Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tekel Bayiliği Devir Mi? Sıfırdan Mı??

BaşlatanbonderTarih17/09/2009 21:57:29Yorum19

İlk mesaj
Selamlar kardeşimle birlikte tekel bayiliği işine girmek istiyoruz. Bu sektörde pek bilgili değiliz ve hayırlısıyla ciddiyiz.

1) Yapabilir miyiz? Bizi ne gibi zorluklar bekler.
2) Sıfırdan bir yer yapmayamı çalışmalıyız? (dekorasyon vb)
3) Hazır olan bir yerin devrini almak mı daha mantıklı?
4) Devir alınırsa mekanın tüm ruhsatları, pos makineleri vs gerekli her türlü dökümantasyon devir sırasında bizim üzerimize mi veriliyor. Çünki malum devir alırken bir miktar para istiyorlar bunlar da bu paranın içinde midir?

Bu sektördeki deneyimli arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

Herkese hayırlı işler.

B.Burak Önder
İş, güç...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
devir alırsanız müşterisi hazır oluyo düzeni kurulu oluyo hemen para kazanmaya başlıyosunuz.sıfırdan başlarsanız çok zor.müşterinin alışması çok zaman alır.riskli yani.bizim arkadaşların var devrediyolar çok güzel yerde.iş te yapıyo.onlar yanlız oldukları için devretmek zorunda kaldılar.bu işlerde kardeş yada baba olucak ki vardiyalı çalışılsın.arkadaşların ki tekitdağ çorluda yeri.zengin muhitte.çok ta güzel iş yapıyolar.isterseniz tel yazıyorum arayın görüşün.05305580399 cep tel.devir aldığınız zamanda herşey üzerinize geçiyo .çok bi masrafı yok.
nnn

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Anladım sayın nesime ilginiz için teşekkür ederim fakat biz istanbul içi düşünüyoruz özellikle avrupa yakası.
İş, güç...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret

Malzeme olarak dükkanı ve hazırdaki müşterisini devir alırsınız. Ticari kimlikler devirolmaz. Bankadan pos makinasını kendi hesabınızı açtırıp isteyeceksiniz. İşletme ryhsatını siz kendi adınıza başvurup yeniden alacaksınız.

Belediyenin tekele ruhsat vermeme eğilimi varsa bunu fırsat bilecektir. Dükkan kiralanırken devir olunabilir diye mal sahibiyle anlaşılmamışsa yada mal sahibi ile arada geçimsizlik varsa devir aldığınız yeri hava parası vermiş olmanıza rağmen boşaltmak zorunda kalabilirsiniz.

Kazançlı güzel bir işin anlatılan hikaye ne olursa olsun devredilmeyeceğini hatta dört elle sarılınacağını bilin. Bu işten çok umutlu iseniz kendi başınıza sıfırdan açın.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Evet akınselçuk söyledikleriniz doğru. Fakat çoğu kişi yalnızlıktan şikayet edip veya yıllardır yapıp yaşlanıp yorulmuş insanlar (yükünü almış) kişiler devir ilanları vermiş bayağı bir araştırdım da. Tabii yinede dikkatli olmakta fayda var.
İş, güç...

Elbette samimiyetle işini devretmek isteyenler de vardır. İnşallah böyle birini bulursunuz.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
selam arkadaşım ben 2,ay evvel tekel bayiimi devrettim 5 sene yaptım devretme sebebi gerçekten yanlızlıktı bu zor bi iş tek olmaz zaten sen kardeşinle yapacaksın olur ama devir aldıhın zaman tekel ruhsatı iptal olur sen yeni çıkarmak zorundasın belediye ruhsatıda öyle yani yasal her işlemi yeniden yapacaksın devir alacahın yeri önce 1,hafta izle cirosu ne günlük 1000 den azsa sakın alma kurtarmaz bu iş sermaye ve sabır isteyen bir iş yerin güzel bir semtte olursa yaptıhın ticaretten zevk alırsın aksi halde işkence olur tecrübe konuşuyor.. şansınız bol olsun hayırlısı saygılar....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Sayın lejyon55 deneyim paylaşımınız için teşekkürler. Evet biz 2 kişiyiz bu sanırım bizim için avantaj olacak. Bir disipline oturttuktan sonra sanırım kolay olacak. Ayrıca devir değil de sıfırdan bir dükkan kiralayıp tüm gerekli şeyleri tekrar yaptırsam sanırım daha ucuza bir yolla bu işi çözebilirim. Benim bildiklerim Raf sistemi, şarküteri dolabı gerekir diye düşünüyorum. Bazı şeyleri tekel ve sütçü yoğurtçu verirmi bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim. Mesela benim sadece raf sistemi yaptırmam yeterli olurmu. Soğutucu ve dolapları ürünlerini satacağım firmalar üstlenip verirmi? Yani sanırım böyle daha ucuza bir yer yapabilirim. Ayrıca ruhsatın o bölge için verilip verilmediği konusunu nasıl çözebiliriz. Yani bir yeri kiraladık diyelim oraya Tekel Ruhsatı alamıyorsak boşu boşuna para yatırmış olacağız. Daha önceden o bölge veya o dükkanın ruhsat alabilirliğini öğrenebilirmiyiz?
Teşekkürler

Bir de sayın lejyon55 siz tecrübeli olduğunuz için biraz özel olacak gerçi ama merak ettiğim bir konu var. 5 yıl yaptım bu işi diyorsunuz. Size getirisi ne oldu. En azından kendinizi garanti altına alabildiniz mi cevap verirseniz memnun olurum.
İş, güç...

5 sene market işi yaptım,Sonrasında Devir ettim Allahım Dünya varmış dedim,Öncelikle Devir Almak Bence Daha mantıklı ama Alacağınız Tekel bayi v.s ne olursa olsun en az 1 hafta işyerinde Durmanız lazım Cirosunu Tespit etmek için ve hangi mal daha çok satılıyor hangi mal ağır gidiyor Bunu MutLaka bilmeniz Lazım..Devir ALacağınız Yer Veya Sıfırdan kuracağınız işyeri mutLaKa işlek bir yer olmalıki Sabit Müşterileriniz olmasın..Sabit müşteri Demek Veresiye vermek demek,Gelir senden borç para ister :) vermessen küser bir daha dükkanına uğramaz..Kısacası ne olursa olsun Cadde üzerinde bir dükkan açın...

Şarkuteri Dolabını Siz alırsınız..Firmalar Karşılamaz
Firmaların verdiği Demirbaşlar:Cola Dolabı,Bira Dolabı,Dondurma Dolabı.
Bazı Firmalar ise kendi ürünlerini teşhir ettirmek için Stand verirler
içki Ruhsatı her Bölgede alınır,Tekele gereken parayı verdikten sonra..

lejyon55 e sorduğunuz Soruya ben cevap verim: 5 Yıl yaptım demiştim Bu Süreç içerisinden Düğünümü yaptım,sıfır minubus aldım + birazda birikimim oldu...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
tekrar selamlar evet bazı soğutucuları firmalar veriyorlar efes,tuborg.coca cola,pepsi, gibi firmalar veriyor tabelanıda efese yaptıra bilirsiniz yeriniz güzelse raf bedelide alırsınız birde sigara stendlarından bedelsiz mal veya para alabilirsiniz şarküteri dolabını siz alacaksınız yerinizin durumuna göre küçük,büyük siz karar verirsiniz bana sorarsanız küçük alın yani1veya1,5 metrelik alsanız yeter tabi bunun yanına akıl vermek gibi olmasın ama kuruyemişte koyarsanız iyi olur kar marjı çok yüksektir arkadaşın dedigi gibi heryere tekel ruhsatı vermiyorlar arkadaş tekel ruhsatı veriyorlar demiş ama o her halde sigara ruhsatıyla karıştırdı içki ruhsatı biraz uğraştırıyor dükkanı nerden tutacaksanız o bölgede olan bir tekel bayiine danışa bilirsiniz düşündügünüz yeri söylerseniz bende yardımcı olabilirim sorduhunuz özel şeye gelince evet güzel kazandırdı ama bu işe giriyorsanız sermayeniz varsa korkmayın malı alırken kazanırsınız aldıhınız ürünleri iyi araştırın her malı almayın çabuk satabilecehiniz ürünleri alın yardımcı olabilecehim bir şey varsa sorun cevap vereyim acele edin yılbaşına kadar dükkanı oturtmuş olunki iyi kazanın tabii önemli olan belediye ruhsat veriyormu verirse tekel kolay kontratınızı 5 yıldan az yapmayın benden söylemesi iyi şanslar ......murat

kazancım bir ev,bir panelvan,bir binek araba,artı beşyıldır yedigimiz,içtihimiz dört kişilik ailem var iki çocuk okutuyorum yani çok şükür iyi kazandım sizde hesabınızı bilirseniz kazanırsınız saygılarımla............

Sayın pst99 ve lejyon55(muratbey) dürüst ve bilgilendirici açıklamalarınız için içten teşekkürlerimi sunuyorum. Sanırım biz bu işe gireceğiz, fakat geçenlerde uğradığım bir tekel bayisi arkadaşım yılbaşından sonrayı bekle filan dedi harç març olayları varmış galiba bu nekadar doğrudur, benim düşüncem de bir an önce böyle biryeri açıp hayırlısıyla başlamak... Ayrıca Tekel ruhsatı, Belediye Ruhsatı ve Sıfırdan 30 m2 lik bir dükkan açma masrafı bize aşağı yukarı kaça patlar? Bu konuyla ilgili danışacağım birşeyler olursa yine bu başlık altından sorarım.
İş, güç...

30m2 lik bir dükkan için şu an bir maliyet çıkaramam.Bu sizin alacağınız Raf sistemine bağlı..Sıfır demirbaş alırsanız ayrı bir maliyet çıkar,ikinci el demirbaş alırsanız ayrı bir maliyet çıkar..dükkanın içine koyacağınız mallar SiGara Ve tekel ürünleri peşin alırsınız..Diğer ürünleri ise kredi kartı ile veya senet le vadelide alabilme imkanınız var..

Tekel Ruhsatı okadar yüksek bir maliyeti Yok .. Tekele Gidip yada yada herhangi bir tekel bayine masrafı sorabilirsiniz..Ayrıca ensaf ve sanatkarlar derneğine ,Ve Birleşik bakkalar derneğine kayıt olup harç parası yatıracaksınız..

Arkadaşınızın yılbaşından sonra aç dediği konuya gelelim..Şimdi açtığınızı farz edelim tekele ve birleşik bakkallar derneğine verdiğiniz parayı,yılbaşından sonrada vermeniz lazım..Bu sebebden dolayı size yılbaşından sonra açın demiş..

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Açıklama için teşekkürler, yılbaşı olayını açıklamanızdan sonra tam olarak anlayabildim sağolun. Maliyet dediğim aşağı yukarı birşey işlek bir yerde açılsa tekel vs raf maliyetini karşılar denildiği için sordum. Mesela benim almam gereken sadece mal, şarküteri dolabı ve kasa vs gibi ufak şeyler olacak diye farzedip yazdım. teşekkürler
İş, güç...

sayın bonder belediye ruhsatı yerine göre 350 ile 450 arası degişiyor tekel ruhsatı 500 buluyor evet o arkadaş dogru söylemiş ama yılbaşına kadar sen o parayı fazlasıyla kazanırsın artı işyerin senelik oluyor firmalarla daha güzel pazarlık edersin yani efes,tuborg,ve sigara firmalarıyla bedelsiz alma şansın artar bence bu işi yapacaksan tam sırası 1000 lira gibi ruhsat masrafı için bekleme sen kardan fazlasıyla alırsın bu parayı raf,dolap,terazi yazarkasa,ruhsat masrafları,ve alacahınızmallar aşırı olmamakla beraber ortalama 15000bine güzel bir dükkan olur tabi bu ortalama mesala şöyle sigara 3000,efes bira2000,tuborg500,rakı,votka,cin,viski,şarap,ve böyle alkollü içecekler 4000 tabi bu artabilir kuruyemiş 500,ve raf malzemesi bisküvi falan1000 liraya dolar kola,soda,meyvesuyu,gibi şeyler500de işte bunları ortalama yazdım sen bunlara göre daha dogrusu parana göre alacaksın hemen başlıcaksın para kazanacaksın korkma gir bu işe zarar etmezsin kafanı agrıttımsa özür dilerim saygılar.........murat

Yok murat arkadaşım estağfirullah kafamı filan ağrıttığın yok bilakis çok mutlu oldum senin ve pst99 arkadaşımızın tecrübelerini dürüstce paylaşmanıza. Evet senin de dediğin gibi hocam bende bir an önce girme düşüncesindeyim kiralık dükkan arıyorum bakalım hayırlısı. Teşekkür ediyorum.
İş, güç...

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Malzeme olarak dükkanı ve hazırdaki müşterisini devir alırsınız. Ticari kimlikler devirolmaz. Bankadan pos makinasını kendi hesabınızı açtırıp isteyeceksiniz. İşletme ryhsatını siz kendi adınıza başvurup yeniden alacaksınız.

Belediyenin tekele ruhsat vermeme eğilimi varsa bunu fırsat bilecektir. Dükkan kiralanırken devir olunabilir diye mal sahibiyle anlaşılmamışsa yada mal sahibi ile arada geçimsizlik varsa devir aldığınız yeri hava parası vermiş olmanıza rağmen boşaltmak zorunda kalabilirsiniz.

Kazançlı güzel bir işin anlatılan hikaye ne olursa olsun devredilmeyeceğini hatta dört elle sarılınacağını bilin. Bu işten çok umutlu iseniz kendi başınıza sıfırdan açın.

Merhabalar hocam. Bir sorum olacaktı bu konuyla ilgili cevaplayabilirseniz sevinirim.

mal sahibi ile arada geçimsizlik varsa devir aldığınız yeri hava parası vermiş olmanıza rağmen boşaltmak zorunda kalabilirsiniz.

mesela 50 bin tl'ye devir aldık bir büfeyi. farzedelim devir alacağımız adamın 5-6 yıllık kira kontratı var.

bu kontrat devir alındığında geçerli oluyor mu?
yani 5-6 yıl kafamız rahat olmaz mı kiracı olarak?

mal sahibi, 5-6 yıl kontrat olmasına rağmen bin cinlik yapabilir mi bu durumda?

kiracı, devir aldığı dükkanda hangi durumlarda mağdur olabilir acaba?

çok açım bu bilgilere. bilgilerinize ihtiyacım var.

konu hakkında tecrübeli abilerimiz varsada onlarında yorumlarını okumak isterim. herkese teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
sorularına bildigim kadarı ile cevap vereyim,eger devir aldıgın kişinin devretme yetkisi yoksa dükkan sahibi sizi mahkemeye vererek çıkartma hakkına sahiptir ,eski sahibinin kaç yıllık sözleşmesi oldugunun hiç önemi yok,eger devir yetkisi varsa(kontratta)yinede dükkan sahibi ile oturup konuşmanız anlaşmanız en dogrusudur,devir yetkisi olsada dükkan sahibi sizi begenmezse yada kira arttırımı vs istiyorsa başınız agırabilir, ,dükkan sahibi ile anlaşıp dükkana girdiniz varsayalım 5 senelik sözleşme yaptınız eger kiranızı düzgün veriyorsanız sizi çıkartamaz ,daha dogrusu çıkartması çok zor,yok kiranı aksatıyorsan 2 haklı ihtar tahliye sebebidir,diger konu 5 senelik sözleşme yaptınız işleriniz iyi gitmedi işyerin masrafını çıkartmıyor zarardasınız,2 sene sonunda çıkmak istediniz ,hayır çıkamazsınız resmi olarak dükkan sahibi 5 senelik sözleşmedeki kira parasının kalan kısmının tamamını istemeye hakkı vardır tabi tüm malsehipleri bunu yapmaz ama bu yasaldır dikkatine derim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
kardes belliki ticarete atılmak istiyorsun cok guzel Rızkın 10 da 9 u ticarettedir demiş Peygamber efendimiz S.A.V yalnız yanlıs anlama bir krdesin olarak uyarmak istiyorum bu alkol satanların hic birinin yuzu gulmemiştir işin gercegi belası musubeti coktur gece yarılarına kadar beklicen dilenen alkolikler ve tinerciler gelcek vs vs lanetli bir iştir bence temiz helal paranı bulastırma eger basladıysan isede orayıyavas yavas kahvaltı sarayına donustur mekan işlek bir yerse sabah acarsın erkenden aksam satte 10 gibi kapatır gidersin yazık gunah yaw cidden 3 kurus alcam diye belayada musibetede ugrama oteki dunyanıda yakma eskiden yapmıs arkadaslar haklarını helal etsinler amacım kimseyi kırmak uzmek degil dogru bir tanedir
Hz.Mevlana’nın
Kanaatten hiç kimse ölmedi, hırsla da hiç kimse padişah olmadı.
Allah ile olduktan sonra, ölüm de ömür de hoştur.
Bal yiyen, arısından gocunmaz.
Bir mum diğerini tutuşturmakla ışığından birşey kaybetmez.
Ne mutlu o kimseye ki kendi ayıbını görür.

Hz.Yunus Emre
Kadılar,müftüler cümle geldiler
Kitaplarını bir yana koydular
Sen bu ilmi nerden aldın dediler
Bir kamil mürşide varmazsan olmaz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
uplayalım mı? :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya