Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Venedik Karnaval Maskeleri

BaşlatanscarfaceTarih26/04/2009 18:52:43Yorum5

İlk mesaj
Üye127 yazı
Arkadaşlar merhaba
ben resimde ekleyeceğim venedik maskelerinden yaptırmak istiyorum nerde nasıl yaptırabilirim fikir sahibi olanlar varsa sevinirim.
saygılar

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Editör5590 yazı
Atölyesi olan bir ilk öğretim veya liseye gidin. Teknoloji tasarım hocası ile görüşün. Bunlardan size özene bözene bir sürü yaparlar.
Hem de ucuza çıkar. Fakat bulduğunuz okulun bir atölyesi ve imalat imkanı ve istekli bir idareci ve bölüm öğretmeni olması lazım.
Bunlar bir çok okulda bir arada var. Fakat ilk gideceğiniz okulda bulamamzsanız pes etmeyin.

Güzel sanatlar için açılmış işletmeler, hobi evleri gibi yerler yapabilir. Tiyatrocularla görüşün bilgi almak için.
Ankara da TRT ile görüşebilirsiniz. Bunları yapabilecek birini bulmak pek kolay değil.
Yaparım diyenlerin çoğu bu resimde görünenden çok daha cazibesiz şeyler ortaya çıkaracaktır.
Cidden sanatkar birini bulmanız lazım.

Yapıldığına değer bir fiyatı varmı acaba ??
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye127 yazı
Sayın Akınselçuk yardımlarınız için teşekkür ederim.
Çok güzel fikirler vermişsiniz fikirlerinize dayanaraktan ilk önce bulunduğum ilçedeki Endüstri meslek lisesine gideceğim bakalım ne cevap alacağım.Daha sonradaki aşamada şöyle düşünmüştüm fason çalışma yapan oyuncak imalatçıları yada plastik kalıbı üzerine çalışan firmalara danışmak gibi.
Düşünceme gelince ise bu maskeleri belirli adet ve modellerde yaptırıp ( arşivimde daha etkileyici modeller var lakin buraya yuklemek zaman aldığın dan örnek tipleri koydum ) büyük markaların satıldığı mekanlara bunlardan konsiye sisteminde bırakıp satıldıkça paramı almak gibi bir düşüncem var.
Birde şu olabilir ünlü gece kuluplerine bırakıp özel partilerde kullanıcıya maskelerden satabilmek gibi bir düşüncem var.
Fiyat konusuna gelince çok değişken bu maskeler atık kağıt , plastik ,porselen , ve diğer muhtelif malzemelerden yapılmakta .Fiyat aralığıda malzemeye göre 50.00 tl ile 1.000 tl arasında değişmekte.
Türkiyede nerde var ?
Benim bildiğim sadece İstanbulda Beyoğlunda kostüm satan bir dükkanda var ve fiyatları 20.00 tl ile 300.00 tl arasında değişmekte lakin onlar Venedikten getirmişler .Ve çok çeşitleride yok.
Tekrar bilgilendirmeniz için teşekkürler.
Saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Editör5590 yazı

Eğer düşünceniz bu ise kendiniz yapmayı deneseniz. Biraz el beceriniz varsa kolayca yapılır bunlar. Şekillendirilmiş sığır derisi veya polyester den yapılır. üzeri boyanıp polisajlanır. Tüyler , inciler alınıp yapıştırılır. Ama tüylerin böyle alımlısı acaba nereden temin edilir ? Tavus tüyü bulamasanız da kaz , ördek ve tavuk tüyünü çifliklerden bulabilirisniz.

Süsleme malzemesini bulmak oldukça sıkıntılı.

Karaköyde adını tam hatırlayamadığım bir sokak var. Çok dik bir yokuş galataya doğru çıkar. Sollu sağlı reklamcılar vardır. Pleksiglas, cam veya prinç malzemeden ürünler yaparlar. Elleri beceriklidir. Zürafa ya da Yüksek Kaldırım sokağı olması lazım. Oradaki herkes değil ama bir iki dükkan bunları aynı güzellikte üretebilir.
tamnland.com

Editör5590 yazı
Kuyumcu atölyesinde çalışan çocuklarında fantazi iş konusunda ufku ve el becerisi gelişmiştir.
tamnland.com

Yeni Üye1 yazı
Biz hobi malzemeleri imalatı yapmaktayız.Ayrıca kutu imalatımızda var.
bu maskelerden yapabiliriz.hatta imalatımız içinde venedik maske bile var.
ilgilenirseniz lütfen mesaj yazınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat