Yazinizi okudum cok ilginc, sizi tercih etmemelerinde kendinizde mi suc ariyorsunuz? dediginize gore cok iyi satis tecrubeleriniz varmis.
Su anda ben de bir firma da satis muduru olarak calisiyorum, yurt disindayim. ayrica asil meslegim Psikologumdur.
Size tavsiyelerim olabilir kucuk, tabii ki secmek ve kullanmak tamamen size ait.
Is gorusmelerinde genellikle patronlar insanlardan bekledikleri onemli ozellikler liderlik vasiflerinin olmasi, iyi insan iliskilerinin olmasi, satis konusunda insan psikolojisinden anlamasi, dogal yeteneklerinin olmasi yani insani inandirabilme ozelliginin olmasi ( bu ozellik satis konusunda oldukca gereklidir. ), gozlerinin gercektende anlamli bakmasi, psikolojisinin yerinde olmasi, bunun gibi daha sayamadigim bir cok yonlere dikkat ederler.
Ben de ayni zamanda firmada insan kaynaklarina yardim edip isci alimi icin son merhele gorusmeleri yapiyorum. Burda benim en cok dikkat ettigim ozellikler calismak isteyen insanlarin oturmasi, konusmasi, mimikasi, el kol hareketleri, kendini bana nasil anlatmasi, bildigi ve bilmedigi konular uzerinde onun tesevvurleri, dunya gorusu, insanlarla olan munasibetleri, meraklari, yabanci dili vs... gibi bir cok ozellikleri dikkatimi ceker.
Bunlarin hepsini size yazmamdaki sebeb bir isveren gozuyle bir isci secimini nasil yaptigidir.
Bundan yola cikarak artik siz de eger gercekci bir gozle bunlari okursaniz artik is gorusmesinde sizinde karsidaki insana kendinizi nasil gostermeniz gerektigine yardim edebilir diye dusunuyorum
Ayrica siz is gorusmesinde patronun karsisinda samim olmaniz, heyacanlanmamaniz, bilgi ve becerilerinizi sonuna kadar gostermek zorundasiniz.
ve en cok sorulan sorulardan biri de eski isyerinizden neden ayrildiniz seklindeki sorulardir... bunlarin hepsi bir yerde ahenk seklinde ve bir sanat gibi isci secimi yapiliyor.
Bunlari yazarken yanlisliklar olmussa kusura bakmayin birinci olarak Ingilizce klavye, ikinci olarak da dirak kafamdan yazdigim icin kopukluklar varsa ozur dilerim
Ayrica bosvurunuzda basarilar, inaniyorum ki en yakin is gorusmesinin sonucunda ise gireceksiniz, Saygilar