Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Motorlu Bebek Arabası

Başlatanfatihc87Tarih30/08/2009 18:51:11Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye57 yazı
Arkadaşlar bir kadını yokuştan yukarı çıkarken gördüm bebek arabasını çok zor itiyordu . Benimde aklıma geldi şöyle elektrikli küçük bir motor yapsak da bu arabaya taksak millet giderken motordan kullansa sonra eve gelip sarj etse . motor pratik olucak ,hemen sökülüp takılacak birşey olması lazım .
Elektronikçi arkadaşlar böyle birşey olabilir mi ?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Editör5590 yazı
Açıkcası süper olur. Hatta bu motor düzeneği her arabaya ev şartlarında tak kullan şeklinde dizayn edilebilse pazarı daha büyük olur.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye643 yazı
Çok güzel olurda, fiyatı yükselir herkes alamayacağı için ekonomik olmaz...
Şöyle bir misal vereyim:
Manuel (mekanik) engelli arabası sadece 250- TL
Akülü (elektronik) engelli arabası ise 2500- TL ye satılıyor...
Arada çok büyük fark var...bunun gibi olur...

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Editör5590 yazı

Sayın Mehmetustam,

Engelli arabalarının motorlu olanları birazda medikal bir ürün ve tümleşikliği daha fazla. Ben de şöyle bir örnek vereyim. Puma 25 lt komresör hırdavatcı piyasasında 200 lira , medikalciye gider doktorun ihtiyacı olan hava basıncı için satın alırsanız 1500 lira. tamamen aynı marka ve özellikteki kompresör.

Dediğiniz doğru buna rağmen ama çocukların motorlu motosikleti veya arabasındaki gibi basit bir sistem sanki yapılabilir gibi ama arabanın fiyatını en azından ikiye katlayacağı kesin.

Ben ilk çocuğa araba almak gerektiğinde istediğim gibi bir şey bulmak için Kocaeli deki Outlet Centere gitmey kalkmıştım. Ucuzluk için değil fazla seçenek için. Yani bir kısım insan böyle şeylere hevesli olur.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye643 yazı
Evet sayın hocam yenilik ve değişiklik sevenler için güzel bir şey muhakkak, tabii ki durumu iyi olanlar için.Ayrıca evde meraklı çocukları da varsa pek uzun süre dayanmayabilir.
Evdeki su damacasına pilli motorlu pompa almıştım, ilk hafta düğmesi bozuldu, pili bitti derken bodruma atıldı :))

Yeni Üye57 yazı
mehmet abi o akulu arabalara binenler en az 40-50 kilo vardır . Ben bebek arabası dedim bir bebek kaç kiloki abi ?.
Düzeneğide basit birşey olsun öyle komplike birşey olmasına gerek yok . Pratik elektrikle sarj edilebilen fiyatı da max 500 Tl olsa bile satılır bence o parayı verecek çooook adam var kadın var. Senin dediğin fiyat çok yüksek onda haklısın pahalı oluyor, ama benim dediğim standartlarda oldu mu ücret pahalılığı ortadan kalkar . Eminim üniversitelerdeki müh bölümlerine desek böle bişi yapın bence en süper aleti yaparlar ,uzmana bile gerek yok ,hem öğrencilerin yaptığı reklam olur işe masumiyet katar . Ne düşünüyorsun abi ? .SAYGILAR.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye643 yazı
fatih kardeş üniversitelere hiç iş yaptırdınızmı, böyle işlerle uğraşırlarmı, benim işim düşmediği için bilmiyorum yaparlarmı. yaparlarsa tabiiki çok güzel olur...saygılar

Yeni Üye6 yazı
arkadaşlar benimde geçen hafta aklımdan böyle bişey geçti eve ***ürüp şarj etmek değilde iki adet okü olacak bir swiç sayesinde akü seçeneği olacak biri çalışırken diğeri dinamo ile şarj olacak elektronik kısmı kolayda mekanik ve motoru bulmak sorun olur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Üye128 yazı
Arkadaşlar cok güzel bir fikir fakat önce bir araştırın illa ki bu işi yapan üreten bir firma vardır bebek arabası üreten firmalar başta olmak üzere...Biliyorsunuz herks kendi alanında gelişmeye çalışır bugün piere cardin bile bebek arabası üretiyor...Araştırın diyorum çünkü bu ürünün patentini bir firma almış olbilir ve sizde patenti delmek için,patenti alınmış ürünle arasında 8 veya 10 farklı nokta olması gerek(rakkamı tm bilmiyorum).Eger ürünü satışa geçtiğinizde patenti alınmışsa ve sizinyaptıgınız ürünle arasında bu dediğim sayıda faklılık olmazsa cok büyükcezaları var bilginize...Önce patent enstitüsüne bir bakın...

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Di?er