Var Mı Benim Gibi Gemileri Yakan? - Sayfa 2 - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Var Mı Benim Gibi Gemileri Yakan?
 2 

gemileri_yaktim
2009
Üye

Toplam 105 yazı
05/07/2009 :  16:06:01 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Dibe kadar battım. Çıkmakdan başka çare yok.

Ata bindim, attan indim eşeğe bindim. Hayatın tüm çilesini, zenginliği, fakirliği gördüm, iflaslar yaşadım, ailemden çok kişiyi kaybettim.

İyi gün kötü gün dostlarını tanıdım. "Borcunu öde, mezardan anneni çıkartır, ondan alırım alacağımı" diyeni gördüm.

Bir ramazan ayında sadece patates yediğim iftarlar sahurlar oldu. Çevremde çok dalkavuk gördüm. 10 lira alacak için kapıma 20 kere geleni gördüm. Ekmek bulamadığım çok günü gördüm.

Toptancılıktan işportacılığa bile düşemedim daha aşağıya düştüm. Tam dibe vurdum. Aylarca beş parasız dolaştım iş aradım. O güzel günlerimdeki sevgili müşterilerim ve dostlarım sizleri çok seviyorum "kendinizi tanıma fırsatı verdiniz bana".

Arkadaşlar sakın batmayın, hatta denemeye kalkmayın, iflasın gelişimi çok ilginçtir...

Belirtileri aynen yağmurun gelişi gibidir. Önce hava kararır bulutlar vs. şiddete göre sel olur yada yağar geçer. Ama heryeri ıslar.

"Gemileri yakacak duruma gelmeyin" dileğiyle
oktay

Yerleşim : Türkiye / Batı Karadeniz  |  Meslek : Satış / Pazarlama
huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
06/07/2009 :  23:37:18 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetustam
bu sitede biryerde okuduğum bir söz çok hoşuma gitti ezberledim ve herkese söylüyorum:

''başarı tecrübelerden oluşur , tecrübede hatalardan oluşur ''

herşey gönlünüzce olsun saygılarımla

KATILIYORUM
VE AKLIMDA KALDIĞI KADARIYLA

tecrübe nedir?
hayatta yenilen kazıkların bileşkesidir.
diye ekliyorum
ismail karagülle

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İmalat
gemileri_yaktim
2009

Üye

Toplam 105 yazı
06/07/2009 :  23:45:11  Alıntı
huy abi tamam araştıracağım döneceğim sana..sen de çok çileler çekmişsin belli. görüşmek üzere
oktay

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
07/07/2009 :  00:04:49  Alıntı

Sayın muratça 30 bir yazı yazmışsınız kel alaka olmuş valla orda aslında sizin ifade ettiğiniz yada etmeye çalıştığınız şey unsurdu, siz demişsiniz siyaset yapıyorsunuz,ben de diyorum ki Allah siyaset yapanında yaptıranında ....versin.Ben 1986 senesinden beri çalışıyorum her krizde attan indim süründüm,batmayan sektör batmayan adam görmedim tabii sırtını bir yerlere dayamışların dışında...Arkadaşımızın yaşadıklarını yaşadık kısmen bir sürüde yakın çevremde yaşayan var o kadar aile tanıyorum sadece bir dostum karı koca memur bir tek onlar etkilenmedi bu durumlardan.Şimdi bizler ve hep ayağı tökezleyenler mi suçlu yoksa onları bu hale düşürenlermi ...O yüzden biraz size tavsiyem bu buz dağlarının görünen kısmına değil görünmeyen ve daha büyük olan kısmına dikkat edin derim..Her taraf bok ***ürüyor siz diyorsunuz bahsetmeyin,sen tut bakalım ayakkabılarını temiz tutabiliyorsan yada gömelim kafamızı deve kuşu gibi toprağa popomuz açıkta ama ,o yüzden bence daha dikkatli okuyup daha dikkatli yorum yapınız ve insanları hemen öyle etiketlemeyiniz ben askerliğimide yaptım ,ne yazacağımı ne konuşacağımıda burda kimseden fetva alma durumunda değilim siz de dahil,lütfen görüşünüzü bildirin.. sayın huy huy ve benim bilgilerimize bir de diğer yazdıklarımıza bakın önce lütfedip sonra bizi eleştirin ... SAYGILAR...

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Satış / Pazarlama
huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
07/07/2009 :  00:22:36 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Sayın mettin ,.. Biz işin zor ama , doğru yolunu seçmişiz. Ve ne sırtımızı devlete, siyasal iktidarlara, ne zengin bir akrabaya ( yada hanımın zengin akrabasına(; ) bağlamışız . bir arkadaşın imzası ilham verdi.(BABAN FAKİRSE SUÇ SENİN DEĞİL. FAKAT KAYIN PEDERİN FAKİRSE SUÇ SENİNDİR"). Düşe kalka ticaretimize devam etmişiz. 40 senelik bir ticaret hayatımız olmuş . İşportacılık tan 60 daireli inşaat işinden , saymaya kalksam, çalışmadığımız sektör kalmamış. Hiç kimseye borçlu kalmamış. Hiç kimsede alacağı kalmamış bir ticaret adamıyız. Ve şimdi emekliyim. Emekli derken yaptıklarımı saysam ,, eminim, iyi ki emeklisin bir de olmasan ne olacak dersiniz.

Bir yerde yazıyordu , aklımda kaldığı kadarıyla söylemeye çalışacağım. Herkesin lafına bakılmaz mealinde bir söz.Şöyle idi galiba. lafa bakarım , söz mü diye , söyleyene bakarım adam mı diye . Yanlış olabilir ama meramımı anlatttım galiba.
ismail karagülle

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
07/07/2009 :  00:36:43 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gemileri_yaktim2009
huy abi tamam araştıracağım döneceğim sana..sen de çok çileler çekmişsin belli. görüşmek üzere

oktay bu linge tekrar bir göz at . sermaye istemez. pazarla yeter. ne olursa olsun insanlar evleniyor ve bu tür ürünleri , alıyorlar , iyi incelenirse ,ekmek çıkar.
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=15916
ismail karagülle

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
07/07/2009 :  00:55:32 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Bu konuyla bir aydır ilgileniyorum bilmediğim bir dünya şey var. Ama şu kadarını anlatayım . Bu işi yapan bir iş yerine gittim. Ve ben bu kutulardan sizin istediğiniz modelleri yaparım benden alırmısınız ? Diye sordum. Tesadüfen imalatçı değilmiş. İmalatçı olsa idi, terslenebilirdik. ( rakip olmaya aday biri karşısında yardım istiyor durumu). Neyse iki tane kolay model gösyerdi. Bunları yap. Bir deneyelim dedi. Kalıbını yaptım . 1000 tane döktüm . Az evvel tamamen bitirdim , yarın ***üreceğim. Eğer beğenirlerse, yeni model verecek onların kalıbını da yapacağım. Çok karlı değil ama bu krizde boş durmaktansa , az bile olsa birşeyler yapmak insana kendini iyi hissettiriyor.

Sen de benim yaptığımı bulunduğun yerde , aynısını dene , aza kanaat edersen mutlaka netice alacaksın.
İmalat ve kalıp işlerini merak etme . Onları ben yapacağım. Ve kaça mal ettiğsem , sen de çok kolay bileceksin.kalanı kardeş payı bölüşeceğiz. Maliyet olarak , sadece ham madde ,maliyeti olacağı için hesaplamak çok kolay olacak . Kira , işçilik vs hiç bir masrafımız şimdilik olmayacak . ki buda bizim rekabet edebilirliğimizi kuvvetlendirecek.

NASIL
ismail karagülle

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
07/07/2009 :  01:02:01 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Bu arada , internette dolaşırkende bak bakalım kim neleri kaça satıyor. ( nikah şekeri kutularından bahs ediyorum )
Ben bazılarına mail attım . SEN DE dene , nikah şekeri imalatçısı, ama kutuyu dışarıdan alıyorlarsa , müşteriyi yakaladın demektir. Fiat ve ödeme tamam ise , iş tamamdır. Kutu dediğime bakma , kimi küçük melek , kimi deniz yıldızı , kimi gelin damat figürü , vs hepsi bizim işimiz.
ismail karagülle

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
07/07/2009 :  01:04:15 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Eğer bu konuyu , doğru yapabilirsek , diğer şehirlerde de , aza kanaat edip çalışmaya razı olacak bir çok koniks mensubu çalışma arkadaşımız olur.
ismail karagülle

Lagutax
Üye

Toplam 115 yazı
09/07/2009 :  02:19:47  Alıntı
Benim anlamadığım tek bir şey var hep batan insanlar madur olur, hep onlara üzülme buda gecer derler, insanların % 95i bu arkadaşlara içleri kaynar destek vermeye çalışırlar , iyide bu batan arkadaşların piyasaya takdığı paralar ne olucak , ya batan insanlardan alıcakları olan insanlar ne olucak ?

şöyle birşey var adam batıyor ve alacğın var yapdığı edebiyat " abi bittim ben gel canımı al yok bende para " bu durumda alacaklı olan ne yapsın ?

madur olan batanmı ? yoksa batandan alacağı olanmı ?

NOT: bu yazının konuyu açan arkadaşla ve bu konuyla alakası yokdur

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
09/07/2009 :  02:48:02  Alıntı
Sayın lagutax,hani domino etkisi diye bir şey var duydunuzmu bilmem,domino taşlarını yan yana dizin binlercesini birine dokundunuzmu sıradan hepsi devrilir...Şimdi burda... A-ilk taş suçludur,B-tüm taşlar suçludur,C-rüzgar suçludur,D-parmak suçludur, E-parmağın sahibi suçludur,F -O adama o işi yapmasını söyleyen suçludur,G-Biri o parmak sahibine çarpmıştır o suçludur,H-Benim olayla alakam yok ben tesadüfen ordan geçiyordum sadece diyen suçludur...Bana kalırsa Türkçe hocaları suçludur, zira bu millette Türkçe gani..GOKİGEN İKAGA DESUKA???

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
09/07/2009 :  03:32:16 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Güneş çarığı sıkar , çarık ayağı . Diye bir laf var. Buraya uyuyor galiba.

Herkes kendi çektiği sıkıntıyı bilir. Batan kendi haline acır tabii. Batanda parası kalan kendi haline .
Suçlu makro ekonomik dengeleri kuran ve onula oyunlar oynayan global sermaye demek kimsenin işine gelmiyor.
ismail karagülle

Lagutax
Üye

Toplam 115 yazı
09/07/2009 :  05:17:09  Alıntı
mettin yazdığım yazıda yapdığım imla hatalarına takıldın anlayamadın herhalde , verdiğin örnek saçma düşününce saçma olduğunu anlarsın zamanla , böyle duygusal edebiyat yapıp "battım ben abi !" hikayeleri iyi tutuyor , tartışma olmasın özetle demek istediğim "birşeyi beceremiyorsan uzatmayacaksın" bu durumda ne kendini nede başkalarını mağdur etmezsin...

NOT: bu yazının konuyu açan arkadaşla ve bu konuyla alakası yokdur

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
09/07/2009 :  10:50:40 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğim yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın.

Lagutaks ,, Burada akıl yerine düşünce kelimesi daha uygun olurmuydu.
ismail karagülle

kurdoglu
Üye

Toplam 329 yazı
09/07/2009 :  11:08:55  Alıntı
Arkadaslar bende cok battım ve cıktım cok şükür şimdi evimize bir ekmek ***ürebiliyoruz. Benimde bir arkadasım gecen yıl battı bende hatır cekleri yazmıştım 15,000tl kadar ark battıktan sonra hatır ceklerini mecburen ödedik bir yıldır kaçtı ve tekrar memlekete döndü nasıl yardımcı olalım diye düşündükten sonra ihale ile mal aldık ve ark verdik neden verdik calışsın evine ekmek ***ürsün ve onu çalıştırarak bizede yavas yavas ödeme yapsın. İnsan 2 şekilde batar..1-kadın ,kumar,içki 2- mal kaptırır
Eger içki kadın işlerinden battınnsa sana kimse yardım etmez ama mal kaptırır batarsan herkes sana yardımcı olmaya çalışır ve sana güvenir
DOGRU DUVAR SALLANIR AMA YIKILMAZ.........

Yerleşim : Türkiye / Tr  |  Meslek : Serbest meslek
Lagutax
Üye

Toplam 115 yazı
09/07/2009 :  11:29:56  Alıntı
huyhuyhuy burası bir forum ve düşüncülerimizi paylaşmak için burdayız , Ben düşüncelerim dogru olduğunu savunmuyorum ! Bana göre doğru sana göre yanlış , Bu forumunda amcı düşünce paylaşımı değilmi ? , yazdığım yazının doğru veya yanlış olmasından öde birde bu tarafdan baksan nasıl olurdur vs..

Neyse topic kişisel konuşmaya dönemsin lütfen...

Başarılar

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
09/07/2009 :  12:04:10 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Lagutax
huyhuyhuy burası bir forum ve düşüncülerimizi paylaşmak için burdayız , Ben düşüncelerim dogru olduğunu savunmuyorum !savunmadığın düşünce senin nasıl oluyor. ??? Bana göre doğru sana göre yanlış , Bu forumunda amcı düşünce paylaşımı değilmi ? , yazdığım yazının doğru veya yanlış olmasından öde birde bu tarafdan baksan nasıl olurdur vs..

Neyse topic kişisel konuşmaya dönemsin lütfen...

Başarılar

Savunduğun düşünceyi göremedim.
Farklı kelime kullanımı anlamıda değiştiriyor.
Akıl başka bir şeyi , düşünce başka bir şeyi anlatır. Yani anlamları başka başkadır.
Fikri doğru anlatmak , doğru kelimeyi seçmekle olur.
Ben de her zaman doğru kelimelerle kendimi ifade ettiğimi söyleyemem.
Sadece sizin , AKIL , yerine DÜŞÜNCE kelimesini kullanırsanız , söylemek istediğiniz daha iyi ifade edilir mi ?
diye sormuştum.
Siz bilirsiniz istediğiniz gibi yazın . Ben sadece sormuştum başka bir maksadım yok . Pardon bir daha sormam.
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
09/07/2009 :  12:28:12  Alıntı
Sayın Lagutax burda dediğiniz gibi fikrimizi belirtiyoruz,ama ben 22 senedir toptan parekende satışta aktif olarak çalışan birisi olarak hep kişi birey şu bu diye bakmadım olaya... görmediğim kriz kalmadı ,şu an tam 5 mağazadan mağaza müdürlüğü teklifi var sizce niye 6 aydır kusura bakmayın düşünmüyorum diyip geri çeviriyorum,yada 98 lerde ki krizde de organize de Antalya nın en büyük 2-3 tekstil fabrikasında fab. satış müdürüyken, niye sektörden çekildim de bağımsız çalışabileceğime inandığım emlak sektörünü tercih ettim,yine şimdi emlak işi ağırlıklı çalışıyorum..Y ani sarı kamışta donan askerler mi suçlu şimdi,ZİRA TEK MERMİ ATMADAN ŞEHİT OLDULAR...İşte bizim anlatmak istediğimiz dikkatle vurgulamak istediğimiz bu,kar yağıyor her kez üşüyor o kar seninde benimde hepimizin üstüne yağıyor kış uzun sürdü ve sert geçiyor,kusura bakmayın ben kaçtım şimdi tatildeyim güneşin tadını çıkarıyorum,ama dertler kafamdakiler burda da gittiğim her yerde de peşimi bırakmayacak, o haklı haksız yok taraf olmanında faydası yok,birileri sayesinde bu hallere düşüyoruz onları değil birbirimizi suçluyoruz ...S iyah siyah, beyaz beyaz kalsın dileklerim ile saygılar..

Lagutax
Üye

Toplam 115 yazı
10/07/2009 :  13:53:49  Alıntı
huyhuyhuy değerli arkadaşım ben yazdığını yanlış anlamışım kusura bakma , Mettin sonuç şu kısaca , dış etkenlerden batan iflas edenlere dediğim hiç bir şey yok nedir bu bkz : kriz olur , doğal afet olur,ailenin başına bir kaza gelir v.s hepsi elinde olmayan dış etken bu şekilde batarsan kimsenin bir şey diye bileceğini sanmıyorum , ama diğer sebeplerden batarsa bir insan burda tek suçlu kendisidir temek istediğim bu...

saygılar

gemileri_yaktim
2009

Üye

Toplam 105 yazı
10/07/2009 :  15:11:53  Alıntı
ARKADAŞLAR SEBEP NE OLURSA OLSUN ( helal dairesinde ): İNSAN HER NE SEBEPTEN BATARSA BATSIN SONUÇTA MAĞDUR ,AİLESİ PERİŞAN..İNSAN OLARAK BAKARSAK OLAYLARA DAHA İYİ GÖZLEMLERİZ .. şahsen şu an iflasın içindeyim.gemileri yaktım başaracağım yine,,,
oktay

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
10/07/2009 :  16:39:16 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
huyhuyhuy değerli arkadaşım ben yazdığını yanlış anlamışım kusura bakma , Mettin sonuç şu kısaca , dış etkenlerden batan iflas edenlere dediğim hiç bir şey yok nedir bu bkz : kriz olur , doğal afet olur,ailenin başına bir kaza gelir v.s hepsi elinde olmayan dış etken bu şekilde batarsan kimsenin bir şey diye bileceğini sanmıyorum , ama diğer sebeplerden batarsa bir insan burda tek suçlu kendisidir temek istediğim bu...

rica ederim olur böyle şeyler, özür dilemek öz güven belirtisidir ve erdemdir . Sağlıcakla kal.

saygılar
ismail karagülle

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
10/07/2009 :  16:48:13 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:

rica ederim olur böyle şeyler, özür dilemek öz güven belirtisidir ve erdemdir . Sağlıcakla kal.

saygılar
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
10/07/2009 :  17:57:11  Alıntı
Arkadaşlar hani bir laf var adam yedisinde ne ise yetmişinde odur diye,bu dünya vefasız dünya ,bu dünya kazananın dünyası maalesef,bakın ben özellikle toptancılık yaptım dedim bu ne demek piyasaya bir sürü yüklü mal vermişsin demek .bu ne demek hele bir kriz patladı ise ayvayı yemişsin demek.....O yüzden bu zamanları en iyi bilen doğru tesbitleri olan bir arkadaşınızım...Size sadece 98 krizinden bir örnek verim,ben İzmir den Anamura kadar her ile ilçeye mal sattım üretici firmanın satış müdürü olarak,ee kriz patladı faizler bir gecede yüzde 1400 gördü,piyasayı şimdi olduğu gibi bankalar kitledi.....satışlar bıçak gibi kesildi,bir sürü müşterim var yanına gidiyoruz her kes Allah sonumuzu hayır etsin diyor..Adamın ayağına gidiyorsun para yok,ama niyeti iyi tamam ağbi diyorsun ,çek ödenmemiş istesen vurdurursun arkasını görüşüyon müşterinle yazdır metin istersen işi sağlama al ,öderiz bir şekilde ama ne zaman nasıl sorma diyor..bunu söyleyen adam o yerin en saygın esnafı ,büyük ihtimal borçlarını ödemek için evini arabasını arsasını her şeyini satılığa çıkarmış yarı fiyata hatta bazılarını yok paraya satacak,o da müşteriden tahsilat yapamıyor,bankadan kredi alsa yine işleri rayına oturtacak ama banka gülüyor kredi falan vermiyor hemde korkunç faiz oranlarına rağmen..Şimdi domino etkisi dediğim buydu yani birilerinin ayakta kalması için birilerinin yıkılması mı lazım dı.Ben tahsilatlarımı yaptım bir şekil,kiminden biraz para aldım,kimine vadeyi biraz uzattım,kiminden malımı geri aldım, kimi malımı satmış ..elinde başka firmanın malı var şişmiş malı bana ucuz verdi nakit sattım borcuna saydım,yani işi anlıyacağınız gibi abi kardeş misali , körler topallar birbirini ağırlar derler ya bir şekilde çözdük.. işimizi gördük.Haftada bir defa müşteriye bilemedin en fazla 2nci haftada ya uğrarım ya ararım,....manavgattan işte sizin bahsettiğiniz gibi biri çıktı Sayın lagatux,ADAMA GİDİYORUZ ÇIK.... KRİZ VAR, SEL OLDU, ŞU OLDU BU OLDU,AYLARCA 1 TL BİLE TAHSİLAT YOK..EEE NE YAPACAZ YİNE ÇIK...Tek kelime etmedim hep hayırlı işler diyip çıktık,,,ama bu hep aynı ,3-4 ay sürdü bu ,,,,ben bir kişini canını bile yakmayan müşterimin önünü ilikleyip ayağa kaltığı ender adamlardan biri iken ,...hani bir laf var ..*********in hakkından ************ gelir diye,bölgenin en büyük toptancılarından tam kurt bir ağbimiz var,mağazalar zinciri için ondan mal almışız hesab görmeye çalışıyoruz bizim de alacaklar gecikince ödemelerde aksamaya başladı,dedim ağbi bende senin bölgede bir yerin evrağı var ben alamıyorum sana evrağını versem olurmu dedim olur Metin im olur dedi.. hiç önemli değil biz alırız,EVET O ADAMIN EVRAĞINI BURAYA VERDİM ,RESMEN KALEMİNİ KIRDIM AMA ŞU KADAR VİCDAN AZABI DUYMADAN,ŞİMDİ BU KADAR MÜŞTERİMİZDEN SADECE BİR KİŞİ BU İŞİ SUiSTİMAL ETTİ ANLIYACAĞINIZ O YÜZDEN BEN HER BORÇLUYU BİR TUTMAYALIM DEDİĞİM BUYDU..EN SON 35 YILLIK BABAMDAN BİLE DAHA SAĞLAM ADAMIN ÇEKİDE DÖNÜNCE PİYASADAN ÇEKİLMİŞ TEKRAR EMLAK SEKTÖRÜNE DÖNMÜŞTÜM...AYNI BU GÜNKÜ GİBİ..Dün de bir akrabam geldi sayısız ödülleri olan devlete danışmanlık bile yapmış inşaat sektöründe koopların pirliğini yapmış bir abimiz... bir proje için saatlerce görüştük bana 94 lerde nasıl büyüdüğünü ve nasıl bir toplu konutta sağlam bilinen bir firmadan iş aldığını ,ama devletin zamanında ödeme yapamadığını ve dolayısıyla iş yaptığı arkadaşından da para alamadığını bir süre neyi varsa sattığını ,en son baktım dedi 4-5 çek geldi hala devlet para verecek o zaman yıkıldını anladığını ve gidip son gayrimenkülünü de 3 te bir fiyata satıp vergilerini ve işçilerinin ssk borçlarını yatırıp ,ailesi ile vedalaşıp rusya ya kaçış hikayesini dinledim,dün yine 3 günlüğüne borç verdiğim bir eski esnaf kardeşim nihayet bana borcunu ödedi yaklaşık 2 ay sonra bu arada benim iki ay neler çektiğimi anlatmama gerek yok sanırım,eğer bir hafta daha gelmese bende patlıyacaktım... işte kardeş domino böyle gidiyor,geçen bir eczacımızı haciz etmişler sağlık bakanlığı ilaç paralarını zamanında ödemediği için,evet bu eczacı feryat ediyor ama aslında suçlu kim........Ticaret hukuğunun nasıl yavaş işlediğini de söylemeye gerek yok sanıyorum,çok hızlı davranman içinde çok sermayen olması lazım,yoksa alacak davan ancak sen iflas ettikten sonra nihayet buluyor...İşte arkadaşım bataklığı kurutmak lazım sinekleri öldürmekle olmuyor bu işler...Ha bunları,krizi fırsat bilen şeref***lere gelince tabii ki onlara lafımız yok kır belini gitsin...Saygılarımla.

Lagutax
Üye

Toplam 115 yazı
10/07/2009 :  18:09:46  Alıntı
teşekkür mettin emek verip uzun uzun yazmışsın senin domino örnegine yüzeysel bakarak yorumladığımda ayrı , bu yazınla ayrı bir yorum içine giriyor insan sonuç olarak ortak noktada değişmeyen benim ve senin vurguladığn şu nokta ;

"İşte arkadaşım bataklığı kurutmak lazım sinekleri öldürmekle olmuyor bu işler...Ha bunları,krizi fırsat bilen şeref***lere gelince tabii ki onlara lafımız yok kır belini gitsin.." demek istediğim buydu...

Cennettekilerin canı sıkılmış. Hurilere gidip.
-"Bizim canımız sıkıldı, bi cehennemi görebilirmiyiz." demişler.
Hurilerde kabul etmişler. Kafile halinde cehenneme gitmişler. Zebanilerde rehberlik yapıyorlarmış.
Cehennemde altında ateşler yanan büyük büyük kazanlar ve kazanların üzerindede zebaniler çıkmaya çalışanları tırpanla tekrar kazanın içine itiyorlarmış. Fakat oda ne?
İlerideki bi kazanın üzerinde zebani yok.
Cennet ahali sormuş:
-Bu kazanda kimler var?Galiba hayatlarından memnunlar çıkmaya çalışmıyorlar?
Zebani:
-"Orada Türkler var. Gelin göstereyim...
Cennet ahali biraz yukarı çıkıp kazanın içine bakmışlar.
İçerdeki Türkler aynen şu şekilde davranıyorlarmış:
Çıkmaya çalışan bir Türkü diğer türk bacaklarından yakalıyor ve;
-"Ulan ben yanıyom sen nereye gidiyon g.t." deyip aşağı çekiyorlarmış. O yüzden o kazanın üzerine zebani koyma ihtiyacı böylelikle ortadan kalkmış....

Ben battım gel abi sende yan diyenler neden bu kadar bilinmez ticaretde...

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
10/07/2009 :  20:38:46  Alıntı
Boş ver kardeş ben gurbetçi ailenin çocuğuyum,orda yaşlılar huzur evinin penceresinde ölümü bekliyor,niye birey olmayı bencil olmayı öğretmişler,ben gideceksem kendim giderim giderken de peşimden kimseyi sürüklemem,hata yapıyorsam altına imzamı atarım dietini de ben öderim kimseye ödetmem,benim de işlerim ters gittiği oldu aslında işi yapamadığımdan değil sağlık problemleri aile meselelerinden babam çok hasta idi onla ilgilenmek artı sabit bir gelir elde etmek zorunda kaldığım için,iş yerimi kapadım,tek tek,çaycısı,dükkan sahibi,marketi,kebabçısı hepsinin hesabını kapayıp helalleşerek zira artık işime kendimi veremiyordum...Bazı değerleri bizde unutmaya başladık millet birbirinin ayağına işemeye başladı üstelik en yakınlarının...İşte onlarda bir gün pencere önünde tek başına belkide bir huzur evinde elalemin ellerinde ölümü bekleyecekler bizde görünce acıyacağız bu insanlara ilahi adalet bu galiba...Allah kimseyi şaşırtmasın ...Saygılar..

serkan_s
Üye

Toplam 137 yazı
11/07/2009 :  18:46:18  Alıntı
var kardeşim,bende senin gibi gemileri yaktım,anlattıklarını yaşamış biri olarak anlıyabiliyorum,bundan 10 yıl önce belki senden beter battım,bittim,günlerce bunalım geçirdim,ben nerde hata yaptım diye,henüz daha yeni yeni doğruluyorum,hani bir söz vardırya Allah bir insanın evvelindense,ahirini getirsin,çok doğru bir söz,Allah korkumdan dolayı intihar etmedim,çünkü orası ebedi,ve intihar eden için ebedi bir azab olduğunu biliyorum,ama düşenin Allah yardımcısı olsun,bir tekmede en yakın dostlarınız vuruyor,ben yapmam demeyin,herkes yapıyor,yaşayan biri olarak tecrübe sahibiyim,Allah seninde yardımcın olsun diyorum

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Tekstil
METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
18/07/2009 :  00:50:53  Alıntı
Yüce rabbimizden yok ki şikayetimiz bizim derdimiz kulla,çare diye yapılan her şey çaresizliğimizi ve sonumuzu getiriyor,Allah her kesin kalp gözünü açsın,akıl ve fikir versin ne diyelim..

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
27/01/2010 :  23:18:41  Alıntı
Nezaman bitecek bu acitasyon:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
ODYSSEUS
Yeni Üye

Toplam 4 yazı
08/12/2011 :  00:31:27  Alıntı
senin gibi tüm gemilerimi yaktım ve yaşadıklarının bir kısmını hala yaşıyorum. 10 lira için 20 defa kapı çalan eskinin dalkavukları, bir anda hayatının değişmesi, can dostunun arkandan vurması gibi gibi gibi... gece geç saatlere kadar iş yerimde kalıp ertesi güne hazırlanıyorum, yapmaya çalıştığım tek şey var çalışmak, başka bir şey rahatlatmıyor beni... koniks le battıktan sonra tanıştım ve her akşam olmasada çoğu akşam kepenkleri indirdikten sonra sitede şöle bir dolaşıyorum... sanırım biraz olsun rahatlatıyor beni... pek bir sözüm yok sana anlayabiliyorum seni, etrafında derdini anlayacak birileri yok ama bir taraftanda anlaşılmakta istemiyorsun, kabuk bağlamayan yaralara tuz basmak gibi başından geçenleri anlatmak.

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Serbest meslek
casa
Üye

Toplam 125 yazı
09/12/2011 :  01:23:42  Alıntı
Ne oldu yaktın mı gemileri??

ODYSSEUS her şey girer yoluna...

gama
Üye

Toplam 398 yazı
09/12/2011 :  02:55:26  Alıntı
bende yasadım senın yasadıklarını .. ne hıssettıgını cok ıyı anlıyorum. cunkı ben aynı anda 2 kez kaybettım

http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=58696 oku bakalım. hıslerıme bır nevıı tercuman olmussun yasdasım:)
cosmostextil@hotmail.com

tel:+380937411834
00380677502032

Yerleşim : Ukrayna / Odessa  |  Meslek : Esnaf

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

14.03 saniye.
11:47:11, 11 Kasım 2025, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım