Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım, yazılarınızı uzun zamandır takipe diyorum. Fikirlerinize çok acil ihtiyacım var, Çalışan bir bayanım oğlum ve Annemle birlikte İstanbulda kiracıyım, tek sahip olduğumuz mal G.Osmanpaşa Çilingirköyde 176 m2 bir arsa, Kiracılıktan kurtulup ev sahibi olalım diye satışa çıkardım en son aldığım fiyat 14 binde kaldı, istanbulda kiracı olarak yaşamak ne kadar zor biliyorsunuz. Ancak bodrum katı bile alsam 50-55 binden düşük bir yer bulamam, arsayı satıp 14 bin peşinden 35 bin kredi kullansam 5 yıl 900 civarı kredi ödemem olur.. 5 yıl sonra ev sahibi oluruz, ama 900 lira ödemek için aç oturmamız gerekir 5 yıl boyunca.. Şimdi size danışmak istiyorum, siz olsanız ne yapardınız ? bu arsa pek değerlenmiyor anladığım kadar, su havzasının üzerinde.. durması bana bir şey kazandırcak gibi değil, satıp eve girsem aşırı derce zorlanıcam, en az 25 bin elimde olmalı ki kira öder gibi kredi geri ödeyeyim, 14 bini kabul edip satarsam bu parayı nasıl en az riskle değerlendirebilirm..? cevaplarınız gerçekten benim için çok önemli , eminim bu konuda aranızda sağlıklı fikirler verecek bir çok insan vardır, deneyimlerinizi fikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyor, şimdiden çok teşekkür ediyorum..
İlk mesaj