Merhaba arkadaşlar,bir arkadaşımız belki de farkında olmadan güzel bir konuya değinmiş...Ticaretten anlamadan ticarete girmek.Aslında öncelikle bu konuya deginelim...
Sayın Burak41,
Öncelikle size önereceğim bir iş bir alan değil, öğrenmeniz gereken ticaret bunu nasıl öğrenirim diyorsanız öncelikle ticaretle ugraşan insanlarla görüşün yakınınızda olan,ticaretle ugraşan abileriniz arkadaşlarınız varsa iş yerlerine gidin oralardan birşeyler kapın döngüyü nasıl sağlıyorlar görün işleri takip edin hatta zamanınız varsa onlarla birlikte çalışın(hangi meslek dalı olursa olsun)Amaç bilgi edinme tamam ticaret denildiginde akla gelen ilk şey al-sat olur fakat bu kadar kolay olmadıgını hepimiz biliyoruz.Dolayısıyla ticaretle ilgili sanal degil tamamen gerçek ortamda bilgi sahibi olursunuz ve kendinize olan öz güveniniz bilir kişi olarak daha da artıcaktır.İşte o zaman kafanızda ki soru işaretleri kalkıcak ve ticareti bu dönemde nasıl çevireceğinizi bileceksiniz...
Bilmediginiz işlerle ugraşmak sizin farkında olmadan birsürü sıkıntının içine sokar ve paranızla rezil olmaya başlarsınız fakat bazı insanlarada şans yüzünü hep güzel gösterir tabi bence elinizdeki parayla böyle bir kumar oynamaya degmez ve şevkiniz kırılır.Yani uzun lafın kısası önce ticareti öğrenin ticari davranışlar,ticari dil,yasaklar,kurallar,İŞÇİ HAKLARI,vb... bunları da mutlaka öğrenin.İşe hazırlıklı girerseniz önceden bilmeniz gerekenlere sahip olursanız hiçbirşeyden yılmaz hazır ve emin adımlarla ilerlerseniz.
FAKAT benim buna vaktim yok iş yapmak istiyorum diyorsanız öncelikle sermayesiz işleri deneyin örnek vericek olursak şirketlerle görüşün Müteahhit,Nlbur,Boyacı,Dükkan Sahipleri,Cam Balkon işleri yapanlar,dekorasyoncular,vb... onlara iş bağlayın komisyonunuzu alın ve para kazanın tabi burda başka bir iş daha öğreniceksiniz komisyonculuk dünyanın en güzel işidir.Vergisi olmaz, sigortası olmaz , kirası olmaz(tabi homeofis olursa)en güzel başlanıcak yerlerden bir tanesidir.herşeyden önemlisi ikna kabiliyeti...
Birgün bir Ermeni demişki eger karnını doyuracaksan üretici ol, ona karşılık Yahudi demişki Zengin olucaksan Almadan Sat... Dünyanın en büyük iş adamları komisyonculuk yapmakla başlamışlardır sermayelerini böyle büyütüp ilerlmişledir...
Saygılarımla...