Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Peçete

BaşlatanyurdTarih25/08/2009 03:33:12Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
slm arkadaslar ben peçete imalatına girmek istiyorum.Bilgisi olan arkadaslara danısmak istiyorum.Bu iş için ne kadar bir sermayeye gerek vardır( tek makinalı bir servis peçetesi imalatı için) ve bi pecetenin maliyeti ne kadara geliyor...Sizce bu işe girilirmi...
Simdiden tesekkurler...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ev kadını
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Editör5590 yazı
Makine için harcama yapmak zorunda olmasanız bu işe girilir aslında ama imalat için nereden baksanız 10bin liradan fazla ekipman masrafı yapmak zorundasınız. Makine fiyatı çok muallak. Konya da bolca 2. el makine bulursunuz. Ayrıca sipariş üzerine isteğe özel makine yapanlar bile var.

Satışı zor ve sürekli pazarlık durumunda kalınacak bir ürün ama bir çark dönüyor piyasada. Birinden kar birinden zarar ederek satılır. Peçete kağıdı rulo olarak alınır makine bunu keser ve katlar. Gerekirse ambalajlayan makinelerde var.

Fantazi peçetenin yatırımı daha çok olur. Ev şartlarında yapılacak bir iş değil. Küçükte olsa bir atölye ortamı gerekir. Makine arada bir kırımı kesimi yapamaz ilgilenilmesi başında sürekli durulması gerekir.

Kazancına karşılık çok emekli bir iştir. Yada bir diğer deyişle Çekilen sıkıntıya harcanan emeğe göre kazancı pekde tatminkar değildir. Tabi bu kazanç kısmı sizin baskınlığınıza ve pazarlama gücünüze bağlı olarak da değişebilir.

Konya da eskiden Selka vardı, İnci Kağıt vardı Yeni Kuruyemişciler sitesinde kağıtcı ve peçeteci olarak. Şimdi imal eden çok yer vardır. Bu işte rulo kağıdı alırken son kazancınızı belirleyeceğiniz için alacağınız yeri iyi araştırın. Konya da bu kağıdı üreten bir fabrika yok. Tedarikcisini Konyadan bulursanız imalatcı olduğunu söyleyen bir aracıdan pahalı alacaksınız demektir.

Maliyetin ne kadara çıkacağı size bağlı. Bir satandartı yok. Ama kar marjı çok düşük bir iştir. Maliyet markette elinize aldığınız peçetenin satış fiyatının en fazla %20 altıdır. Bu %20 ye imalatcının ve marketin kazancını sığdıracaksınız. İmalatcı aynı zamanda pazarlamacıdır da ama bu %20 den marketciden daha az pay alır. Marketci hiç eziyet çekmeden rafını size satar ve daha çok pay alır.

Konya da 1. organize ve Karatay Sanayi sitelerinde peçete makinası diye dolaşır sorarsanız çabucak ana imalatcıya veya 2. el makinelere ulaşırsınız.

Zor iştir. Makinaya ekipmana para yatırmayıp işletip kazancı bölüşmek şeklinde bir boş makina bulursanız yapılabilir.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
bilgileriniz için cok tesekkur ederim cok yardımcı oldunuz sagolun...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ev kadyny
Yeni Üye14 yazı

bu iş hakkında bayağı bir araştırma yaptım.
eğer hammeddeyi ithal edip üretim yapabilirsen ne alaa çok güzel bir iş.
öncelikle makinaya ,ihtyaç var tabi iyi bir ekipman oluşturmak istiyorsan 40 bin tl yi buluyor.bir 20 bin tl de ithalat için lazım ondan sonrası senin pazarlama gücüne kalmış.
ama eğer paran varsa gir derim geleceği olan bir sektör şahsen o kadar param olsa girerdim bu işe çünkü günlük kullanım sektörüne ait bir ürün peçete.
büyük firmalarla rekabet edemessin ama zamanla herşey senin lehinede dönebilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye2 yazı
bu işe başlamadan önce alıp satmanı öneririm.işi öğrenmenin yolu budur hayırlı işler.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Yeni Üye5 yazı
önerileriniz için tşk ederim arkadaslar peki bakkalda 50 kurusa satılan pecetenin maliyeti ne kadar olabilir ortalama bi fiyat varmıdır..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ev kadyny