Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Yeri Açma

BaşlatangkshTarih03/04/2009 13:17:41Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhabalar,
turizm acentası açmak için veya iş yeri açmak için diyelim,
once tursab'a mı yoksa bulundugumuz ildeki ticaret odasına mı basvurmak gerekiyor.(açiliş yapmak gerektiğini ögrenmiştim birde)Tesekkurederim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Editör5590 yazı
Sevgili kardeşim,

Turizm acentası açmak için bir tecrübe bilgi birikimi ve çeşitli bağlantılar gerektirir. Ayrıca kapsamı birçok işte olduğu gibi küçük basit değil çok geniştir. Hangi dalı ile uğraşaksın ?

İşyeri açmak çok daha farklı bir konu. Bakkal açmak da işyeri açmaktır. AŞ kurmakta işyeri açmaktır. Ticaret odasına şirket kurulunca gidilir. Şahış firması kuran Ticaret odasına gitmez. Turizm acentası açan ilgili turizm kurumlarına üye olur izin alır.

Bence bir acenta açmayı düşünmeden evvel piyasada iyice pişmelisin. Çek, senet, acentacılık, anlaşmalar vs. konularda uzmanlaş, yoksa çok yüksek ücretli bir ticaret kursunu bizzat piyasadan almış olursun. Kaybedeceğin paralara ancak böyle bir avuntu bulabilirsin.

Saygılar başarılar....
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
:)çok tesekkur ederim zahmetleriniz için,öncelikle.
işin içerisindeyiz ve şimdiye kadar ki bilgi ve birikimlerimizi degerlendirmek istiyoruz.fiili olarak işe devam etmekteyiz. haklısınız sorularım biraz acemice.ancak internet uzerınden bile birçok prosudür işlemlerine ulaşılabiliniyor.burad ki forumunuza katılmak istedim.açıkcası isim hakkı almak için basvurdugumuz bir büro biraz karısıklık yarattı sanırım.işleri çabuklastırmak ,için.tekrar tesekkurederım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm