Üye Toplam 2659 yazı |
| |||||||||||
UYARI: Sitede yer alan ilanların doğruluğundan ilan sahibi sorumludur. Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız, yapıyorsanız dikkatli olunuz, tedbiri elden bırakmayınız, denemeden görmeden almayınız, alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz. Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız! |
armandoTR Üye Toplam 992 yazı | 28/11/2009 : 18:52:41 Alıntı
ben broker olmasamda anlamaya ve okumaya devam ediyom vaktim oldukca gercekten cok guzel konular bu yazdiklariniz, tabi bos durmuyom alici ve satici ariyom ve arada kendi imkanlarimca ve cevremce kazanmaya calisiyom. son zamanda en cok yasadigim sey herkes satiyo baskasinin malini ve belli bir garanti vermeden istenen alici bilgileri banka hesabi hatta gucu varmi alicinin diye banka temin belgeleri hep istiyolar,ya niye isteniyo bunlar hic bir garanti vermeden anlamiyom,benim esek olmam lazim vermem icin bu bilgileri. oyle bir devirde yasiyozki herkes kisa yoldan para kazanma pesinde.verecen alacanvs.vermeden almaya calisanlarin omru kisa olur bence.neyse bu ara sinirlendim ondan yazdim kusura bakmayin artik. tesekkurler hepinize. Yerleşim : İspanya / Tarragona |
masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 30/11/2009 : 13:21:49 Alıntı
Güzel kardeşim zaten sorusu olan konu açıp bilgi almak istiyor arkadaşın yaptığı gibi Eğer bu konuda anlatabileceğin arkadaşlara faydalı olabileceğin bir bilgi varsa sende yaz. Senin imzan da yazdığın site reklam almıyormu:)) Pragmatik bilgiler veriyorsa yüzlerce reklam alsın önemli değil. Zaten bu yazılanları okuyacak arkadaşlarda öyle Milyon dolarlar ciro yapan Profesyonel arkadaşlar değil. İşin başlangıç aşamasında basit merakları olan arkadaşlar. "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama |
girisimciyim Üye Toplam 117 yazı | Sayın Rterzioglu, öncelikle şunu belirteyim: Özel ders veriyorum dedim ama kimseye özel dersten sonra şu kadar iyi olacaksınız demedim, benden ders alın demedim. Zaten derste vermiyorum. Ayıca sorunuz varsa sorabilirsiniz de dedim. Benim dış ticaret konusunda reklama ihtiyacım yok zaten.Şu nedenle yok e- dış ticaretle alakalı belgeler olsun, müşteri bulmak olsun google da arattığınızda ilk 3 veya 5. sırada çıkıyorum. Onun için bu forumda reklam yapmam bana birşey kazandırmaz. Zaten dış ticaret konusunda kim, hangi blogu yazıyor bir tane gösterebilir misiniz? Kim sahip olduğu bilgileri paylaşıyor? Paylaşanlar var tabi. 5 saatliğine kişi başı 350 TL ye seminer verenler( onlar ihracat yaptı mı acaba),dış ticaret kursları 1-2 milyara. Zaten forumda yazıpta kirletmiyorum artık. Polemiğede girmek istemiyorum. Hepinize teşekkür ederim. Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : İthalat / İhracat |
rterzioglu Üye Toplam 1714 yazı | Ben bu yazıları kopya yapıştır yaparak yazmadım! Kafa yorarak yazdım, tecrübe yenilereyek yazdım. Onun için ilk önce öğrenmeniz gereken birşey var. Sizden daha tecrübeli olana saygı duyunki birşeyler öğrenebilesiniz. Her ay 1-2 kişiden teşekkür maili aldım. Sırf teşekkür etmek için mi teşekkür ettiler bana? Demek ki kafa yoruyoruz biz, tecrübe harmanlayıp, bilgi-yorum paylaşıyoruz burada. girisimciyim / dış ticaret konusunda, ihracatını yapmak istediğin sektörün dernek sitelerine, İGEME, DTM 'den istediğin her bilgiye ulaşabilirsin. Bunun için özel bir siteye gerek yok zaten. Polemiğe giren yok. Sadece "maymun gözünü açtı" diyebilirim. Daha somut şeyler yapmanız gerekiyor. Bu işte para var! - https://buisteparavar.com Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Yöneticilik |
masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 05/12/2009 : 14:24:25 Alıntı
Sevgili terzioglu geçenlerde İsmi ünlü bir Süpermarkete gittim" ... marka peynir varmı?" diye sordum Kalmadı beyefendi dediler. Peyniri bulduğum Diğer büyük markette ise .... marka zeytin ise biraz daha pahalıydı. Yani anlayacağın alışverişi Fiyat ve Marka tercihi yüzünden parça parça her markete girerek bitirdim.:)) Hadi ben neyi nerede bulacağımın yöntemini biraz zahmetli olsada öğrendim. Neden bu ürünlere kolayca nereden ulaşacağını ve neyi nerede bulacağını eşime dostuma ufak bir kağıda yazıp anlatmayayım. Haaa bu arada bunu yazmakla gıda piyasası konusunda uzman olduğumu da söylersem yanlış yapmış olurum bununda farkındayım :)) :)) İnşallah nedemek istediğimi anlamışsındır "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama |
girisimciyim Üye Toplam 117 yazı | rterzioglu, İGEME'nin, DTM nin sitesine bakarak inceleyerek, dış ticaret öğrenilmez zaten. Oradaki bilgiler yüzeysel ve rakamlardır. Raporlarda eski tarihlidir. Yani siz oraya bakarak dış ticaret öğrenemezsiniz. İstatistiksel bilgi alırsınız. Yabancı dilde dış ticaret konusunu bırakın, belli ürün gruplarına veya sadece bir ürüne özel, ancak paralı üyelikle katılabileceğiniz, sadece o ürün hakkında haberler ve fiyatlar içeren siteler var, ki sizin mantığınıza göre devlet siteleri yeterli ve özel bir siteye ihtiyaç yok. Siz dış ticareti devlet kurumlarının sitelerinden öğrenmeyi düşünüyorsanız daha maymun gözünü açmamış. Sizin mantığınıza göre maliyenin sitesine girince de vergi uzmanı oluruz. Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : İthalat / İhracat |
khanofthesky Üye Toplam 546 yazı | 08/12/2009 : 22:08:47 Alıntı
Sanirim dis ticarette teorik le pratik her birbirinden ne ayri ne de birbiriyle ilintili diyebiliriz. Sn. rterzioglu nun ne demek istedigini iyi anlliyorum, cunku devletin yonlendirdigi sitelerden gerekli dokumanlara ulasmanin yollarini gostermis, gostermekle de kalmamis rehberlerin bazilarini buraya eklemis, bu cok guzel bir calisma olmus, ancak bunlar hepimizin malumu bizleri uzman da yapmaz, ihracatci-ithalatci da yapmaz- para da kazandirmaz, ama guzel toplu bir bilgi birikimi olmus. Diger arkadaslari da anliyorum ki onlar da benim ustte yazdiklarimdan mutevellit seyler soyluyorlar ki o nlarda haklilar. Dis ticaret bu ulkenin kurtarici can damarlarindan biri olacak soyle ki bakin sanayi devrimini kacirdik, bilgi-enformasyon devrimini de kacirdik ki hindistan i iyi inceleyin. Hindistan tam anlamiyla devlet tesekkulu ile bu hale geldi, belki gozlerden kacacak devlet tesekkullerinin tamami 20 sene evvelinden butun organlariyla bugunun temellerini attilar, simdi adamlar it de dunya lideri, Keske bizim devletimizde gerekli duzenlemeleri yapsaydi da bizde o trene binseydik zamaninda, ama simdi dis ticaretten bahsediliyor 2023 hedefi 500 milyar dolar ihracat deniyor, iyi de bunu kim yapacak, tabii ki simdiden kendini hazirlayanlar, madem devletimiz sadece devlere odaklanmis halde, biz kucukler liginde oynayanlar olarak neler yapabiliriz. Arkadaslar Sn.rterzioglu arkadasin hazirladiklari bu isin abc'si, baska birsey degil ama bireysel olarak bizler neler yapabiliriz ?????? Birbirimize laf atmaktan ziyade degerli yorumlar yaparak yon gosterici olma gayreti icinde mi bulunalim birazcik ??????? Nakipoğlu Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
khanofthesky Üye Toplam 546 yazı | 08/12/2009 : 22:14:39 Alıntı
Ister broker olun ister kendi paranizla satin aldiginiz urunu satin isterseniz de kendi isletmenizin urettigi urunu satin ama ne yaparsaniz yapin bu ulkeye fayda deger katacak birseyler yapmaya calisalim. Tabii ki oncelikle kendimiz icin, yani biz calisalim elin adami gelsin benim yaptiklarimdan nemalansin tarzinda degil, kendi islerimizde uzmanlasip, istihdam yaratma konusunda. Sorun bu, bunlar hedef de nereden,nasil yapilacak. 5n1k yi surekli tekrarlayalim Nakipoğlu Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
iyibirisbilgisi Üye Toplam 102 yazı | Tek kelim ile Allah c.c razı olsun diyorum.Masal06 kardeşim sana.Meyveli ağacı taşlarlar demişler atalarımız.Sizde güzel bal gibi tatlı bilgi meyvelerini yazmışsınız elbette bununda bir taşlayanı olacaktir.Bu gün Ticaret odalarında uzman olarak ticaret eğitim verenlerde üniversitelerde bu konuda ders verenlerde ticaret yapmamışlardır.Fakat ticaret yapmış olanların da bilemedikleri incelikleri bilebilen bilgili insanlardır.İhracaat yapda gel diyen de deseydiki ben bil fiil ihracaat yapıyorum.Bu arkadaşımız işin teorisini biliyor size sadece teorik bilgi naklatmiştit.Ben de işin pratiğini biliyorum.Teorik bilgi verenlerin bilmediği pratik bilgilerde şunlardır demiş olsaydı,çok daha güzel olurdur.Neyse yazıya renk katmış olduğu için onada teşekkür ederiz.Belki oda işin pratik yönlerini anlatır.Ne diyelim inşallah bizlerde işin her iki yönünü de işin ehillerinden öğrenmiş oluruz.İnşallah.Her ikinizinde katkılarından dolayı size teşekkür ederim.İktidar gibi ana muhaefet de lazımdır ki iktidar da olan daha iyi hizmet yapsın daha iyi bilgiler sunmaya devam etsin.İnsanların en hayırlısı,insanlara en faydalı olanıdır.Buyurulmuştur.Önemli olan faydalı olanı eleştirmek değil.Eksik bir yönü var ise o eksiği tamamlayabilmektir.Marifet hüner,ustalık budur.Bizim toplumumuzda sadece zıt bir boş fikir üretme alışkanlığı oluşmuştur.Halbuki senin dediğin gayet % 97 lik güzeldirde, % 3 lük oranında belki unuttuğun bilemediğinde şudur denilmiş olsa ne güzel olur değilmi değerli kardeşlerim. Zamanla inşallah bu şekilde faydalı olabilme mantığı da ülkemizde gelişir.Bu da bence şundan kaynaklanmaktadır.Osamlının bitiminden sonra sadece koltuk hırsı ile hoş ve boş muhalefet yapma alışkanlığını sürdüren,hiç bir faydalı icraatı olmadan ben de varım ben mantığı ile boş konuşup kendi safındakileri tatmin etmiş olabilme siyaseti anlayışının halka sirayet etmiş olmasından kaynaklanıyor.Haklı ve doğru mert cesur bir siyaset adamı vardır.Onuda ne olduğu meçhul faili meçhul bir şekilde Kahramanmaraş dağlarının üzerinde düşürerek şehit ettiler.Belki bu andan sonra siyasete de ticarete de böyle güzel forumlarda faydalı bilgiendirme yazışmalarına da kalite ve seviye gelir.İnsanlar daha iyi bilgilenir.Faydalı bilgi yazanların hevesi morali bozulmadan bizleri bilgilendirmeye devam eder,inşallah. Sizleri sade samimi sevgimle saygımla selamlıyorum.Seviyeli saygılı yazışmalarınızın devamını diliyorum. iyibiri iyibirinsan iyibirisbilgisi www.inansayticaret.com iyibirisbilgisi@gmail.com msn iyibirisbilgisi1@gmail.com skype iyibirisbilgisi KOLAY KAZANÇ LİNKİ TIKLA ÜYE OL KAZAN ÜYE BUL KAZAN KAZANDIR. http://www.birelinnesivar.net/Network/uyeol.asp?pinno=3770 Yerleşim : Türkiye / Gaziantep |
Yalimulucay Yeni Üye Toplam 9 yazı | 01/02/2010 : 02:01:40 Alıntı
satacağınız malı üreten firma ile yapacağınız sözleşmedir. Biz Türkler çok akıllı olduğumuzdan sözleşmeleri devre dışı bırakıp aracı olarak görülen brokerleri devre dışı bırakmayı çok severiz. Böylece 300$ cepte kalır.(değil mi?) Türkiyedeki üretim girdilerinin (işçilik,enerji,nakliye) mal maliyetlerini yükselttiğini duymak sizleri biraz şaşırtacaktır. Yani fiyatlarımız ne yazıkki uluslararası fiyatların üstünde kalıyor. Bu durumda az miktarda olan ürünü (yani nadir bulunan veya yepyeni mallar üreterek) satmak söz konusu olabilr. Ayrıca endemik tür bitkilerin sansı olduğunu düşünüyorum. (Örneğin kekik,kekik yağı,zeytinyağı vb.) Diğer ürünler iç piyasada tüketici bulamayınca yur dışı pazara çıkıyor. Masal06 arkadaşım çok detaylı bilgiler vermiş. Aman dikkat. Bu konuda çok dolandırıcı firma var.Firmalar hakkında bilgiyi konsolosluklardan alabiliyorsunuz. Özellikle Afrika ülkelerine dikkat ediniz. Araştırmadan, tanışmadan, sağlam sözleşme yapmadan ve malınıza eximbanktan sigorta yapmadan asla dışarı çıkatmayın. Sonra çok ağlarsınız.. (Ve ülkemizin malı kayba uğrar) Birde üretim yapan firmaların size verdikleri fiyat ile yurtdışına kendilerinin verdikleri fiyat arasında fark oluyor. Size verilen fiyat yüksek olduğunda siz boşuna çabalıyorsunuz. Yaşanmış olaylarımız var bu konuda.. Özetle hiç bir şey göründüğü kadar kolay değildir. Bu işi yapmaya çalışan arkadaşlarımı emekleri için saygıyla selamlıyorum. Teşekkürler Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Mühendis |
qday Yeni Üye Toplam 4 yazı | 01/02/2010 : 16:30:07 Alıntı
Emeginize saglik muthis bir calisma Bu konu hakkinda sorularim olucak yardimci olursaniz cok sevinirim Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
burshome Yeni Üye Toplam 41 yazı | 01/02/2010 : 23:26:46 Alıntı
İşi uzmanına bırakın. İthalat ve ihracat artık korkulu rüyanız değil. Detaylı Bilgi İçin ONKOL CONSULTİNG www.onkolconsulting.com Yerleşim : Türkiye / Gaziantep | Meslek : Danışmanlık |
zekiozcan Yeni Üye Toplam 12 yazı | 18/02/2010 : 21:09:53 Alıntı
Temizlik Ürünleri, Toz, Matik, Color Matik, Yumuşatıcı, Çamaşır Suyu, Sıvı Ürünler, El Sabunu, Genel Temizlik Ürünleri, Oda Parfümü, Ovma Kremi, Ovma Tozu, Cam Temizleyici, Soda Matik, Jel, Kireç Çözücü, Tuz Ruhu gibi ürünlerin ihracatını yapmık istiyorum. bu ürünlerle ilgili pazar bulabilirseniz ihraç kayıtlı mal teslimi yapmak üzere çalışabiliriz... zekiozcan2001@hotmail.com Zeki Özcan Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Satış / Pazarlama |
msenen Yeni Üye Toplam 93 yazı | 20/04/2010 : 17:35:51 Alıntı
MERHABALAR DİYELİMKİ ALICIYIDA BULDUM SATICIYIDA,ŞİMDİ NE YAPMAM GEREKİYO SIRASIYLA MAİL OLARAKTA ATARSANIZ SEVİNİRİM muratsenen@windowslive.com hadi iş yapalım Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Sağlık hizmetleri |
FAKİR KRAL Yeni Üye Toplam 5 yazı | 13/05/2010 : 12:00:38 Alıntı
EVET 20.000 TL İÇİN SONA YAKLAŞIYORUM SANIRIM AYLIK GELİRİMİZ EŞİMLE 1.600 TL ANCAK BİR ANDA BİRİKTİĞİ İÇİN BANKALARA ÖDEYEMİYORUM TAKSİTLERİ ANCAK BİR ARADA Bİ TOPARLASAM UZUN VADELİ RAHATCA ÖDERİM... VERECEK BİR BANKADA BULAMADIM TEFECİ OLMAYAN FAZLA FAİZ LE PARA VERMEYEN BİRİNİ BULURSAM SENET KARŞILIĞI BORÇ ALABİLRM. BÖYLE BİRİ VARSA LÜTFEN İRTİBATA GEÇELİM... volkan_isik_mlm@hotmailc.om volkan_isik_mlm hotmail.com Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Serbest meslek |
orhan ay Üye Toplam 145 yazı | merhaba koniks severler arkadaşımıza çooooooooooooooooooooooooooooooook teşekkür ederim.burayı komple kopyalıyorum.allaha emanat Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İmalat |
a.Kürşat Yeni Üye Toplam 16 yazı | Arkadaşlar, yukarıda yazılanlara bakılınca dış ticaret brokerliği kolay gibi görünüyor ama işin içine girince kitaplarda yazılı olmayan bircok durumla karşılanıyor. Bu işi bilinçli yapmak isteyen(yeni) arkadaşlara nacizane tavsiyem, bir şirketin ihracat departmanında enaz 2 sene çalışmaları. Teslim şekilleri, ödeme şekilleri, rakip analizleri nasıl yapılır, pazarın yapısı nasıl gözlenir, gerekli yutdışı sertifikalar nelerdir vs. iyi kavranmalı. Hem satıcı hem alıcı karşısında işine hakim bir profesyonel görmek ister. İşin zorlukları derseniz, en zoru tedarikçilerle iş yapmak, anlatmakla olmuyor yaşayıp görmek gerek :) Kolay kısmı ise ödeme ile ilgili kısmı, iç piyasa gibi deyil, al gülüm ver gülüm çalışıyorsun :) Bu brokerlik işini ek gelir olarak düşünün derim, düzenli gelir şart. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İthalat / İhracat |
msteamturkey Yeni Üye Toplam 49 yazı | 19/05/2010 : 14:23:48 Alıntı
Öncelikle Masal06 ya teşekkür ederim... Adım Murat Şahintürk 9 yıllık ithalat ve ihracat Brokerliği yapmaktayım. Bir çok sektördehizmet verdim. Karlı ve zevkli bir iş olması yanı sıra stresi ve araştırmayı hat safhalarda yaşayacağınız bir iş koludur. Ben şahıs firmam ile başladım.. Ama komisyonculuğun özel sözleşme şartlarınla yapıldığı gerçeğinide öğrenince şahırs firmamı kapadım. Bu konuda öncelikle üretici firmaları veya arkadaşlara yardımcı olabilirim. Bu işin en önemli kısmı yuklarda masal06 nında belirttiği gibi, Ürünleri çok iyi tanımak lazım. yukardaki bir kaç sorunuza cevap vermek isterim... 1. Dış Ticarette Teslim Şekilleri--------------------------------- Dış ticaret teslim şekilleri EXW veya FOB olarak anlaşmanıza bağlı. 2.Dış Ticarette Mal alım satımı nasıl olur?-------------------- üretici ile talepte bulunanın arasındaki köprü iseniz numunenizi ve spec. lerini hazırlayıp sunmalısınız. Ödeme koşulları ve teslimatlar hakkında önceden net konuşup ona göre nakliye ve ödeme şartlarını konuşmanız gerekmektedir. 3.Dış Ticaret için İhracatta Kullanılan Evraklar------------- ihracatcı birliğe kaydınız olması gerekmektedir. (250TL) gibi bir masrafıvar. Evraklarınız zaten ithalatta karşı taraftan gelmekte ( kon. navlun, MTL, Bill of loading v.s) gönderirken ise sadece faturanız ve nakliye evraklarınız kafiidir. 4. Dış Ticarette hangi ödeme şekilleri kullanılır?----------- ödeme şekilleri T/T, L/C, akrelitif gibi ödeme seçeneklerine sahipsiniz. Firmaların şartlarınada bağlı. Fakat ihracatcı iseniz paranız peşin yattıktan sonra ürünü gönderme şansınız var burada T/T veya akrelitif tercih ediliyor ürünün bedeli peşin yatabilir, ürünün bedelinin yarısı yatar yarısıda işi bitirip ürünün resmini firmaya gönderdiğinizde geri kalan yatar. banka dekontlarını size gönderdikleri taktirde sevkiyata başlarsınız. Son seçenek akrelitif: oda bilindiği gibi para hesabınıza yatar fakat blokeli olarak gözükür ama banka paranın yattığını teyit ettiğinde ürününüzü sevk edersiniz. üretici iseniz şartları sizin belirlemenizin avantajıvar tabiiki. 5. Alıcı ve Satıcı nasıl bulunur?------------alıcı ve satıcı freelance brokerler aracılığı ile hızlıve güvenilir olsun diye çalışmaktadır. Yurtdışlarında dolandırıcılık sıkca yaşandığı için brokerler ön araştırmalarını yaparlar. 6.Pazar araştırması nasıl yapılır?------- pazar araştırmasını brokerlerin çalıştığı ülkelerdeki irtibat ofisleri yapar. Her firma GÜVENLİ DEĞİLDİR. 7.İhracatı ve ithalatı yasak ürünler nelerdir?--ülkeler bazında değerlendirilir. yasak ürün yoktur KIRMIZI HAT vardır. veya ürünlerde sağlık tehtidi içeren maddeler varsa yasak sınıfına girer. 8. Komisyonculuk için Şahıs işletmesi nasıl Kurulur? Gereklimidir-------gerekli değildir.!!! bende firmamı kapadım gerekli görmediğim için. 9.Ülkeler ile ilgili bilgileri nasıl alırım?------ülkeler ile ilgili bilgiden ziyade sattığınız ürünün son noktasını araştırmanız broker aracılığı ile oradaki irtibat bürolar ile iletişime geçerek olur. Nasılki buraya ürün gönderecek bir firma buradaki irtibatta olduğu kişiyi yönlendirip bizi araştırıyor. Bizde yurtdışlarındaki irtibat bürolarımızdan bu keşfi istiyoruz. umarım bir nebze sizleri aydınlatabilmişimdir. Konular ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar var ise. msn adresim: msahinturk@windowslive.com ayrıca: BEN BU DÖNEM ÖZEL HATTAT VETAZHİP TABLOLARINI SATIYORUM... GEREK BURADAKİ SON KULLANICILAR GEREKSE YURTDIŞINDAN İLGİLENENLERE DUYRULUR. TABLOLAR ORJİNAL HATTATLI VE TEZHİPLERİ 22-23 AYAR ALTINDAN OLUŞMAKTADIR. RESİMLERİ VE ÖRNEKLERİ İLEDE GÖSTERİLİR. SAYGILARIMLA By E-Broker Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İthalat / İhracat |
cesurerkar Yeni Üye Toplam 7 yazı | 20/07/2010 : 18:31:34 Alıntı
Arkadaşlar ihracatta belgelemede kullanılan SCO+ POP , SGS raporu, ICPO+SOFT PROBE , POF kısaltmalarının açılımını yaparmısınız?teşekkürler Cesur Erkar Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İthalat / İhracat |
aozalpa Üye Toplam 171 yazı | 21/07/2010 : 00:56:27 Alıntı
masal06 ellerine sağlık çok güzel olmuş inan bu yazıdan çok alıntı kopiledim sağol Yerleşim : Türkiye / Cizre | Meslek : Serbest meslek |
gama Üye Toplam 398 yazı | 21/07/2010 : 08:31:05 Alıntı
bır cok konuda aydınlatıcı bır baslık. Ilgıyle okudum. Tesekurler. Yerleşim : Ukrayna / Odessa | Meslek : Esnaf |
yoruk Yeni Üye Toplam 31 yazı | 06/08/2010 : 23:38:52 Alıntı
SCO: Soft Corporate Offer : Ön Teklif ICPO: Int. Corp. Purchase Offer: Alım Teklifi POP: Proof of Product: Ürün Kanıtı POF: Proof of Fund: Fon- Paranın Olduğuna Dair Kanıt SGS: Dünya Çapında Gözetim-Denetim Firması ve Raporu Soft Probe: Fon Yeterliliğine Dair Banka Onayı LOI: Letter of Intent: Niyet Mektubu-Alım Mektubu BG: Bank Guarentee: Teminat Mektubu ARDLC: Auto Revolving Doc. LC: Otomatik Yenilenen Akreditif ...... Yerleşim : Türkiye / Izmiraydın | Meslek : Ticaret |
ytopal75 Yeni Üye Toplam 5 yazı | 14/08/2010 : 17:03:28 Alıntı
Merhaba, Öncelikle aranıza yeni katıldığımı ve ilgi duyduğum alanda en doyurucu bilgilerin paylaşıldığı bir paltform olduğunu belirtmek ve emeği geçen ve bilgisini cömertçe paylaşan herkese teşekkür ederim. Masal kardeşim bence konu ile ilgili çok kıymetli bilgileri süzerek faydalı ve yeni merak edenler için oldukça yön gösterici bir paylaşımda bulunmuş. Sonuçta bu iş için bir emek ve zaman harcanmış en azından buna hürmeten teknik anlamda yanlışlar varsa düzeltilip paylaşılarak en doğruyu bulmuş oluruz. Yani ön yargılar olmadan ortaya koyacağınız şeylerin dayanağı varsa paylaşalım. Değilse bir şeyler yapmak isteyen insanların aşkını şevkini, motivasyonu kırarak ne bu ülkeye ne de kendinize bir fayda sağlayamazsınız. Benim sizinle paylaşmak istediğim şey Dış ticaret ve e-broker'lık ile ilgili olarak eğitim-koçluk kursları veren ve bu konuda çok iddialı olan kurslar var, acaba bu kurslara katılan var mı? Bunları paylaşırsa bizimle minnettar olacağımı belirtmek isterim. Şimdiden paylaşan herkese teşekkür ederim. Yerleşim : Türkiye / afyon | Meslek : öğretim üyesi |
gurM Yeni Üye Toplam 77 yazı | 17/08/2010 : 09:54:01 Alıntı
islami usulllere göre kesilmiş tavuk tesisimiz var ve ortadoğuya ihraç etmek istiyoruz . bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz. istgurses@gmail.com Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Mühendis |
TBUDT Üye Toplam 187 yazı | Habere yalan diyen kardeşim. Ben her ay taşkentten geçiyorum. O bıçakçınında önündne geçiyorum. Zaten o kadar yamaç yeri tek cadde 2 araba yan yana geçemez. Durum doğru sadece oda değil birkaç uğraşan daha var. Taşkentin adını bıçak şehrine dönüştürdü. İlk başlarda yöresel alımlar oldu. Ama sonra yurtdışında yaşayanlar tavsiye ettikçe memlekete gidince birde bana getir ısmarışlarıyla başlamış ilk ihracaat. Sonra bu amcanın memleketi taşkent istanbuldaki zenginleri ve okumuşları ile ünlüdür. Bu köy gibi ilçede yüksekokul bankalar stad 4 yıldızlı otel vs hepsi var. İnsanlar birbirine tutkun. Demekki istanbulda hemşerileri ihracaat konusunda ona yardım ettiler. Yerleşim : Türkiye / Konya | Meslek : Ticaret |
a.altun023 Üye Toplam 191 yazı | 11/11/2010 : 02:32:13 Alıntı
masal06 cok faydali bilgiler tesekkur ederim Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Satış / Pazarlama |
a.altun023 Üye Toplam 191 yazı | 11/11/2010 : 02:32:40 Alıntı
masal06 cok faydali bilgiler tesekkur ederim Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Satış / Pazarlama |
hakankaya2020 Üye Toplam 347 yazı | masal06 güzel derleme ,teşekkürler, diğer bilgi paylaşımları için teşekkür. ama eksiğimiz; arkadaşlarında yakındığı gibi, kimsenin pratik bilgileri paylaşmaması. teorik bilgiler de çok güzel başlangıç için, zaten bu başlığı okuyanlar bu konuda bir miktar fikir ve bilgi sahibi idiler, buradaki detaylı bilgiler ile ufuklarını genişlettiler. Ve kafalarında bir ışık yandı. Şimdi bu ışığı harlamak için biraz pratik tecrübeye ve başlanacak bir girişime ihtiyaçları kaldı. Bu anlamda ithalat-ihracat alanında pratik bilgilerin paylaşılması harlamaya yardımcı olacaktır. Ama ben yıllardır yapıyorum, yapmayın, olmaz falan gibi kısa cümlelerle değilde, eğer riskler varsa bu riskleri anlatarak değerlendirmeyi okuyucuya bırakarak. Zaten diğer türlü yazanlara ben şunu diyorum, KARDEŞİM BU KADAR KÖTÜDE, SEN NİYE YILLARDIR YAPIYORSUN? değil mi tabiki diğer taraftan fırsatları da yazmak faideli olur. Mahalle esnaflığı değil ki bu diğer bir kişi girmesiyle piyasa ikiye bölünsün. önümüzde koca bir dünya var ve her bir yeni katılım olsa olsa piyasayı ülkemiz lehine genişletir. Saygılarımla, Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar. https://bento.me/hakankaya Yerleşim : Türkiye / Denizli | Meslek : Danışmanlık |
atakan3193 Yeni Üye Toplam 2 yazı | 16/02/2011 : 07:49:25 Alıntı
cok tesekkurler paylastiginiz bu guzel bilgiler icin... ama benim bir sorum olcak... ben iki sirketin aracaligini yapiyorum.... diyelim ki anlasmada yaptik iyi birsekilde... ama bu adamin benden habersiz mal gonderip gondermeyecegini nerden bilcem? mesela adamlar sozlesmede ayda 500 ton yazioo... ama adamlar benim haberim yokken mal alimini artirdilar? ne olcak? Yerleşim : Filipinler / Manila | Meslek : İthalat / İhracat |
rozaexport Üye Toplam 175 yazı | Sevgili masal06 Çok takdir ediyorum sizi bu kadar çaba sarf edip bu kadar güzel ve yararlı bilgiyi verdiğin için. Çünkü özellikle bu tür ortamlarla bir şey sorduğun zaman hele birde araştırma gerektiren bir bilgi ise bulmak biraz zor olmaktadır. bilgi verenlerin bir kısmı da bilmeden bilgi vermektedirler iyi niyetle tabikki ama iyiniyet yetmiyor. Bilipde paylaşmak veya araştırıp paylaşmak takdire şayan bir harekettir. Bende sizi bu yüzden takdir ediyorum. Benimde dış ticaret konusunda bir bilgiye ihtiyacım var İsviçre'den bir arkadaşım benden tekstil hazır giyim ürünleri istemektedir, Her seferinde 5.000-10.000 Euroluk alım yapmak istemektedir. bu ürünleri biz nasıl göndereceğiz hem gönderim hemde gümrük masrafları yaklaşık olarak ne kadar çıkar? Bilgisi olanların yardımcı olması temmenisiyle iyi çalışmalar.. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Hazır giyim |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |