Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Kadınlar Esnaf Olursa

BaşlatanhuyhuyhuyTarih31/08/2009 23:59:25Yorum123

İlk mesaj
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkar statüsünde TESK'in 167 bin 881 kadın üyesi bulunmakta. Toplam üye sayımız 2 milyon, kadınların sayısı yeterli değil” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkar kadınlar bizzat kendi adlarına girişimci olarak hizmet ve imalat sektörlerinde yer almaktadır. Kadınlarımızın girişimciliğini desteklemek amacıyla TESK olarak AB programları kapsamında iki proje yürütüyoruz. Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Koordinasyon Merkezi oluşturduk. Ayrıca Ulusal Esnaf Sanatkar Kadınlar Kurulu'nu kurduk" diye konuştu.

Ülke genelinde çalışan 24.8 milyon kişiden sadece yüzde 25'inin kadın olduğunu anlatan Palandöken, kadınların ekonomik hayata daha fazla katılması gerektiğini vurguladı.

Palandöken, esnaf ve sanatkar statüsünde TESK'in 167 bin 881 kadın üyesi bulunduğunu, toplam 2 milyon üye olduğu düşünülürse bu sayının çok yetersiz kaldığını söyledi. (SD)

haberturk.com
9/7/2009
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
123 yorum
girişimci bir kadına nasıl bir yardım yapıyorlar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Otomotiv

Şimdi anladım . Koniks biraz erkek ağırlıklı bir yermiş . Bu konuda sözü olan hanımların çok olacağını zannediyordum . Ama demek yok muş .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
ne yazıkki her yerde olan erkek egemenliği buradada mevcut:) bende bir bayanım ve enkısa zamanda iyi bir girişimci olma yolunda ciddi girişimlerim olacak :) ama maddi imkanlar çok kısıtlı o yüzden kredi veren yerleri araştırmaya kara verdim bana şans dileyinnnnn

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Serbest meslek
Bence yanlış. Çok fazla bayan var. Fakat çok fazla yazmaya istekli değiller.

Birincisi bir şeyleri kurcalamaya erkekler kadar istekli değiller. Açıkcası daha akılcılar. Bir fikirleri olsada hiç bir etkinin olmayacağını bildikleri bir konuda yazı yazmayı anlamsız buluyorlar. Erkekler can sıkıntısından vatan kurtarmaya kalkarken bayanlar bunu anlamsız buluyor.

İkincisi aralarından harika yazarlar çıkıyorsada genel olarak yazı yazma konusunda tutuk kalıyorlar. Tutukluğun bir sebebi canlarını sıkacak cevaplar gelmesinden olabilir. Ya da çocukluktan itibaren kız çocuğu bir adım geride durur kendini ortaya atmaz tembihleri içlerine işlediğinden olabilir.

Fakat burada çok bayan olduğundan eminim. Bir kısmı üye bir kısmı sürekli okuyor çok ilgisini çeken bir şey olursa hemenüye olup bir kaç yazı yazıyor sonra bırakıyor.

Burada bir erkek egemenliği yok. Bir egemenlik olması için erkek sayısının çok ve baskın yazıların olması lazım ki bir çok üye isminin cinsiyeti bile belli değil.

Ancak burada çok karizmatik baskın bayanlarında bulunduğu tecrübe ile sabittir.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Sahi ne oldu .O baskın karakter .
Renkli tartışmaları vardı . Son zamanlarda yok . Yönetim mi ???
ismail karagülle

bu arada akın bey devlet tabanlı derken kaymakamlık falan mı demek istediiniz biraz yabancıyımda bu konulara

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Serbest meslek
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fulyam82
ne yazıkki her yerde olan erkek egemenliği buradada mevcut:) bende bir bayanım ve enkısa zamanda iyi bir girişimci olma yolunda ciddi girişimlerim olacak :) ama maddi imkanlar çok kısıtlı o yüzden kredi veren yerleri araştırmaya kara verdim bana şans dileyinnnnn

Şansın açık olsun .
Şans lazım ama , sermayeden de önemli şeylerde lazım .
Ne satabilirim ?
Satabileceğim bu şeyi en iyi şartlarla nasıl mübayaa ederim ?
Bu iki önemli soruyu sırasıyla cevaplamak esas önemli olan .

Ben şu ürünü şu miktarda satabilirim cevabı . çok önemli . Bu soruya verilecek cevaptır. bizim (bizlerin ) esas sermayesi .
Kolay gelsin . sağlıcakla kalın .
ismail karagülle

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fulyam82
bu arada akın bey devlet tabanlı derken kaymakamlık falan mı demek istediiniz biraz yabancıyımda bu konulara

Direk kaymakamlığa bu konuda başvuru yapılacağını sanmam. Ancak kaymakamlığa gidip derdini anlatan bir bayana muhtemelen bir kaç adres vereceklerdir.

Her şehirde başvuru yapılabilecek farklı adresler var. Örneğin be İlçe Milli Eğitimin bulunduğu binaya gittiğimde katın birinde Sosyal Yardımlaşmanın tabelasını görüyorum. Desteğe ihtiyacı olan iş kurmak isteyen bir bayan olsa idim fiklrimle beraber oraya gider konuşurdum.

Sabıkanız yoksa, vergi borcunuz yoksa, kanuni durumunuzda enteresan bir özellik yoksa bir bayan olarak bir erkeğe göre çok daha kolay yardım alırsınız.

Ama biraz çaba gerek.

Esnaf ve sanatkarlar odasına direk müracaat edilebilir. Her ilde bulunur. Bir çok tür işletme için irili ufaklı destekler verirler.

Sosyal Yardımlaşma kurumuna direk başvuru yapılabilir o da her ilde bulunur. Bu kurum daha basit küçük destekler verir.

Gene Valiliğe bağlı destek amaçlı kurulmuş adını bilemediğimiz her ilde farklı olabilen kurumlar var. Bazısı kurs sonucunda iş kurup destek veriyor bazısı kurstan sonra işe sokuyor.

Bunlardan başka devlete bağlı olmayan vakıf ya da dernek gibi işleyen ama kadına destek konusunda yapılanmaya gitmiş sivil oluşumlar var. Bunların adının faaliyetlerinin il il bilinmesi mümkün değil. Bulunduğunuz yerde takip edip bulmak gerekiyor.

İnternet yoluyla ya da bölgesel neşriyatlar yoluyla belki dostlar arkadaşlar yoluyla . . .
tamnland.com

Herkese Selamlar, bende yurtdisnda ikamet eden bir bayanim ve ileride Tr den ithalat yapmak istiyorum. Ama suanda arastirma, ögrenme ve bol bol bilgi edinme asamasindayim :) gercek yasanmis olaylarini, bilgi ve tecrubelerini paylasan tum girisimci arkadaslara tesekkurler... herkese hayirli kazanclar.
En iyi dileklerimle...

Yerleşim Norveç / OsloMeslek Ticaret
merhabalar...
Bayanların esas görevi nedir:
evin içişleri bakanlığıdır :)) (yemek yapmak, çocuk bakmak, en azından bizde öyledir ve öyle kalmalı, yuvayı dişi kuş yapmalı, bayanların biyolojik, sosyolojik ve psikolojik yapısı da öyle değilmi...)
erkeklerin görevi para kazanmak, eve ekmek getirmek, gerektiğinde vatanı kurtarmak...
saygılar.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Mehmet ustam , iyi ki sanal alemdeyiz . Hanımların elinden kimse alamazdı seni .(:
Bu senin söylediklerin çok eskilerde kaldı iyi ki de kaldı . Bizler tek başımıza evi geçindireceğiz diye yırtındık durduk . Ve hanımları evbe hapsettik kadınlar yaşamın içinde yaşamadan hayatlarını geçirdiler . Ben yanlış yaptığımızı zannediyorum . Şimdi düzelmeğe başladı . Kadınlarda iş hayatına atılıp erkeklerle birlikte çalışıp kazanıyor , hayata karşı daha dayanıklı oluyorlar . Artık erkek işi hanım işi diye bir şey de kalmadı . Evde ki bulaşık, temizlik, yemek vs ( çocuk doğurmak ve emzirmeyi şimdilik beceremiyoruz ) her türlü işleri beyler zaten hanımlara yardım adı ile başlayıp şimdilerde hanımlardan daha iyi yapıyor haline geldiler. Hanımlarda erkeklerin yaptığı bir çok işte erkeklerden daha başarılı oluyorlar . Ticaret hayatında , pazarlama ve müşteri temsilciliği ve daha da sayabileceğim bir çok işte erkeklerden daha başarılılar. Ve daha güvenilir satıcı ve daha güvenilir müşteri oluyorlar. Bu sonuncusu benim çok önem verdiğim konu . güvenirlilik . Ki hanımlarda bu konuda daha iyiler.
ismail karagülle

Çalışan bayanlara her ay bir de ayın elemanı diye altın takmalı o zaman. Yukarıdaki görevlerden başka bir de erkeğe adanan görevi yapıyorlar ya.

Evde yumuşak bir hiyerarşiyi hep savunmuşumdur. Yani adil bir görev dağılımı . . .

İnsanlar bir reis görmek ister o zaman babanın adını reis koyalım. İnsanlar bir meşakkatli , sadık , becerikli bir ev hanımı görmek isteler o zaman hanımın adını dişi kuş koyalım. Ama aslında iki arkadaş olsunlar.
tamnland.com

Toplumun her kesimi için aynen uygulanabilir bir denge yoktur. Hatta diyebiliriz ki aynı toplum kesitinde aynı kültürde ve aynı tahsilde bile olsa , farklı dengeler üzerine kurulur evlilikler. Bazen öyle çiftler görürüz ki kadının reis olması halinde , daha sağlıklı bir aile ortamında , daha doğru karalar alınabilir bir aile görebiliriz.
Biraz daha abartayım , bazen bir ailede çocuk reislik yapsa, sanki daha iyi kararlar çıkar . Veya öyle bir aile görürüz ki aileya bir gelin gelir, ve en doğru karalar , onun tarafından alınır.

Uzun lafın kısası , Kadın , erkek diye değil . İnsan olarak bakarsak , her bireyi allahın ilk dünyaya getirdiği gibi , dokuz ay ongünlük , eşit bireyler olarak alırsak ve ondan sonra herbirine yeteneği ve becerisine göre görev ve sorumluluk yüklersek . Bunları yaparken cinsiyeti konusunda görmez olursak . Doğru yapmış olur . Ve eskiden beri gelen doğmaların iyi olanlarını alıp, kötü olanlarını, faydasız olanlarını terk etmiş oluruz.

Eskliden öğrencilik yıllarımızda kendimize göre felsefe yapmak için tartışma açardık .
Soru şu Beyin mi ? yokra kalp mi daha önemli .
Bunlardan biri kadın diğeri erkek ise , biri olmadan diğeri beş para etmez . Hayat devam etmez. (ŞİMDİLİK, ilerde ne olur bilinmez.)
ismail karagülle

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetustam
merhabalar...
Bayanların esas görevi nedir:
evin içişleri bakanlığıdır :)) (yemek yapmak, çocuk bakmak, en azından bizde öyledir ve öyle kalmalı, yuvayı dişi kuş yapmalı, bayanların biyolojik, sosyolojik ve psikolojik yapısı da öyle değilmi...)
erkeklerin görevi para kazanmak, eve ekmek getirmek, gerektiğinde vatanı kurtarmak...
saygılar.

Mehmetustam bey,
Bu yazınızdan dolayı size acıdım doğrusu.Benim babamda kadınların kafası çalışmaz zannederdi hatta beni okutmayacaktı şimdi 26 personelli bir yerde mesul müdürlük yapıyorum benim yetkim olmadanda istasyonun işleri duruyo o 26 personelin (ERKEK)evine ***üreceği rızık bile riske giriyor.Böbürlenmek niyetiyle yazmıyorum bunları.Trafikte bile bazı erkeklerin sindiremediğini anlıyorum.Senin kafana göre erkek eve ekmek getirir kadında yer.Bende bayanların cocuklarını bakması taraftarıyım imkan varsa baksınlar ama kabuguna sıgmayan(girişimci) yada dirsek çürütüp okumuş bayanlarında evde oturup biri getirsede bizde yesek demesi fıtratlarınıda aykırı olsa gerek..EE birazda sizin gibi düşününler sindirsinler artık.Ayrım yapmak ırkçılık gibidir.Kadınların biyolojik,sosyolojik,psikolojik yapısı iş yapmamayı gerektirmiyo.Hatta arastırmalar kadın personelin daha dikkatli ,titiz ,işi erkeklerden daha ciddiye aldığı yönünde ve o şirketin başarı oranının daha yüksek olduğu yolundadır.
http://www.tasarrufuzmani.com Z.Berrin
Üç şey fesat ve yıkım sebebidir:
1-Helalden kazanmama.
2-İstenilen ve doğru yere harcamama.
3-Yasaklanan yerlere harcamadır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Atatürk ün dediği gibi halkın yüzde 50 si ile kalkınma olmaz,ama şimdi 23 senedir çalışma hayatında olan biri olarak birincisi kesinlikle kadın erkek eşitliği yok iş hayatında,artı örnek verim hiç bir bayan tam olarak erkeğin bakış açısından bakamıyor olaya,en önemliside erkeklerde bayanların bakış açısı ile,buda her iki kesiminde olmazsa olmazını önümüze koymuyor mu,yani bir elmanın iki yarısı gibi...O yüzden idarecilik yaptığım zamanlarda özellikle bayan personelin sorunlarına görüşlerine her zaman önem vermişimdir,zira biz mesai bitince rahatız eve giderken ya onlar,bu yüzden bayan arkadaşlarımıza her zaman eğer aydınlık yarınlar istiyorsak gelecek nesillere güzel bir ülke bırakmak istiyorsak daha çok yardımcı olmamız gerekir,yuvayı dişi kuş erkek kuş hegomonyasından da artık kurtarsak diyorum,tarlada, evde, işte,eğitimde,hayatın her kesimin de onlara çok, ama çok ihtiyacımız var,kadınlarımızın kadrini kıymetini bildiğimiz de işte o zaman muasır medeniyet seviyesine çıkabileceğimizide unutmayalım...Bunun başka da reçetesi yok...Saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mystone
Alıntı Yapılan Metin:

Mehmetustam bey,
Bu yazınızdan dolayı size acıdım doğrusu.Benim babamda kadınların kafası çalışmaz zannederdi hatta beni okutmayacaktı şimdi 26 personelli bir yerde mesul müdürlük yapıyorum benim yetkim olmadanda istasyonun işleri duruyo o 26 personelin (ERKEK)evine ***üreceği rızık bile riske giriyor.Böbürlenmek niyetiyle yazmıyorum bunları.Trafikte bile bazı erkeklerin sindiremediğini anlıyorum.Senin kafana göre erkek eve ekmek getirir kadında yer.Bende bayanların cocuklarını bakması taraftarıyım imkan varsa baksınlar ama kabuguna sıgmayan(girişimci) yada dirsek çürütüp okumuş bayanlarında evde oturup biri getirsede bizde yesek demesi fıtratlarınıda aykırı olsa gerek..EE birazda sizin gibi düşününler sindirsinler artık.Ayrım yapmak ırkçılık gibidir.Kadınların biyolojik,sosyolojik,psikolojik yapısı iş yapmamayı gerektirmiyo.Hatta arastırmalar kadın personelin daha dikkatli ,titiz ,işi erkeklerden daha ciddiye aldığı yönünde ve o şirketin başarı oranının daha yüksek olduğu yolundadır.

Sayın müdürüm mystone sizin personelinizden çok, çok fazlasıyla boğuşan end. müh. bir kızım var benimde. Evden işe, işten eve koşmak için o da bir araba aldı,o da aynı şeyleri yaşıyor. Ben onada acıyorum, sizede...
Babanıza da saygılar, çok ilerde anlarsınız babanızın, annenizin değerini ...
Rızkı verenin aracılığını yapanlar, sanki rızkı onlar veriyorlarmış sanarlar bundan sakınmak lazım.
Makam, mevki, şan, şöhret, sağlık daima kalıcı şeyler değildir, gelip geçicidir kıymetini bilelim

Mesleğe ilk başladığım gençlik yıllarımda görev yaptığım şirket ben olmazsam batar zannederdim fakat aradan geçen onlarca yıldan sonra o şirketler hala ayakta.
İş hayatında gördüğüm bayanların tamamına yakını nedense bulundukları görevde aynı görüşe hakimler o işi sadece kendileri çok iyi yapıyor zannediyorlar.

-Bir erkek eve para getirirken o paranın değeri yoktur fakat bir bayan üç kuruşta olsa para kazanmaya başladımı o para çok değerli olur ve ozaman evde BENİM PARAM kavramı ortaya çıkar.
-Bir erkek 300-500 kişilik kadrolar yönetir ve sadece yöneticidir her gittiği yerde ben bukadar insana ekmek veriyorum diye anlatmaz. Fakat bir kadının emrinde 30 kişi oldumu o şirkette olmazsa işler durur ve çalışanlar evlerine ***ürecek rızık bile bulamazlar.

Sayın bayanlarımız sizlerin iş hayatında olmasına hiçkimse karşı değildir olamazda yanlız şunu unutmamakta fayda vardır iş hayatında bayan olmak ayrı şeydir profesyonellik ayrı şey.
Erkeklerin hergün sıradan olarak yaptığı ve böbürlenme gereği duymadıkları işler sizler tarafından yapıldığında neden çok önemli bir iş olabiliyor.
Bu forum yazılarında bile birilerine çatma ihtiyacı hissettiğinizde yönettiğiniz insanlar neden koz olarak kullanılmaya çalışılıyor hiç tanımadığınız birine neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz.
Sizinle aynı fikirde olmayan ve acıdığınız insanlar yönettiğiniz insan sayısına bakarakmı sizinle aynı fikre sahip olacaklar
Trafikte sindirilemeyen şey kadınlar değil trafik düzenine uymayan hızlı gidilecek yerde yavaş giden, dönülmeyecek yerden dönen, düz yolda ani duruşlar yaparak arkadan gelen aracı zor durumda bırakan,
olmadık yerlere park eden İNSANLARDIR bunları yapmayan bayanlar inanın gayet rahat sindirilebilir.
İş hayatındaki bayanların rahat çalışma ortamlarını yine erkeklere borçlu olduğuda unutulmamalıdır aynı görevde bulunan bir erkeğe davranış ve konuşma şekli ile bir bayana davranış şekli farklı olduğundan iş hayatının acımasız yüzü siz bayanlarımıza gösterilmemektedir.
Lütfen sizlere saygımız vardır ve iş hayatında sizleri görmektende mutluluk duymaktayız yanlız yaptığınız işi bir gövde gösterisine dönüştürmeyin.
Lütfen iş hayatınızda daha profesyonel olun, yaptığınız işi silah gibi kullanmayın, tanrı rolünü üstlenmeye çalışmayın, bunu yapmak içinde fazla uzağa gitmenize gerek yok etrafınızdaki erkek yöneticilerin hal ve hareketlerine bakarak öğrenebilirsiniz.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Hayretle yazıları okudum çok güzel alıp lastik gibi uzatmalar yapılmış sündürüldükce sündürülmüş konuyu biryerden biryere ***ürüp bir duvardan öteki duvara çarpıttıkca çarpıtmışınız.Vallaha yazk..Kimsenin böbürlendiği yok.Biz bayanız haddimizide biliriz neyizki zaten biz.İşi bu duruma getirdiniz vallahi yazık..O yazıyı örnek teşkil amacıyla yazmıştım ama her yerde olduğu gibi sizin gibi düşünen BAZI beylerin olduğunu unutmuşum.Bay-bayan tartışmaları enson gireceğim tartışmalardır sonu yoktur bunların birsürü düşünce çıkar ortaya.Neyse herkese hayırlı işler..
http://www.tasarrufuzmani.com Z.Berrin
Üç şey fesat ve yıkım sebebidir:
1-Helalden kazanmama.
2-İstenilen ve doğru yere harcamama.
3-Yasaklanan yerlere harcamadır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Ramazan ayının, umursayanlar için en önemli özelliği içimizdeki iyi insanın tamamını dışarı aktarmaktır.

Sadece oruç tutup aç kalmak değil. Amaç aç kalmaktan çok açlıkla terbiye olmak bir şeyleri hatırlamak.

Ne dersiniz ?
tamnland.com

Ramazan ayının , son haftasında ,( peygamber efendimiz de yaparmış) bazı yol mensupları kendilerini bir camiye adeta haps ederlermiş, gönüllü haps . ve tefekkür ederlermiş .Rivayet olunur ki ilk üç haftalık oruç birazda o son tefekküre hazırlıkta olurmuş .
Tefekkür , derin derin düşünme ileri boyutta düşünme , normalün çok üzerin yoğunlukta düşünme .Neyi varlık nedenimizi ve yaradılışımızı . dolayısı ile her şeyi .TÜMÜ .

İş hayatı ve diğer şeyler. Kadın erkek ilişkilendirilmesi .,siyaset . Bu tefekkür sonunda yapılırsa .Bu gün düşündüğümüz ve savunduğumuzdan başka şekillerde , düşüncelerimizin şekillendiğini görürüz.
Bu tür düşünme olayların diğer boyutlarınıda düşündürür.
İşte bu tür düşünmeye bir mevlana anlatısı ;
ahali toplanmış fuhuş yaptığı herkes tarafından bilinen bir fahişeyi, taşla**** recm etmek üzere.
Durun demiş , ve fahişeyi yerden kaldırıp, sen ne mübarek bir kadınsın .Seninyerin cennette ..........( en yüksek yerlerden biridir ) demiş.

Tabii ahali şaşkın , nedir ? bu hareketinin sebebi bildiğimizden başka şeyler mi ? biliyorsun ki böyle davrandın ve bu sözleri söyledin derler.

Cevap ; olaya başka bir boyutu ile bakılabileceğinin , en tipik ve çarpıcı örneği .
O sizin namusunuzun kalkanı idi .O yüzden ona öyle davrandım .Der .

Bende bu sözden sonra yukarıda tartışılan olaya farklı , yaklaşabiliriz. bir örnek verelim biraz uç örnek olsun .
İşyerinde kadın olmak , bazı avantajları olduğu gibi , üst yöneticinin bazen farklı beklentilere girebileceği bir semboldür de işini ne kadar iyi yaparsa yapsın. Beklentilerine cevap vermesinin mümkün olmadığını anlayan üst yönetici onu bir türlü terfi ettirmeyecektir de. Hem ev hanımı olmak , hem anne olmak , hem iffetli olmak ve eşşek gibi çalışsa bile mevzul miktardaki bu üst yöneticinin taleplerini geri çevirdiği için terfi edememek . Ne kadar zor olsa gerek . Bu sadece bir tanesidir. Kadının iş hayatının zorluğunun .
Çoğaltılması mümkündür.
ismail karagülle

huyhuyhuy hanım ben kadın girişimcilerini destekleme sitesine girdim bu bilginiz hanımlar için cok faydalı teşekkürler bence kadınlar birbirlerini desteklemeli pes etmemeliki başarabilsin ve kendini ispat etsin.ben siteyi inceledim ama destek ve eyitim programlarını bulamadım ben izmirde oturuyorum nasıl bilgilenebilirim yardımcı olurmusunuz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Tekstil
İsmail abi !? Yoksa siz eski arkadaşmısınız ? Umut beyle . . .
tamnland.com

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
İsmail abi !? Yoksa siz eski arkadaşmısınız ? Umut beyle . . .

Bilmem , bekliyorum .bende de öyle bir düşünce hakim oldu inşallah iyi anılarımız olan bir tanıdık çıkar .
ismail karagülle

Açıkca söyleyeyim de içimde kalmasın. ''Huyhuy Hanım'' a çok ama çok güldüm. Abi kızma valla .

Resim çok belirleyici olmuş bundan fazlası olamazdı. Vurgu yüksek !

Fakat bayanları da ürkütüp kızdırmamak gerek. Hayat mücadesinde herkes çok alıngan. Kimsenin değil, kağıt üzerinde yazıp nedense cebimizde olmayan milli gelirin suçu.

tamnland.com

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Açıkca söyleyeyim de içimde kalmasın. ''Huyhuy Hanım'' a çok ama çok güldüm. Abi kızma valla .

Resim çok belirleyici olmuş bundan fazlası olamazdı. Vurgu yüksek !

Fakat bayanları da ürkütüp kızdırmamak gerek. Hayat mücadesinde herkes çok alıngan. Kimsenin değil, kağıt üzerinde yazıp nedense cebimizde olmayan milli gelirin suçu.

Ramazan günü telaşla vurguyu biraz fazla kaçırıp o resmi göndermişim . Az evvel bizim hanıma da gösterdim. Yerlere düştü gülmekten . Öyle efemine yazılar yazarsan tabii öyle zannederler. Dedi .buda bir hanım görüşü. İçimize işlemiş hocam feodal fikirler. azıcık demokrat oldunmu karizma yerlerde sürünüveriyor. Şaka ile karışık bende çok güldüm hanım niye gülüyorsun dedi de ona da gösterdim yazıyı.

ismail karagülle

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
Mehmet ustam , iyi ki sanal alemdeyiz . Hanımların elinden kimse alamazdı seni .(:
Bu senin söylediklerin çok eskilerde kaldı iyi ki de kaldı . Bizler tek başımıza evi geçindireceğiz diye yırtındık durduk . Ve hanımları evbe hapsettik kadınlar yaşamın içinde yaşamadan hayatlarını geçirdiler . Ben yanlış yaptığımızı zannediyorum . Şimdi düzelmeğe başladı . Kadınlarda iş hayatına atılıp erkeklerle birlikte çalışıp kazanıyor , hayata karşı daha dayanıklı oluyorlar . Artık erkek işi hanım işi diye bir şey de kalmadı . Evde ki bulaşık, temizlik, yemek vs ( çocuk doğurmak ve emzirmeyi şimdilik beceremiyoruz ) her türlü işleri beyler zaten hanımlara yardım adı ile başlayıp şimdilerde hanımlardan daha iyi yapıyor haline geldiler. Hanımlarda erkeklerin yaptığı bir çok işte erkeklerden daha başarılı oluyorlar . Ticaret hayatında , pazarlama ve müşteri temsilciliği ve daha da sayabileceğim bir çok işte erkeklerden daha başarılılar. Ve daha güvenilir satıcı ve daha güvenilir müşteri oluyorlar. Bu sonuncusu benim çok önem verdiğim konu . güvenirlilik . Ki hanımlarda bu konuda daha iyiler.

sayın huyhuy bey bu yazıları okuyunca bende şaşırdım :)) Ahir zaman dedikleri bumu YARABBİ...
aynı yaşlardayız ama benim böyle alışkanlıklarım olmadı yani genelde hanımı çalışanlarda oluyor galiba...

Mehmet ustam , Bizde eskilerdeniz . Bir kişi çalışıp 5 kişi doyuranlardanız . Ama bazen aşırı demokratlığım tutuveriyor. Boş ver.
Bizim hayatımız bu fikirlerin geçiş sürecine rasladı . Her iki ucu savunanların haklı olduğu yerler var . Geçiş sürecinde ne tarafta olursanız diğer taraftan yadırganmak durumundasınız.

Ailede , ve çevrede ki örneklerin en kazak görünümlüsü ben im üstelik .

HOCANIN DEDİĞİNİ YAP YAPTIĞINI YAPMA
ismail karagülle