Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Kadınlar Esnaf Olursa

BaşlatanhuyhuyhuyTarih31/08/2009 23:59:25Yorum123

İlk mesaj
Üye2981 yazı
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkar statüsünde TESK'in 167 bin 881 kadın üyesi bulunmakta. Toplam üye sayımız 2 milyon, kadınların sayısı yeterli değil” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkar kadınlar bizzat kendi adlarına girişimci olarak hizmet ve imalat sektörlerinde yer almaktadır. Kadınlarımızın girişimciliğini desteklemek amacıyla TESK olarak AB programları kapsamında iki proje yürütüyoruz. Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Koordinasyon Merkezi oluşturduk. Ayrıca Ulusal Esnaf Sanatkar Kadınlar Kurulu'nu kurduk" diye konuştu.

Ülke genelinde çalışan 24.8 milyon kişiden sadece yüzde 25'inin kadın olduğunu anlatan Palandöken, kadınların ekonomik hayata daha fazla katılması gerektiğini vurguladı.

Palandöken, esnaf ve sanatkar statüsünde TESK'in 167 bin 881 kadın üyesi bulunduğunu, toplam 2 milyon üye olduğu düşünülürse bu sayının çok yetersiz kaldığını söyledi. (SD)

haberturk.com
9/7/2009
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
123 yorum
Üye358 yazı
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye2981 yazı
Sayın Kayserim . Bu araştırma herhalde , kadının parasını kendi kazanmadığı zamanlara ait olsa gerek (:

Eğer kendi kazandığı parayı harcadığı bir araştırma ise , Kapitalist tüketim ekonomisi hayatiyetini kadınlara borçlular demek ki. Bu aralar tüketimdeki daralma , acaba kadınlar kendi paralarını kazandığı için harcamaya kıyamadıklarından olabilir mi ? ne dersiniz.(:
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye358 yazı

bende yorumunuzu bekliyordum.son cümleniz dogru tespit.
saygılar....
:)

Üye2981 yazı
Erkekler evlenmeye nasıl karar verir ?

Genç bir erkeğin dört kız arkadaşı vardı ve bir türlü hangisiyle
evleneceğine karar veremiyordu. En sonunda doğru kararı verebilmek için
bir test yapmaya karar verdi. Her birine 1000$ verdi ve "bu parayı
istediğiniz gibi harcayın" dedi..

Birinci kız arkadaşı kendisine yeni elbiseler ve ayakkabılar aldı, kuaföre ve güzellik
salonlarına gitti. Genç erkeğe geri geldiğinde söyle dedi: Senin için en güzeli ben olmak istiyorum,
çünkü seni seviyorum!"

İkinci kız arkadaşı ise genç erkeğin tuttuğu takımın iki
kombine biletini,en sevdiği türden bir suru video CD ve bir ay
yetecek bira ile geri geldi ve söyle dedi: "Bunlar senin için aldığım
hediyeler, eminim seni mutlu edecektir, senin mutlu olmanla
bende mutlu olacak."

Uçuncu kız arkadaşı ise bu parayla iyi bir yatırım yaptı ve kısa bir
sure içersinde para kendini ikiye katladı ve bu parayida çeşitli
yatırım alanlarında kullandı. Genç adama geri gelerek söyle dedi:"Bana verdiğin
parayı birlikte yaşayacağımız mutlu bir gelecek için çoğalttım, çünkü seni seviyorum!"

Dördüncü kız arkadaşı ise bu paranın bir kısmıyla bir suru kitap
aldı, kalan kısmıyla ise fakirlere yemek dağıttı. Genç adama geri
gelerek söyle dedi: "Verdiğin paranın bir kısmıyla sana layık
olabilmek için bir suru
kitap aldım diğer kısmıyla ise senin adına fakirlere yemek dağıttım."

Genç erkek dört kız arkadaşının yaptıklarından çok
etkilenmişti. Karar vermek için epey bir sure düşündü ..... düşündü..... düşündü.....

ve sonunda EN SEKSİ OLANLA olanla evlenmeye karar verdi...
ismail karagülle

Üye2981 yazı
KAYSERİM ,KARDEŞİME

Kayserilinin ineği hastalanır.Allah'ım ineğim iyleşsin 15 gün oruç tutacağım der bir süre sonra ineği iyleşir Kayseri'li vaadini tutmak için oruç tutar sapasağlam olan inek 16. gün düşer ölür.Kayseri'li Allah'ım bu garip kulunu kandırdın ya sanma ineği kurbana sayarım.Orucuda ramazandan düşerim der.
ismail karagülle

Üye358 yazı
:) :)

Üye2981 yazı
Ekonomi ve kazanç konusundan uzaklaşmadan biraz gülümseyelim

Hoca yolculuk sırasında mola verip bir hana girer.Bu sırada hana bir başka yolcu daha girer ve ikisi birden hancıdan yiyecek birşeyler isterler.Fakat hancı yiyecek olarak sadece bir balık olduğunu söyler ve bunu paylaşmalarını önerir.Bunun üzerine Hoca:

-Ben balığın sadece başını yiyeceğim der.Hancı bunun nedenini sorar.Hoca da:
-Balık başı zekayı artırır.Balık başı yiyen insan akıllı olur der.Bunun üzerine diğer yolcu hemen atılır ve Hoca'ya :
-Balık başını niye sen yiyeceksin? Ben yemek istiyorum der.Hocada itiraz etmez.Balığın koca gövdesini Hoca yer ve bir güzel karnını doyurur.Diğer yolcu ise sadece balığın başını yer ve Hoca'ya seslenir:
-Sen koca gövdeyi yedin karnını doyurdun.Ben sadece kafayı yedim aç kaldım der.Hoca da bunun üzerine şöyleder:
-Bak nasıl akıllandın!
ismail karagülle

Üye2981 yazı
BU BAŞLIKTA BİRAZ HANIMLARDAN YANA YAZILAR OLMALI .

Kadının biri kumsalda yürürken ayağı eski bir lambaya takılmış, kadın lambayı kumların içinden çıkarmış , ovalamış.

Lambadan cin çıkmış ve sadece bir dilek hakkın var, iyi düşün öyle dile´ demiş.

Kadın hiç tereddüt etmeden, cebinden bir harita çıkararak ´Orta Doğu´da barış istiyorum. Bu haritadaki ülkeleri görüyor musun? Bu ülkelerin birbiriyle savaşmayı bırakmasını, barışın tesis edilmesini diliyorum.´ diyivermiş.
Cin haritaya bakmış ve dehşetle ´ Tanrı aşkına Kadın! Bu ülkeler binlerce yıldır savaşıyorlar. Tamam işimde iyiyim ama o kadar da değil! Bunun yapılabileceğini sanmıyorum.Başka bir dilekte bulun.´ diye bağırmış.
Kadın birkaç dakika düşünmüş ve ´hayatım boyunca doğru erkeği bulamadım bilirsin; hem düşünceli, hem karizmatik hem eğlenceli biri, sevecen, ilgili, sürekli futbol izlemeyecek ve ömür boyu sadık olacak erkek diliyorum,´ demiş

Cin derin bir iç çekmiş: - Uzat şu kahrolası haritayı!!!
ismail karagülle

Üye358 yazı
Kayserilinin oğlu
Babasına gelmiş
_baba bana acil elli milyon lazım demiş.kayserili baba;
_neee
!kırkmilyonmu ,ne yapacan otuzmilyonu
Yirmi milyon neyine yetmiyor,alsana on milyon
Deyip,beş milyon vermiş.çocuk sevinçle;
_bana zaten bir milyon lazımdı kazıkladım seni
..
Babası;elindeki para sahte olmasaydı belki kazıklardın demiş

Üye2981 yazı
kayserili kasaba gitmiş . Ne kadar .
15 tl
7,5 OLMAZ MI
olmaz.
10 tl olmaz mı?
olmaz
12,5 olmaz mı ?
olmaz .
O ZAMAN, HİÇ OLMAZSA METTİN İN ÇIKARDIĞI GAZETEDEN BİR ÇIKTI AL. DA ONA SAR. ETİ DER.
ismail karagülle

Üye358 yazı
fıkralara bakan olmaz inş. huyhuyhuy:):)

Üye358 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
kayserili kasaba gitmiş . Ne kadar .
15 tl
7,5 OLMAZ MI
olmaz.
10 tl olmaz mı?
olmaz
12,5 olmaz mı ?
olmaz .
O ZAMAN, HİÇ OLMAZSA METTİN İN ÇIKARDIĞI GAZETEDEN BİR ÇIKTI AL. DA ONA SAR. ETİ DER.

dogru pazarlık ruhumuzda var katılıyorum.

Üye2981 yazı
Bakan biraz değişik şeyler okuyup rahatlar . Rahatsız olduğunu söyleyen olursa siliveririz olur biter .
ismail karagülle

Editör5590 yazı
Bu başlığı eğer bir hanım açmış olsaydı devamı böyle gelmezdi. Yaşadığımız ortamda kadın erkek arasındaki fark bu.

Ama bu farkın fizyoloji ya da akıllılıkla falan bir ilgisi yok. Erkeklerin daha aktif ve gelişmiş olmasıyla alakası var. Kadınların piyasaya çıkması gerek. Kendilerini geliştirmesi gerek.

Benim bir tespitim vardır. İstanbul da da yaşadım Konya da da , İstanbulda bir sokak kedisine pist derseniz döner bakar durumu anlamaya çalışır yemek mi verecek yoksa kötü niyetli mi diye. Konya da bir kediye pist derseniz direk kaçar.

Aktif yaşam her canlıyı geliştrir !!!

Haydi hayırlısı yazdık bunları ama belamızı bulmayız inşallah . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye2981 yazı
Konyanın kedisi ile , İstanbulun kedisi örneklemesinden . Kadınla ne alakası var , Burada ki kedi toplumda ki kimleri temsil ediyor.? (:
Hocam biraz açarmısınız (:

Yada hiç dokunma , iş açma akşam akşam .
ismail karagülle

Üye303 yazı
EE BÖYLE OLMASI DOĞAL TARİHTEN BERİ KADIN SADECE EVİNİ YÖNETMİŞTİR...REİS ERKKEKTİR GÖRÜNÜRDE AMA O LAF ASIL OLAN GİZLİ YÖNETİCİDİR...
KADIN BİT ATAKTA BULUNUR : DUR SEN ELİNİN HAMURUYLA KARİŞMA ERKEK İŞİNE...DERLERR...

Bİ FIKRADA BENDEN BİR BAYAN OLARAK::
hayatı boyunca bir baltaya sap olamamış her elini attığı işi kurutmuş bir adam kumsallda elleri cebinde nasıl köseyi dönerim deye düşünerek yürüyormuş...
bu arada ayağına bişey takılıp düşmüş..
bu takıldığı şey alaaddinin lambasıymış bir anda cin cıkmış ve DİLE BENDEN NE DİLERSEN...demiş..
-adam: ÖZÜR DİLERİM... Demiş.
İSTİSNA BENSEM, KAİDELER BOZULUR...

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Ö?renci
Yeni Üye43 yazı
sayın mettin size saygılarımı iletiyorum.düşüncenizde hakılsınız biz her ne kadar eşitlik için cırpınsakda malesef dediklerinizde hem fikiriz yok eşitlik:yok ve bir kadın olarak biliyorum ki cok zor yinede calışmak ve varolmak için hayata yola eşitliye devam diyorum saygılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Tekstil
Üye643 yazı
Şimdi artık milföy hamuru, böreklik yufka her şey hazır paketlerde , marketlerde ne istersen var tarifi de var içinde, yemek yapmak o kadar kolayki elini deydirmeden oluyor, zaten çoğu elini deydiremiyor ki hiç bir şeye ojeler bozulur diye :))

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye303 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
Valla kuran insanın insana üsttünlüğünü akıldan olduğunu söylemiş,evet ben kadın erkek ayırımına karşıyım ama biraz bir bakalım şimdi hayata,baba ölür sorarım maaş kime bağlanır,niye erkekler askere gidiyor eğitimine işine ara veriyor bayanlar nerde,neden bayanlara her yerde yer vermek zorundayız örnek toplu ulaşım araçlarında,niye bayanlara doğum izni veriliyor,bebeğin ağlamasından sabaha kadar uyumayan babaya izin yok,neden sırf bayanlar için sığınma evleri var erkekler için yok,neden kadınları teşvik eden iş fonları var erkekleri teşvik eden fonlar yok,o yüzden arkadaşlar kadın kadındır erkek erkek,eşitlik yok ,bazı iskandinav ülkelerinde bu haklar var ama dünya genelinde de yok bence,o yüzden de en iyisi beraberce güzel olan her şeyi paylaşmak,gerisi miş mış bence...

ERKEKLER İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK İSTİYORUZZZ

maaş kadınlara bağlanır cünkü ataerkil bir toplumda yasıyoruz turkiyenin her yerinde kadınlar calışmıyor zor durumda kalmasınlar diye, askere bayanlar fiziki olarak müsait değil ama askere gidecek yürekleride anneler yetiştiriyor, aryık bayanlara fazla yer veren kalmadı arada centilmenler cıkıyor:), e artık doğum iznini bi zahmet versinler cünkü kadın doğum yaparken yeterince zahmet cekiyor, bebek istediği kadar ağlasın baba bi bataniye ceker ve kanepeye kamp kurar o da kolay, bayanlar sığınma evleri var çünkü sakakta feci erkekler var onlardan da korunmak lazım erkek bir otelde bulabilir,iş fonları var çünkü çalışan kadın sayısı az türkiyeyi sadece erkekler mi kurtaracak:), bencede eşitlik yok...
hem çocuk bak hem çalış zor meslek...sonrada erkekler bangır bangır bağırsın eşitlik istiyoruzzz...allahtan revamı bu???=(

mehmet ustama gelince abi hiç milföy hamuruyla börek yaptınız mı o hazır ama ben çoğunuzun beceremeyeceğinizi iddia ediyorum...hem artık herseyin hazırı var o zaman neden evleniyor ki bu erkekler...
kabul edin kadın üstün bir varlık...

Yeni Üye43 yazı
mehmet ustam anlşılan cok milföy hamurundan börek yapmışsınız tabi her şeyin hazırı var ama kadın eli deymedende yenmiyor.herşeyin hazırınıda ortaya koymak başka bir marifettir sayın asiltürk sizede saygılar cok haklısınız katılıyorum herşeyin hazırı var demekten vazgecmezler hemde evlencem diye cırpınırlar ve üstüne üstlük evlenincede herşeyi hazır isterler hiç bir şeyi tek yapamazlar.vesselam kabul edelimki kadın gercekten üstün bir varlıktır

Üye643 yazı
Bu milföy hamuru o kadar büyük kolaylık ki, bunun imalatı için araştırmalar yaptım, evden başta destek aldım ama devamı gelmediği için üretim yarım kaldı ve biz yapıncaya kadar piyasası ucuzladı astarı yüzünü geçeceği için ben projeyi askıya aldım.Börekçilerin yaptığı basit tarifleri uyguladık mükemmel sonuç aldık.Uygulaması ve pişirmeside çok basit sonuç mükemmel çıtır çıtır...
ASLI TÜRK kardeşim siz herhalde üniversitede öğrencisiniz okulu bitirince hayat üniversitesi başlayacak bazı şeyleri o zaman anlarsınız, saygılar :))

Yeni Üye43 yazı
afiyet olsun mehmet ustam

Yeni Üye43 yazı
bu konuyu acan huyhuyada ayrıca teşkkürler

Üye643 yazı
Bakın arkadaşlar eşitliği kabul etmeden , ortaya üstünlük çıktı , kazara eşitliği kabul edersek bizim halimiz nice olur bilinmez :))
Bizi koruyacak kanunlarda yok, sığınma evimizde yok :))
erkekler niye evleniyor yaşlanınca yalnız kalmamak için ve torunlarını görmek ve sevmek için, gençlikte herşey kolay gelsede yalnızlık çok zor...

Üye2981 yazı
Teşekküre bir şey değil .
Ben sizlere teşekkür ediyorum ne güzel medeni , medeni tartışmasını bildiğimizin örneklerini veriyorsunuz .
Kadın ve erkek aslında bir bütünün , tatlı tatlı rekabet eden iki yarısı gibidirler. Biri olmadan diğeri , diyet yemeği gibidir tatsız tuzsuz. Bir araya gelince hayat neşvi neva bulur.
Sosyal hayatta tatlı bir rekabeti vardır . Bu da tadında kalırsa , renk katar.
Son dönemde , ekonomik hayatta da varlar. Ve her geçen gün varlıkları artıyor. İş gücüne katkıları rakkamlarla ifade edildiğinde inkar edilemez bir üretim artışının sebebidir.

Sayın kaderimsin , Sayın Asiltürk

Nasıl , erkek egemen topluma karşı çıkıyorsak . İnsanları , neslin devamı dışında ki bir çok konuda, bilhassa ekonomik konularda cinsiyetsiz olarak görmek doğru ise . Birini diğerinden üstün görmek ve öyle olduğunu var saymak o kadar yanlıştır kanaatimce . 9 ay on günlük sevimli canlılar olarak dünyaya gelmişler . en saf ve temiz halleri ile . Ben, onların, o ilk günlerindeki gibi kalabilselerdi dünya daha yaşanılması güzel bir yer halinde olurdu. Diye düşünüyorum .
onların bebek halleri, yaratılışın ilk günleri gibidir. (adem ile havvanın cennetteki günleri gibi )
Biribirleri için bir neşe kaynağı ve biribirlerinin eğlencesi idiler.
Sonrasında bozulan düzen bu günlerdeki çözülemez problemleride birlikte çoğalttı.
İlk günkü gibi olmaya çalışmak lazım .
Benim hayatımda kadının yeri,( biraz özel ama) çok önemlidir.
Biz 4 kardeşiz . Hepsi erkek
YEYZEM YOK .
halam benim hatırladığımda bir kadından çok , yüz yaşında bir ihtiyar gibiydi .Kadını hatırlatan bir yanı yoktu. ( yüz yaş konumunu anlatmak için kullandığım bir abartı)
Allah bağışlasın cümlenin evladıyla birlikte , 3 oğlum var .
orta okulu ve liseyi erkek okulunda okudum.
kızlarla ancak üniversitede karşılaştım .
Yani dostlar bizde kız yok .
O yüzden ben biraz nadir bulunan varlıklar gibi de görüyorum kadınları .
ismail karagülle

Üye303 yazı
mehmet ustam okul bitmeden hayatı kavradım ben zorluklarınıda cektim çoktan ama evlenince çalışırmıyım bilmiyorum duruma göre değişir...ama sizinde öğrenmeniz gereken bişey var:) yufka böreği... yufkası hazır merak etmeyin...=)
o işin sakası kimse kimseden üstün değildir ama sunu kabul edin kadınlar cok çalışıyor...herkonuda çalışkanlar... ya mesela düşünün erkek tamam çalısıyor ama kadının evde saatlarce dolaşması çalışmak değilmi...
inanın dünyanın en zor işi mesela: aksama kadar binbir zahmet çeşit çesit yemek yap 15 dk. yensin bitsin olur bu nerede okadar emek varmı emege saygı hani???

Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Konyanın kedisi ile , İstanbulun kedisi örneklemesinden . Kadınla ne alakası var , Burada ki kedi toplumda ki kimleri temsil ediyor.? (:

Hocam şair burada ''evinde hanım hanımcık oturursan gelişemezsin demek istemiş''

Kediler kedileri temsil ediyor hepsi bu . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Alıntı Yapılan Metin:

Hocam şair burada ''evinde hanım hanımcık oturursan gelişemezsin demek istemiş''

Kediler kedileri temsil ediyor hepsi bu . . .

iyi toparlama , pravakasyona gelmedin tebrikler.
ismail karagülle

Üye643 yazı
ASiLTÜRK kardeşim her türlü emeğe ve emekçiye saygımız sonsuz, evet dünyanın en zor işi ev işi çok yoruluyorlar, ramazan ayında biraz dinlenmek onlarında hakkıdır...

Üye2981 yazı
Hanımlar ramazan ayında senelik iznemi çıkıyorlar .
ismail karagülle