Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şarküteri İçin Ustalık Belgesi . . .

Başlatancoşkun0059Tarih02/08/2009 13:31:33Yorum4

İlk mesaj
Üye125 yazı
insanlar yeni işyerleri açıyorlar,bakkal market veya değişik iş türleri.
Merak ediyorum acaba ustalık belgesi gerekiyor mu? Ben de şarküteri açmak istyorum ama işyerini açtıktan sonra ustalık belgesi istenirse ne yapmalıyım?

Benim ustalık belgem yok, bu konuda fikri olanlar lütfen ne yapmam gerektiğini yazabilir mi???
fen ve teknoloji

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye50 yazı
ben yaklaşık 10 yıldır istanbulda bu işi yapmakdayım sadece belediyenin 2 yıl önce hijyen egitimi vermiş ve bunun belgesini verip iş yerimize asmamız talebinde bulunmuştu okadar
http//www.noktadusakabin.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye125 yazı
teşekkür ederim tiryaki 102 kardeşim.
bilmem benim çekincem de,şimdi bütün düzeni kurarız sonrada ilgili odaya kayıt etmezlerse,sorun olur diye düşünüyorum.daha önce başımdan böyle bir olay geçmişti zaten.ben 20 yıl okudum kimyagerlik diploması aldım hiç işime yaramadı. abimler pazar yeri aldılar,pazara çıkacaklar ,pazarcılar odası dernek başkanı sizn ustalık belgeniz yok diye biz odaya kaydetmemişti.bence çok saçma .tamam avrupa birliği çerçevesinde haklılar ama, bu belgeler bence devam eden süreç içinde alınabilir.ben ustalık belgesi almak için araştırma yaptım ,ilgili yerlere müracat ettim,10 yıl sonra ancak pazarcı olabileceğim:))böyle bir saçmalık olamaz.ama bileği ,arkası güçlü olan ne dernek başkanlarını ,ne de belediyeyi takıyor.istediği yere konup,istediği işi yapabiliyor.
fen ve teknoloji

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Editör5590 yazı

Hocam Çıraklık eğitim merkezlerinden kısa sürede satıcı belgesi alınabilir. Kaydını yaptırır bir dönem derslere girersin sonra herkesin geçtiği bir sınava girersin bir 10 lira katkı payı verip belgeni alırsın. Sadece İlköğretim diploması gerekir.

Şarküteri için işletme ruhsatı için bir belgeye ihtiyaç olmalı. Ama sadece satıcılık belgesi ile olmuyor olabilir. Gıda ile ilgili bir şeyler isteyebilirler. Dükkanı açar işletmeye başlar sonra eğer bir gelen belge soran olursa müracaatını yaptığını kurs biter bitmez belgeni alıp ruhsata başvuracağını söylersin. Buna rağmen dükkan kapamaya kalkan bi belediye görevlisi çıkmaz.

Çıkarsa belediye başkanı veya onun yardımcısı var. Belediye senin için var ve senin gibi insanlardan oluşuyor. Memur bir yanlışlık yaparsa amiri var. Kanunlara karşı durmadıkça gerekeni yaptıkca kimse dükkan falan kapatmaz.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye125 yazı
akın selçuk kardeşim ,ilgin için teşekkür ederim.geri durmamın sebebi de bu belge işi aslında.bakalım inş. ilk fırsatta hemen bir operasyon yapacağım.Allah büyük ,rızkı veren O değil mi?
fen ve teknoloji

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek