Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Kadar Masraf Olur?

BaşlatanEvocatiTarih30/04/2009 02:18:20Yorum2

İlk mesaj
Daha önce dil okulu kurmak istediğimi ve bu konuda yardıma ihtiyacım olduğuyla ilgili bir başlık açmıştım ancak ilgilenen olmadı.Konuyu bir de bu yönden ele almak istedim.

Şimdi bu okul 4-5 derslikli olacak.İlk etapta 3 öğretmen ile başlanacak.1 temizlikçi ve 1 sekreter olacak.2 tane şatış-pazarlama elemanı olacak.Bir özel güvenlik firması ile anlaşılarak 1 güvenlik elemanı alınacak.Kiralanacak olan bina belli gibi.Daha önce bir dersane tarafından boşaltılmış iki katlı bir yer.Üst kat tamamen dinlence ve kantin olarak kullanılacak.Alt katta kayıt bürosu ve derslikler olacak.Kantin kiraya verilecek.

Sorularıma gelince;

1)Bu şekilde düzenleme için dekorasyon maliyeti nedir?
2)Mesela 1000 TL maaş verecek olursam bu elemanların bana yemek+sigorta maliyetleri ne olur?
3)Şirket iki ortaklı olacak.Kurulum yaklaşık olarak 2000 TL civarında olur galiba?

Bunlardan farklı olarak sizce ana gider kalemleri ne olabilir?(yani bana ciddi anlamda yük olacak giderlerden bahsediyorum)

Son sorum ise sizce bu kriz ortamında bu şekilde bir yatırıma girmek doğru olur mu?Marmara bölgesinde İstanbul dışı bir ilde kurulacak.Söz konusu yerde 20 000 den fazla öğrenciye sahip bir üniversite var.Buna karşın sadece 2 tane dil okulu var.Bunlardan birisi yerel bir firma diğeri ise Dilko.Benim açmak istediğim dil okulu ise Türkiye'de en çok şubeye sahip,alanında oldukça güçlü bir okulun franchise işletmesi.Çevreden edindiğim bilgiler ise mevcut kurslardan tatmin olunmadığı.Şimdi bu bilgiler ışığında tekrarlıyorum; sizce doğru yolda mıyım?
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
sayin evocati bu isi cok iyi dusunun.insanlarin sizlere verdigi bilgilerin dogrulugunu test edin.insanlari bu sekilde konusturacak bir cok etken vardir.yani ogrenciler vs ler yetersiz kurs diye cok haykirirlar; fakat su da bir gercekki genelde ogrenciler yetersizdir.bunlarida goz onunde bulundurun.ayrica yabanci dil biliyormusunuz? yani egitmenlerinizi kendiniz test etmelisiniz! bunlarida goz onunde bulundurun.eger dil bilmiyorsaniz; kesinlikle bu ise girmeyin derim.sistem hakkinda soz sahibi olamazsiniz ve mudahele edemezsiniz.once isinizi iyice ogrenin derim.iyice arastirin.oradaki ekonomik kulturel yapiyi; ogrencilerin basari yuzdelerini ogrenin derim.bundan sonra boyle bir calismayi dusunun derim.saygilarimla.
Karol Productions
Mustafa Kemal Simsek
+7913-783-34-62
(karolproductions@windowslive.com)

Yerleşim Rusya Federasyonu / NovosibirskMeslek Yöneticilik
Yorumunuz için teşekkürler.Ben bir dönem Amerika'da kalmıştım.Ayrıca anadolu lisesine ilk okuldan sonra girenlerdenim.Yani hazırlık dahil olmak üzere 7 sene yoğun İngilizce gördüm.Bu yüzden yabancı dilim gayet iyi durumda.Diğer türlü asla bu işe girmek istemezdim zaten.

Yorumlara gelince.Bu işin fizibil olacağını söyleyen söz konusu yerde yaşayan öğretim elemanları.Ayrıca bu işe ortak gireceğim arkadaşın annesi ve babası da eğitimci.Kendileri ile bu konuları tartışmıştık ve iş fikrinin fizibil olduğu kanısına vardık.

Burada asıl önemli olan nokta yatırım ve işletme maliyeti.Yatırımdan belli bir süre,en azından tanınıncaya kadar,orada belli bir dönem masraflarımızı karşılayacak kadar likit bulundurmak zorundayız.Çünkü kursu açar açmaz insanlar bize gelerek kayıt olmayacaklar.Bu yüzden her türlü olasılığı mümkün olduğunca hesapla**** riskleri minimize etmeye çalışıyorum.

Söz konusu şubenin İstanbul'da yakın zamanda açılan bir şubesi var ve iki ayda kendini kurtardı diyebilirim.Tabiki bu her yerde aynı olacak diye birşey yok.Bende araştırmalara göre önümüzdeki 1-2 ay içinde yatırımı bir karara bağlayacağım.Hayırlısı inşallah....
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis