Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

N2: Girişimcilik - Lütfen Okuyunuz. .

BaşlatanMETTİNTarih26/06/2009 01:34:56Yorum38

İlk mesaj
Üye2311 yazı
Evet arkadaşlarım,
Şimdi bu ikinci bölümde sizlere sitedeki oluşumlar artılar ve eksiler hakkında biraz uyarılarda bulunmak istiyorum.

Göreceğiniz gibi sitede ya sermayesi olup ne iş yapacağını bilmeyenler,ya ne yapacağını bilip sermayesi olmayan yada yeterli olmayan arkadaşlarımız var.Birde bir ürün alan, satanlarlarla işini geliştiren yada yaptığı işin yanında bir şeyler daha yapma arayışındakiler,ayrıca sadece teknik ve mevzuat konusunda bilgi almak isteyenlerde..

O yüzdende genelde bir canlılık bir dinaminizm göze çarpıyor...En önemli amaçda bence bu, hareketten bereket doğar derler.. Ayrıca hemen hemen her konuda bilgisi olan arkadaşlarımızın çok güzel katkıları var aslında, çoğumuz hem öğretmen hem öğrenciyiz... Çünkü sadece ticaret değil bilgi alışverişi de yapıyoruz eksiklerimizi birbirimizden tamamlıyoruz.

Şimdi bu bilgi alışverişinde hızlı gidip birden kesilen genç kardeşlerim dikkatimi çekti.Zira bir şeyler soruyorlar sonra bir bakıyoruz ne cevapları nede gerisini getiriyorlar, işte olmadı...

Zira alfabe 29 harf 10 tanesi ile cümle falan kurulmaz...seslisi sessizi de var demi bu işin.Ayrıca bir de sanırsam güven durumu var, ama bu sadece karşınızdakine karşı değil bence kendimize karşıda var...Şüphenin olduğu yerde HİÇ BİR ŞEY OLMAZ,NE AŞK,NE İNANÇ,NEDE KAZANÇ....Ozaman soru sormak güzel,daha çok bilgi güzel ,iş yapmak isteği güzel ,malzemede güzel ama işte bu şüphecilik işi sonunda en büyük ket.Önyargılarımızı biraz daha sorgulayın derim..

Sonuçta bu site çoluk çocuğa hitap etmiyor gördüğüm kadarıyla ,insanlar hep kaybetmek korkusundan bir şeyleri kaybeder aslında cennetten kovulma hikayesinin özünde de bu vardır. Peygamber efendimiz değilmi ticarette korkak olan kazanamaz...diyen...EE napalım şimdi hayatın bize verdikleri ile mi yetinelim yoksa rıskımızı artırmanın, daha iyi, daha güzele ulaşmaya mı çalışalım..

İşte bu soruların cevabını verin cesaretinizi, önyargılarınızı, kararlığınızı bir daha gözden geçirelim bence..

Bu serinin diğer yazıları:
N1 : Girişimcilik - Lütfen Okuyunuz

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
38 yorum
Yeni Üye2 yazı
once sıtedekı butun arkadslara selamlar ben m alı arkadaslar ben bu tıcaret ısıne yenı baslayan bırı olarak sızden bıraz bılgı ıstıyorum bu konu hakkında ıyı bılgısı ve tecrubesı olan arkadasların tecrubelerınden bırazda olsa faydalanmak ısterım bu konuda bana yardımcı olacak samımı arkadslardan yardım rıca edıyorum msn adresım
kaptan_mali@hotmail.com sımdıden tesekkür ederım herkese hayırlı ısler bol kazanclar dılerım (ilk sefer yazıyorum yalnıs yere yazdıysam afola)

Yerleşim Türkiye / YskenderunMeslek Foto?rafçy
Üye2311 yazı
Esas sizin gibi değerli ,doğru yada yanlışda olsa.. dostlarla tanışma fırsatı bulduğum için önce site yöneticilerine katkılarından dolayı ,sonrada diğer arkadaşlarıma ben teşekkür ederim...Önemli olan burda birilerinin merak edip araştırma yapması eldekileri ile yetinmeyip bir çaba göstermesi ve her türlü paylaşımda bulunması övgüye layıktır.HEPİMİZ BURDA HEM ÖĞRETMEN HEM ÖĞRENCİYİZ ,BENİM İÇİN İKİSİDE ÇOK DEĞERLİ...KALINIZ SAĞLICAKLA...SAYGILARIMLA..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye42 yazı

sayın kaptanmali
hangi konuda bilgi istediğini, ne yapmak istediğini yazarsan ve bizdede o bilgi varsa seninle ve tüm arzu edenlerle paylaşırız emin ol
saygılar
ticaret

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Üye546 yazı
Sn. Kaptanmali arkadaşım

ticari faaliyetlerinden sana başarılar dilerim ,inşallah muvaffakiyet nasip eder Allah sana. Ben de bu forumda yeniyim daha 30 yazım çıktı şimdiye kadar, ancak çok faydalı bilgiler elde edebileceğim ve gerekirse de direkt soru sorabileceğim güncel ve özgün bir pşatform burası.

Ne türden bilgi talet ettiğini de yazarsan daha aydınlatıcı olur sanırım. Ben de buradan pek çok şey öğreniyorum çünkü ticari faaliyetlerle iştigal eden arkadaşlarımızda var burada, ben de yararlanabilirim sana yazılanlardan, belki benim bildiklerim varsa ben yazabilirim

Saygılarımla
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye599 yazı
sayın kaptanmali öncelikle konikse hoşgeldin.ve dikkatli olmanı tavsiye ederim..burası bağımlılık yapıyor.)))))
konuyu yalnış yere açmışsın.)))) ama sorun değil..tabii kendine ait bir başlık açarsan daha etkili olur.hangi konularda bilgi edinmek istiyorsan öncelikle sitenin arama bölümüne bir bak derim..eminim her konuda aradığın açıklamaları bulabilirsin.olmadı kendine ait bir başlık aç..
oda olmadı sitedeki usta yazarlarımızdan yardım alabilirsin.
saygılar.
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye2 yazı
arkadaslar yazıma cevap verdıgınız ıcın tesekkur ederım ayrıca kendıme aıt baslıgı nasıl acarım vede benım ogrenmek ıstegım konu ve konular bır urunu nasıl satabılırım musterıyı nasıl bulurum veya elımdekı malı veya esyayı nasıl pazarlayabılırım ben urun ıstedıgım zaman mal veya ürünü nasıl bulurum para alısverısı nasıl yapılır aracılık nasıl yapılır bunun komısyonu varmıdır aracı olarak mal satarsam neler yapmam gerekır cevaplarınız cın sımdıden tesekkurler

Yerleşim Türkiye / YskenderunMeslek Foto?rafçy
Yeni Üye23 yazı
Burada yorumda bulunan ve deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşlara gerçekten teşekkür ederim. Şu an saat 00:20 yaklaşık bir saattir sonuna kadar bu değerli yorum ve paylaşımlarınızı okudum. Özellikle METTİN abiye saygı ve selamlarımı gönderiyorum. Yazılarınızı takip edeceğim. Sağlıcakla kalın.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye2311 yazı
Eyvallah kardeşler hepiniz sağolun,Allah muvakkaf eylesin hepimizi..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama