Merhaba Arkadaslar,
Ilk basta hepinize tesekkur etmek istiyorum guzel yorumlariniz icin..
Benim dikkatimi ceken gerek bu konu hakkinda gerek baska bir konu hakkinda,
Herkes su ise gir bu ise gir diye guzel teklif ler sunuyor. Bazilari guzel teklifler bazilari riskli teklifler.Bunlarin arasinda iyi dusunmek lazim.
Benim demek istedigim herkes yuksek kar elde etmek istiyor burda. Ama kimse sunu demiyor yatiracagin parayi yani sermayeyi kac yilda geri alicaksin.Burda bir cok kisi ticareti bildigini soyluyor ama kimse bu isin yani ticaretin asil ne anlama geldigini soylemiyor.
Bence Ticeret yapmak istedigin bir ise yatirdigin parayi en kisa zamanda geri almandir yani ana sermayeyi kazanmaktir. Bu gun bir ise baslanacaksa yapilacak hesap yatiracagin miktari kac yil gibi bir sure de geri alirsin.Ondan sonra para kazanmaya baslarsin.Bugun Turkiyede hangi isi yaparsan yatiracagin sermayeyi 2 yil da geri alirsin bu da en uzun olan donemdir ticarette yani en riskli iste bile yatirdigin parayi iki yil da geri almandir.
Su urunu alicam su kadar kazanicam degil. al sat isi o ticaret degil.
Ikincisi bir urunu alirken kazanacaksin satarken degil.
Ticaretten anlamiyorsaniz baskalarinin yanina gidip ogrenilmez baskalari ne yapiyor diye baktiginiz zaman sizin orda goreceginiz ha bu is guzel bu adamlar kazaniyor ama nasil. sadece alim satim da kazanilmiyorki.
Dunyanin bir cok buyik firmalari adam yetistirmek icin gerek uzakdogu ya gerek se bati ulkelerine eleman gonderiyor kucuk yastan o ulkede olan bitenleri ogrenmek icin.belirli bir sure genderdikleri elemani geri cagiriyorlar ve ondan o ulkede ogrendiklerini kendi ulkelerinde faliyete geciriyorlar.
Baska bir degisle para harcamadan para kazanamazsiniz. Cok okuyan degil cok gezen daha iyi bilir her zaman.Aradaki fark ne biri okulda yazilanlari ogreniyor biri ise gercek hayatta neler olup bittigini ornekleri ile goruyor. Bu iki insan yan yana geldiginde hangisi tecrubelidir tabiki gezen cunku gezen insan her seyi gozu ile goruyor insan psikolojisini anliyabiliyor ve nasil davranilacagini nasil konusulaccagini anliyor.
Okuyan ise sadecce kitap ta yazdikari ile kaliyor.
Ben okul okuyanlara laf etmiyorum, Ama ticaret ogrenilerek baskalrinin yaninda kalarak ogrenilen bir sey degil dir. yasayark ogrenilen bir seydir..
Ben 27 yasindayim 18 yasindan beri 37 ulke gezdigim icin size bulari aktarmak istedim.
Ben cok mu biliyorum hayir hayat hergun bir sey ogretiyor insana.Ben de ticaret ile ugrasiyorum ama o kadar buyuk para sahibi olmadim henuz. Cunku hep yurt disinda yaptim bu isleri ama bu saaten sonra Turkiye de yapmayi dusunuyorum.Ve kismetse Iki ay sonra turkiyeye yerlesmeyi dusunuyorum.Ticaret ile ugrasicam aklinda sorusu olan yada baska ulkeler hakkinda bilgi almak isteyen olursa yardimci olurum.
Hepinize is hayatinizda basarilar dilerim..