Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ortaklık

BaşlatanhakkıTarih28/07/2009 22:16:42Yorum29

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
2 ortak fizibilitesini çıkarttığımız ve güzel iş yapmayı umduğumuz bir işyeri açmayı düşünüyoruz. Dükkanın belkemiği ortağım olacak ustalığıyla. Ben de işletmeciliğimle ve joker olarak yani her işe elimden geldiği kadar canla başla çalışarak bu işi yürütmeyi düşünüyoruz.

Ancak çok büyük bir sorunum var; biliyorsunuz ki bu devirde maalesef sağ gözün sol göze güveni yok. Ortağım olacak arkadaşımın hiçbir mal varlığı yok, sosyal güvencesi yok. Yani tüm anaparayı benim karşılamamı ve kazancımızla ödeşmeyi teklif ediyor bana.

Ama madalyonun öteki yüzüde var ki işler umduğumuz gibi gitmezse, onu bağlayan bir şey olmayacak ve beni yüzüstü bırakıp gidebilir.

Şimdi sizlerden bana tavsiyeler, öneriler vermenizi rica ediyorum.

Bu iş için 30 bin lira para bağlamamız gerekiyor. dediğim gibi şu anda hiç birikimi olmayan ve tek güvencesi kalifiye ve işinin ehli ustalığı olan ortağıma en azından 10 bin lira gibi bir rakamla maddi olarak yükümlülük altına nasıl alabilir, taşın altına elini sokmasını nasıl sağlayabilirim?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorum
Üye105 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hakkı
2 ortak fizibilitesini çıkarttığımız ve güzel iş yapmayı umduğumuz bir işyeri açmayı düşünüyoruz. Dükkanın belkemiği ortağım olacak ustalığıyla. Ben de işletmeciliğimle ve joker olarak yani her işe elimden geldiği kadar canla başla çalışarak bu işi yürütmeyi düşünüyoruz.

Ancak çok büyük bir sorunum var; biliyorsunuz ki bu devirde maalesef sağ gözün sol göze güveni yok. Ortağım olacak arkadaşımın hiçbir mal varlığı yok, sosyal güvencesi yok. Yani tüm anaparayı benim karşılamamı ve kazancımızla ödeşmeyi teklif ediyor bana.

Ama madalyonun öteki yüzüde var ki işler umduğumuz gibi gitmezse, onu bağlayan bir şey olmayacak ve beni yüzüstü bırakıp gidebilir.

Şimdi sizlerden bana tavsiyeler, öneriler vermenizi rica ediyorum.

Bu iş için 30 bin lira para bağlamamız gerekiyor. dediğim gibi şu anda hiç birikimi olmayan ve tek güvencesi kalifiye ve işinin ehli ustalığı olan ortağıma en azından 10 bin lira gibi bir rakamla maddi olarak yükümlülük altına nasıl alabilir, taşın altına elini sokmasını nasıl sağlayabilirim?

aman sakın bulaşma derim elini taşın altına koymasınıda sağlayamazsın
tüm yük sana biner onu ilgilendirien bişey olmaz
kendi kendini yer bitiririsin
neredenmi biliyorum aynısı başıma geldide ondan

ol-mu-yor....

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?retmen
Yeni Üye19 yazı
bencede bulaşma derim kendi abimden biliyorum ilk ortağı (halamızın oğlu) ile kurduğu işin tum resmi evrakları abimin üstüne olduğu için kötü biten ortaklığın sonunda tüm vergi zart zurt abimin üzerine kaldı ikinci ortağıylada hemen hemen aynı sorunlar çıktı. ama sonuçta bir meslek sahibi oldu ve tek başına karınca kararınca ***ürüyo benim sana tavsiyem; bence herkez elini taşın altına sokmalı eğer kara ortak olacaksa bu işin risklerinede ortak olmalı bence aranızda ufak bi sözleşme senet vb birşeyler yapmalısın yoksa ezilen sen olacaksın bide ne üzerine bir iş olacağını yazmamışssın onuda belirtirsen ona göre tavsiyelerimiz olur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Editör5590 yazı

Siz para o işgücü ortaya ko**** %50 ortaklıkla iş kurmak yapacağınız birinci yanlış olur.

Bu şekilde iş kurulabilir. Ancak her iki tarafında eşit şekilde bağlayıcılığı varsa kurulabilir. Siz 30 koydu karşı taraf hiç bir şey koymadı ise bu işin yürümeyeceğini ta buradan sizi hiç tanımadan söyleyebilirim.

Bir sözleşme yaparsınız. Bir avukat nezaretinde şahitli olarak. Karşı taraf ustalığının işe yaraması ve zarar edilmesi durumunda size bir şey vaad eder. Bu vaad edilen şeyin ödenebilir bir şey olması gerekir. Örneğin hiç geliri veya malı olmayan birinden senet almanın hiç bir anlamı yoktur.

Eğer sözleşme, avukat, kefil gösterme, mal ipoteği vs. şeylere baştan bir antipati var ise salın gitsin. İş yapmayın paranız da cebinizde dursun.

Kazanılan parayla ortaklık bedeli ödenmez. Bu durumda ortak değil eleman olması gerekir. Bunu kabullenmiyorsa zaten samimiyette bir terlik vardır. Bunu kabul etmesi durumunda da parayı geriye dönüşü olacak şekilde harcamanız gerekir. Örneğin dekorasyona harcanacak bir paranın artık geri dönüşü yoktur.

Bu ustalığı bütün samimiyeti ile size sunacaksa eleman pozisyonunda başlamayı kabul etmeli. Maaşın tamamını ödemez biriktirirsiniz. Şirketin yedek akçesi gibi görürsünüz. Biriken para 15 bini bulduğunda şirketin ne kadar hissesine denk geliyorsa ortak edersiniz bunu da bir sözleşmeye bağlarsınız. 30 bin sermayeli bir şirket kurduğunuza göre 15 bin birikince %50 ortaklık gerçekleşecek demektir.

Aylık kazançla 15 binin ne kadar zamanda birikeceğine bir bakın. Ortaklığı baştan kurarsanız o para hiç bir zaman birikmez. Ancak eleman olunduğu zaman bile bu paranın vaktinde biriktirilip ortaklığın gerçekleşebilmesi epey zordur.

Ortaklığın baştan kurulması ile eleman olarak başlayıp ortaklık parasının biriktirilmesi arasında pratikte hiç bir fark yok. Birinde siz baştan 15 bini hediye etmiş oluyorsunuz. Diğerinde 15 bini ustalığını ortaya koyup kazanması gerekecek.

Buna razı olunmuyorsa zaten samimiyet yok demektir. Bu aynı zamanda baştan yapılan bir testtir.

Bu durumda bile bütün risk sizin üzerinizde olacak. Hem şirket sorumlusu olarak hemde batma ihtimali olan 30 binin sahibi olarak.

Yani 30 bin lira sermayeyi 600 parçadan tanesi 50 liradan görüp 599 u sizin, 1 i onun olacak şekilde hisselendirip bir limited kursanız bile , onun ustalığını sizin için samimiyetle kullanıp kullanmayacağı muallak bir durum. Bu bakımdan bir sözleşme ile şirketin kuruluş şeklini sermayeyi ona güvenip koyduğunuzu bir samimiyetsizlik durumunda tazminat talep edeceğinizi şahitlerle imza altına almanız gerekir. Samimiyetsizlik olmayıp işlerin yolunda gitmesi durumunda kendisine bu şirketin 299 hissesini bedeli karşılığında devredeceğinizi de belirtmeniz gerekir.

Sayın Hakkı,

Bunlar şimdi çok kırıcı gibi gelebilir. Ama inanın değiller. İşin sonunda kaybedilmiş bir para ile birbirinizi kıracağınıza ki daha fazlası da olabiliyor bazen, bu işleri en baştan en kırıcı şekilde yapmak daha iyi sonuç verir.

Saygılar. İşiniz inşallah kazançlı bir iştir.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı
yada ***ürü tarzında bir iş olabilir ne kadar iş o kadar köfte hesabı her yapacağınız iş üzerinden komisyon verebilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye84 yazı
ben arkadaşların tersine size şunları diyeceğim, ve birazda soracağım.

önce sorularım;

- ne tür bir iş, yani limited mi kuracaksınız şahıs işletmesi mi?

- işin getirisi sizce 30bin sermye için iyi mi, yani riske değer mi?

söyliceklerim şunlar;

- eğer ltd kurarsanız kendinizi büyük hissedar yapar, arkadaşınızı da orta edersiniz, mesela yüzde70e 30 gibi... böylece malı mülkü olmasada çok ters bir durumda o da yükümlülük altına girmiş olur. diğer yolda yani ltd değil de şahıs işletmesi olacaksa senet imzalatırsınız.

- işin getirisine ve şu an neler yaptığınıza bakarak bu risk alınır, mesela ben olsam bazı durumlarda bu riski alırım, değer. çünkü bağladığınız sermaye nihayetinde bir iş için çok da büyük bir rakam değil.

- arkadaşım demişsiniz, muhtemelen senelere dayanan bir muhabbetiniz var, belki aileler tanışıyordur falan... tabi ters bir durumda bunun bir yararı olmaz ve hatta kardeş kardeşe kazık atabilir ama yinede bu bir güven unsuru.

- ustalık bazen sermayeden daha değerlidir, işi söylememişsiniz ama bazen insanlar sadece ustalık, bilgi vs. için %50 ortaklığı kabul ediyor.

dediğim gibi iyi tartartmak gerek, ben o kadar da kötü bir durum gibi görmedim, bol şans dilerim umarım arkadaşınız tarafındna bir terslikle karşılaşmazsınız.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
sn akın selçuk, sn.kordelyalı ve sn.cuyanusta,
değerli görüş ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
bu arada işin ne olduğunu belirtmemişim, kusura bakmayın.
bizim yapacağımız iş PİDE - LAHMACUN - KEBAP işi.
800 bin nüfuslu bir şehirde 2 adet pide,lahmacun dükkanı var ve bizim düşündüğümüz dükkan şehrin merkezinde çok güzel bir dükkan.
aylık sabit giderimiz 9 bin lira olacak. ve günlük ciromuzun da çevredeki dönercilerin 800 ile 1200 lira arası yaptığını araştırıp öğrenerek minimum 1000 lira olacağını umuyoruz.
dediğim gibi ustamın hiçbir geliri yok ve birikimi de yok. kredi çekmesini istesem biliyorum ki hiç bir banka kredi vermez.
birkaç bankadan yüksek limitli kredi kartı çıkarttırıp, şu kontörcülerden veya kuyumculardan nakit kredi çektirsem diycem bu kişiye yine kredi kartı vermezler.
hiçbirşeyi olmayan birisinden senet alsam ne olacak ki! icra daireleri senetten geçilmiyor.
akınselçuk beyin söylediği gibi ücretli başlatıp parasını biriktirmek mantıklı ama o paranın birikmesini beklemeden beni yarı yolda bırakıp gitmesi benim endişem zaten.
bu bahsettiğim şehir, dükkan ve işten güzel para kazanacağımdan % 90 emin olmama rağmen, yapacak tek bir şeyim var sanırım, o da ustamın bir şekilde en az 10 bin bulup buluşturması. aksi halde % 10 ihtimali düşünüp bu işe giremiycem.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye16 yazı
sayın arkadaşlarım,

bütün isteğim arkadaşta olsa, dostta olsa 10 bin koyması ve en azından bunun bağlayıcılığı ile iş oturana kadar beni yüzüstü bırakıp gidememesi. iş oturduktan sonra zaten bırakıp gitmesi için bir neden olmaz. ben kendi adıma Allah korkusu olan, helal kazançtan ödün vermeyen ve kimsenin 1 kuruşunu çoluğumun çocuğunun boğazından geçirmeyecek bir insanım. ortağımında böyle bir insan olduğunu düşünerek, ona güvenip bu riski almak bana biraz polyanacılık gibi geliyor.

Editör5590 yazı
Sayın Hakkı,

İş yapan herkesin değer yargıları, insani yanları, inandıkları bir din ve hatta Allah korkuları var. Ancak bir süre sonra bunların hepsi kendi çıkarlarına alet olacak şekilde deforme olabiliyor.

Örneğin ortağınız hiç para koymadan ortak olur ve 3 ay sonra bütün işi ben yapıyorum diyerek kasanızı boşaltır ve dükkana sahip olmaya kalkar ve bütün inançları yerli yerinde duruyordur. Ne o anda ne de sonradan ben şeytana uydum demez.

Bu sadece bizde değil bütün dünyada böyledir.

30 yıl ortaklık yapan insanlar bile her an kanlı bıçaklı olabilirler.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye2981 yazı
Bu arkadaşın, hastalansa, veya başka bir şey başına gelse, ne olacak?. Başka usta yok mu ? Sizin oralarda .? kar eder gibi gördüğün , ustalığa dayalı bu işler biraz pamuk ipliğine bağlı işler. Usta hastalansa yada biriyle kavga edip başına bir iş gelse vs . Ne olacak işletmenin hali.
Bence eğer , alternatif usta bulabilmen gerekir .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye16 yazı
çok haklısınız. yazılarınızı takip ediyorum, tecrübe ve bilgilerinize saygım var. ama herşey % 50 resmi ortaklıkla olduğu takdirde o kadar kolay kasayı boşaltamaz ve dükkana sahip olamaz diye düşünüyorum. ayrıca bu pide kebap işi o kadar da kolay değil, ben de yan gelip yatmayacağım ki, mal alımı, muhasebesi vergisi, diğer personelin çalıştırılması, bankası, temizliği.. ve hatta hatta mutfakta soğan doğrayıp, patates soyması.
işler güzel gittiğinde açgözlülük yapıp dediğiniz gibi beni saf dışı etmek isterse 30 binlik yatırım o zamanki değeri ile atıyorum 40 bin olur. bana verir 20 binimi al kardeşim hayrını gör der çıkarım. işin içine art niyet ve nifak tohumu karışınca zaten kazanılan paranın bereketi de olmaz, tadı da. en azından yatırdığım parayı alırım. yani işler güzel gittiğinde çıkacak sorun kar edilmese bile zararda etmeden çıkılabilir diye düşünüyorum, siz bu görüşüme katılırmısınız onu da merak ediyorum sayın akınselçuk.

beni düşündüren yeni kurulan bir işin kendisini bulana kadar ki ilk 5-6 aylık dönemi. ortağımın maddi olarak bir bağlayıcılığı olmaz ise işin kolayına kaçıp, bu ilk 5-6 ayı sabretmeden çekilmesi.

Yeni Üye16 yazı
işte sn. huyhuyhuy çok damar bir soru sordunuz. biz bu işi yurtdışında düşündüğümüz için ve ikimizinde vize ve oturum derdimiz olmadığı için o olmazsa başka bir usta lüksüm yok. yurtiçinde olmuş olsaydı inanın ki aylık sabit 9 bin giderim olacak, ustayıda katar 10-11 bini de göze alabilirdim. ama maalesef yurtdışında oturum ve çalışma izni almak çok ama çok zor. ücretli usta çalıştırmak yerine ortak olarak girmesi de zaten bu yüzden bana cazip geliyor.

Üye134 yazı
Bence Hiç Girme yada bütün parayı sen vereceksen mrtbrt nin dediği gibi işi kendin kur maaşlı bir usta tut.
neden kendi paranla başlka sını ortak edesin ki.
diyelimki bi şirket kurdunuz ve yarı yarıya ortak olarak riski paylaştınız. sen parayı koydun diğeri emek. bi süre sonra iş kötüye gitti ve battınız.
olan senin paraya olacak diğer ortağın zaten bişeyi yok. alacaklılar o kişiden ne alacak?
diyelimki işleriy gitti. gene senin paranla diğer ortak kazanmış olacak. o halde kendi paranı bölüşmüş olacaksın. kaldı ki yapacağınız iş çok profosyonel bi iş değil. dediğim gibi bi usta tutarsın o işi gene yaparsın.
benim başımdan çok kötü bi durum geçti başkasınında yanmasını istemem.
saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Muhasebe
Yeni Üye4 yazı
bence sözleşme yapman senin açından daha hayırlı olur. Ama bana kalırsa ortaklık yerine usta tutarak çalışmak daha mantıklı gibi duruyo çünkü batsanda çıksanda para senin paran başın ağırmaz ama arkadasını kırmak ıstemıosan daha azimli çalışmasınıda istiyosan ve illede ortak olcam diyosan %20 yada %30 ortak yap işine gelirse.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Üye2311 yazı
YA ARKADAŞIM YİYECEK İŞİNDE BATMA OLMAZ,EĞER 5 KİŞİ ÇALIŞTIRACAĞIN YERDE 10 KİŞİ ÇALIŞTIRMIYORSAN,GİRDİLERİ PAHALI ALMIYORSAN,DÜKKANA YÜKLÜ KİRA ÖDEMİYORSAN,ABUK SUBUK BİR YERE AÇMAMIŞSAN,BİDE OLAYA TAM TERSİNDEN BAKALIM SİZ ONDAN AŞIRI FAYDALANMAYA ÇALIŞIR SÖZLERİNİZİ YERİNE GETİRMEZ YERİNE BİRİNİDE BULABİLİRSİNİZ.HANİ KARŞI KIYIYA GEÇENE KADAR AYIYA DAYI MİSALİ,.AMA DEDİĞİN GİBİ İŞİ SİZ BİLMİYORSANIZ YOLDA BİR KIRGINLIK OLURSA BU ŞAHISTA SONUÇTA İNSAN EVLADI SİZİ NE OLSA BANA MECBUR DİYE DEMOROLİZEDE EDEBİLİR,SÖMÜRMEYEDE ÇALIŞABİLİR...O YÜZDEN SİZ OLAYA ONUN AÇISINDAN ODA SİZİN AÇINIZDAN BAKMALI...TABİİ Kİ SÜNNETTİR YAZILI OLMALI HER ŞEY,AMA ART NİYET OLDUMU ONUNDA PEK GEÇER AKÇE OLDUĞUNU SANMIYORUM.AMA HER ZAMAN SÖYLERİM HAYATTA KAYBEDECEK ÇOK ŞEYİ OLAN ADAM KORKAR VE ÇOK ÇALIŞIR.HAKLISINIZ BİR ŞEKİLDE TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI ,BEN SİZİN YERİNİZDE OLSAM ONA MAAŞ VERİRİDİM İLK 2000TL BORDOLU ,,K..KARTI DEĞİL AMA 5 MİSLİNE KADAR KREDİ ALMASINI SAĞLARDIM,10BİNİ ALINCADA ORTAKLIĞA DÖKERDİM,İLK 3 AY BİRAZ İDARE EDERDİM ÖDEYEMEZSE YARDIM EDERDİM.GİDER EKSİ KARIDA BÖLÜŞÜRDÜM ,ODA SİZDE BÖYLECE RAHAT EDERDİNİZ,MUHAKKAK EN AZINDAN BİR ARKADAŞIMIN DEDİĞİ GİBİ TEK ADAM OLMASINA MÜSADE ETMEZDİM,YANİ NE DERLER BİR MEZİYETLİ ARKADAŞIDA MAAŞLI YANIMDA ÇALIŞTIRIDIM ,ALLAH GÖSTERMESİN ADAMCAĞIZ HASTALANDI YADA BİR ŞEY OLDU KÖTÜ SÜPRİZ YAŞAMAK İSTEMEM YANİ...H,Ç RİSK ALMAK İSTEMİYORSANIZ MAAŞ ARTI CİRODAN TABİİ KARDAN BELLİ BİR PAY VERİRDİM DOYURUCU OLACAK ŞEKİLDE ,BÖYLECE BAŞIMIDA AĞRITMAZDIM,BİRDE ARANIZDAKİ HUKUĞU BİLMİYORUM AMA BİR İNSANIN NE OLUP OLMADIĞINI 3 AY SÜREKLİ BERABER OLMADIĞINIZ SÜRECE İŞ HAYATINDA KOLAY KOLAY ÖĞRENEMEZSİNİZ,GÜVENMEDİĞİM ADAMLADA YOLA ÇIKMAM KARDEŞİM BİLE OLSA..SAYGILAR..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye16 yazı
sayın mettin,

evet, kredi çektirmek en mantıklısı, ama kefilsiz kredi vermezler. kefil bulamaz bu kişi. güvensiz ve üçkağıtçı olduğu için vs. değil, adamın garanti bir işi, birikimi olmadığı için kimse kefil olmaz.
orası türkiye değil ki, anında yerine bir usta bulabileyim, biraz para yatırması şart çalışacak ustanın, ama nasıl,nerden..

Üye2311 yazı
EE siz kefili olun...parayıda siz alın bu kadar basit..Ayrıca ŞÜPHENİN olduğu yerde TANRI DA,AŞK DA,BED DE ,BEREKETTE OLMAZ...SAYGILARIMLA..

Yeni Üye76 yazı
Kefil siz olacaksanız hiç kredi çekmeyin boşa faiz ödemesin,ortak yapın gitsin :)
Çünkü adalet borçluyu değil ilk olarak kefili yakalıyor zaten:)
by mer-zer

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ö?renci
Üye164 yazı
Hakkı Arkadaşım;

Yukarıda ki yazıları okudum, Huyhuyhuy arkadaşım olayın özetini size güzel bir şekilde yapmış. Bence dikkate al. İnsan oğlu ile iş yapacaksınız. İnsanın binbir türlü hali vardır. Usta konusunda alternatifiniz yoksa bu işe girmek büyük risk bence. Gerçi sermaye çok büyük değil ama, belki de bu para sizin hayatınız. Bence biraz daha düşünün ve alternatif bir usta daha bularak çift usta ile bu işe başlayın ve ustalarınızı maaşla çalıştırın.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye16 yazı
kredisine benim kefil olmam demek, zaten benim ödemem demek. tek ihtimal var ki zor, kendisine başka bir kefil bulması.

Yeni Üye16 yazı
son 3 gündür işi bilen dürüst, ama kendi imkanları ile tek başına bu işi yapamayan ve benimle bu işi ortak yapmayı kabul edecek bir pide-kebap ustası bulabilirim belki diye internette birkaç yerde ilan verdim. inanın 3 gündür telefonum susmuyor. ama her arayan kendi ustalığını övmek ve ücretli çalışmak istediğini söylemekten başka birşey demiyor. olabilir herkesin az da olsa yatırımı olmayabilir. ama arayanların hepsi de sözleşmişler gibi aynı şeyleri söyler mi be kardeşim..
bi tanesi de ortaklık için ne kadar sermaye gerekir, kira ne kadar olacak, yurtdışında diyorsunuz oturum nasıl halledilecek, kaç metrekare dükkan vs.. soran yok. direk ben çok iyi ustayım, bana maaş ver...
işte güvensiz olmam için en geçerli sebep insanların bu bencilliği ve aman bana bişey olmasında, ben paramı bilirim mantığı ile samimiyetsiz,egoist, kaypak hayat felesefeleri.

Üye2311 yazı
HOCAM ONA BİDE ŞU GÖZLE BAK ,BEN USTAYIM PARAMDA VAR,EE NİYE KENDİM AÇMAYAYIM İŞİMİ.....SAKIN BU YAKLAŞIM OLMASIN..SAYGILAR..

Yeni Üye16 yazı
usta olmakta yetmiyor bu iş için sayın mettin. ben yıllarca restoran işletmeciliği yaptım. işletmecilik çok farklı meziyetler gerektirir. her usta işletmecilik yapamaz. ayrıca bu iş 10 lira gerekiyorsa her kendi işini yapmak isteyen ustanın 10 lirası vardır diyemeyiz. 3 lirası vardır, kendi işini yapamıyordur.

Üye305 yazı
Insanlar bir sekilde ilk önce alacagi paranin garanti olmasini isterler,
bizde eski bir söz vardir,bilmiyorum ne kadar dogru bir deyis,
" Salla basini, al maasini "

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Yeni Üye16 yazı
peki aramızda nasıl bir sözleşme yapmalıyız?

Üye339 yazı
Sözleşmenin bir bağlayıcılığı olmaz.
Sözleşmeye uymayan hiçbirşeyi olmayan vatandaşın size ne vermesini bekliyorsunuz?
Şunu unutmayın kaybedecek birşeyi olmayan bir insan sözleşmeye düşünmeden imzasını atar bu sizin için bir güvence oluşturmaz.
Başkasının parasını harcamak kolaydır onun içindir'ki parası olmayanlar herzaman paralarını rahatça harcayacak bir ortak peşindedir.
Siz paranızı rahatça harcatmayın 2 gün sonra zaten hiçbir riski olmayan ortağınız daha iyi bir teklif aldığı yere gidecektir.
İşe inanan ve ustalığına güvenen bir ustanın mutlaka kenarda köşede parası vardır veya rahatça bulabilir param yok masalına kanmayın.
Eğer gerçekten ustanın parası yoksa ya iyi bir usta değildir ve para kazanamamıştır yada kazandığı parayı çarçur etmiştir her iki durumdada size ortak olarak bir yararı olmaz.
Sermayeyi siz koyacağınıza göre zaten ortağa ihtiyacınız olmaz bunun yerine 2 adet usta ***ürerek işinizi garantiye alın biri olmazsa ikicisi işinizi ayakta tutmaya yetecektir.
İşletmeci siz olacağınız için eleman sıfatlı çalışanlar, ortak sıfatlı olanlardan daha verimli olacaklardır emin olun.
Vize oturum falan dert etmeyin bunlar sadece formalite ben 2 sene oturumum olmadan romanyada çalıştım hiçbirşey olmadı.
Siz gerçekten bu işi yurt dışında yapacaksanız hangi ülke olduğunu yazmamışsınız fakat elinizdeki parayla bu işi yapmanız çok zor gözüküyor.
Kendi ülkenizde yaptığınız maliyetler ile yabancı bir ülkede yapılan yatırım tutarları mutlaka farklılık gösterir.
Bazen çok basit bir malzemeyi bulabilmek için malzemenin değrinden daha yüksek masraflar yapmanız gerekebilir(tecrübe ile sabittir)
Yinede size iyi şanslar dilerim.

.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye13 yazı
Merhaba Hakkı Bey

Öncelikle pide lahmacun işinde usta çok önemlidir fakat bu işi genellikle ustalıktan gelme insanlar yaptıkları için ve işin ustaları
çoğunlukla kanaatkar,güvenilir olmadıkları için işi bıraksa bile sıkıntı yaşamazlar.Bu işler sürümü olmadıkca fazla kazançlı değildir
zira günde 3 pasada satsanır 6 pasada satsanız ayda sırf oduna 1500TL para verirsiniz.Ustanın sanatıda önemlidir yaptığı hamuru
harcı ii olmalıdır,zira ette pahalı olduğundan kasapla aranızı bozabilir.Siz en iyisi bu adamı sadece işçi olarak kullanın ve yanına bir
tanede onun tanımadığı başka bir yedek usta.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye28 yazı
nerde yapıcaksınız bu işi şehir olarak sölermisiniz bende bi ortak arıyorum yanlız bu işten anlamam

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Yeni Üye1 yazı
eğer ortak olacağınız kişinin iyi niyetli biri olduğuna eminseniz. hiç düşünmeyin girin bu işe
sonra böyle bir fırasat bir daha bulamazsınız. nedenmi
çünkü iyi bir yerde dükkan var ise ustanızda çok iyi ise bu işte başarılı olunur. birde uygun fiyat temiz ve güler yüzlü hizmet sunarsanız
tahmininizden de fazla kazanabilirsiniz. olumsuz yorumları tabiki dikkate alın ama unutmayınki TİCARETİN 10 da 9 u CESARETTİR.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye62 yazı
bence taşın altında eli yoksa, iş istediğiniz gibi gitmezse olan sizin paranıza olur. o çeketini alır gider.
millet sizin üstünüze gelir. para koymuyorsa ortaklıkta olmaz. böyleyse yanınızda ücretli çalışsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik