Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

50 000 Tl İle Ne İş Yaparım

Başlatan27ant27Tarih29/08/2009 09:15:34Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye38 yazı
benim 50 000 tl param var ama öyle bir iş yapmak istiyorum ki hafta sonu tatili bayramları ve özelgünler tatili olsun çek ile senet ile ugraşmadan al gülüm ver gülüm misali ne tür bir iş yapabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim ve şimdiden teşşekür ederim

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Editör5590 yazı
Hocam gayet basit. Uygun bir yerde küçük şirin bir dükkan açınız. İçini atıyorum hediyelik eşya ile doldurunuz. Akşam yazın 18:00 da kışın da 17:00 da dükkanı kapatıp eve gidiniz. Sabah 08:00 de mutlaka açınız. Bütün dini ve resmi tatillerde kapatınız. Cumartesi ve pazar günleride açmayınız.

Dükkan size ait olduğuna göre bunun için kimseden izin almak zorunda değilsiniz.

Ama genellikle bunun tam tersi olur esnaflıkta, kimse sizi zorlamasa hatta yasak açma dükkanı dese bile açmak istesiniz. Eğer para kazanabildiğiniz bir dükkanınız varsa.

Diyelim ki bir çarşamba günü dükkana girip çıkanlar hep geyik yapmaya gelmişlerdir. Ne ilerisi ne de şu an için harcama yapma ihtimalleri yoktur. Bunu bir çok esnaf sezinler. Akşam olur dükkan kapanacak ne bir harçlık ne bir bahsişlik para var. Zaten gün boyu gelen cami yardımı ve bir ekmek parası taleplerininde bir kısmını yeter artık diyerek geri çevirdiniz. İşte böyle günler arka arkaya 3 - 5 gün sürerse o ay canınız yanacak demektir. Gece gündüz bayram seyaran dinlemez dükkana koşarsınız. Bazen bir umut diyerek pazar günü açtığınız dükkana tam siz vazgeçmiş gidiyorken akşama doğru bir zat gelir ve günün hasılatı olacak kadar bir parayı harcar gider.

Eğer bayram seyran olsun derseniz dükkan açmayın demek durumundayız.

Sizin o dediğiniz öğretmenlik mesleğinde en çok oluyor. Bayramlar seyranlar tatil. Cumartesi pazar tatil. Yazın 2 ay yaz tatili kışın 15 gün kış tatili. Acil durumda izin özelişletmeye göre kolay alınır. zaten mesai hep yarım gündür.

Başka bir şans yok bana güvenin ben çok prensipli dükkanlar açtım. Mesela yılın birinde tezgahta işin durumu ne olursa olsun 17:00 da tornavida bırakılırdı. Sabah 10:00 başalangıç idi tüm ısrarlara rağmen asla 9:00 da girmedim dükkana. Hiçbir tatil günü asla açmadım. Hem müşteriye kesin kurarallar olduğu anlatıldı hemde aileye vakit ayrıldı. Aslında daha çok kazandığım zamanlardı. Ancak yaptığım iş buna imkan veriyordu. Şehirdeki tek dişci olmak gibi mesela. (Meslek örnektir) Parakende müşterine satış yapacak kişinin işin akışına göre mesai mevhumu olmaz.

Bu şartları çok özel bir iş yakalarsanız hayata geçirebilirsiniz. Nedir o özel iş kolu derseniz bunu kimse bilemez. Ancak tamamen size has bir şey olabilir sizden başkasının yapamayacağı hizmet değeri olan bir şey . . .

Çek senet önemli değil. Eğer kullanmayacaksanız mal alımını peşin yaparsınız. Pazarlık gücünüz olur.

Toptan çok alacak olandan çek senet kabul etmezsiniz kart seçeneği sunulabilir. taksitlendirilir. Bunu da yapmayınca kaçar çoğu. Ama en güzel ticaret nakit dönendir. Karın yeterince tok olsada keşke kimseye vadeli satışa girilmese.

Ticaretin özü bu aslında. alıcı kızar belki ama battığı zaman bir tek size borcu yoktur bir sürü ticaret yaptığı halde !

Başarılar dilerim . . .

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye38 yazı
teşekkür ederin sayın akınselçuk tavsiye ve fikirleriniz için ben kendim 1974 den belli turizmde hediyelik ve gümüş işi ile ugraşıyorum dedigin gibi pazar günü açmıyorsun ama bir pazar açıyorsun bakmışsınki 5 günlük işi yapmış oluyorsun ve her pazar açmaya bakıyorsun akşam 22 de kapatıyorsun normalde bir gün saat 23 ü bekliyorsun bakıyorsun günü kurtarıyorsun yani turizm çok zevkli kazançlı stresli aile hayatı olmayan çok eşli ve boşanma olayının çok oldugu meslek 6 ay karının çocugunun yüzünü görmezssin kavga edersin 6 ay kışın karının çocugunun dizinin dibinden ayrılmazssın kavga edersin yani yukarı tükürsen sakal aşagı tükürsen bıyık misali
bir iş yapayım istiyorum hem huzur içinde ailemle beraber hem tatilimi yapayım hem akraba eş dost ziyaretine gideyim en azından bayramdan bayrama
valla düşünmekden kafayı yiyecegim desem yeri teşekkürler ilginize dostum

Editör5590 yazı

Rica ederim ayrıca sürçülisanım olduysa affola . . .

Fakat çok zor hocam bu istek. Kadere bağlı belki de . Tam kalıcı nihai işimizi kurduk kurumsallaştık artık paramızı kazanıp ailemizle harcayacağız dediğimiz zamanda ticaret hayatı sıfırdan yeniden başladı. Artık prensip falan hak getire. Umulan olmuyor.

Belki tek dükkandan satış ile değilde başka turizmle ilgili işleri ilave ederek kış aylarını doldurmak. Yani günlük mesai ve hafta sonu tatili belki mümkün olmaz ama en azından kış için kış tatili organizasyonu yapan bir ek iş olmaz mı ? Biraz daha bol para başka düzensizlikleri biraz olsun bertaraf edebilir. . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye920 yazı
Merhabalar kardeşim,

Allah sana bol kazanç versin. Senin istediğin işin aynısını sana teklif ediyorum. Çek senet derdi olmadan, bol kazançlı, peşin çalışacağın ve sabah 9 akşam 5 saatlerinde ofisinde duracağın; tüm tatil günlerinide istediğin gibi geçireceğin bir iş teklifi sunuyorum sana...

Bu işi sana sunmamızın amacı; Antalya da ve Tüm Akdeniz Bölgesinde bizi temsil edecek yatırım ortağına ihtiyaç duymamız. Aşağıdaki linkten işimizle ilgili bilgilere ulaşabilir, ayrıntılı bilgi almak için iletişim bilgilerimize ulaşabilirsiniz.

http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=16596

İyi tatiller diliyorum.
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye38 yazı
ilgine teşşekkür ederim inşallah sizlerin sayesinde kendime iyi bir iş olanagı yaratırım

Yeni Üye5 yazı
Yeni fikirlere açıksan gaziantep üniversitesinde öğrenciyim ve çok güzel bir fikrim var düşünürsen o konuda ortak çalışabiliriz...
bycaxe@hotmail.com mail adresim..
Tesekkurler
www.caglaryetiskin.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GaziantepMeslek Ö?renci