olun sız oısı ıyı yapıyorsanız sızı bulurlar.ogutler ıyı ama kısılıkten bu kadar tavız vermeye gerek yok.unutmayın TAVIZ TAVIZI GEREKTIRIR..
Antpower Bil.Ar.Dan.Hiz. İç ve Dış Tic.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye7 yazı
abi tecrübe bu işte...!!! ellerinize sağlık.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye113 yazı
Arkadaşlar tecrübe konuşuyor. Zamanımızda her devrin adamı olan kazanıyor. Gerçekten pazarlamacı pratik ve kıvrak bir zekaya sahip olursa satamayacağı hiç bir ürün olamaz. Arkadaşların tecrübeleri ve fıkralar pratik ve kıvrak zeka örneğine çok güzel örnek. İşe yeni başlayan ve bilgisini yenilemek için güzel örnekler. Arkadaşlara tecrübelerini paylaştığı için teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye138 yazı
Yazı ve yorumculara yazıları için teşekkür ederim.Bizleri pazarlama nedir?nedemektir?ülkemizdeki pazarlama sektörü? bireysel pazarlama veya kurumsal pazarlama hakkında bilgisi olanlar bilgi birikimlerini bizlerle paylaşmak istermi?internet pazarlamacılığın import&export'ta önemi?pazarlamacılıkta tanıtım,sunum,anbalaj,kalite?pazarlama'da eğitim?lisans veya sertifika?distrübütörlük,bayii,% prim ?özel pazarlama kursların önemi?ve şirketlerin ilanlarına kadar vs...vs...daha yazmadığım pazarlam ,pazarlamacı konuları hakkında bilgisi olan arkadaşların yazmalarını ister,Teşekkür eder saygılar sunarım.

Yerleşim TürkiyeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
hersey iyi guzel ama bence onceligi durustluge verelim gerisi kendiliginden gelecek eminim verilen bilgi vetiyolar icin sagolun
asker

Yerleşim Belçika / AntwerpenMeslek Dekoratör
Üye1714 yazı
markethman:Nedense aklıma tek bi şey geliyor: "Asla Yalan Söylemeyin! "

ama hep yalan dinleyin.

satılmayacak mal yoktur rekabet varsa... :)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye56 yazı
midem bulandı

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye406 yazı
sayın edirne mahlaslı arkadaşım engin bilgi ve deneyimlerin ile alakalı olarak yazmış olduğun değerli -aydınlatıcı-yön gösterici eleştirilerin için çok teşekkürler eleştirmeyi bilmek lazım demi ...
bu kadar detaylı ve kime yaptığın belli olmayan ve yazı kalabalığından başka birşey ortaya koyamadığın için size teşekkür ederim.türkiyenin ve bu sitenin senin gibi insanlara ihtiyacı var....

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye56 yazı
pardon sizin gibi düşünmem gerektiğini bilmiyordum :)

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
konu ile ilgili açıklamalarınız için tşk ederim ben bursada organik tarım ürünleri üzerine danışmanlık yapıyorum ek iş olarak bilgilerinizden mutlaka yararlanacağım.
düşler sokağında bir masmavi

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye123 yazı
türkiyede bizler, iş ve inşaat makinaları üretimi yapıyoruz.sizler gibi bu ürünleri ,pazarlamasını ofis yada bayiliğini yapmak isteyen yeni bir iş kurmak isteyen arkadaşlara yenilikçi değerli dostlarımıza aşağıda belirtiğimiz ürün yelpazemesinin BAYİLİĞİ YADA OFİS SATIŞI konusunda sizlerden teklif öneri bekliyorum.saygılarımla.

İnşaat Makinası ürünlerimiz
Hidrolik güç ünitesi, hidrolik kırıcılar, portatif kırıcılar, JCB Kırıcıları, Kırıcı Uçları, Mini Taşıyıcı - Muck Truck, Vakum makinası, Oparatörlü silindir, el tipi silindir, uzaktan kumandalı silindir, kompaktör, vibrasyonlu tokmak, asfalt kesme - beton kesme makinası, karot makinaları, karot uçları, beton vibratörleri, vibratör şişeleri, perdah makinaları, ışık kuleleri, inşaat asansörleri, çatıdan ve yerden kumandalı vinçler, sıva ve boya iskeleleri, elektrikli asma iskeleleri, demir kesme ve bükme makinaları, çatlak genişletme makinası derz dolgusu temizleme makinası honda ve aksa jeneratörler, Honda GX motor, Anadolu Motor, Lombardini motorlar ve Yedek Parçaları, Zemin Freze Makinası, Freze Uçları, Parke taşı kesme makinası, Hitachi elektrikli el aletleri kırıcı deliciler matkaplar, perdah diskleri, asfalt ve beton kesme bıçakları gelberiler...
www.kucukoglumakine.com.tr
kucukoglumakine2006@hotmail.com
DİLEK KÜÇÜKOĞLU
info@kucukoglumakine.com.tr
DİLEK KÜÇÜKOĞLU
info@kucukoglumakine.com.tr

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sanayici
Yeni Üye2 yazı
Merhabalar arkadaşlar bende bir cümle söyleyim. Çaresizseniz, çare sizsiniz! Öncelikle gerçek pazarlamacı satacağı şeyin hayaliyle yaşamalı.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye14 yazı
herkese saygilar bende insanlarla hem tecrube ve bilgi birikimlerini paylasan,hemde iyi dileklerde bulunan iyi niyetli insanlara tesekkur ederim gercekten guzel paylasimlardi devamini da bekleriz tesekkur ederim
murat

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ticaret
Yeni Üye7 yazı
Arkadaşlar çok güzel şeyler anlatıyosunuz ama kıriz dönemlerinde pazarlama tekniklerin'de nasıldeğişiklikler yapmalıyızki pazarladığımız ürün veya çalıştığımız işletme fazla etkilenmesin.LÜTFEN bukonudaki önerilerinizi
bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye515 yazı
satışın kuralalrı
1 selamlaşma
2 kendini tanıtma
3 tanıtım
4 satış fiyatı
5 sonlandırma

ben 7 ay pazarlama yaptım amerikan şirketinde her sabah ders görüyoduk bunlardan bazıları diğer firmaları kötülemeyin konuşurken sesiniz titremesin çalıştıgın bölgeye göre giriş yap fatih mesale s.a mecidiyeköy merhabalar vs.. konuya hakim ol müşterinin soracagı tüm soruları bil yani ileriyi gör
sürekli kendinizi geliştirin kişisel gelişim kitapları okuyun gercekten cok yararı var ben ilk fatihte bir kasaba girmiştim giriş aynen söyle
- s.a yetkilimiz burdamı
müşteri -buyrun benim
-ben x firmadan geliyorum ismim umut
müşteri geç umut ne anlatacaksın
-ben ismimi nerden bildiniz :D acemilki o an yerin dibine girdim terliyorum bir ara afalaladım ama nasıl hızlı konuşuyorum varya bazen ben bile anlamıyodum cümlelerin sonunda sesim kısılıyo (güvensizlik belirtisi) benim gibi bi adam daha sonra lider olup işçi alımlarına katılabılıyorsa herkes kendini geliştirip pazarlamayapabilir benim pazarlamada + bi yanım vardı gencim adamalar ben anlatınca bakıyolar bu hevesli bazen sadece benim içinde alıyolardı yaptıgım işte imza olayı vardı bazııarı bana güvenip sözleşmeyi bile okumuyolardı istanbul avp yakasını 2 kez dolaştım 2 ci dolaşımda calıştıgım bölgedeki insanlar beni görünce hemen cay falan ısmarlıyolar çünkü dolandırıcı olsaydım o bölgede bir daha calışmazdım ileriye dönük çalışmamız için önce dürüst olmalıyız karsımızdaki kişiye onlardan biri oldugumuzu hissettirmeliyiz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye506 yazı
.
Mutluluk dışarıdan elde edilecek bir hal değildi.
Mutluluk ancak içimizden dışımıza taşacak bir hal olabilirdi.
Mutluluk bir koşula bağlanamazdı,
onun bir adı yoktu.
O değişmez olmalıydı, o her halde ve her yerde var olmalıydı.
O bir huzur haliydi.
Her ne olursa olsun hiç bozulmayan, azalmayan ya da artmayan bir duyguydu.
O gün tüm bu hali içinde barındıran yeni bir kelime öğrendim.
Sevgi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
Yeni Üye18 yazı
elinize sağlık çok güzel bilgiler...aslında çok istifade edilecek bilgiler...

Yerleşim Türkiye / ?yrnakMeslek Mühendis