Üye Toplam 2659 yazı |
| |||||||||||
UYARI: Sitede yer alan ilanların doğruluğundan ilan sahibi sorumludur. Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız, yapıyorsanız dikkatli olunuz, tedbiri elden bırakmayınız, denemeden görmeden almayınız, alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz. Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız! |
masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 13/07/2009 : 16:37:32 Alıntı
İnşallah İhracat konusunda deneyimli Arkadaşlarımızda Patates Soğanına:)) Müşteri aramak dışında buraya bir iki satır birşeyler karalar. SAYGILARIMLA
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama |
girisimciyim Üye Toplam 117 yazı | Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : İthalat / İhracat |
akinselcuk Editör Toplam 5590 yazı | Enteresan. Hem de çok enteresan. tamnland.com Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Diğer |
girisimciyim Üye Toplam 117 yazı | Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : İthalat / İhracat |
masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 24/07/2009 : 14:54:15 Alıntı
Sevgili girişimciyim 6 aydır e-brokerlikle uğraşıp daha ihracat yapmamış bir profesyonelin Sitenizde yazdığı gibi saati 30 tl den ders vermesi çok mükemmel bir girişimcilik örneği:)) :)) Peki kursiyerlerin pratik uygulama yapma imkanı da varmı? İhracat yapmadan Verdiğiniz Dış ticaret kursunun diğer kurslardan yada Halk Eğitim Merkezlerinde verilenlerden inşallah bir farkı vardır. Çünkü 10 saatte 300tl kazanmak kolay olmasa gerek:)) Bu kısımda bilgilerinizi paylaşmanız bizi çok mutlu eder SAYGILARIMLA "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama |
arife güler kaf tancı Yeni Üye Toplam 41 yazı | Arkadaşlar özellikle Türkiyeden ürün almak isteyen yabancı firmalara yönelik türkiyenin en geniş e_ticaret sitesi www.expoturkish.net faydalanmak isterseniz www.expoturkish.net arife güler kaftancı genel müdür Yerleşim : Türkiye / Kayseri | Meslek : İmalat |
masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 24/07/2009 : 20:06:35 Alıntı
Tek ricam vereceğiniz bilgiler yoruma açık olmayan , arkadaşların dış ticaret ile ilgili aradıkları objektif bilgileri burada bulabilmesi Bu arada verceğiniz bilgilerin başına ve sonuna
SAYGILARIMLA "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama |
girisimciyim Üye Toplam 117 yazı | ya ben o çerçeveleri yapmasını bilmiyorum.Nasıl yapılıyo ki? Teşekkürler Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : İthalat / İhracat |
masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 24/07/2009 : 22:53:18 Alıntı
yazinizi"quote ve /quote"arasina yaziniz. ve quote yazılarını köşeli parantez ile kapayın "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama |
akinselcuk Editör Toplam 5590 yazı |
Sevgili arkadaşlar her ikinizide saygım sonsuz. Sizleri tanımıyorum , bütün iletişimimiz buradaki yazılar o yazılara verilen tepkiler. Ama genede bir araya gelsek bir şekilde anlaşacağımıza eminim. Ben çok uyumlu bir insanımdır fakat uyumsuzluk yapmak da uzmanlık alanlarımdan biridir. Ben eğer uyumsuz isem mutlaka bilinçliyimdir. Birincisi enteresan bulduğum şeyin artık bir anlamı kalmadı çünkü girişimciyim in bir başlık altındaki yazıya benim gibi algılamadığından, bir tepki verdiğini anladım. Zaten benim gibi tepki vermek zorunda da değildi. Enteresan bulduğum şey kurslar değildi. Kurs girişimini alt yapısı olsun veya olmasın takdire şayan buldum. Enterasan bulduğum şey pazarlama teknikleri için yazılan halı örnekli başlıktaki yazıya bu bir aldatmacadır tespitini yapan birinin dış ticarete olan bilinçli ilgisi ve girişimleri idi. Fakat adı geçen başlık yapılan farklı ve çok sayıdaki yorum yüzünden karışık bir hale gelmiş durumdaydı. Girişimciyim in kendi tespitini yaparken başlığı benden farklı algıladığını anladım. Bu yüzden eleştirmeyi çok yersiz buldum. Zaten kendisininde pazarlama teknikleri konusunda üçkağıtcılıklar ve mala değer katma çalışmaları arasındaki farkı benimle aynı algılayacağına kuşkum yok. Bu yüzden girişimciyim in bu neyi enteresan bulduğum sorusuna cevap yazıp etrafı daha bulanıklaştırmamayı düşündüm. Ama bu alıntıyı görünce yazmak gerekti. Zaten burada bir şeyler yazmak için varız. tamnland.com Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Diğer |
akinselcuk Editör Toplam 5590 yazı | İhracat konusu artık yoğun şekilde ilgilendiğim bir konu açıkcası hayatımın geri kalanını bu işi yaparak geçirmeyi düşünüyorum. Türkiyenin bir çok yerinde bir çok farklı sektörde mal satmış biri olarak, kimin neyi nasıl alacağını epeyce kavradım. Ama taş olsa satarım diyemem. Çünkü ben hşuma gitmeyen beğenmediğim hiç bir şeyi satmam. Bu bir prensip değil. Yapım bu. Yani çok ihtiyaç olabilecek ürünleri bul ve bu ürünü bulup hayat konforunu hala yeterince arttıramamış insanlara sat. Bir mal benim çok hoşuma gitti ise bu mala ihtiyacı olan kişiyi uyandırmaktır, benim yaptığım teknik. Artık bu işi daha farklı dünya insanlarına da yapmak şimdiki ilgi alanım. Bu bakımdan kendi çalışmalarımın yanısıra sizlerin yazılarınızı da ilgiyle okuyorum. Aslında dış ticaret yapan yerlerde bulundum ama o zamanlar daha çok ülke içine konsantre olmuş durumdaydım. Kendimi direk ifade etmeyi çok sevmesem de konuşmayı biraz severim . . . Saygı ve sevgilerimle . . . . tamnland.com Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Diğer |
girisimciyim Üye Toplam 117 yazı | sevgili akın bey, nazik ve seviyeli yorumlarınız için teşekkürler.ordaki başlığı buraya taşımak istemem.işin içinde ölmüş birisi olunca birde kendimi o halıyı satın alan adamın yerine koyduğum için ona göre yorum yaptım.neyse o orda kaldı.eğer dış ticaret konusunda size yardım edebileceğim bir mevzu varsa sormaktan çekinmeyin.bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. buradaki arkadaşlara da e-brokerlık konusunda her türlü yardımcı olmaya çalışırım. Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : İthalat / İhracat |
izek Yeni Üye Toplam 51 yazı | 25/07/2009 : 14:28:38 Alıntı
Masal arkadaşım verdiğin bilgiler için gerçekten saol ellerine sağlık.ben 10 yıllık dış ticaret uzmanıyım reel olarak sürekli ithalat ve ihracat işinde oldum yazıklarında temel olarak yeni başlıcakları son derece aydınlatan noktalar var.tabi öncelikli olarak bu girecekleri siteler hep ingilizce o nedenle bazı ince ayrıntılar var buda tabiki zamanla olacak şeyler ama daha ilk seferde sizi zarara uğratıcak ümitlerinizi kıracak ince noktalar dikkat etmenizi tavsiye ederim bu noktada size kontratlar gelicektir bu kontratları iyi okumanınız yeterli ve teknik ingilizcesi olan birileri vasıtasıyla okumanınız tavsiye ederim yoksa içinde bulunacak küçük bi sözcük sizi üzer..o nedenle öncelikli olarak ne satabilirsiniz ne alabilirisniz bu konuda araştırma yapın..bende size elimden geldiğinde kontratlar ve incelikleri hakında bilgilerimi verebilirim ama kesinlikle bu işi yapın derim gerçekten bi kere becerirseniz devamlı yaparsınız çok da zor değil sadece dikkat araştırma sakin kararlar ve doğru insanlarla iş birliği saygılarımla Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İthalat / İhracat |
masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 25/07/2009 : 16:17:11 Alıntı
Sayın izek öncelikle deneyimli bir e-broker olarak burada fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Bir Norveç atasözünde "Bir Köyde Herkes Biribrini Traş Ederek Para Kazanamaz" Der. Ben sadece konjutüre baktığımda İhracatın artık bir zorunluluk olduğunu hissediyorum. Basit bir örnek verecek olursak Bir evdeki aile bireylerini bir ülkenin insanları yerine koyarsak Aile bireylerinin ceplerindeki paraların sadece biribrlerinin cebini değiştirmesi o aileyi nekadar refaha ulaştırır? Yurt içi ticarette buna benzer. Tabiki burada yazdığımız bilgiler çok yüzeysel fakat uyandırdığı merak ise yavaş yavaş derine inmemize yol açıyor. "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama |
izek Yeni Üye Toplam 51 yazı | 25/07/2009 : 19:37:32 Alıntı
Sayın masal06 sana çok katılıyorum gerçekten artık bizim insanlarımızında ihracat yapmayı öğrenmesi ve buna cesaret etmesi gerekiyo bunu destekleyen ve bu işin içinde bi tutuam beraberce tuzumuz olucaksa ne mutlu bize ben çevremdeki insanlarıda sürekli yüreklendiriyorum bizim elimizde gerçekten çok ciddi imkanlar bir çok üründe dünyanın önündeyiz buna inanmak lazım.insanların artık birbiriyle uğraşmayı bırakıp işlerimize beraberliğimizi güçlendirmemiz gerektiğine inanıyorum..ne olursa olusn biz büyük bi aileyiz seninde söylediğin gibi.Evet konumuz dış ticaret bu arada gerçekten çok iyi kurslar var bu arada bu kursları iyi tetkik etmek lazım hocaları kimler neler veriyorlar gibi bu kurslarda da bi çok insan gerçekten güzel eğitiliyorlar.Burda özellikle bahsetmek istediğim konu bu işin eğer bankacılık ayağını iyi oturtabilirseniz başarılı oluncağıdır..arkadaşlar çekinmeyin bi yerden başlamak lazım Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İthalat / İhracat |
khanofthesky Üye Toplam 546 yazı | 10/08/2009 : 14:38:55 Alıntı
Masal arkadasim eline saglik guzel bir calisma olmus, derlemeler tam yerinde tam zamaninda yapilmis, e-brokerlikten guzel para kazanan insanlar var, ben de su an bir web page designer ile calisiorum, kendi sitemizi yakinda yayina acacagiz Allah izin verirse, bir miktar cevremiz de oldugu icin bu konuda iyi bir mesafe alacagimiza inaniyorum ben, Tabii bu konu aracilik-brokerlik vs gibi bir takim ifadelerle basitlestirilmeye calisiliyor ancak kimse unutmasin bu is tam anlamiyla profesyonel yapilmassa sonunda avuc yalama noktasina gelebiliriz. Baltas hocanin deyimiyle eger calistiginiz insanlara ^ benim takimim^ demek farkli, ^benim ekibim^ demek cok farkli, ikisi arasinda tumce acisindan hic bir fark yok ama anlami psikolojik etkenlerle degisiyor, iste tam da bu noktada bu aracilik,komisyonculuk kelimelerinin kafalarda yaptigi tahribat devreye giriyor. Allah herkesin isini gucunu rast getirsin ancak ciddi dusunulmazse ,ciddi egilinmezse o zaman sonuclari husranla bitebilecek islerden sadece bir tanesi olur. Saygilarimla Nakipoğlu Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
khanofthesky Üye Toplam 546 yazı | 10/08/2009 : 14:49:22 Alıntı
Eklemeyi unuttum bir de su husus var isin icinde, ticaret her zaman risk isidir, risk alirsiniz, batarsiniz,cikarsiniz her sey olabilir, bir de bu iste zarar etmenize ragmen eger ikili iliskinin hangi boyutunda oldugunuz bagli olarak basinizin uluslararasi sozlesmeler ile belaya girme riskide var, cunku incoterms 2000 yeni liste aciklandiginda butun taraflar ve bazilarinin tabiriyle aracilarin haklari guvence altina alinmis ve her turlu odeme icin mutlaka ve mutlaka bankalarin kullanilmasi salik verilmistir. Yani Allah a emanet bibr is yaparsaniz cok karli olacak diye hem para kaptirisiniz hem de sizin muhatabinizla basiniz belaya girer. Bakin ben daha onceki yazilarimda da belirttim, turkiye de ki kobi lerin yuzde 90 inin hala dis ticaretten haberi yok, sadece bakan bir goz bile turkiye nin bu iste almasi gereken mesafenin ne kadar fazla oldugunu gorebilir, simdi diyelim ki butun firmalar uyandi ayni anda, bu sefer de bu iste uzmanlasmis-calisacak insan kaynagi sikintisi yasanacak yakin zamanda, ben o na inaniyorum, biliyorum, ama cevrenize bir bakin bu isle yakindan uzaktan ilgilenen insan sayisi kac adet ? Ben bu forumda yazan her arkadasimin-her buyugumun-her kucugumun akli basinda insanlar olduuguna amentu ettim, o yuzden yaziyorum, eger ben de dahil bir kac bin kisi bu ise el atarsa,Allah da yardimcimiz olursa ne kriz kalir, ne de artik 3 senede bir kroniklesmis krizlerin domino tasi etkisi. Her sey iyi olur insallah Saygilarimla Nakipoğlu Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
albatross Yeni Üye Toplam 28 yazı | 15/08/2009 : 02:19:28 Alıntı
cok guzel hazirlanmis bende baska bilgiler eklemek isterim. aracilik sozlesmeleri konusunda turkiye disinda 2. ve 3. yabanci ulkeler arasinda yapacaginiz brokerlikta icc ( international chamber of commerce) resmi sitesinden erisebileceginiz broker anlasma metinlerinin linkini de ben vereyim. http://www.iccwbo.org/display7/doctype6/index.html anlasmanin adi ncnd (non-circumention non-discloruse working) Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : İthalat / İhracat |
recep8527 Yeni Üye Toplam 2 yazı | 12/09/2009 : 12:16:11 Alıntı
merhaba herkeze ben çinden dantel tarzı kumaslar getirmek istiyorum ama bunu nasıl yapıcagımı bilmiyorum tabi aranızda komisyoncu arkadaşlar varsa eger bu konuyu konuşmak isterim fox Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Tekstil |
hibaser Yeni Üye Toplam 13 yazı | arkadaslar paylasmıs oldugunuz bılgılerden dolayı cok teks. Yerleşim : Türkiye / Kayseri | Meslek : Mühendis |
merktap Üye Toplam 157 yazı | 24/09/2009 : 20:16:11 Alıntı
masal06 cok guzel bır konu acmıssın ya mınnettar olmamak elde degıl :) ben de kendı capımda yapmaya calısıyorum broker liği verdıgın bılgıler ışıgında daha da guzel şeylere imza atarım ve atarız cok saol elıne saglık e-broker Yerleşim : Türkiye / Mersin | Meslek : İthalat / İhracat |
hdilhan Yeni Üye Toplam 34 yazı | 25/11/2009 : 16:48:16 Alıntı
Masal kopyala yapıştır tarzı bilgilendirmelerin yine ilmi pencereden bakıldığında sonuçta doyurucu.. Amam gel gelelim sen bu sektörün içinden değilsin anladığım kadarıyla... Bir E-Broker için acı Trükiye gerçeklerinin farkında değilsin.. Sen kaçtane E-Broker tanıyorsun ki Türkiyede ki firma sahipleri tarafından kabul gören... Birincisi ev ofis sistemiyle çalışıyorum diyorsun al sana eksi puan.. Kaele alınmıyorsun.. başlı başına kobisin ama gerekli maddi olanaklar için üç beş lira kredi için başvuruyorsun :) gülüp geçiyorlar... Sözleşme aşamasına geliniyor binbir dereden su getiriliyor.. Satıştan önce sözleşme yapacaksın... Alıcı firmaya ürünleri nsl göndereceksin.. Ambalajlama etiket zaten üretci firmayı gösteriyor.. Gerçekten ciddi bir firma yöneticisi olacak ki yaptığın işe değer versin.. Tanıdıklarla yaparım diyorsundur kimbilir.. Ortada sözleşme yok diyelim 3 ayda bir 2 konteyner mal satacaksın normal şartlarda her satıştan kar alman lazım.. Ama gel gelelim ilk satıştan sonra devre dışısın.. Ben kobilerle çalışırım diyorsundur belki :) ihracat yapmamış firmaları aydınlatırım düşüncesindir.. Karşına öyleleri çıkarki Kocaelinde ki bir firma ihracat yaptığını söyler göğsünü şişire şişire.. Size ihtiyacı yokmuş izlenimi verir.. Sorarsınız ihracç pazarını oda Anetepe, Kilise Maraşa der... :) Gerçekten pazarda tek olabileceğiniz bir ürün bulursunuz.. örneğin gıda ürünü.. Uluslararası Gıda Sertifikalarına ihtiyaç duyulur.. Ürününe göre vakumlama ambalajlama için v.s. şartlar gerekir.. İşletme sahibi bu şartları sizce yerine getirir mi? Sizin heyacanınız bir süre sonra söner :(.. Şimdi soracaksınız ihracat yaptınız mı diye.. Evet aracılık yaptım piyasanın tabiriyle Laptopçuluk E-Brokerlik... Öncelikle bir sektörde bir alanda yada bir ürünün üretim aşamalarında tecrübeli olmanız gerekir.. Uzmanlaşmak içimn en azından o sektörde ki emeği geçmiş birinin yada birilerinin rahle-i tedrisatından geçmiş olmanız gerekir.. Ürünü tanımayan ürünü satabilir mi?... Son olarak yanında acizane tavsiyem çok ilginç bir ürün dürüst bir üretici ile çalışırsanız vede dış ticaret deneyiminiz alt yapınız varsa özellikle yurt dışında bir pazarda satış tecrübeniz varsa, ürünü hangi tüketci gruplarına satabileceğinizi satmayı düşündüğünüz pazarı tanımanız DTM, İGEME, yada o ülkelerde ki ticaret ateşeliklerimizden faydalanmanız çok iyi bir sözleşme yapmanız hem sizin hemde çalıştığınız firmanızın haklarını koruyacak bu şekilde başarılı olabilirsiniz.. Niş pazarları gözlemleyin :) Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İthalat / İhracat |
hdilhan Yeni Üye Toplam 34 yazı | 26/11/2009 : 12:07:26 Alıntı
Unutmadan girişimciyim nickli arkadaşta gerçekten ii bir girişimciymiş :) 6 aylık profesyonel e-broker :)))))))))) birde özel ders veriyor :))) Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İthalat / İhracat |
armandoTR Üye Toplam 992 yazı | 26/11/2009 : 16:11:50 Alıntı
selamlar cok degerli konu olmus katilan herkese tesekkurler. Yerleşim : İspanya / Tarragona |
armandoTR Üye Toplam 992 yazı | 26/11/2009 : 16:51:44 Alıntı
arkadaslar loi , draf contrat ,icc .ncnd hakkinda da biraz yazsaniz bende daha iyi anlarim tesekkurler. Yerleşim : İspanya / Tarragona |
masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 26/11/2009 : 16:55:27 Alıntı
Sevgili arkadaşım öncelikle yorumların için teşekkürler. Olaya bir de şu açıdan bak lütfen Örneğin daha önce otomobil kullanmamış fakat merak eden bir insana merakını gidermesi veya öğrenmesi için ilk anlatacağın şey ne olurdu? Aracı kabaca tanıtmak mı? yoksa Sürücülüğün sıkıntılarını zorluklarını anlatmakmı yada Yokuşta nasıl vites değiştiriliri anlatmakmı? Ben önce aracı ,Sistemini, basitce tanıtmayı Yani mental açıdan hazırlamayı seçerdim. Bir fikir edinmesini sağlardım. Zaten konunun içeriğinde anlattığımız şeyler öyle zor bulunacak bilgiler değil fakat aklımıza takıldığında elimizin altında olacak basit seviyede sorularımızın yanıtını alabileceğimiz bir derleme. Sakın yanlış anlaşılmasın Dış Ticaret Kurslarının dediği gibi 1ayda Dış Ticaret uzmanı yapacak bilgiler tabiiki değil.:)) :)) Sadece alfabenin A harfinin ilk çizgisi. Buradan avazım çıktığı kadar sesleniyorum Lütfen Bu konuda objektif bilgi verebilecek. Bir eğitmen bir öğretmen edasıyla bilgilerini paylaşacak arkadaşlar VARMI DİYE E-Brokerlik bir süreç istiyor bunun farkında olan arkadaşların katıması dileğiyle SAYGILARIMLA "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama |
armandoTR Üye Toplam 992 yazı | 27/11/2009 : 15:21:04 Alıntı
SELAMLAR Aracilik veya Komisyonculuk yapmak icin sirket olmaya gerek yok, herkes kendi imkanlari ve cevresi sayesinde bu isi yapabilir, bilmedikleri iki uc cesitten ibaret olan gidip gelen evraklari da cok kisa zamanda ogrenir veya ogrettirirler. ama sayet ben bu isi profesyonelce yapipta resmi bir isim olsun diyosan dersin kendine x broker acarsin bir sirket ister sahsi ister sl farketmez sende girersin bu denize balik tutmaya. tesekkurler. not. tabi burda yazilan bilgileri ve benzeri seyleri okudunmu cok daha iyi anlayabilirsin balik tutmasini. Yerleşim : İspanya / Tarragona |
rterzioglu Üye Toplam 1714 yazı | İyi güzelde. kopyala yapıştırın üzerinden başka birşey olmamış . Hiç mi kimsenin sorusu yok. Herşey çok mu açık yani? Benim düşüncem bu konuda yazılan yazıların sadece okunup geçmesi. Herkes herşeyi çok iyi anladı ve dış ticarete başladı mı yani? Girişimciyim.org ve diğerleri, sitede gereksiz reklamlar yaparak kirletiyorsunuz. Akın Selçuk bunu açıkça söylemek istememiş fakat durum bundan ibaret. Lütfen çıkarcı olmayalım. Bu ülke bu yüzden bu hallerde! Bu işte para var! - https://buisteparavar.com Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Yöneticilik |
albatross Yeni Üye Toplam 28 yazı | 28/11/2009 : 00:55:49 Alıntı
arkadaslar elimden geldigince ben yazarim burdan istediginiz blgileri bu aralar bos vaktim cok malum avrupa artik tatile girmeye basladi subat ayina kadar gezinirim.... armandotr senin sordugun soruyu cevap vereyim. loi-LETTER OF INTENT Alici alim yapmak istedigi mal cinsi adeti varis limani odeme bicimi vb konularda bilgi veren orjinal sirket antetli kagidiyla verilen bir alim niyetini belli eden belgedir. draft cntract-son anlasma metnidir fco ve bcl saticiya ulastiktan sonra satici bu anlasmayi sagladigina dair niyetini belli eder. bcl onaylandiktan sonra hazirlanir. icc ve ncnd hakkinda daha once bu konu hakkinda yazdigim bilgiler va ornekli olarak oradan yararlana bilirsin. Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : İthalat / İhracat |
rterzioglu Üye Toplam 1714 yazı | İşte budur anlatım. 3 satırda birçok şeyi özetlemiş arkadaş. Bu işte para var! - https://buisteparavar.com Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Yöneticilik |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |