Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Denizlerimiz Kiralanabilir Mi?

BaşlatanmurtisTarih11/07/2009 20:12:10Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye39 yazı
Merhabalar sayın site üyeleri;

Benim bir yazlığım var ve son on senedir doğru dürüst gidemiyorum bile. Geçenlerde aklıma güzel olduğunu düşündüğüm bir fikir geldi.

Evimiz denize sıfır, denizle aramızda 5-6 metrelik bir yürüyüş yolu mevcut. Kumsal ve plaj yok. Sağ ve sol tarafımızda yaklaşık 500'er metre uzaklıkta plaj mevcut. Ben de önümüzdeki yürüyüş yolundan sonra iskele üzeri bir dinlenme, yeme içme ve güneşlenme yeri gibi bir şey yapmak istiyorum.

Denizlerimiz bildiğim kadarıyla milli emlak'a ait. Belediyelerle bir ilgisi yok diye biliyorum.

Böyle bir yerin iznini nereden alabilirim ve bu iş için yaklaşık ne kadar para lazım? Bir bilgisi olan varsa fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Editör5590 yazı
Bu kıyıya bölgenin belediyesi karışır. Araziyi size belediye kiraya veremezse bile yapacağınız herşeye belediye karışacak izninin alınmasını isteyecektir.

Tam yasal izin turizm bakanlığından alınır sanırım....
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye2981 yazı
Tartışmalı bir konu , hem belediyeyi ilgilendirir. hem turizm bakanlığını , milli emlak konusunda emin değilim.
Bodrum da yapıyorlar . biç kılap ( kıroluktan değil mahsus öyle yazdım)
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye39 yazı

teşekkürler ilgilendiğiniz için. umarım bu konuda daha detaylı bilgi veren olur. bekleyelim ve görelim...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye2311 yazı
ARKADAŞIM BU KONU İLE İLGİLİ YASA SANIRIM GEÇEN HAFTA DEĞİŞTİ,BAKANLIĞIN YETKİSİ BAŞKA BAKANLIĞA VERİLDİ,AMA KUSURA BAKMA TAM TOPARLAYAMADIM EMİN OLMADIĞIM İÇİN YAZAMADIM,AMA SON 4-5 GÜNLÜK GAZETE ARŞİVLERİNİ TARASANIZ BULURSUNUZ SANIRIM ,YANLIŞ AKLIMDA KALMADI İSE DE TURİZM BAKANLIĞINA DEVREDİLDİ....,SAYGILARIMLA..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama