Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Girişimcilik Planlarım + Görüşleriniz

BaşlatanaragonTarih06/06/2009 12:08:48Yorum10

İlk mesaj
Üye191 yazı
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba...

Siteye yeni üye oldum ve görüşlerinizi almak istedim.

Ben üniversite öğrencisiyim ve inş bu sene okulum bitiyor artık hayata atılmak istiyorum. Firma kurmak istiyorum ve çok yönlü bir iş olacak.Firmayı ankara necatibeyde kurmak istiyorum(telefocular ve bilgisayarcıların olduğu çok işlek biyer)

Kuracağım firmada öncelikli amacım cep telefonu ithalatı olacak bu iş için araştırmalarım şöle: Öncelikle çinde güvenilir bir firma bulmak gerekiyor üretim için bunun için çine gitmeyi ve fuarlara katılmayı planlıyorum.Firmayı bulduktan sonra üretim şekillerini kalitelerini inceleyip anlaşma yapmayı düşünüyorum onlar bizim markamız adına ürünü üretecekler. Ürünler oem olacak Daha sonra ankaraya gelip firmayı kurmayı planlıyorum. Sonrada dükkan kiralama felan o işleri halletmeyi düşünüyorum.Daha sonra telefoncularla anlaşıp ürünü pazarlamaya başlıcam. Çindeki anlaşmalı firmaya üretim için talimat vermeden önce teknoloji ithalatı olduğu için bir takım işlemler var:Önce Türkiye'nin 7 bölgesinde teknik servis ayarlamamız gerekiyor bu iş biraz maliyetli olacak ama kısa sürede halledileceğini düşünüyorum. Sonra firmadan demo ürün talep edip ürünü kendim ve çevremdekilerin görüşünü alarak denicem olumlu olursa talimat verip bi miktar üretim talimatı vericem.Daha sonra gümrükçülerle felan anlaşıp bir takım ithalat işlerimleri var onları halledecem bu kısım maliyetli değil yanlız kargo+vergiler oldukça maliyetli.Ürünü kesinlikle kaçak olarak getirmicem bu masraflar neyse kar oranı düşse bile hepsini ödicem.Bu masraflar ortalama ürün 10 liraysa ürün başına yarısı kadar masraf anlamına geliyor 5 lirada öle masraf olsa 15 liraya elime geçer 5 lira az kar ederim ama helal kazanırım.Ürün geldikten sonra pazarlamaya başlıcam kendimde açacağım dükkandan perakende satış yapmayı düşünüyorum.Cep telefonları özellikleri hakkında bilgim çok iyi çevremde alacak olanlar hep bana sorarlar.Kanuna göre teknik servis olması şart onun içinde yanımda birini çalıştırmayı planlıyorum.İş aslında bundan sonra başlıcak ürün tutulursa ozaman işi geliştirmeyi planlıyorum tutulmama ihtimaline karşı dükkanı kiralarken birden fazla işe yönelik olmasına dikkat edicem aynı zamanda e-ticaret için uzun zamandır çalışmalarım var aynı zamanda bilgisayar bölümü mezunu olduğum için bilgisayar ve parçalarınıda satmayı planlıyorum.Arkadaşlar şimdi cep telefonun kısa vadede tutulmama ihtimaline karşı e-ticaret ve pc satış yeterli olumu en azından kısa vadede maliyeti kurtarabilirmiyim.

Sorularıma gelince;
1)Sizce planlamam doğrumu tabiki aksilik olacaktır ama bu konuda görüşlerinizi bekliyorum
2)Maliyet konusunda 30.000 param var sıkıntı yaşarmıyım yada yeterli olurmu(çevremdeki arkadaşlarım felan çok iyilerdir onlarda eminim yardımcı olacaklardır bu maddi olarak yeterli olurmu)

Tşkler...
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye2311 yazı
Değerli kardeşim,birinci si bence düşünceler doğru sıralaman yanlış.Ayrıca o sermaye Çin e gitmeni fuarda gezmeni,yurda dönmeni sağlarda hadi diyelim şirketide kurdun ofis malzemelerinide aldın,işte orda bittin.Ben emlak sektöründe olduğum için,Antalyada telefoncular caddesindeki dükkan kiralarını çok iyi biliyorum,Ankara yı tahmin edemiyorum.O sermayen burda bir yıllık dükkan giderini karşılar karşılamaz.Artı kriz zamanı düşen cirolarıda hesaba getir,aklının hayalinin almayacağı düşüşlerdir bunlar.Birde yine krizden dolayı her kes de ciddi nakite sıkıntısı varken,çevrene güveniyorsan yandın..Ayrıca yazdıklarından,zeki,aktif,sosyal bir arkadaş olduğun anlaşılıyo,ama bence işletmeciliğin çok zayıf ve bazı şeyleri önemli şeyleri çok hafife alıyorsun gibi geldi bana.Çinde dediklerini yapman çok kolay o ayakta maddi konuları yerine getirirsen,ve sözleşmeni hukuğuna uygun olursa,kısa zamanda işini bitirisin,ama Türkiye ayağına geldimi,gerekli mevzuatı hem dışardan mal alımını gerçekleştirirken,hemde şirket hususunda,ayrıca teknik alt yapı bile ayrı sorun acaip zaman ve para harcayacağını seni çok yoracaklarına bahse girerim.Gene şunu şunu yapmayı düşünüyorum demişsin,o işler öyle,sen ve bir elemanla olmaz haberin olsun.Şimdi dediklerini duyar gibi oldum abi sende ağzından bir tane olumlu şey çıkmadı,ee ne yapacağız şimdi,bende gidip her kez gibi olmayan iş mi arıyayım,hadi buldum 3 kuruş maaşla ben ne yapacağım diyeceksin.Bak sizlerde biraz enerji fazlalığı var ve bu yüzden hızlı düşünüp hızlı karar veriyor,hızlı işe girişiyorsunuz,ama bu yolda çok ciddi ışıklar,çok ciddi virajlar var, sonradan frene asılsanda geç kalırsın,o yüzden araba kullanmak akıl istemez ama dikkatli kullanmanız lazım,maalesef oda sizde yok.Bence sen üst kata doğru çıkarken birer birer yavaş yavaş çık,3 er 3er hızlı gitmek kısa zamanda tüm hevesini kıracak seni yoracaktır.bu konuda ne yapmalıyım peki bir de onu söyleyin diyorsanız,biraz uzun sürer bir ağbi gibi msn de fikirlerimle deneyimlerimle size yardımcı olmaya çalışırım.met.tin@hotmail.com ,SAYGILARIMLA..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye191 yazı
yorumlarınız için çok saolun yapacaklarım hepsi yavaş yavaş yapacam yazımda biraz abartmış ve hepsi bir arada olacak gibi anlatmış olabilirim aslında öle değil dediğiniz gibi pazarlamada pek bilgim yok bu konudada bilgini alabilirsem çok sevinirim parasal olarak parantez açmayı unutmuşum çindeki masraflarım ve ofis vs. giderleri bu bütçe dışında tutuyorum zamanım var çinde herşeyi tam olarak yapana kadar kalmayı planlıyorum tabiki 1 elemanla bu işler yürümez dağıtım telefonlara bakacak kişiler vs. onlarla olacak ama o kişi kanun gereği zorunlu ondan belirtmek istemiştim sizce altarnetif ve destek olarak e-ticaret ve pc satış işleri doğru kararlarmı yorumunuz için tekrar tşkler herkezin yorumlarını bekliyorum
ayrıca bu işi yapmak istememde insan mecbur kalmadığı sürece sevdiği işi yapması gerektiğini düşünüyorum küçüklükten buyana bu tarz işlerle ilgilenmişimdir ne kadar zor olursa olsun çok büyük engeller olduğunu biliyorum ama kesinlikle projemi gerçekleştirecem bu konuda deneyimim çok zayıf ve yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin....:D
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye53 yazı

Ben de bilgi üniversitesinde son sınıf öğrencisiyim. Benim senin kadar bir sermayem yok, Şu anda daha kısa vadeli ve daha kolay işler üzerinde düşünüyorum. E- ticaret de bunlardan bir tanesi.
Yazınla ilgili birkaç görüşümü belirteyim.
Zamanında ben de araştırmıştım çinden elektronik eşya ithalatı işini. Bütün hukuki konuları biliyorsun. Ama daha önce ithalat yaptın mı? Ya da bu işleri yaparken sana yardımcı olacak biri olacak mı yoksa herşeyi kendin mi yapmaya çalışacaksın? Daha önce ticaret yaptın mı? Deneyiminin çok zayıf olduğunu söylemişsin. Deneyiminin çok zayıf olduğu bir işe tek şanslık bir sermayen varken gözün kapalı girmeni tavsiye etmem. Ama diyorsan ki yanımda bana yardımcı olacak biri olacak orasını bilemem. Yazında herşeyi kendin yapacağını söylemişsin. Sermayen az olmasa da bir kere bu iş tutmazsa dayanacak zamanın olmaz, ve bir batarsan çıkamazsın.
Cep telefonu ithalatı yapman için cep telefonu özelliklerini bilmenin önemi yok. Teknolojiyi takip eden herkes bilebilir cep tel özelliklerini. Hangi cep telefonlarının elinde kalmayıp satılacağını bilmen daha önemli.
Bana kalırsa bu zamana göre az bir sermayen yok. Bu sermayeyle güzel getirisi olan ve çok daha risksiz işler yapabilirsin. Tonla iş var o sermayeyle yapılacak. Bi araştırmanı tavsiye ederim.
Sonra arkanı sağlama aldıktan sonra bu işi de yaparsın. Türkiye' ye elektronik eşya ithalatı, ithalatlar arasında en zor olanlardan biri. Özellikle hukuki ve masraflar açısından. Rekabet de çok fazla. O parayla çok daha masrafsız getirip satabileceğin başka ürünler bulabilirsin. Teknik servis ağı oluşturman gerekmeyecek ve vergisi daha düşük ürünler. Ben de az çok anlarım elektronik eşyalardan. Özellikle bilgisayarlardan. Ama bir ürünün teknik özelliklerini bilmekle onu ithal etmenin bir ilgisi yok. Önemli olan piyasayı bilmek, nereye nasıl satacağını bilmek.
Ama çok kararlı gözüküyorsun. inşallah başarılı olursun.

Yerleşim Türkiye / YstabulMeslek Serbest meslek
Üye191 yazı
saolasın kardeşim yorumun için
daha önce ithalatım olmadı bu iş için yardımcı olacak kişiler var tabiki hepsini kendim yapmam mümkün değil
dediğim gibi çine gittiğimde herşeyiyle öğrenip gelmek istiyorum ithalat işlermlerini
bilgisayar ve e-ticaretle ilgili iyi bir bilgim var kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum yanımda tabiki pazarlamayı bilen birini çalıştırmayı düşünüyorum.Sermayem bu işi kurmaya yeter veya yetmez ilk birkaç ay tutmama ihtimaline karşı henüz bir planım yok orasıda kara kara düşünüdüyo):):
bu arada e-ticaretle ilgili soruların olursa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım
tşkler...
ALIENWARE

Üye2311 yazı
DEĞERLİ KARDEŞİM ŞU AN ÇARŞIDA ÇOKÇA GÖRDÜĞÜMÜZ İŞLETMELER,İŞLER İYİ GİTTİĞİNDE,O YERLERİ ÇOK YÜKSEK MEBLALARA KİRALAMIŞLARDIR,AYRICA BU YOĞUN SİRKÜLERE AYAK UYDURABİLMEK İÇİN KALABALIK EKİPLER KURMUŞLARDIR,BUNLAR GAYET NORMALDİR,ZİRA SADECE TASARRUFLA ZENGİN OLUNMAZ,GELİR İYİSE YÜKSEK GİDERLER ÖNEMLİ DEĞİLDİR,AMA İŞLER KRİZ ZAMANI TERSİNE DÖNÜNCE İLK ELEMAN SAYISI YADA KALİTESİ DÜŞMÜŞ,ŞİMDİDE O DÜKKANLAR GİDERLERİNİ BİLE YA ÇIKARAMIYO,YADA ANCA ÇIKARIYO..ŞİMDİ BU ARKADAŞLARA NE SATACAN,SATSAN PARANI NASIL TAHSİL ETMEYİDÜŞÜNÜYON,AYRICA BENİM EN YAKIN ARKADAŞIM VE ENİŞTEM GÜMRÜK SEKTÖRÜNDEOLDUĞU İÇİN,O MSEKTÖRÜ ÇOK YAKINDAN TAKİP ETME FIRSATI BULDUM.BAKIN İLK ÇIKTIĞINDA 1000TL FİYATI OLAN BİR ÜRÜNÜN,MUADİLLERİ PİYASAYA GİRİNCE 1YIL DA NERELERE DÜŞTÜĞÜNÜ SANIRIM BİR TÜKEDİCİ OLARAK TAKİP ETMİŞSİNİZDİR,DÖVİZDEKİ HIZLI İNİŞ ÇIKŞLAR DİKKATE ALINCA,DİYELİM BEN İNTERNET KAFE KURMAK İSTİYORUM,15 ADET BİLGİSAYAR ALACAM HESABLATTIM ADETİ 1000 TL YE EN İYİSİ GELİYO,BU İŞİ YAPMAK İÇİN DÜKKAN VS ALTARNATİF YANINDA NE İŞLER YAPARIM YADA İHTİYACIM OLN DİĞER EŞYALARIN FİYATINI ARAŞTIRIRKEN DÖVİZ BİR TABAN YAPIYO,15000 TL YE MAL EDECEĞİM BİLGİSAYARLAR 20000 GİBİ KISA ZAMANDA BİR MEBLAYA ULAŞIYO,ŞİMDİ BÜTÇEMİN DE AZ OLDUĞUNU BU İŞİNDE ÖYLE ÇOK AMAN AMAN PARA KAZANDIRMADIĞINI BİLİP ŞİMDİ BU İŞE SOYUNURMUSUNUZ,CEVAP VERİM BEN DÜŞÜNÜYORDUM DURUM BÖYLE OLUNCA RAFA KALDIRDIM PROJEYİ,İŞTE BÖYLE OYNAK BİR PİYASADA KRİZİ DE DİKKATE ALDIĞIMIZDA,BAZI ŞEYLERİ ERTELEMEDE FAYDA VAR DERİM.AYRICA HÜKÜMET BİR KARARNAME İMZALAR GÜMRÜKTEN MALI ÇIKARAMAZSIN AYLARCA ORDA ÇÜRÜMEZSE,HADİ Bİ ŞEKİLDE ÇIKARDIN,O ZAMANKİ HEM DÖVİZ HEM ÜRÜNÜNÜZÜN FİYATINDAKİ DEĞİŞİMLER SİZE UNUTAMAYACAĞINIZ ZARARLAR VERİR,BU DA GİRİŞİMCİLİĞİNİZİ KIRAR BİDA SİMİT İŞİNE BİLE GİRMEK İSTEMEZSİNİZ.ÇOK BÜYÜK FİRMALARIN BU GÜMRÜKTE TAKILANLAR KONUSUNDA ÇOK YÜKSEK TAZMİNATLAR ÖDEDİĞİ,HATTA İFLAS ETTİĞİNİ BİLE OLMUŞTUR.BENCE SEN ÖNCE ŞU MAL GETİRME İŞİNİ BİR SÜRE RAFA KALDIR.BENCE TEKNİK SERVİS İŞİ HARİKA ,İNSANLARIN İNTE TAKILMA SIKLIĞI VE SÜRESİ BİR ÇOK GELİŞMİŞ ÜLKEDEN YÜKSEK ÜLKEMİZDE,ARKADAŞLARIM İÇİNDE ERKEK BAYAN ,HATTA ÇOCUK,NASIL ESKİDEN TV Yİ PAYLAŞAMIYORSAK ŞİMDİ DE BİLGİSAYARI PAYLAŞAMIYORUZ.LCD SATIŞLARI DA MASA ÜSTÜNÜ SOLLAMIŞKEN,BU DA BİZİM ONSUZ YAPAMADIĞIMIZI GÖSTERİYOR.AYRICA İNT,BAĞLANTI ÜCRETLERİ VE SÖZLEŞMELERDEN ALACAĞINIZ KOMİSYONLAR,YEDEK PARÇA,YENİ EKRAN KARTLARI VS,EKLEYİN.aYRICA BENİM GÖRDÜĞÜM MÜŞTERİ BU PAZARDA DOĞRU YÖNLENDİRİLMİYO ONUN İHTİYACINA GÖRE OLAN BİR ÜRÜN SUNULACAĞINA BU SANA GÖRE EN İYİSİ GİBİ PAHALI ÜRÜNLERE YÖNLENDİRİLİYOR.EĞER O ÜRÜN FİYATI MÜŞTERİNİN BEKLEDİĞİ BÜTÇEYİ AŞIYORSA SATIN ALMA ERTELENİYOR.mesela sürekli evinde olan emekli birine niye laptop önerirsiniz,bunu öğrenci ,memur,pazarlama tyrizmde çalışan birine önerirsiniz ,zira bu insanlar sürekli yer değiştirmek zorundadır.YADA OYUN VİDEO MERAKLISI BİRİNE NİYE HER ŞEYİ SÜPER AMA EKRAN KARTI ORTA DÜZEYDE OLAN BİR ÜRÜNÜ ÖERİRSİNİZ YADA TOPLARSINIZ.YİNE SON BİR ÖRNEK NE OYUN NE BİŞE SADECE İNTERNETE GİRİP ÇIKACAK BİR İNSANA SON SİSTEM BİR BİLGİSAYAR ÖNERMEK SİZCE SATICILIKMI,PAZARIN DARALMASINDA BU EHLİYETSİZLİKLER ÇOK ÖNEM ARZEDİYOR.AYRICA BAKINIZ,GEZİCİ BİR SERVİŞ VE SATIŞ ORGANİZASYONU YAPARSANIZ,UZAK YERLERE İLÇELERE KÖYLERE ZİRA BURDA DA MEMUR VE KULLANICI KİTLESİ MEVCUT,AMA BUNU HAFTANIN VE YA AYIN BELLİ GÜNLERİNE DENK GETİRMENİZ LAZIM İLK PĞARA KAZANAMAYACAKSINIZ 3 AY GİBİ ONDAN SONRADA YETİŞEMİYECEĞİNİZDEN EMİNİM..E-TİCARET VE WEB SAYFASI ÜZERİNDEN ÜRÜN SATIŞINA EVET BENCE OLMAZSA OLMAZ,AYRICA 2NCİ EL DE İNANILMAZ KARLAR VARDIR,GİTTİĞİNİZ KASBALARDA ESKİSİNİ GETİR YENİZİNİ ***ÜR İŞİNİ YAPAR MOBİL POST FAKTÖRÜNÜ KULLANIRSANIZ ÇOK İYİ PARALAR KAZANABİLİRSİNİZ.BİRDE BÜTÜN YUMURTALARI AYNI SEPETE KOYUP YILANLARIN GEZDİĞİ ARAZİYE BIRAKMAYIN DERİM,BÜYÜK BİR YER TUTUN BEN ŞİMDİ ANTALYADA 3 KATLI BİR TRİPLEKS TUTACAĞIM ELİT BİR MUHİTTE,7-8 ARKADAŞ BİRLEŞİP EMLAK,E-TİCARET,DANIŞMANLIK,ORGANİZASYON,SİGORTACILIK,REKLAMCILIK,WEB ÇÖZÜMLERİ GİBİ KONULARDAİŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ,MESELA BENİM BASİT BİR KENDİ İŞ YERİM OLSAYDI 1500TL EN AZ GİDERİM OLACAKTI,ARTI AÇILIŞ MASRAFLARIM ÇOK İŞİMİ ZORLAŞTIRACAKTI ŞİMDİ 750 TL ,CİVARI AYLIK GİDERİM OLACAK CİDDİ BİR KURUM YANİ PRESTİJ,SEKTÖRDE HER ZAMAN İŞİMİNDÜŞECEĞİ KİŞİLERLE BİR ARADA OLMA,ONLARINDA MÜŞTERİ PORTFÖYÜNDEN YARARLANMA,GİBİ HER KONUDA İHTİYAÇLARIMI KARŞILAYAN BİR SİSTEM,EŞİT SINIRLI SORUMLULUKTA BİR ŞİRKET,KURUMSALLAŞMA,ÇOK DA UCUZA MAL OLACAK,KİŞİ BAŞI YAPMAYA KALSAK 5-6-7-8 MİSLİNİ BULUR.ARTI HİZMET ARACILIK İŞLERİNDE OLDUĞUMUZDAN HER İŞİ YAPABİLME ŞANSI,HER KEZ PATRON KİMSE İŞÇİ DEĞİL,KAZANDIĞININ YÜZDE 90 I SENİN YÜZDE 10 GİBİDE İŞYERİNİN MASRAFLARINA GİDER.VE GÜÇLER BİRLİĞİ OLUŞTURMAKDA KİRİZ ORTAMINDA SİZE FARK YARATIR. İŞTE BENİM ÖNERİM BU.SON MERMİNİZİ KOLAY KOLAY HARCAMAYIN.BURDA TEK SIKINTINIZ ORGANİZASYON ,ZİRA BİZ TEK BAŞIMIZA HER ŞEY YAPABİLEN CANI ÇIKANA KADAR ÇALIŞAN,AMA 3 KİŞİ BİR ARAYA GELİNCE DİDİŞMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPAMAYAN BİR MİLLETİZ,YALAN DİYİN ...SAYGILAR.

Üye2311 yazı
ha arkadaşlar tüm bunları yapın kazanın ondan sonra gider dışardan malda getirirsiniz,çinde fabrikada kurarsınız,ben olsam türki cumhuriyetler ve g.antep gibi yörelerimizdede işçilik o kadar yüksek değil,buralara kurardım vesselam,zira filin yanında dolaşmak sakıncalı bayılır falan altında kalırsınız..KALIN SAĞLICAKLA..

Üye191 yazı
yorum için tşkler metin abi...
ALIENWARE

Yeni Üye12 yazı
syn aragon güzel bir proje gerçekten bazı noktaları çok hoşuma gitti yazmadan edemedim
Gerçekten insan sevdiği mesleği yapmalı bu çok doğru
Çine gittiğinde bence üretim şekillerine bir bak derim ilerde inş başarılı olursan sende imalatını düşünebilirsin
Ayrıca oem ürün istediğini sölemişin kaba taslak bi hesaplama yaparsak 50$dan alsan tanesini o bütçe sana yetmeyebilir oem ürünler bildiğim kadarıyla çinde 1000+den fazla sipariş vermelisinki üretilsin buda baya bir bütçe anlamına geliyor müşavirler gümrükçüler felan fazla para vermessin önemli bir hususta servis ağı kurmak bunun için min 10,000tl gözden çıkarman gerekecek
ozaman önünde 2 seçenek kalıyo 30,000-10,000=20,000 bu paraya ortalama 200 250tane tel getirirsin buda karını çok düşürecektir.Ondan önce sana başka bir önerim olacak.Okuduğum kadarıyla okulun bu sene bitiyo ve hiç ticari tecrüben yok ilk önce şirketini bir kur dükkanı bilgisayar parçaları felan cep telefonu felan koy bayilik al koyuncu gibi firmalardan daha sonra kazandıkça bu işe yönel derim eğer servis ağını kurmayı başarabilirsen cep telefonu yanında flaş bellek taşınabilir disk ve notebook getir bu ürünleri bir araştır inanılmaz karlar var hadi kolay gelsin
trktu

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye286 yazı
bu para ile sadece cinde tatil yapip geri dönebilirsin
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Üye191 yazı
sn soul çinle ilgili bilgin varmı bilmiorum ama sen sanırım tokyo ile karıştırdın adamlar günlük 3-5 dolara çalışıo böle bir ülkede sence hayat pahalımıdır ??? Ayrıca yazıyı okumadan yorum yapmışın o sermaye sadece ithalat için bunu belirtmiştim...
ALIENWARE